Şimdi Ara

YURTDIŞI VE BURS İMKANLARI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Konu başlığından da anlayacağınız gibi yurtdısında eğitim be burs imkanlarını kovalamak kendimi denemek istiyorum. Bu sebeple sizlere soracağım sorular olacak şimdiden yardımcı olan olmaya calısan herkese çok çok teşekkür ederim.

Farklı kültürleri, dilleri, yerleri öğrenmeyi seven biriyim. Kültür alışverişinin insana cok sey kattıgını düşünüyorum ve bu sebeple yurtdısında eğitim görmek hayallerimin arasinda. Ancak nereden başlayacağımı beni ne gibi prosedürlerin beklediğini bu işle uğraşmış bire bir tecrübe edinmiş insanlardan duymanın daha yararlı olacağını düşündüm ve sizlere danışmak istedim. Konu başlığı sadece İngilizceden ibaret fakat benim kataloğumda sadece İngilizce öğrenmek yok cok esneğim bu konuda. Yani ille de şu ülkeye gitmek istiyorum demiyorum. Mutlu olabileceğim kendimi geliştirebileceğim herhangi bir ülke olabilir. Ben çok yuzeysel araştırdım ve edindiğim bilgiler şunlar oldu: Her üniversitenin belirlediği programlar ve bu bölümler dışında yabancı öğrenci almıyor, bazıları belli seviyede İngilizce ya da bulundğu ülkenin ana dilini istiyor, kimileri de sanırsam sosyo kültürel acıdan cok düşük seviyedeki bir ülkenin fakir ailelerinden çok basarili öğrencileri seçiyor....

Bu arada kendimden de bahsedeyim ben önlisans Mekatronik bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim inşallah bu dönem son dönemim okulum bitecek. Az bucuk İngilizcem var fakat hiç bir teste tabi tutmadim kendimi ve hangi seviyede olduğunu bilmiyorum (tahminim B1-B2) söyleyeceklerim bunlardan ibaret. Yardımlarınıza, tavsiyelerinize, bilgilerinize açığım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Burs işini birkez unutucaksın o iş çok zor varsa paran hayal kurmaya başla.

Şimdi bu 2 yıllık mekatronikden mi devam edeceksin yoksa başka bir bölümemi başlayacaksın ? Mekatronik ile ilgili yurtdışında yüksek lisans falan bulmak çok zordur.

Üniversiteler IELTS gibi sınavlardan eğer avrupada bir üniversite düşünüyorsan en az 6.0 kanada veya amerika gibi ülkeler 6.5 istemekte dil yeterliliği olarak.(Yüksek lisans ise amacın hertürlü 6.5 puan gerekiyor)

Para lazım,dil lazım,yüksek lisans bulabilirsen ortalama 3.50 civarı diploma puanı lazım.Benim bildiğim kadarıyla doğu avrupada senin meslek ile ilgili yüksek lisans yok ozaman avrupa ve amerika kısımları için yıllık 100 bin Tl gibi bir gider olur
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğin için eyvallah hocam.
    Ben illaki bölümüm olsun diye diretmiyorum şöyle ki elektronik ve makine ile de ilişkili olduğu için o bölümler de tercihlerim arasında ve eğitimimin geri kalanını orada tamamlama da benim için zorunlu değil yani sıfırdan 4-5 sene daha okumayı göze aldım. Yani oraya gitmeden önce hiç üniversite okumamış lise mezunu gibi düşünebilirsiniz yani. Bu durumda GANO gibi kriterlerin bulunmadığı şartlarda nasıl mümkün olabilir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim Hocam, Sıfırdan üniversiteye başlayacaksanız Lise diploma puanınıza bakıyorlar onunda 5 üzerinden 3 100 üzeirnden 60'ın altında olmaması gerek ama istisnalar oluyor.Avrupada birçok ülkede üniversiteler 3 yıllık.

Dediğim gibi burs daha türkiye kendi öğrencisine vermiyor yurtdışındakiler ya acıyacak yada çok başarılı olduğunuzu düşünecekki öyle verecek kaldıki çoğu burs başvurusu açmıyor bile.

Eğer paranız varsa bölümlere ve üniversitelere şu gibi sitelerden bakabilirsiniz bazılarında fiyat yazıyor yazmayanlara üniversitenin kendi sitelerinden bakabilirsiniz.
    https://www.bachelorsportal.com/
    https://www.hotcourses-turkey.com/

Dil gereksimleri dediğim gibi avrupa için IELTS 6.0 Kanada için 6.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 22 Şubat 2019; 20:35:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü yurt ve burs başvurusu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.