Şimdi Ara

YURTDIŞINA GİDİLEBİLECEK EŞİT AĞIRLIK BÖLÜMLERİ ( +ÜNİVERSİTELER )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
10.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KOÇ ( EKONOMİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER - İŞLETME - PSİKOLOJİ - SOSYOLOJİ - FELSEFE )

BOĞAZİÇİ ( EKONOMİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER - İŞLETME - PSİKOLOJİ - SOSYOLOJİ - FELSEFE - YÖNETİM BİLİŞİM S. - ULUSLARARASI TİCARET - TURİZM )

BİLKENT ( EKONOMİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER - İŞLETME - PSİKOLOJİ - SOSYOLOJİ - FELSEFE - GRAFİK TASARIM - TURİZM )

ÖZYEĞİN ( EKONOMİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER - İŞLETME - PSİKOLOJİ - ULUSLARARASI İ.T. )

SABANCI ( EKONOMİ - PSİKOLOJİ - YÖNETİM BİLİMLERİ - ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR )

ODTÜ ( EKONOMİ - İŞLETME - PSİKOLOJİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER - SOSYOLOJİ - FELSEFE )

GALATASARAY ( EKONOMİ - İŞLETME - SOSYOLOJİ - FELSEFE - ULUSLARARASI İLİŞKİLER )

İTÜ ( EKONOMİ )

BİLGİ ( PSİKOLOJİ - EKONOMİ - İŞLETME - SOSYOLOJİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER )

BAHÇEŞEHİR ( EKONOMİ - İŞLETME - PSİKOLOJİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER )

TOBB ( PSİKOLOJİ - EKONOMİ - İŞLETME )

-----
    Koç Boğaziçi Bilkent Sabancı da yurtdışına gitmek diğerlerine göre daha kolay.

Koç--Boğaziçi--Bilkent--Sabancı > Özyeğin--Odtü--Galatasaray > İtü--Bilgi--Bahçeşehir--Tobb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 4 Aralık 2018; 17:30:51 >

• Soran birisine hitaben yazmıştım ama fazla uzun ve detaylı oldu, o yüzden bu konuyu açtım.

Tabi ki koç işletme ya da boğaziçi ekonomi ile bilgi sosyoloji aynı seviyede değil ben genel olarak yazdım.
  • Özyeğinde mi çalışıyorsun
  • Mr. Robot34 kullanıcısına yanıt
    Tam zamanlı iş olarak kanserojen maddelik mi yapıyorsun ?

Şunu atıp çekiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 17 Kasım 2018; 21:37:11 >

• Odtü iktsattan yurt dışına çıkmak ne kadar mümkün?
  • Psikoloji felsefe ve sosyoloji bölümünde yurt dışı olanaklarının düşük olduğunu düşünüyorum.
  • Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa u. işletmecilik vb. bölümlere kıyasla daha yüksek ama ekonomiye kıyasla biraz daha düşük.

Tamamen araştırma üzerine olan bölümler olduğu için yüksek olduğunu düşünüyorum, özellikle de koçta boğaziçinde bu bölümün hocaları oxford stanford harvard doktoralı olduğu için yurtdışı imkanlarının yüksek olduğunu düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Özyeğin ve Galatasaray ile aynı seviyede mümkün.

Hoca kadrosunu incelemenizi öneririm yurtdışı doktoralı hocaların sayısını, tüm hocalara oranını ve en iyi doktora üniversitelerini yazarsanız size bir oran verebilirim.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Robert'ten mezunların gittiği dünyanın en iyi okullarını beğenmeyip "apartman üniversitesi" diyenler, bu listelere hiç sesini çıkarmıyorlar nedense. Listede çok iyi okullar yok. Bilgisayar açısından bakınca Amerika'da sadece Oregon State var. Avrupa'daki iyi okullar yok.
    Business açısından daha iyi anlaşmalar. Listedeki her okulla business exchange var neredeyse.
    Gerçekten ama, arkadaşların dediğinde doğruluk payı var. Yanılmıyorsam istek listenizde Özyeğin 5. 6. gibi bir sıradaydı, ilk sırada olan Koç için bu kadar reklam yapmadınız
    Belki subliminal olarak en iyi ve girmesi en kolay olan okula yöneldiniz (fiyat/performans hesabı gibi).
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Reklam yapmıyorum sadece listeyi sunuyorum ve bunun özyeğinle alakası yok yani koç için de liste atabilirim, boğaziçi için de ( Ki zaten yapıyorum soran sormayan herkese yardımcı oluyorum ve ortada dayanaksız bir şekilde bilgi sahibi olduğum bir üniversiteyi kötüleyen kim varsa cevabını veriyorum, yeri gelince odtü ye çöp diyene yanıt veriyorum, yeri gelince bir başkasına.)

Subliminal olayı en başta bana bile mantıklı gelse de bu imkansız çünkü puanları bilkentle denk ve bilkent özyeğinden daha iyi bir üniversite ve bilkent, listemde daha yukarda, ki zaten bu yaptığım listenin içinde özyeğini öven herhangi bir şey yok.

Sanırım attığım listenin kötü olduğunu düşünüyorsunuz ama attığım listede 9 tane amerikan üniversiteleriyle anlaşma var. Hatırlatmak isterim ki Türkiyede çoğu üniversitenin amerikayla değişim anlaşması yok. Sadece 6 özel üniversitenin amerikayla kanadayla exchange anlaşması var Koç Bilkent Sabancı Özyeğin tobb Bilgi.. bi de sayarsanız bahçeşehir var sadece kendi kampüsüne birkaç öğrenciyi gönderebiliyor.

Mühendislik konusunda bir iddiam yok ve zaten tobb odtü nün mühendislik konusunda daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Zaten konuda bahsettiğim yazıda da Eşit Ağırlık bölümleri yazıyor..

iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 18 Kasım 2018; 0:5:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikigai

Robert'ten mezunların gittiği dünyanın en iyi okullarını beğenmeyip "apartman üniversitesi" diyenler, bu listelere hiç sesini çıkarmıyorlar nedense. Listede çok iyi okullar yok. Bilgisayar açısından bakınca Amerika'da sadece Oregon State var. Avrupa'daki iyi okullar yok.
    Business açısından daha iyi anlaşmalar. Listedeki her okulla business exchange var neredeyse.
    Gerçekten ama, arkadaşların dediğinde doğruluk payı var. Yanılmıyorsam istek listenizde Özyeğin 5. 6. gibi bir sıradaydı, ilk sırada olan Koç için bu kadar reklam yapmadınız
    Belki subliminal olarak en iyi ve girmesi en kolay olan okula yöneldiniz (fiyat/performans hesabı gibi).
    Üstad 1 ay geçti hala o mesajıma gönderme yapıyorsun bi sal beni be

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    saldım hocam tamam "apartman üniversitesi" lafını siz etmemiştiniz zaten

Afedersiniz bu arada, EA olayına çok dikkat etmemişim. Daha önceki mesajlarınız ve bu konudaki diğer arkadaşlardan gelen "özyeğin reklamı" yorumlarını görünce fazla detaylı incelemeden yazdım.
    Business konusunda bakınca Tilburg da çok iyi listedekiler arasında. Listeyi de daha önce detaylı incelememiştim, mesela mühendislik ve bilgisayarda Avrupa'da daha iyi okullarla exchange beklerdim, yokmuş ne yazık ki.
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Uzaktan yakından alakam yok ya da şuanlık yok ama o apartman üniversitesi lafı hangi üniversite için söylenmişti acaba, teşekkürler.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135678708

Buyrun burada detaylı incelemiştim, okul okul sıralamalarını falan yazmıştım. İçinde MIT, Princeton, Yale, Cornell, Oxford gibi okulların bile olduğu, Ivy League'deki Harvard dışındaki tüm okulların bulunduğu bir listedeki okulları DHci arkadaşlar beğenmemişti Çalışırlarsa daha iyilerine gideceklerini söylüyorlardı Bu okullardan bazılarının "apartman üniversitesi" olduğunu iddia edenler oldu, hangileri diye sorduğumda cevap alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 18 Kasım 2018; 0:47:31 >

• Hukukla yurt dışına gideceğim rez alın
  • hacettepe iktisatta okuyorum, hocalarımızın neredeyse hepsi yurt dışına gitmiş hocalar. benim şansım olur mu peki?
  • ilmentore kullanıcısına yanıt
    Olur.
  • Hukuk okursam yurtdışına gitme şansı yok mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.