Şimdi Ara

Yurtdışına Masaüstü Bilgisayar Çıkarma Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yaklaşık 4 ay önce Bosna Hersek'e yerleşme amacıyla gidip, dün temelli olarak ülkeye geri döndüm. Gitmeden önce kafamdaki en büyük soru işareti dizüstü değil de masaüstü bilgisayarım olduğu için ne yapacağımdı. Biraz araştırdım birkaç konuya denk geldim ama tam olarak ne yaşayacağımı bilmeden, bilgisayarımı parçalar halinde kasa olmadan valizime yerleştirip gittim. Bu konuyu da bu durumun benzerini yaşayabilecek birisi olursa diye en azından kendi yaşadığım deneyimi aktarmak adına açıyorum.

Benim gittiğim ülke Bosna Hersek'ti, inceleme durumu vs. ülkeden ülkeye farklılık gösterecektir muhtemelen. Ben giderken en detaylı soruları Sabiha Gökçen çıkışında yaşadım aslında. İlk X-Ray geçişimde de, dış hatlar x-ray geçişinde de görevli memurlar özellikle güç kaynağını sordular. Durumu türkçe bildikleri için açıkladım ve anladılar en nihayetinde. Anakartı -yekpare olarak- (işlemci-ram üzerindeyken) ve ekran kartını sağa sola atılmasın diye düşünerek kabin bagajına aldım en değerli parçalar oldukları için.

Saraybosna'da indikten sonra gümrük kontrolü vs. yapılmıştır muhtemelen bilmiyorum ancak ben valizi aldıktan sonra gümrük polisinden onayı alıp direkt dışarı çıktım ve en ufak sorun olmadı.

2-3 gün önce de temelli olarak Türkiye'ye döndüm ve asıl kafamı kurcalayan ülkeye dönüştü çünkü burada gümrükte sorun olabileceğini düşünmüştüm. Yine aynı şekilde Bosna Hersek çıkışında xrayde ekran kartını ve anakartını sordular bavulumu açmamı istediler, çıkardım ve durumu anlattım. Sorun etmediler. Türkiye'ye geldiğimde ise dış hatlarda valizi aldıktan sonra gümrüğe tabi olmayan taraftan kulaklığımı takıp sorunsuzca ilerledim. Lakin bavulumun üzerinde kırmızı bir stickerda "Security check" tarzı bir ibare vardı. Bir nedenden ötürü incelemişler sanıyorum.

Asıl oyalama işi yine iç hatlarda İzmir'e uçacağım zaman oldu. Güvenlikler baya sorguladılar ama o da uçakta bir sıkıntı yaşanmasın diyeydi.

Özet: Herhangi bir sorun yaşamadım, gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz (en azından Bosna Hersek için)

İyi forumlar.

• faydalı konu tşk

iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekir YENİKARAMURAT B kullanıcısına yanıt
    ZULÜM MURATI

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2006 ruhu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.