Şimdi Ara

Yurtdışında bi düzen kurmak/yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renimva -- 20 Ocak 2020; 18:26:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up kimsecikler yok mu :/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜRKİYEDEN KAÇIP İZMİRE YERLESMEYİ DÜSÜNEBİLİRSİN.
  • Up

• Bende çok araştırdım, kaçmak gitmek istiyordum. En önemlisi de dil öğrenmek istiyordum. Tüm araştırmaları yaptım, mecburen özel üniversiteye gidiceksin, çoğu ülke Türk öğrencilere burs vermiyor(verenler var ama onlarda çok çok az). Özel üniversiteler, yıllık 10-15 bin dolar arası ücret istiyorlar. Güney Afrika’da bile üniversiteler böyle para istiyor. Kalma işi sadece kalacak yer ve yemek 8-9 bin dolara patlıyor. Bunun harçlığıydı şuuydu buuydu, 80-90 bin liran yoksa yıllık, okuman zor.

Diyelim para time iş yapıcam dedin. Çalışma izni almak için çoğu ülke 6 ay kaldıktan sonra sana çalışma hakkı veriyor, verirken iyi ya da çok iyi seviyede İngilizce istiyor yoksa yine vermiyor(İngilizce bildiğini kanıtlamak için uluslararası sınavlardan birinden yüksek puan aldığını belgelemen de gerek)

Velhasıl kelam, ilk sene 80-90 nı hazırla, sonra daha hesaplı bir hale gelsede yine bolca risk var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ah keske oyle bi imkanim olsaydi :) sanirim en mantiklisi lisans egitiminden sonra akademik olarak bi plan yapmak master icin.

Lisansi bahsettigin yerlerde tamamlamayi cok isterdim ama haklisin maddiyat gerekiyor.

• Dostum,öncelikle merhaba.

Bende seninle aşağı yukarı aynı düşüncelere sahibim. Okumayı çok istediğim bir bölümde okuyorsun, hangi üniversitede okuduğunu merak ettim doğrusu. Matematik ile aram hiçbir zaman iyi olmadığı için ortalama bir devlet üniversitesinde iktisat fakültesinde okumak zorunda kaldım. İki yılım kaldı ve okul bittikten sonra ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum.Tamam, yurtdışında kimse kollarını açmış, bizleri beklemiyor ama buradaki şartlar bizi gitmeye itiyor. Hem ekonomik hem de sosyal durumlar bizi bu duruma itiyor.

Her neyse bu dertleşme faslını geçtikten sonra senin durumuna gelelim. Lisansa orada devam etmen mali açıdan çok maliyetli olur. Avrupa'da bir üniversitenin bir yıllık psikoloji bölümü harcının 15.000€ civarı olduğunu biliyorum. Bu okul Hollanda'da ve dünya sıralamasında iyi bir yerde, Galiba Amsterdam üniversitesi idi. Amerika'da ise ücretler daha pahalıdır diye tahmin ediyorum.Kanada ya da Avustralya hakkında bir bilgim yok.

Lisansa orada devam etmek yerine burs kovalayıp yüksek lisansı yurt dışında yapmayı denemek bu şartlar altında daha olası gözüküyor. Yurt dışındaki üniversitelerin genellikle yüksek potansiyelli öğrencilere verdiği burslar var. Not ortalaman ve dil sınavı puanın iyiyse(TOEFL ya da IELTS) bunlar denenebilir. Ama bu sefer Hindistan,Çin,Tayvan gibi ülkelerdeki zeki çocuklarla rekabet etmek gerekecek. Burs vermeleri için onları ikna etmen lazım. Bunun yolu da iyi bir niyet mektubu(statement of purpose) yazmaktan geçiyor. O bursu gerçekten istediğine ve ihtiyacın olduğunu karşı tarafa aktarabilmen gerekiyor. Seninle çalışmaya ikna olmaları gerekiyor.

Tev ve DAAD'ın(Alman öğrenci değişim servisi) Almanya'da yüksek lisans ve doktora yapanlar için verdiği bir burs var. Ama yarısı geri ödemeli, bir nevi katkı kredisi gibi düşün. Eğitimini bitirdikten sonra Türkiye'ye dönüp, borcunu ödemeni istiyorlar. Bursun Almanların ödediği kısmı değilde TEV'in karşıladığı kısmı geri ödemeli. Eğitim bittikten sonra Türkiye'ye dönüş mecburiyeti olduğu için bunu kafadan eliyoruz. Aynı şekilde MEB'in YLSY programı var ki o da zorunlu hizmet içeriyor. Türkiye'ye döndükten sonra en az 8 yıldı, bir üniversitede akademisyen olarak çalışmanı ön görüyor. Geriye yurt dışındaki üniversitelerin kendi bursları ve çeşitli ab burs programları kalıyor. Jean Monette gibi.

Bir de Psikolojinin hangi alanında çalışmayı düşünüyorsun? Klinik,sosyal,trafik,endüstriyel? Merak ettim.

Bir şeyler yapmak istiyorsan önce not ortalamanı bir şekilde yükseltmeye bak, sonrasında yabancı dilde yeterli değilsen o alanda kendini geliştirmeyi dene. Okulun müsaitse bir proje,araştırma,çalışma gibi şeyleri kovalamayı dene. Yüksek lisans başvurusu yaparken özgeçmişinde belirtirsin. Artısı olur bence.

Kısacası imkansız olmasa da çok zor bir durum ve o kadar insanın arasından sıyrılmak gerekiyor. Umarım başarırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyeden kaçmak için bile para lazım

• Merhabalar :)

Aslina bakacak olursak ben dd ortalama bi devlet universitesinde okuyorum, mersinde. Sadece akademik kadrodaki hocalarimiz acisindan iyi onun disinda sehiri ve universiteyi sevemedim. Bu yuzden baska yerlere basvuru yaptim Izmir ve Antalya.

Belgelerimi onaylatmak icin hocama goturdugumde bile boun odtu bilkent olmadikca gerisi ayni gibi bir sey soylemisti, belki haklilik payi vardi ama yine de 4 senem bir sey yapamadan gecsin istemiyordum. Yani sen de memnun degilsen elindeki imkanlari degerlendir, daha farkli ve iyi bir secenek icin cabala. Erasmus, yatay gecis, ya da farabi programi vs.

Evet bu da bir benim dertlesme faslim oldu bir nevi gelelim diger konuya :)

Haklisin sartlara bakinca en mantiklisi yuksek lisans icin bi yol cizmek. Bu arada kesin karar vermemis olmakla birlikte klinik alani daha ön planda benim icin.

Dil konusuna kesinlikle katiliyorum, hazirlik okudum ama bunu bi dil sinavi ile belgelemek gerekiyor (toefl/yds/ielts).

Senin de dedigin gibi zor seyler ama imkansiz degil. Caba isteyen bi durum emek vermek gerekiyor. Sanirim benzer yollari sen de dusunuyorsun umarim sen de basarirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

Türkiyeden kaçmak için bile para lazım
    Sadece para olsa yine iyi ÇOOOK PARA lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renimva R kullanıcısına yanıt
    Kafamı topladıktan sonra ingilizce ve almanca konusunda çalışmaya başlamayı planlıyorum. Hazırlık okumuştum ama verdikleri eğitim seviyesi lise ile aynıydı. Sonrasında kendi çabalarımla İngilizce'de B2'ye kadar gelmiştim. Son sene Jean Monette bursuna başvurmayı düşünüyorum. İki okul tercih hakkım var. Muhtemelen Hollanda yahut İsveç olmadı Almanya'yı düşünüyorum. Hedefim akademide kalmak ya da gittiğim ülkede bir şirkette-kuruluşta çalışarak orada yaşamımı sürdürmek. Dünyaya bir kere geliyoruz sonuçta ve iyi bir yaşam hakkımız. Şimdi bu konuyu okuyanlar orada dört dörtlük bir yaşantı yok, mark zamanı çok iyiydi,bizi sevmiyorlar,kiralık ev bulmak zor falan diyecekler ama burada da sorunlar var. En başta işsizlik korkutuyor gözümü,milyon tane iibf mezunu var,hem örgün hem de açıköğretim olsun. Onun haricinde her gün alım gücümüzün düşmesi,hayat pahalılığı. Ekonomi üzerine eğitim alınca ister istemez takip ediyorsun döviz kurunu ve diğer ekonomik göstergeleri. Dünya çapında bir fırtına yaklaşıyor gibi gözüküyor ve güvenilir bir limana sığınmak gerekiyor. En azından bu adamların stabil bir refah sistemi var. Sosyal yardımlar olsun, bazı sübvansiyonlar olsun.Burada işsiz kalınca GSS primi istiyorlar.

Elimdeki imkanlar kısıtlı diyelim. Erasmus konusunda okuduğum okulun anlaşmaları pek tatmin edici değil. Litvanya ve İtalya ile anlaşmaları var. Almanya'da kasabaya bile gönderseler giderdim dil öğrenmek için. Güzel kasabalar var oralarda, yaşayan tanıdıklarımdan biliyorum :) Ortalamam şu anda 4 üzerinden 3.28 ama yatay geçiş düşünmüyorum. Sonuçta İİBF'deyim. En azından diploma AB'de tanınıyor. Diploma eki veriyor okulum. Bu da bir teselli.

Klinik üzerinde ilerlemeyi düşünüyormuşsun,eğer terapi vermek istiyorsan gittiğin ülkenin dilini sular seller gibi özümsemen gerekiyor,sonuçta terapi karşılıklı konuşulan bir süreç. Acaba ingilizce konuşulan ülkeleri mi düşünsen... o

Olur da gidebilirsem deneyimlerimi bir şekilde insanlarla paylaşmayı düşünüyorum. İnsanların okumak gibi bir alışkanlığı olmadığından kuvvetle muhtemelen videolar çekerek onlara ulaşmaya çalışırım. Tabi ki düzgün bir üslup kullanarak bunu yapmaya çalışırım.

• Merhabalar, biraz geç bir yanıt oldu sanırım . Deneyimlerini paylaşma fikrin çok güzel, eminim ileride birçok kişiye faydası olacaktır. Aslına bakarsan gidene kadar ki sürece dair de arada paylaşımlar yaparsan motive edici olabilir.

Ağustos itibari ile ben de kafamda şekillenen şeylere başlama kararı aldım. İngilizce konusunda hemfikirim seninle ben de kendi çabalarımla daha da ilerleme düşüncesindeyim. Geçen gün bi grammer kitabı belirledim, yds toefl gibi sınavlara hazırlık kitabı. Ona başlayıp sonrasında da belli bir çalışma süreci ile bu sınavlarda kendimi denemek istiyorum. Almanca için nasıl bir planın var, kendin mi çalışacaksın? Tavsiyelerini dinlemek isterim. Bizim okulun Erasmus anlasmalarında Almanya da vardı ve psikoloji icin mantikli aslinda.

Bu aralar biraz kafam karışık, bugün Izmir'deki okulun yatay geçiş başvuru sonuçları açıklanacak. Ama eğitimi Türkçe, (ikçü) bu yüzden hala emin değilim.

Düzen değiştireceksem buna değer bir şey olmalı gibi geliyor. Henüz 2.sınıfa gectim, bi sene daha iyi çalışmak ve daha iyi alternatifleri elde etmek var aklımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renimva -- 3 Ağustos 2018; 8:06:28 >

• Renimva R kullanıcısına yanıt
    Almanca konusunda öncelikle evde kendi kendime calismayi denemeyi düşünüyorum. Zor bir dil olduğunu düşünüyorum. İngilizce'den sonra çok karışık geldi bana. İmkan olsa bu yaz tatilimi orada bir dil kursunda geçirmek isterdim ama bu mümkün değil.

https://www.youtube.com/channel/UClBrbJXNh2sFxOuvH4o5H9g

Şu kanaldaki videolar fena değil. Bir onlara bakacağım. Onun haricinde internetten bulduğum bazı pdf'ler de var.

Benim kafamı kurcalayan şey acaba toefl veya ielts için İngilizce'ye mi önem versem,yeni bir dil öğrenmek yerine. 2020'de mezun oluyorum. İki senem var. Bu sınavlardan iyi bir puan almak gerekiyor. Yolumu bir şekilde cizmeye çalışacağım. Bazı özel konularda var bu aralar uğraştığım ve kafamı kurcalayan. Kafamın rahat olması lazım ileriye rahatça odaklanabilmem için...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.