< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 18 Temmuz 2020; 3:22:31 > |
Yurtdisinda calismak isteyen Insaat Muhendislerine tavsiyeler (2. sayfa)
-
-
Hocam size değil lafım, sisteme :)
Yurt dışında iş bulunur bulunmasına, ama ben şartların tecrübe kazandıkça iyileşeceğini düşünmüyorum. Özellikle Türk inşaat firmaları, giderleri azaltmak için yerel elemanları çalıştırmayı ve minimum sayıda getirdiği Türk mühendisi de 7 gün çalıştırmayı istiyor. Benim yurt dışında 4-5 yıldır çalışan tanıdıklarım hala tatilsiz çalışıyor. Rönesans Amur'da maaş vermiyor geç yatırıyor, Türk elemanlar buna bir şey diyemezken Özbekler isyan etti geçen gün zor kaçtı Türkler.
Yani inşaat sektörünün parıltılı günleri geçti, bolluk bereket kalmadı. Eskiden bekçisine kadar Türkiye'den götürüyorlarmış, şimdi hem Türk elemanlara verilmesi gereken maaş firmalara fazla geliyor, hem de yasalar yüzünden yerel elemana yöneliyorlar.
Petrolün varil fiyatı hala çok düşük, ki bu da Rusya ve Orta Doğu'daki ülkelerin daha az proje yaptırması demek.
Keşke bir yol gösterenimiz olsaydı da bu bölümü okumasaydık diyorum bazen.
-
Tamamda bunların hepsini yapınca 40 yaşına gelince zengin hayatı yaşayacak mıyım yoksa ABD de ortalama bir mahallede ortalama bir araba alıp ortalama bir evde yuvarlanıp gidecek miyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam haklısınız ben de katılıyorum. Sadece söylemek istediğim bir şey var aslında petrol fiyatının düşmesi o ülkeleri alternatif enerji kaynaklarına yöneltiyor bu da yine de projeler olacak sadece farkli bir enerji türü için demek.Rusyayi çok bilmiyorum ama Ortadoğu'da yenilebilir enerjiye büyük bir yatırım başladı. Tabi geri kalanda dediginiz her şeye katılıyorum
Benzerini bir EEE ci arkadaş da yapabilirse süper olur aslında
-
Başkan, mobil sürümden okuyorsan öyle görmen normaldir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sen cidden bu kadar programı ve dili biliyor musun yoksa salladın mı?
Ve bu kadar uğraş sonucu bizi ne kadar bir maaş bekliyor?
Sen bunu maaş için yapıyorsan zaten hiç uğraşma. Ticarete atıl, kısa yoldan zengin ol. Bunlar hayat felsefesi olmuyorsa senin için zaten ne zevk alırsın ne de başarılı olursun.
Türkiye'de kalacaksam yol yakınken bölüm değiştirmeliyim.
Hocam iste nerede kalacagin hicbir zaman belli olmuyor, ben mezun olmadan 6 ay oncesine kadar hic yurtdisina gitme fikrim yoktu, mezun olduktan 1 hafta sonra basladim yurtdisinda, 12 yil oldu hala yurtdisindayim. O yuzden sen ne yap et her duruma hazirlikli ol.
-
mimarlar için tavsiyen varmı hocam?
-
Mimarlar icin de bu tavsiyelerim 80% gecerlidir hocam. Sadece program olarak 3D Revit, AutoCAD Structural Detailing, bir de mutlaka SNIP, NFPA, BS, ve ASTM standartlarina hakim olsunlar. Ozellikle NFPA ve SNIP bilmeden ne Rusya'da ne de Yurtdisinda bina tasarimi yapamazlar. Bu arada NFPA, Amerikan Yangin Standartlari oluyor. Snip de Rus ulkelerinde kullanilan insaat standartlari bizim TS 500, TS498, TS648 gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mojmanDünyanıın neresinde olursa olsun bu mesleği yapmaya değmez bu kadar dirsek çürütmeye hayattan insanlıktan uzak kalmaya vallaha değmez bu mesleği yapmak istiyen insalığından,gençliğinden,zamanından ve sağlığından büyük ölçüde fedekarlık edecek bunlar olmadıktan sonra libya çöllerinde 8.000 $ maaş alsam ne yazar Türkiye'de inşaat mühendisi itibarı eksilerde mühendisi lüzumsuz masraf olarak görülüyor en ucuza bekçilik yaptırıcakları bi garibanı bulup sömürüp atıyorlar türkiye'de yapılan işlerin bir çoğunda(yüklenici hariç) proje yönetim sistemi yok İş planı yok formalite ! çalışma ortamı insan ihityaçlarını karşılmaktan bile uzak İş garantisi yok ekonomik krizde sallanan içi su dolu bardakta ilk dökülen inşaat mühendisi olur bu meslekte mutlu olmanın tek şartı ya baban mutaahit olacak yada iş alabileceğin bir sistemin içinde olacaksın
Ne demek Libya çöllerinde $8000 alıp ne yapıcam? Öyle bir ortamda zaten harcaman olmayacak. Her ay Türkiye'ye 60000TL para yolluyorsun 1.5-2 sene kalsan ihya olursun zaten. Keşke öyle bir fırsatım olsa
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dxdiag36Tamamda bunların hepsini yapınca 40 yaşına gelince zengin hayatı yaşayacak mıyım yoksa ABD de ortalama bir mahallede ortalama bir araba alıp ortalama bir evde yuvarlanıp gidecek miyim?
türkiye'de çok güzel yaşarsın, abd'de de orta sınıf üzeri olursun diye düşünüyorum
-
Körfez'de veya dünyanın herhangi bir yerinde Welding Eng. olarak çalışma fırsatları nelerdir? Oluru var mı?
-
Welding engineer olarak calismak mumkundur, korfez ulkelerinde de, Canada da ihtiyac oluyor, ama iyi derece dil ogrenip isindeki gerekli sertifikalari kazanip bir de 3-5 yil tecrube edinirsen cok iyi paralar alabilirsin.
-
10 yıllık değerleme uzmanı, 2 yılda şantiyede çalıştım.
Var mı bize göre bir şey
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan bütün ülkelerde kriz var dostum, işler çok azaldı. 2023'e planları atıyoruz artık. 3 senede anca düzelir piyasalar.
-
İyi bir hayat sürersin de, çalışmayı bırakırsan en fazla 4 ay dayanırsın dostum.
Birçok üye özelden mesaj atmış ancak kendilerine cevap veremiyorum, özel mesajı kapatmışlar. Buradan sorabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X