Şimdi Ara

Yurtdisinda calismak isteyen Insaat Muhendislerine tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
9
Favori
13.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha once cok sayida konum var ama soyle kisaca ozetlemek istedim:

Insaat Muhendisi demek yurtdisinda calisan muhendis demektir, oncelikle bu konuyu izah etmek istiyorum. Sahsen kendim hicbir zaman Turkiye'de calismadim, stajimi bile 1.yi Japonya'da, 2. yi de Rusya'da yapmistim. Bu yuzden insaat muhendisi olarak illaki yurtdisinda calisacaksiniz. Bu yuzden tavsiyelerimi siralamaya basliyorum.

1) Universite'den once insaat muhendisi olmaya karar verdiginiz andan itibaren etrafinizda ne kadar dusuk zekali arkadasiniz varsa sunger cekin araya, ne kadar cok takilirsaniz o kadar bataga saplanirsiniz. Unutmayin ki cevredeki insanlar ileri derecede zeka kaybi yasiyorlar. Kendinizi ne kadar izole ederseniz ilerisi icin o kadar cok gelisirsiniz.

2) Universiteye girdiginiz andan sonrasi yine gezin, tozun, arkadaslarla laflayin ama limit koyun kendinize. Ortak ders calismayin, ortak aktiviteler

yapmaktan kacinin. Nerde cokluk orda b...k lafini unutmayin hocam  

3) Dersleri dinlemekle bir karis yol alamazsiniz, dersleri idrak etmeye bakin. (Bakin burasi cok onemli :D), masal dinler gibi ders dinlemek icin sinifa gelip oturmayin. Olayin ozunu anlayin, idrak edin. Bunu gercek hayatta nasil kullanabilirim diye youtube'dan falan bakin ogrenin, profesore ya da docent'e soru sorun, hocalarin office hour'lari vardir, kimse de gitmez, neden? cunku disarda falancalarla oturacaz sohbet edecez. Iyi guzel, okuldan sonra da o zaman kahveye takilirsin ayni arkadaslarla is bulamayacagin icin.

4) Yabanci dil olmazsa olmaz, tek yabanci dil de yetmeyecek. Ingilizceyi zaten saymiyorum, Ingilizceye mutlak hakim olmaniz lazim, ama ikinci dil olarak sacma sapan yok Fransizca, yok Cince, yok efendim Italyancaymis da lutfen arkadaslar kendinize gelin. Hayat bir pembe dizi degildir!. Insaat muhendisi ya Rusca bilecek, ya Arapca bilecek ya da Ispanyolca bilecek. Hepsini bilirse zaten tadindan yenmez de, Ingilizcenin yaninda ya Rusca ya Arapca ogrenseniz, hatta benim gibi Amerika'ya gelip calisacaksaniz simdiden Ispanyolca ogrenmenizi tavsiye ederim.

5) Insan iliskilerinde on numara degil 1000 numara olmaniz lazim. Oyle mal insan dolu ki santiyeler. Yeni ise baslamis adam ulke mudurune ismiyle hitap eder, is yerini ev ortami sanip sacma sapan seyler yapanlar mi dersin, ise daha baslamadan cumartesi is var mi yok mu diye soran mi dersin. Suratsiz, bir b... bilmeyip de ondan bundan yancilik yaparak is ogrenip kendi cok iyi biliyormus gibi yapanlar mi dersiniz, neyse uzatmayalim, insan iliskilerinde cok basarili olun. Isciyle, ustayla, mudurle, patronla ayri ayri iliski kurmaniz lazim. Patronla gidip araba cok benzin yakiyo muhabbeti yaparsan, isciyle de gidip patronla konusman gereken seyleri konusursan iki tarafta da etkileyici olamazsin.

6) Evinizden uzak kalmaya taaa universite zamanlari alisin lutfen. Ben hicbir pazar gunu ailemle kahvalti edememistim okurken. Hicbir zaman beraber biryere gidip beraber bir etkinlik yapamamistim 6 yil boyunca, zaten mezun olduktan 5 gun sonra da yurtdisina ciktim, cikis o cikis, 12 yil gecti, toplasak 1 takvim ayi kadar ancak durmusumdur Turkiye'de. Ozlesek de istesek de gelip gitmek imkansiz oluyor.

7) Calisacaginiz ulkeye uygun yetistirin kendinizi, AMerika'da calismak istiyorsaniz PMP, PE, FE, OSHA 30, 62 HOUR SST, ACI, DOT, HAZMAT gibi sertifikalari almaniz lazim, yoksa ne santiyeye sokulursunuz ne de kaale alinirsiniz. Rusya'da calisacaksaniz bikere Rusca bilmeniz sart. Turki CUmhuriyetler'de calisacaksaniz oralarin kulturunu ve sive farklarini 2-3 ay icinde ogrenmeniz lazim yoksa sorun yasarsiniz.

8) Universite yillarinda ogrenmeniz gereken programlarin listsi asagidadir:

• Oracle Primavera P6
    • MS Project
    • Plan Swift
    • Pro Core
    • Plan Grid
    • Revu Bluebeam
    • AutoCAD
    • Adobe Acrobat Professional (Hayir bu adobe reader degildir, ogrenin)
    • MS Office serisi (Excel, Word, Powerpoint, Outlook)
    • Profesyonel anlamda fotograf editlemek icin Photoshop da bilirseniz iyi olur. Bunlara ek olarak da statik buroda calismak isteyenler:

• Probina
    • Sta4CAD
    • Sap 2000
    • LIRA

Ozellikle Turki Cumhuriyetler LIRA'yi kullaniyor cunku Rusca  

9) Stajlarinizi mumkunse yurtdisinda yapin, Erasmus'la falan vakit kaybetmeyin, adam santiye yonetecek Polonya'ya gidiyor falan bu ne ya :D simulasyonda mi yasiyoruz olm! Adam gibi git Ukrayna, Rusya, ya da Avrupa diyosan illa Ingiltere'ye gideceksin, 1 donem degisim ogrencisi olursan havali olur, dilini kullanip pratik yaoarsin, Polonya'ya Litvanya'ya 1 donem gittiniz diye Amerika kapacak gibi dusunmeyin, hicbir onemi yok, rekabet gucunu artirmak icin gideceksin, sirf bi yere gittin diye kimse sana deger vermez, kanitlaman lazim.

10) Bilgisayar teknolojilerini mutlaka ogrenin, sadece oyun oynamayin:

• Windows format atmak ve bastan kurmak
    • Linux'de calismak cok da lazim degil insaatcilar icin ama bos vaktiniz varsa Linux'de denersiniz.
    • Laptopun ve masaustu PC'lerin icini acmak, parca sokup takmak faydali olur.
    • Printer& Scanner vw wifi teknolojilerine cok iyi calisin.
    • Wifi router ve cable modem standardlarini iyi bilin. Wifi 6 nedir, DOCSIS 3.1 nedir iyi ogrenin. 2.4 Ghz nedir, 5 Ghz nedir, MU Mimo nedir, Beamforming nedir iyi anlayin. Hepsi lazim olacak zaman icerisinde.

11) Bir projenin tek bir alaninda gorev almayin sakin, 2-3 sene agziniza da s...lar, hem saha, hem ofis, hem butce, hem planlama, lijistik, depo, malzeme, siparis, satin alma, tedarik, ihale, metraj, hakedis, RFI, Submittal, haftalik ve aylik planlar, teknik ve idari yazismalar konusunda gorevler alin, vermeseler de bu isi yapan adamlarla arkadas olun, yanlarinda durup bakin ne yapiyorlarsa yarisini ogrenseniz kar. Asla isten kacmayin, ilk 3 yil isten kacan, 3 yil sonra hicbir iste rahat edemez. Saka degil, en ciddi konu bu.

12) daha yazarim, bi sahaya cikip kolacan edeyim, sesleri soluklari cikmiyor, napti acaba Kevin ustayla, Patrick formen :D bos birakmaya gelmez, dunyanin her yerinde ayni maalesef :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Temmuz 2020; 19:57:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurt Dışında Çalışmak İsteyen İnşaat Mühendislerine Tavsiyeler

İnşaat mühendisliği alanında yurt dışında çalışma fırsatlarını değerlendirmek isteyenler için çeşitli öneriler mevcuttur.

Yurtdışı İnşaat Mühendisliği İmkanları:

• Avrupa ülkeleri, inşaat mühendisleri için önemli iş fırsatları sunmaktadır.
    • Körfez ülkeleri ve Asya Pasifik bölgesi de inşaat sektöründe hızlı büyüme yaşamaktadır.
    • Yurt dışında çalışma, uluslararası deneyim kazanmak ve kariyerini geliştirmek için bir fırsat olabilir.

İnşaat Mühendisi Olarak Yurt Dışına Gitme Yolları:

• Uluslararası şirketlere başvuru yapmak, yurt dışına gitmenin en yaygın yollarından biridir.
    • Mesleki derneklerin ve kuruluşların sunduğu iş ilanlarını takip etmek de faydalı olabilir.
    • Yurtdışında yüksek lisans veya doktora yapmak, uluslararası bağlantı kurmak ve iş fırsatlarını artırmak için bir yol olabilir.

Başvuru Süreci:

• Yurt dışındaki iş başvurularında, genellikle özgeçmiş, ön yazı ve referans mektupları istenir.
    • Özgeçmişin ve ön yazının, başvurulan pozisyona ve ülkeye uygun bir şekilde hazırlanması önemlidir.
    • Referans mektupları, meslektaşlarından veya akademisyenlerden alınmalıdır.

Uyarılar:

• Yurt dışında çalışma, bazı zorluklar da beraberinde getirebilir.
    • Dil engeli, kültürel farklılıklar ve yabancı bir ülkede yaşamanın getirdiği zorluklara hazırlıklı olmak gerekir.
    • Yurt dışına gitmeden önce gerekli araştırmayı yapmak ve potansiyel işverenler hakkında bilgi edinmek önemlidir.

İnşaat mühendisleri, yurt dışında çalışma fırsatlarını değerlendirerek kariyerlerini geliştirebilir ve uluslararası deneyim kazanabilirler. Yukarıdaki tavsiyelere uyarak, yurt dışı iş başvuru sürecinde başarılı olma şanslarını artırabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam yurtdışına gitmek isteyen bir mühendislik öğrencisinin kendini geliştirmeye adaması,derslere adaması ve arkadaşının çok az olması,sosyal faaliyetlerinin minimum olması hedefe giden yolu ne kadar olumsuz etkiler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt

Ben de yazimda bundan bahsettim, sen zaten dogru yoldasin, olumsuz bi durum yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Temmuz 2020; 20:14:37 >
  • Ama en guzeli kontenjanlarin 3'te 1'ine inmesi. Herkes icin daha iyi olurdu.

• Her maddeden sonra 2 kere enter tusuna bas.

Boyle bir mail atarsan, seni odalarina cagirirlar. Azar yersin, ciddiye alinmazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 10 Temmuz 2020; 17:47:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya için o kadar çalışırlar ama ahiret için iki rekat namaz kılmazlar.
    Kusura bakma bunu bir gün yazmayı çok istiyordum.
    Şakası bir yana, bu kadar çalışan kişinin de inşaat mühendisliği okumasına gerek yok abi. Ne yapsa o kadar kazanır. Hem adam gibi 2 yabancı dil bileceksin. Hem yoğun çalışıp şantiyelerde memleketten uzakta kalıcaksın.
    Memlekette işletme mezunu gibi inşaat mezunu varken bir garantisi de yok iş bulabilmenin. Yakında şöyle diyaloglar çıkacak:

- Meslek ne?
    +İnşaat mühendisiyim
    -Onu sormuyorum, ne iş yapıyorsun?
    +Hee, markette kasiyerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 10 Temmuz 2020; 17:58:16 >
  • Yakında yurtdışında türk işçi almayacaklar. Ayasofya kararı sonrası.

Bana sorarsan program filan boş iş bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünyanıın neresinde olursa olsun bu mesleği yapmaya değmez bu kadar dirsek çürütmeye hayattan insanlıktan uzak kalmaya vallaha değmez bu mesleği yapmak istiyen insalığından,gençliğinden,zamanından ve sağlığından büyük ölçüde fedekarlık edecek bunlar olmadıktan sonra libya çöllerinde 8.000 $ maaş alsam ne yazar Türkiye'de inşaat mühendisi itibarı eksilerde mühendisi lüzumsuz masraf olarak görülüyor en ucuza bekçilik yaptırıcakları bi garibanı bulup sömürüp atıyorlar türkiye'de yapılan işlerin bir çoğunda(yüklenici hariç) proje yönetim sistemi yok İş planı yok formalite ! çalışma ortamı insan ihityaçlarını karşılmaktan bile uzak İş garantisi yok ekonomik krizde sallanan içi su dolu bardakta ilk dökülen inşaat mühendisi olur bu meslekte mutlu olmanın tek şartı ya baban mutaahit olacak yada iş alabileceğin bir sistemin içinde olacaksın

• ayrıca bu kadar program bilmene hiç gerek yok inşaat mühendisinin bilmesi gereken en önemli program excel'dir bu programı ne kadar derinlemesine bilirse o kadar iyi zaten ne yapacağını bilen biriyse istediği programı çok kısa sürede öğrenir program bilmek iş değildir ! Yabancı dil olarak ise bir insanın Türkiye şartlarında 2 dil bilmesi çok zahmetli bir iştir ama ingilizce derinlemesine öğrenilmesi gerekiyor rusça arapça bu kadar şart değildir önemli olan mesleğini iyi bilmektir gerisi teferruat

• Ama ne kadar çok kapsamlı bilsen'de bunların değerini anlayıp sana değerini verecek İş ve meslek etiğine sahip namuslu insan sayısı inşaat seköründe görünemeyecek kadar azdır deli paralar dönüyor katrilyonluk ihaleler yapılıyor ama kimsede etik değerler yok inşaat sektörü vurgun sektörüdür parayı vuran kaçar işin kahrını çeken mühendis primavera mı biliyomuş bluebeam biliyormuş photshopta raporları ne kadar güzel süslüyormuş diye beynindeki nöronlarının milyonda biriyle bile düşünmez

• mojman kullanıcısına yanıt

Hocam bunları yazdığınız kişi şu an ABD'de çalışan 12 yıllık inşaat mühendisi, muhtemelen mühendisin bilmesi gereken diller ve programlar konusunda en az sizin kadar bilgisi vardır.

• Mojman hocam, Turkiye'de verilen deger uzerine konusmuyoruz yalniz. Yurtdisinda calismak isteyen insaat muhendislerine tavsiyeler veriyorum. Turkiye ayagini bilemiyorum.

• Fazla olmuş zaten bu kadar çalışan biriyseniz iyi kazanırsınız iyi de kazandırırsınız ama bu kadar emeğe ne alacaksınız

• Hocam yurtdışına gitmek için ne yapmak lazım diyip durusunuz (genel anlamda diyorum), anlatınca da beğenmeyip ne gereği var dersiniz. O zaman üstü açık Mustang GT 500'i $10,000 dolara alıyor adamlar diye ağlamayın. Ben daha napıyım)))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yurtdışında stajı nasıl ayarladınız, suan türkiyede bile insanlar zor ayarlıyor :D

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Hocam Enka 2007 yılında sınavla alıyordu staj programına. Hem inşaatla ilgili hem de İngilizce ve Rusça testi vardı. Sınavda 1. Oldum kazandım. Her şeyi kendileri ayarladılar, uçak bileti, kalacak yer, maaş, Moskova'da Ikea Business Park projesinde yaptım. 2006'daki Japonya Stajını da yine sınavla kazandım ama bu kez Gama firmasında, Japonya'nın Sakhalin Adasında enerji santrali projesiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Temmuz 2020; 1:34:34 >
  • Hocam son 3 mesajı ne telefondan ne de bilgisayardan okuyamıyorum. Sadece mesaj geldi uyarısı var ama mesajlar ortada yok.

• sensaura kullanıcısına yanıt

Hocam iyi de Sakhalin Rusya'nın adası değil mi?

Bu arada söylediklerinizi yapınca 1500 dolara çalışıyorsunuz, haftada 7 gün 12 saat. Bir nevi akıllı kölelik :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.