Şimdi Ara

Yurtdışında Lisans Tamamlama Düşünenler - DENKLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda özellikle LİSANS TAMAMLAMA konusunda bazı insanların bilgi sahibi olmadan tamamen acentalar tarafından yanlış yönlendirildiğini gözlemliyorum.Yurtdışında LİSANS TAMAMLAMA düşünen arkadaşlar için ;

-Özellikle HUKUK alanında lisans tamamlama düşünenler için YÖK'ün lisans tamamlama yasasına göre yine LYS'den 150 bin sıralamasını elde etmesi gerekiyor.2015 yılında bununla ilgili bir yasa çıkmıştı (http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi/duyurular) Belirttiğim linkte en alt kısımda..

-Diğer bölümler mesela şu sıralar popüler olan DİŞ HEKİMLİĞİ LİSANS TAMAMLAMA ki Türkiye'de böyle bişey yok bunun için ise yasada belirttiği üzere '' Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği "yatay geçiş, dikey geçiş ve lisans tamamlama" kavramlarını içermemektedir.Bu husus, ilgililerin yurtdışında eğitime başladıkları yıla ait LYS'ye girerek en son öğrencinin aldığı puanı almadan kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyetleri akabinde denklik işlemlerinin yapılmayacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    Yani puansız bir şekilde LİSANS TAMAMLAMA düşünen arkadaşlar tekrardan düşünsünler.Çünkü YÖK denkliğine başvururken diplomanız LİSANS TAMAMLAMA adı altında değil Lisans şeklinde görünecektir.Sizin Türkiye'de 2 yıllık meslekyüksek okulu okumanız hiçbirşey farketmiyor..

• Şimdi benim bir sorum var tam anlamadım kafam çok karıştı.
    Ben 2 senelik bir mimari rest bolumu okuyacağım daha sonra 2 sene bitince dgs ile mimarlık bölümünü okuyacağım.Peki aynı şekilde 2 sene bittikten sonra bu yurtdışinda lisans tamamlama icin dgs ile bir üni kazanmam yetermi yoksa dgs ile yurtdisinda okunmuyormu illaki lys mi gerekli? (Almanya,avusturya ön planda)
    Bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assasin51

Şimdi benim bir sorum var tam anlamadım kafam çok karıştı.
    Ben 2 senelik bir mimari rest bolumu okuyacağım daha sonra 2 sene bitince dgs ile mimarlık bölümünü okuyacağım.Peki aynı şekilde 2 sene bittikten sonra bu yurtdışinda lisans tamamlama icin dgs ile bir üni kazanmam yetermi yoksa dgs ile yurtdisinda okunmuyormu illaki lys mi gerekli? (Almanya,avusturya ön planda)
    Bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim hocam

Hocam mantık şu

YüksekÖğrenim Kurumunda Yurtdışında ''LİSANS TAMAMLAMA''diye bir kavram yok.Ders saydırma var.Siz bu yüzden kayıt yaptıracakken okuyacağınız okul ya CWTS,Urap,Shangai gibi ranklarda ilk 1000de olacak veya aynı bölümün YGS-LYS'de taban puanını yapıp kayıt olmak zorundasınız.Yani DSG ile yurtdışının bi alakası yok.

• Mesela avusturya lys ile bir bölümü kazan türkiyede kayıt ol sonrası kolay gelip burda okuyabilirsin diyor ama dgs hakkında ne diyor sormam lazım
    Anlaşılan lys şart Ben daha lys ye girmem Neyse hayırlısı bakalım

• böyle saçmalık görmedim YÖK tam bir başbelası

Denkliğim tanınmassa türkiyede iş yapamam yani öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assasin51

Mesela avusturya lys ile bir bölümü kazan türkiyede kayıt ol sonrası kolay gelip burda okuyabilirsin diyor ama dgs hakkında ne diyor sormam lazım
    Anlaşılan lys şart Ben daha lys ye girmem Neyse hayırlısı bakalım

Hocam dediğim gibi YÖK'de lisans tamamlama diye bir kavram yurtdışı için ne yazık ki yok.İşinizi garantiye alın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultimate 35

böyle saçmalık görmedim YÖK tam bir başbelası

Denkliğim tanınmassa türkiyede iş yapamam yani öyle mi ?

Denklik Olmassa Ne Olur?

-Uzun dönem askerlik yaparsınız.
    -Türkiye'de lise mezunu sayılırsınız.
    -Mühendislerin imza yetkisi olmaz,mühendisler odasına kayıt yapamaz.
    -Tıp doktoru,diş hekimi,eczacı kesinlikle özelde çalışamaz.Sağlık bakanlığına kayıt yapamaz.Kendisine özel muayehane açacak ruhsatı alamaz.
    -Özel şirketlerde iş başvurularında Denklik Belgesi olmadığı için elebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi yabancı birisi türkiye ye göç etse 10 yıllık deneyimli uzman birisi ama türkiyede iş yapamayacak mı ?

bu arada ben sanatçıyım dostum işim olmaz imza yetkisiyle odalarla

Not:Bu dedikleriniz bütün meslekleri kapsamıyordur heralde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultimate 35

şimdi yabancı birisi türkiye ye göç etse 10 yıllık deneyimli uzman birisi ama türkiyede iş yapamayacak mı ?

bu arada ben sanatçıyım dostum işim olmaz imza yetkisiyle odalarla

Not:Bu dedikleriniz bütün meslekleri kapsamıyordur heralde ?

Siz ne okumak istiyorsunuz hocam ona göre araştıralım soralım gerekli yerlere

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim dalim çok farklı hocam kolay kolay bulunmayabilir ama örnek vereyim;

dijital oyun tasarımı
    Görsel Tasarım
    Grafik Animasyon Tasarımı

kısacası teknoloji kullanarak 3D tasarım yapmak yada efektler ile uğraşmak ve oyun geliştirmek veya animasyon.Bunlar hiç olmuyorsa Dijital Sanatlara yönelirim zaten hepsi birbiriyle ufaktan bağlantılı.
  • Hocam merhaba.. Ben 2 yillik insaat teknikerligi bolumu okudum yurt disinda bunu mimarlik veya insaat muhendisligine tamamlamak istiyorum bir suredir arastiriyorumda pek saglikli bilgiler bulamadim. Simdi ben dgsye girsem mimarlik bolumune yerlesen kisinin aldigi ayni puani alsam tercih yapmayip yurtdisina okumaya gitsem okulum bittiginde denklik sinavina girme hakkim oluyormu olmuyormu.. Cevaplarsan cok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana4ever

Hocam merhaba.. Ben 2 yillik insaat teknikerligi bolumu okudum yurt disinda bunu mimarlik veya insaat muhendisligine tamamlamak istiyorum bir suredir arastiriyorumda pek saglikli bilgiler bulamadim. Simdi ben dgsye girsem mimarlik bolumune yerlesen kisinin aldigi ayni puani alsam tercih yapmayip yurtdisina okumaya gitsem okulum bittiginde denklik sinavina girme hakkim oluyormu olmuyormu.. Cevaplarsan cok sevinirim

Özelden yazın lütfen.
  • Denklik hakkında bilgi:http://www.londonvizyon.com/denklik/
  • merhaba yurtdışında lisans tamamlama ile ilgili güncel bilgi var mıdır süreç nasıl ilerliyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.