Şimdi Ara

Yurtdışında okumak istiyorum ama annem engel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yasındayım 95 liyim öncelikle yazım hatası yapıyorsam affola kaç gündür açıkça tramva içindeyim . Aileden herkes Ukrayna'ya gitmem hakkında hem fikir olmuş durumda fakat annem diğer çoğu arkadaşların annesi gibi ağlasada üzülsede oğlum istiyosa okusun kafasında değil aksine bana ' oraya gitmek için ölümü çiğnersin ' diye bir cümle kullanmıştı bana ilk bu fikri verdiğim zamanlar . Aradan zaman geçti herneyse dün akşam annem olur ile olmaz arasında kaldı habire farklı yanıtlar verdi bu fikre en sonunda baya agladı etti ben de eğer bu kadar ağlıyosa kabullenmiştir diye düşündüm ve çok da kararsızlık içinde kalmıştı o ilk günkü lafın etkisi kaybolmuştu . Herneyse bugun tekrar beni aradı ' ne istiyorsun ? ' dedi ben de orda okumak istediğimi söyleyince ' hayır , olmaz yok öyle bir şey ' dedi . Bende sinirlendim yüzüne kapattım , maddi durumdan değil maddiyatı anneannem ve babam karşılamakta , annemde maddi bi yükte yok fakat her ne kadar anneme ' anne 20 sene sonra ben tekim , madem böyle bir olanağımız var kendi hayatımı ben yönlendiricem ve öyle istiyorum ' dememe rağmen habire benim gözümde saçmalamaya devam etmekte . Hayatamın her devresinde , arkadaş 18 yaşına gelmişim , geçenlerde öğrendim araba kullanmayı hala annem bana ' daha küçüksün 2-3 sene sonra öğrenirsin ' diyo . Yaşıtlarıma göre annemin gözünde hep 3-4 sene geride gidiyorum fakat bugunden sonra bu iş çığrını aştı ciddi tepkiler vermeye başladım zaten sabahın 5.30 unda çıktım gittim evden . Ben ne yapmalıyım arkadaşlar ? Hayır asosyal veya evde büyümüşsündür ondan korkuyodur diye düşünseniz , yıllardır hayatımı Taksimde , Kadıköyde envayi çeşit hıyarların yanında geçirdim . Ayakta dimdik durabilcek biriyimde ama gelin görün annem artık bu kadar sinir bozucu şekilde bana yaklaşıyo ve ben kafaya taktım Ukrayna'ya gidicem üniversiteye ya böyle ya böyle her türlü gidicem ama artık annemın bu yaklasımından kurtulmak istiyorum fikirleriniz nedir ? Yardım edin lütfen

• Lütfen fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePrestige95

18 yasındayım 95 liyim öncelikle yazım hatası yapıyorsam affola kaç gündür açıkça tramva içindeyim . Aileden herkes Ukrayna'ya gitmem hakkında hem fikir olmuş durumda fakat annem diğer çoğu arkadaşların annesi gibi ağlasada üzülsede oğlum istiyosa okusun kafasında değil aksine bana ' oraya gitmek için ölümü çiğnersin ' diye bir cümle kullanmıştı bana ilk bu fikri verdiğim zamanlar . Aradan zaman geçti herneyse dün akşam annem olur ile olmaz arasında kaldı habire farklı yanıtlar verdi bu fikre en sonunda baya agladı etti ben de eğer bu kadar ağlıyosa kabullenmiştir diye düşündüm ve çok da kararsızlık içinde kalmıştı o ilk günkü lafın etkisi kaybolmuştu . Herneyse bugun tekrar beni aradı ' ne istiyorsun ? ' dedi ben de orda okumak istediğimi söyleyince ' hayır , olmaz yok öyle bir şey ' dedi . Bende sinirlendim yüzüne kapattım , maddi durumdan değil maddiyatı anneannem ve babam karşılamakta , annemde maddi bi yükte yok fakat her ne kadar anneme ' anne 20 sene sonra ben tekim , madem böyle bir olanağımız var kendi hayatımı ben yönlendiricem ve öyle istiyorum ' dememe rağmen habire benim gözümde saçmalamaya devam etmekte . Hayatamın her devresinde , arkadaş 18 yaşına gelmişim , geçenlerde öğrendim araba kullanmayı hala annem bana ' daha küçüksün 2-3 sene sonra öğrenirsin ' diyo . Yaşıtlarıma göre annemin gözünde hep 3-4 sene geride gidiyorum fakat bugunden sonra bu iş çığrını aştı ciddi tepkiler vermeye başladım zaten sabahın 5.30 unda çıktım gittim evden . Ben ne yapmalıyım arkadaşlar ? Hayır asosyal veya evde büyümüşsündür ondan korkuyodur diye düşünseniz , yıllardır hayatımı Taksimde , Kadıköyde envayi çeşit hıyarların yanında geçirdim . Ayakta dimdik durabilcek biriyimde ama gelin görün annem artık bu kadar sinir bozucu şekilde bana yaklaşıyo ve ben kafaya taktım Ukrayna'ya gidicem üniversiteye ya böyle ya böyle her türlü gidicem ama artık annemın bu yaklasımından kurtulmak istiyorum fikirleriniz nedir ? Yardım edin lütfen

Ben annemi yurtdışı fikrine 4-5 senedir ısındırıyorum, en son amerika kıtasına ikna ettim. Vizem zamanında çıkarsa ağustosun ortası gibi gidiyorum. Ama ne zaman gideceğim konusu açılsa sinirlenip, ters cevap verip odayı terk ediyor. 10 sene gelmezsin sen, ölsem sen gelene kadar cenazemi kaldırırlar tarzı şeyler söylüyor. :) Anneler hep aynı...

Uzun lafın kısası, annen seni seviyor. Kıymetini bil.

• Bu konuda dayım arkamda , velayetimde babamda . Herşeyimi hazırlayıp son dakika golü mü atmalıyım ne yapmalıyım
  • quote:

Bu konuda dayım arkamda , velayetimde babamda . Herşeyimi hazırlayıp son dakika golü mü atmalıyım ne yapmalıyım

Sen ordayken, Allah korusun annenin başına birşey gelir. Vicdan azabından yaşayamazsın. Böyle şeyleri düşün, hayatındaki en önemli birkaç insandan biri olan annenin onayını almadan gitme.
  • otur oturduğun yerde, anansını kuzusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıptıstıptıs -- 16 Temmuz 2013; 17:33:31 >
  • ThePrestige95 T kullanıcısına yanıt
    18 yaşını geçmediysen, annen ve babanın noterden muvafakatnamesi olmadan yurtdışına çıkamazsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok Yok 95 mayıs , 18 oldum bile 2 ay once . Velayet babamda , babamda tamam diyo izin veriyo zaten . Annemde olucak gibi dayımda kalıyodum bugun cagırdı konusmak için , ya zaten bi hayır bi evet en son çelişkilerde kalmıstı baya aglamıstı falan kabullendıgını hıssedebılıyodum bugunde engel olamıycam madem öyle istiyo , öyle olsun demesini bekliyorum
  • Yok hocam ya idealim bu yani Olucakta . Buraya son durumu yazıcam
  • Arkadaşlar oldu annemi bütün aile ikna ettik . Aracı kurumda tamamdır şimdi bir de belgeleri aldım mı herşey tamam . Hayallerim gerçek oldu hakikaten
  • quote:

Arkadaşlar oldu annemi bütün aile ikna ettik . Aracı kurumda tamamdır şimdi bir de belgeleri aldım mı herşey tamam . Hayallerim gerçek oldu hakikaten

Tebrik ederim.
  • Ukrayna 1 saat uçakla kardeşim vizede yok istedimi atlar gelir hayat bu bir yerden başlaman lazım.Eğer ailenin yanında oturursan sana ne gibi artıları olacak?Her gün daha fazla ailemi özlesemde geleceğim için katlanıyorum.
  • Son durum pasaport tamam vize kaldı bir tek :) evrakların hepsi tamam . Gidiyorum usta valla :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyilanci

quote:

Bu konuda dayım arkamda , velayetimde babamda . Herşeyimi hazırlayıp son dakika golü mü atmalıyım ne yapmalıyım

Sen ordayken, Allah korusun annenin başına birşey gelir. Vicdan azabından yaşayamazsın. Böyle şeyleri düşün, hayatındaki en önemli birkaç insandan biri olan annenin onayını almadan gitme.

çok doğru
  • quote:

Son durum pasaport tamam vize kaldı bir tek :) evrakların hepsi tamam . Gidiyorum usta valla :))

ne okuyacan orada
  • quote:

Son durum pasaport tamam vize kaldı bir tek :) evrakların hepsi tamam . Gidiyorum usta valla :))

ne okuyacaksın harç ücretleri ne durumda ayrıca denklik varmı ? benim kuzen uçak mühendisliğini bitirdi kievde denklik alamadı lastikçilik yapıyor şimdi tr de :S
  • Odessa da ki iki denizcilik fakültesininde denkliği var ki zaten Türkiye ' de , Kadıköy / İstanbul ' da milli eğitim bakanlığı Türkiye temsilciliği bile var . Denizcilik fakülteleri dünyaca tanınıyor . Türkiye'de Kocaeli üniversitesiyle falan anlaşmaları bile var . Denklik bakımından hiç sıkıntı yok ordan geçen sene mezun olan bu sene Yasa denizcilikte çalışan tanıdıklar var . Hazırlık 1800 dolar yıllık . Lisans programlarıda 1800 - 3000 dolar arası yıllığı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.