Şimdi Ara

Yurtdışından Alışveriş Hakkında Herşey Püf noktaları GENİŞ ANLATIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
8
Favori
12.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ebaypaypalBu hobide eğer biraz eskiyseniz yurt içinde bu işin ne kadar pahalı olduğunu biliyorsunuzdur. Ama henüz yeni başlamışsanız ve neyi nerden temin edeceğiniz hakkında en ufak bir fikriniz bile yoksa yurt içindeki mağza ve sitelere mahkumsunuz demektir. İş böyle oluncada yurt dışında 10$'a alabilceğiniz bir parçaya yurt içnde 50tl gibi bir bedelde ödeyebilirsiniz.

Bu hobinin tutukunları aradaki bu büyük farkı ödememek için ne yazık ki yurt dışında bulunan sitelere yönelmek zorunda kalıyor. Aslında gönül isterdi ki şu günlerde bütün dünyanın etkisi altında bulunduğu krizin etkilerini azaltmak için elimizdeki kaynakları bu sebepten yurt dışına aktarmayalım. Ancak bu Türkiye'deki fiyatlar yüzünden bu pekte mümkün durmuyor.

logo_paypal_1Yurt dışından alışveriş yapmanın aslında tek sebebi fiyatlar değil. Bazı modellerin parçalarını istesenizde yurt içinde bulamıyorsunuz. İlgilendiğimiz hobinin şuanda Türkiye'de yeterince yaygın olmaması fiyatlar kadar ürün yelpazesinide kısa tutulmasına neden oluyor. Bu yüzden dar bir ürün yelpazesinin içinde yüksek fiyatlı ürünler arıyoruz. Bu da biz tüketicilerin hiç istemediği birşey.Umarım modelinizi seçerken yedek parçalarının kolay bulunabilmesine dikkat etmişinizdir.

Yeni başlayanların en büyük derdi bir kırım olduğunda yedek parçaları nereden nasıl temin edeceğidir. Sizlere ilk önereceğim site dünyada milyonlarca insanın alışveriş yaptığı "Ebay" adlı site.Ebay'da bu hobiyle ilgili birçok ürünü kolayca bulabilirsiniz. Üyelik ücretsizdir ve kullanımı ayrıca cok basittir. İngilizce olması sizi korkutmasın çünkü yapacağınız ödemeleri Ebay üzerinden değil dünyanın bir numaralı para gönderme şirketi "PayPal" üzeriden yapıyorsunuz. Paypal aslında yurt dışı alışverişlerinizde kullanacağınız en önemli sitedir. Çünkü dünyadaki bir çok site ödemleri "PayPal" aracılığıyla kabul ediyor. Yani yurt dışından yapacağınız alışverişler için mutlaka ama mutlaka bir "PayPal" hesabınızın olması şarttır.

PayPal'a Üye olmak için lütfen buraya tıklayın! Ebay'a üye olmak lütfen buraya tıklayın

Paypal'ın bir avantajı ise geçtiğimiz aylarda artık "Türkçe" yi de destekler hale gelmesidir. Paypal'a üye olurken sizden kredi kartı numaranızı isteyecektir, bu konuda ben bir endişe duymadım ve milyonlarca insanda endişe duymadan Paypal'a kredi kartı numaralarını veriyor. Bankacılık uygulamarında kullanılan "Sanal Kart" numarasını vermeniz güvenliğinizi biraz daha artırır.Sanal kart uygulaması için lütfen bankanızla görüşün

Paypal'a üye olduktan sonra alışverişe başlayabilirsiniz.Ancak birkaç alışverişten sonra Paypal güvenlik nedeniyle numarasını girdiğiniz kredi kartının size ait olduğunu ispatlamanızı ister. Paypal'da kullandığınız kredi kartını onaylatmak için hesapta bulunan "Profil" linkinden Kredi Kartı Ekle bölümünde vereceğiniz onay ile kredi kartınızdan 2$-3$ arasında "geri iade" edilmek şartıyla rastgele bir tutar çekilir ve işlem hesap ekstrenize 4 haneli bir rakamla işlenir. Ekstrenizden, internet şubesinden ve ya bankanızdan bu 4 haneli kodu paypal hesabınızda girdiğiniz anda çekilen tutar tekrar kredi kartınıza yatırılır. Bunun yanında "Paypal" sizden sizin adınıza düzenlenmiş ekstreyide mail ile isteyebilir. Bu durumlar ilk başta sıkıcı gelsede güvenlik için yapılması gereken işlemlerdir ve Paypal bu konuyu ciddiye alan şirketlerden biridir.Paypal'dan işlemlerinizi tamamladığınıza göre artık yurt dışından alışveriş yapabiliriz.

Bir kırım yaşadınız ve yedek parça alacaksınız veya yeni bir model almaya karar verdiniz ve modelinizin ödemesini yapacaksınız ama aklınızda hemen "Ya Allahın Çin'inden taaa buraya nasıl gelcek, adamlar göndercek mi?Yolda bişey olursa nolcak?Gümrükten nasıl geçecek?izin vericekler mi?" gibi birçok soru gelecektir; evet haklısınız bunların akla gelmesi normaldir. Ama bazı kurallara ve sınırlara uymak şartyıla bu tip sorunları aşmamız mümkün..

İlk olarak yapmanız gereken şey alacağınız ürünün gümrük mevzuatına uygun olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Gümrük mevzuatını bizim için önemli kısımlarını özetlersek;

* POSTA YOLUYLA GELEN 100 EURO'LUK EŞYA MUAFİYETİ NE DEMEKTİR ?

Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkol ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.

* POSTA YOLUYLA GELEN HEDİYELİK EŞYA MUAFİYETİ NE DEMEKTİR ? (GIFT)

Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.

Bu muafiyet;

a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
    b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
    c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
    d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan,
    Eşya için uygulanır.

Bu muafiyet, alkol ve alkol ürünleri ile tütün ve tütün ürünleri için uygulanmaz.

* HEDİYELİK EŞYADA KAÇ EURO'LUK MUAFİYET UYGULANIR ? (GIFT)

Gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
    İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkiyatın toplam kıymetinin 300 EURO’yu aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.

* VERGİLERİ ÖDENMEK SURETİYLE POSTA YOLUYLA EŞYA GETİRİLEBİLİNİRMİ ?

Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.
    Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %20 olarak uygulanır.

Örneğin : Helikopter Kiti Aldınız. Tutarı 600 Dolar Bu Durumda Sizden Alınacak Sabit Oranlı Vergi Tutarı % 10 yani 60 Dolardır. (Ek Ödemeler Varmı Yokmu Araştırmaya Devam Ediyorum Ancak Müsteşarlık Açık Bir Dille Bunları Dile Getirmiş.)

Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;

a ) Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
    b ) Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,
    c ) Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,
    d ) Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,
    e ) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, nitelikte olmalıdır.

* KIYMETİ 1500 EUROYU GEÇERSE EŞYA NASIL İTHAL EDİLEBİLİR ?

Getirilen eşyanın toplam kıymetinin 1500 EURO’yu aşması halinde, söz konusu eşyanın ithalinde ödenmesi gereken vergiler, yürürlükte bulunan esaslara göre tahakkuk ve tahsil edilir.

İthal konusu eşyanın kıymetinin tek başına 1500 EURO’yu geçmesi halinde, bu eşyanın gümrük vergileri İthalat Rejimi Kararı ile belirlenen oranlara göre tahakkuk ve tahsil edilir.
    Eşyaya sabit oranlı vergi uygulamadan önce, beyan sahibi bunun yerine ithalat vergilerinin uygulanmasını talep edebilir. Bu durumda eşya için ithalat vergileri tahsil edilmek suretiyle eşyanın ithaline izin verilir.
    Bu çerçevede getirilen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya veya satış fişine göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin gümrük idaresince düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti idarece belirlenir.

ÖNERİM : DIŞARIDAN KOMPLE BİR HELİKOPTER KİTİ GETİRECEKSENİZ YA DA DEĞERİ YÜKSEK BİR GURUP EŞYA. PARÇA PARÇA SİPARİŞLERİNİZİ GEÇİN AYRI OLARAK GETİRİN DERİM. BU SAYEDE YÜKSEK MEBLALI TEK SİPARİŞ YERİNE DÜŞÜK MEBLALI BİRKAÇ SİPARİŞTE DAHA ŞANSLI OLURSUNUZ.

BU AÇIKLAMALARIN TAMAMI T.C. GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞINDAN ALINMIŞTIR.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA : TÜM BU AÇIKLAMALARIN DIŞINDA ÜRÜNÜNÜZ GÜMRÜĞE TAKILABİLİR VE BEYANNAME DÜZENLEMESİ YAPILMAK İSTENEBİLİR. ANLATIMIM SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Alıntı:Hobbyrc forum/CodeUnit adlı kullanıcı

Aslında gümrük konusu bu hobide çok tartışılan ve halen yeterince açıklığa kavuşmamış bir konudur. Bu durum aslında gümrük mevzuatı ile alakalı olduğu kadar gümrük memurlarıylada alakalı bir durum. Çünkü bazen gümrüğe kesinlikle takılmaz dediğiniz ürün gümrüğe takılıyor, bazen kesin takılırı bana gümrük yolu göründü dediğiniz ürün kapınıza kadar gelebiliyor.. bu durumda genellikle "gümrükte çalışan memurların insafına kaldık" yorumlarına neden oluyor..

Şu ana kadar gümrüğe sadece bir kere gitmek zorunda kaldım, oda HK-450 helikopter kiti siparişimde, ancak bu durum gümrüğe takılma olayı değil gümrük memurlarının işlemleri ben olmadan tamamlayamamlarından kaynaklandığını söylediler. Ama gümrüğe takılırsada uygulanan prosedurde sadece vergisel oranlarda mükellefiyetlerde değişilik olacaktır. Bu yaşadığım olaya göre gümrük için,

* Ürünün geldiğini bildiren "Haber Kağıdı" gelmesi
    * Haber Kağıdı, Paypal sayfanızdan ürüne ait ödemeyi gösteren sayfa çıktısı, ürüne ödemeyi yaptığınız ve ürünün ödemesinin görüldüğü ekstre, Kimlik(nufus cüzdanı veya Ehliyet) ile birlikte gümrüğe müracat.
    * Gümrükteki ilgili memura bu belgelerin sunumu
    * Ürün için damga vergisi (2tl) ya da 100€ üzeri ürünler de ilk defa için ürün tutarı üzerinden (kargoda dahil)%10 Maktu vergi

Maktu vergi: Kişi ayırt etmeksizin herkese eşit oranda uygulanan vergi türüdür

Kargo Türleri,Ulaşma Süreleri ve Kargo takibi

Sipariş verirken karşınıza kargo ile ilgili bazı seçenekler çıkar. Bu seçenekler ürünün hangi kargo çeşiti ile gönderilmesi ile ilgilidir ve bu seçeneklere göre kargo ücretleri ve ulaşma süreleri ve ülkeden çıkşı süreleri değişiklik gösterir.

EMS Express : 3-4 gün içinde sipariş verilen ülkeden ayrılır, ancak ücreti biraz pahalıdır ve bu yüzden pek tercih edilmez( Tracking numarası ve kayıt numarası vardır)
    Air Parcel : 6-21 gün içinde sipariş verilen ülkeden ayrılır.
    Air Mail : 6-39 gün içinde sipariş verilen ülkeden ayrılır.

Yaptığım alışverişlerde genellikle ertesi gün kargoya verildi ve en geç 3-4 gün içinde ülkeden ayrıldı ve sipariş verdikten sonra en kısa 6 iş günü, en fazla 19 gün sonra,genel olarak 12 günde elime ulaştı.o Genellikle kargoda en ucuz yöntemi seçiyorum (air parcel oluyor genelde bu) Ama herhangi bir duruma karşı şunu unutmamak gerekli Tracking numarasını mutlaka edinmeniz gerekiyor.Eğer yaptığınız alışverişten sonra tracking numarasını alamadıysanız lütfen satıcı ile irtibata geçip tracking numarasını isteyiniz.

Hobbycity.com'un Türkiye'ye olan Kargolarda Uyguladığı Ücretler
    Air Parcel (Turkey) up to 2.0kg $32.91
    Air Parcel (Turkey) up to 2.5kg $37.03
    EMS Express to Turkey (MAX 2.5kg) $59.77
    EMS Express to Turkey (MAX 3kg) $68.17
    Air Parcel (Turkey) up to 3.0kg $42.01
    Air Parcel (Turkey) up to 4.0kg $51.45
    EMS Express to Turkey (MAX 4kg) $84.97
    Air Parcel (Turkey) up to 5.0kg $61.75
    Air Parcel (Turkey) up to 6.0kg $72.05
    International Air Mail ($20 limit) 0 - 100gr $3.09
    International (Registered) Air Mail 0 - 100g $4.79
    International Air Mail ($79 limit) 100 - 250gr $5.95
    International (Registered) Air Mail 101-200g $7.80
    International (Registered) Air Mail 201-250g $9.97
    International (Registered) Air Mail 251-500g $12.12
    International (Registered) Air Mail 501-750g $14.99
    International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $19.95

Siparişiniz verdiniz ve tracking numarasınıda aldınız ama nasıl takip ediceksiniz? İşte kargolar ve takip adresleri

AMERIKA BIRLESIK DEVLETLERI
    Global Express Guaranteed.....1-3 isgunu
    Express Mail International.....3-5 isgunu
    Priority Mail International.....6-10 isgunu
    Priority Mail Flat Rate Box.....6-10 isgunu
    First Class Mail International.....degisken 10-20 gun arası eve geliyor,takip numarası yok

Takip yeri:http://www.usps.com/shipping/trackan...rackandconfirm
    --------------------------------------------------------------------------
    INGILTERE
    International Datapost.....3 gun garantili
    Global Piority.....4 gun garantili
    International Standart.....6-7 gun garantisiz
    International Economy.....34-39 gun garantisiz
    Royal Mail International.....5-7 gun

Takip yeri:http://www.parcelforce.com/portal/pw...equestid=20051
    Takip yeri:http://www.royalmail.com/portal/rm/t...ame=track_home
    HONKONG
    International Air Parcel Postage.....6-10 isgunu
    Express delivery service.....3-5 isgunu
    Standart International Air Mail....6-10 isgunu

Takip yeri:http://app1.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp
    SINGAPUR
    Standart Registered Airmail.....5-12 isgunu
    Express AirMail.....4-10 isgunu
    Surface Mail.....6-10 hafta

Takip yeri:http://www.singpost.com/ra/ra_article_status.asp
    Takip yeri:http://www.speedpost.com.sg/TrackAndTrace.asp
    ISPANYA
    Ems Postal Express.....6 isgunu
    Priority International.....3-6 isgunu
    International Economy......8-10 isgunu

Takip yeri:http://www.correos.es/ENG/13-MenuRec...calizadorE.asp
    AVUSTRALYA
    Express Courier International.....3-5 isgunu
    Express Post International.....5-6 isgunu
    Air Mail.....6-7 isgunu
    Registered Post International.....6-7 isgunu
    Sea Mail.....belirsiz

Takip yeri:http://ice.auspost.com.au
    KANADA
    International Surface Parcel.....4-6 hafta
    International Air Parcel.....6-10 isgunu
    Light Packet(500gr alti) International.....4-7 isgunu
    Xpresspost International.....4-7 isgunu
    Purolator International.....2-3 isgunu

Takip yeri:https://em.canadapost.ca/emo/basicPin.do?language=en

Ürün sipariş verdiğiniz ülkeden çıktıktan sonra tahmini olarak 3-4 gun içinde "İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkez"ine giriş yapar. Bu noktadan sonra artık takibiniziwww.ptt.gov.tr adresindeki "Yurtiçi Gönderi Takibi" bölümüne Tracking numarasını girerek yapabilrsiniz.

Örnek Tracking

Kargo Şiketi: Hongkong Post

Tracking numarası: RB053655835HK

Hongkong Post takibi:http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/genresult.jsp?tracknbr=RB053655835HK

Ptt Yurtiçi Takibi:www.ptt.gov.tr adresindeki yurtiçi gönderi takibi bölümüne takip numarasını yazıp onaylayın

• Up bu konu RC bölümünde üst konu yapılmalı. TEşekkürler arkadaşa tekrardan
  • ben amerikadan 5 parça giysi aldım usps getiricek.2 mayısta sipariş ettim 11 mayısta türkiyeye gelmiş sanırım böyle bi mesaj war.
    Priority Mail International Parcels
    Processed Through Sort Facility
    May 11, 2012, 8:54 am
    TURKEY
    International Parcels
    ayın 15i oldu hala elimde değil bu durum normalmi
  • Bulunsun.
  • Alıntı sanırım. Ama yine de teşekkürler. Tam bana hitap eden bir konu.
    Hiç alışveriş yapmadım paypal'lın nasıl çalıştığını merak ediyordum.
  • Arkadaşlar kişisel satıcıların olduğu bir alışveriş sitesinden alışveriş yaptım paypal üzerinden ödeme yaptım 10 günde geldi fakat ürünü beğenmedim çünkü küçük geldi suratıma(louis vuitton millionaire gözlük) satıcıya söyledim yollayın geri dedi 40$'a almıştım iade etmek istiyorum fakat nasıl iade edebilirim airmaille gelmişti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.Berk

Arkadaşlar kişisel satıcıların olduğu bir alışveriş sitesinden alışveriş yaptım paypal üzerinden ödeme yaptım 10 günde geldi fakat ürünü beğenmedim çünkü küçük geldi suratıma(louis vuitton millionaire gözlük) satıcıya söyledim yollayın geri dedi 40$'a almıştım iade etmek istiyorum fakat nasıl iade edebilirim airmaille gelmişti?

Adamın adresine PTT'den yollayacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki bir para verecekmiyim? yada airmail diye belirtecekmiyim?
  • Kredi kartı yerine bankadaki hesaptan para çekme nasıl oluyor peki ? Yani ödemeyi bankadaki hesabımdan yapmak istiyorum. Yurt dışı bu arada.
  • yurtdışından 650$ lık fotoğraf makinesi almak istiyorum. Gümrüğe takılmaması için ne yapmam gerekiyor?
    Gümrük vergisini ödesem? ama nasıl olacak bu iş?
  • arkadaşlar sormak istediğim birşey var. şuan gümrükden muaf sınırı 75 euro sanırım. 100 dolar mı? ve bu sınır nasıl uygulanıyor. aylık 100 dolar kota gibimi. mesela 15 20 dolarlık farklı günlerde ürünler alınsa . bunu naısl hesaplıyorlar bu sınır tek seferde 100 doları geçmemek kaydı ilemi. ayda toplamda yada yılda toplamda. ben örnek bir ay içinde 6 farklı sipariş verdim 2 tanesi aynı ürün diğerleri farklı. toplamda 70 dolar anca tutar ama mesela bir kaç sipariş daha versem sorun olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: NosWagen

Yurtdışından Alışveriş

ebaypaypalBu hobide eğer biraz eskiyseniz yurt içinde bu işin ne kadar pahalı olduğunu biliyorsunuzdur. Ama henüz yeni başlamışsanız ve neyi nerden temin edeceğiniz hakkında en ufak bir fikriniz bile yoksa yurt içindeki mağza ve sitelere mahkumsunuz demektir. İş böyle oluncada yurt dışında 10$'a alabilceğiniz bir parçaya yurt içnde 50tl gibi bir bedelde ödeyebilirsiniz.

Merhaba!

Üstad ben yurtdışından tablet siparişi vermek istiyorum. paypal üyeliğim var.Ürün aşağıda linkini verdiğim tablet

http://www.tinydeal.com/onda-v820w-8-windows-81-z3735f-2gb-32g-tablet-pc-w-bluetooth-p-142197.html
     Yurtdışından Alışveriş Hakkında Herşey Püf noktaları GENİŞ ANLATIM...

Tabletin fiyatı 129,9 usd, ücretsiz kargo. Türkiyeye gönderim varmı bakabilirmisiniz? Bu ürünü daha ucuza bulabileceğim sizin tavsiye ettiğiniz bir yer varmı. Birde bu ürün gümrüğe takılırmı, eğer takılırsa nasıl alırım.Ben Manisa da ikamet etmekteyim. Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 3 Ocak 2015; 7:00:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.