Şimdi Ara

Micro Sim hakkında en detaylı açıklama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
21.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda da gördüm bir sürü konu.Arkadaşlarımıza yardımcı olması dileğiyle tek başlık altında toplayalım sorularımızı.
    İlk soru benden:
    -Şöyle Türkçe bir siteden,Türkçe bir şekilde ve aynı zamanda detaylı resimlerle destekleyen bir site veya anlatım varsa link verebilir misiniz?(iphoneturkey sitesi gibi-orada varsa o da olur.)

• hiç öyle micro simle uğraşma cihazı bi eline al sim kart yerini çıkarıp sim kartının üzerine koy.çok ince bir iğne yardımıyla etrafını çiz.sonra makas veya maket bıçağıyla kes...al sana mikro sim kart..ama tel gelmeden sen sim kart işine girişmişsin..acele etme.bende sabırsızlanıyorum..beklemekten başka çare yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wox
    hiç öyle micro simle uğraşma cihazı bi eline al sim kart yerini çıkarıp sim kartının üzerine koy.çok ince bir iğne yardımıyla etrafını çiz.sonra makas veya maket bıçağıyla kes...al sana mikro sim kart..ama tel gelmeden sen sim kart işine girişmişsin..acele etme.bende sabırsızlanıyorum..beklemekten başka çare yok...

Teşekkürler,yok daha ona gelmedim.
    İğne ile niye çiziyoruz ve neresini?
    Bir de nasıl belirleyeceğiz keseceğimiz yeri?
    Buraları tam anlamadım,açıklar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deagle100 -- 18 Haziran 2010; 21:23:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deagle100
    quote:

Orijinalden alıntı: wox
    hiç öyle micro simle uğraşma cihazı bi eline al sim kart yerini çıkarıp sim kartının üzerine koy.çok ince bir iğne yardımıyla etrafını çiz.sonra makas veya maket bıçağıyla kes...al sana mikro sim kart..ama tel gelmeden sen sim kart işine girişmişsin..acele etme.bende sabırsızlanıyorum..beklemekten başka çare yok...

Teşekkürler,yok daha ona gelmedim.
    İğne ile niye çiziyoruz ve neresini?
    Bir de nasıl belirleyeceğiz keseceğimiz yeri?
    Buraları tam anlamadım,açıklar mısınız?

???

Detaylı açıklama yok mu?

•  Micro Sim hakkında en detaylı açıklama.

Resimdeki gibi, aralarındaki tek fark boyutları, boyutları eşitlemek içinse sol tarafındaki fazladan plastiği kesmek gerekiyor. Bu kadar basit.
  • bu kadar kasmayın yaw turkcell microsim çıkaracak zaten oradan alır yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY
    bu kadar kasmayın yaw turkcell microsim çıkaracak zaten oradan alır yaparsınız

Ne zaman çıkarak kardeş?Cidden merak ettim?
    @bilgehankalkan
    İşte kaç cm öteden nereden ne kadar?Hangi ölçüde?Onu soruyorum ben de...Kafamıza göre mi keseceğiz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• iphone 4 geldiğinde herkes sizin gibi kartı kesecekmi zannediyorsunuz. Yada telefon satıcıları abi sizin kart buna uymaz iphone alana kart kesimi bedava gibi şeylermi yapacaklar. Hele bir gelsin zaten getiren firma micro sim i de getirir. Bu kadar acele etmeyin.

Asıl mesele bunların küçülmesi falan değil, hala kısıtlı karakterli isim kaydı, adres 2. telefon, resim gibi özelliklerin sim karta yüklenememesi. Ben bir çok telefonun kendi rehberindeki adres, email, farklı telefonları vs.. girilebilecek bir çok bilginin artık sim kartlara da aktarılabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çağın epey gerisinde kaldılar. Telefonu değiştirdiğimde direk sim karttan telefona herşeyi aktarabilmeliyim, telefonun şarjı bitttiğinde başka telefona taktığımda eyvah numaralarım telefonda kaldı dememeliyim ama nafile adamlar küçültme peşinde. Varsın büyüsün ama bu tip özellikler kazandırılsın artık. Yada simkart komle ortadan kaldırılıp işi programsal yapsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

iphone 4 geldiğinde herkes sizin gibi kartı kesecekmi zannediyorsunuz. Yada telefon satıcıları abi sizin kart buna uymaz iphone alana kart kesimi bedava gibi şeylermi yapacaklar. Hele bir gelsin zaten getiren firma micro sim i de getirir. Bu kadar acele etmeyin.

Asıl mesele bunların küçülmesi falan değil, hala kısıtlı karakterli isim kaydı, adres 2. telefon, resim gibi özelliklerin sim karta yüklenememesi. Ben bir çok telefonun kendi rehberindeki adres, email, farklı telefonları vs.. girilebilecek bir çok bilginin artık sim kartlara da aktarılabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çağın epey gerisinde kaldılar. Telefonu değiştirdiğimde direk sim karttan telefona herşeyi aktarabilmeliyim, telefonun şarjı bitttiğinde başka telefona taktığımda eyvah numaralarım telefonda kaldı dememeliyim ama nafile adamlar küçültme peşinde. Varsın büyüsün ama bu tip özellikler kazandırılsın artık. Yada simkart komle ortadan kaldırılıp işi programsal yapsınlar.

İphone 4'ün belli ki yaz sonuna kadar Türkiyede resmi satışı başlamayacak, bu sırada da girişimci arkadaşlarımız elleri kolları bağlı bekleyecek değiller, yurt dışından iphone 4 ler muhtemelen temmuz başında ülkeye giriş yapmaya başlayacak ve haliyle ellerinde micro sim kartı olmayan arkadaşlar sim kartlarını önce kopyalatıp sonra kesip biçme işlemi yapacaklar
    (Gerçi bizim millet kopyalatmayla uğraşmaz gibime geliyor, "nolacak yaa" mantığı )

• Hocam normal simi cihaza sokup kesemeyiz ya da icinden cikan tray (turkcesini bilemiyorum) yardimi ile. Cunku hem eni hem de boyunu degistirmek gerekiyor. Eger cipi ortalayip kesemezsek sikinti cikar. O nedenle taslak kullanmak gerekiyor. Bu da ya ebaydan 4-5 dolara alip yapilir ya da bi sure sonra 1-1 boyutlu netten cikti alip kendi taslagimizi kendimiz yapabliriz.

Ewt operatorler cikartacak microsim ama ancak iphone TRye geldiginde. Daha once yurtdisindan gelen cihazlar icin de mecbur kesmek gerekecek.
    Diger sorun da tum ulkelerde ekstra ucret talep ediliyor 30TL civari bu simler icin. Neden kesmek varken bi de para verelim? Ayrica netten aparat alinca o simleri eski tellerde de kullanabiliriz. Ben sahsen teli almadan aparati siparis ettim. Tel elime gecer gecmez en azindan teslim almadan bir de deneme imkanim olacak ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

quote:

Orijinalden alıntı: Cem

iphone 4 geldiğinde herkes sizin gibi kartı kesecekmi zannediyorsunuz. Yada telefon satıcıları abi sizin kart buna uymaz iphone alana kart kesimi bedava gibi şeylermi yapacaklar. Hele bir gelsin zaten getiren firma micro sim i de getirir. Bu kadar acele etmeyin.

İphone 4'ün belli ki yaz sonuna kadar Türkiyede resmi satışı başlamayacak, bu sırada da girişimci arkadaşlarımız elleri kolları bağlı bekleyecek değiller, yurt dışından iphone 4 ler muhtemelen temmuz başında ülkeye giriş yapmaya başlayacak ve haliyle ellerinde micro sim kartı olmayan arkadaşlar sim kartlarını önce kopyalatıp sonra kesip biçme işlemi yapacaklar
    (Gerçi bizim millet kopyalatmayla uğraşmaz gibime geliyor, "nolacak yaa" mantığı )

Aynen öyle bu ayın sonlarına doğru alacağım büyük ihtimal.Onu nasıl kullanacağım diye soruyorum...
    Ama hala net bir cevap yok...?

• Video fena değilmiş.
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • bende gecen hafta onsiparisini vermistim iphone4'un. aldigim zaman karti nasil keserim diye dusunuyordum. sagolsun operatorum micro sim kart gondermis dun :D benizahmetten kurtardi. parada istemedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty
    bende gecen hafta onsiparisini vermistim iphone4'un. aldigim zaman karti nasil keserim diye dusunuyordum. sagolsun operatorum micro sim kart gondermis dun :D benizahmetten kurtardi. parada istemedi :)

Nasıl Turkcell'in falan çıktı mı yani MicroSim'i?
    Veya hangi operatör?
  • Turkcell Micro SIM isine simdiden girmistir bence yavas yavas hazirlatiyordur.

Yaniz sadece o kismi kesilmiyor farkli, videolari falan izleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray
    Turkcell Micro SIM isine simdiden girmistir bence yavas yavas hazirlatiyordur.

Ooo iyi yakın zamanda çıkar herhalde.
    Ne zaman çıkar tahmini olarak?
  • quote:

quote:

Gecen yillardan ne bir fazla be bir eksik.

Haziran Olamaz
    Temmuz Listesinde Adimiz Yok
    Ağustos 1. Hafta Reklam
    Ağustos 2. ve 3. Hafta Talep Toplama
    Ağustos 4. ve Eylül 2. Hafta Arasi Satış

Perşembe'yi Cuma' ya veya Cuma'yi Cumaertesi'ni bağlayan gece.

Turkcell ve Vodafone ayni anda, Avea gene yok.

Fiyat:
    16 GB: 1450-1650 TL
    32 GB: 1650-1800 TL

Not: Kendiu Tahminlerimdir, Gecen yillar baz alinmistir.

• quote:

quote:

quote:

Gecen yillardan ne bir fazla be bir eksik.

Haziran Olamaz
    Temmuz Listesinde Adimiz Yok
    Ağustos 1. Hafta Reklam
    Ağustos 2. ve 3. Hafta Talep Toplama
    Ağustos 4. ve Eylül 2. Hafta Arasi Satış

Perşembe'yi Cuma' ya veya Cuma'yi Cumaertesi'ni bağlayan gece.

Turkcell ve Vodafone ayni anda, Avea gene yok.

Fiyat:
    16 GB: 1450-1650 TL
    32 GB: 1650-1800 TL

Not: Kendiu Tahminlerimdir, Gecen yillar baz alinmistir.

Ben MicroSim'i sormuştum.iPhone 4 degildi sorduğum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.