Şimdi Ara

YURTDIŞINDAN ARABA GETİRMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SELAMLAR BEN YURT DIŞINDAN ARAÇ ALICAM HEP ÇOCUKLUK HAYALİM OLAN TOYOTA SUPRA ALICAM ARKADAŞLAR FAKAT BUNU 3 AYDA Bİ ÇIKARIP GETİRMEK GEREKİYORMUŞ GALİBA ALMANYADAN ALICAZ ARACI BUNU TÜRKİYE PLAKASINA GEÇİRME ŞANSIMIZ VAR MI YURT DIŞINA ÇIK GİR YAPMAK İSTEMİYORUM Bİ İŞİM ÇIKAR ACİL GİDEMEM SORUN OLUR DİYE TÜRKİYE PLAKASINA GEÇİRCEZ NASIL YAPCAZ ?

• Yurtdisindan araba getirme konusu vol. 472625

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından ancak bunu sokarsın ülkeye

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Yurtdışından ancak bunu sokarsın ülkeye

• Hocam burda ciddi bişey soruyorum hani dalga geçilcek bi konu olsa eyvallah dicem ama var yani öyle bir şey yurt dışından araba sokup türkiye plakası filan değiştirme şeyi çok duydum ama tam anlamıyla öğrenemedim..
  • Supra değil de sıfır gtr r35 getirebilirsiniz. Tabi 200 bin euro gider. Suprayı unutun yada diecast olarak alın vitrine koyun bakıp hevesinizi geçirin.

• He isin olmasa 3 ayda bir almanyaya gidip gelicen yani okullarda acildi ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışından Otomobil Getirme
    2 yıl önce açıldı
    Bulgaristandan araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusileva35

Hocam burda ciddi bişey soruyorum hani dalga geçilcek bi konu olsa eyvallah dicem ama var yani öyle bir şey yurt dışından araba sokup türkiye plakası filan değiştirme şeyi çok duydum ama tam anlamıyla öğrenemedim..

Dogru diyon cok var hekres oyle yapiyor zaten. Malum Turkiyede ikinci el cok pahali. Herkes gidip Almanyadan aliyor artik getirip plaka takiyorlar. Farkettiysen zaten yollar Supra, Bmw M3, Mercedes AMG kayniyor. Gecen gordum bi SLS gordum o da yurtdisindan ikinci el almis getirmis, onceleri 3 ay girip cikiyormus sonra okul baslayinca sinavlar falan zor olmus takmis Turk plakasini kafam rahat abi dedi. Yalniz getirmisken 2-3 tane getirirsen daha iyi olur bence, toptan indirimi alirsin, degisik degisik kullanirsin Supra gunluk kullanimda zor olur.
  • Hocam herkes karşı supraya allahtan okul derdim filan yokta benim hep çocukluk hayalim olduğu için suprayı istiyorum onun sesi duruşu filan herşeyi beni benden alıyo yani ona karşı olan sevdamı harbiden anlatamam size işte normalde türk plakası geçirme muhabbeti varmış duymuştum ama kimse anlatmadı veya herkes pek fazla bilgiye sahip değil o yüzden çözemedim ben ne olur ne olmaz diye türk plakasına geçirmek istiyorum çünkü acil bi işim olur anlık bi mesele olur allah korusun kötü bişey gelir yurt dışına çıkaramam sıkıntı olur diye düşünüyorum.
  • Okul derdin olmaz tabi.Lisede 2 sene kalıp lise mezunu bile olamadıysan tabiki de okul derdin olmaz.
  • pusileva35 kullanıcısına yanıt
    Dalga geçmediğini, saf duygularla sorduğunu düşünüp ona göre cevaplayacağım.

Arkadaşım bu ülkede 2bin motor üstü araçların markası ne olursa olsun lüks sayıldığını ve de yüzde yüzkırkbeş ötv ye daha sonra onun üzerinden yüzde onsekiz KDV ye tabii tutulduğundan haberin yok mu? ( verginin vergisini vermiş oluyoruz, Yanlış yazmadım. böyle bir memlekette yaşıyoruz.)
    Sen o aracı ordan 10bin dolara dahi almış olsan o araca TR plakası takmak için önce 14500 deolar ötv daha sonra da 4410 dolar Kdv vereceksin. Yani 10 bin dolara getirdiğin araba için 20 bin dolar vergi vereceksin. Ki getirebilseydin.
    Tabiki bu işin kurnazlığı var. aracın faturasını bin dolar gösterip 2 bin dolar vergiyle de yırtabilirsin. Bu olay olmasın diye devlet piyasa denetleme vs hangi kurum yaptı bilmiyorum ama şöyle bir yasa var. Yurtdışından ithal edilen araçlar ya klasik kategorisinde olacak yani 30 yaşında mı ne olması lazım en az ya da sıfır olacak. Öbür türlü gittim almanyadan aldım getirdim taktım plakayı olmuyor. Bilmem kaç yıl almanyada çalıştıysan sadece 1 tane araba sokmana izin veriliyor onu da atarken vergilerini veriyorsun.
    Ha gittin aldın arbayı soktun memlekete. 3 ay değil 6 sınırı var. 6 ay sonra araç bir 6 ay daha araç sahibiyle beraber yurtdışında kalmak zorunda. yani kapdan Çıktım girdim yok. 6 ay içeride 6 ay dışarıda durmak zorundasın. Hem de sadece araç değil aracın sahibi de 6 ay dışarda takılmak zorunda. Ha bu kriterlere uygun bir tanıdığın varsa çakallık yaparım onun adına arabayı alır ben burda kullanırım diyorsan o da olmuyor çünkü yurtdışından gelen araçlarda araç sahibinin kullanma zorunluluğu var. Yani sana bırakıp gidemez. Onun kullanması lazım aracı. Veya araçta onun da bulunması lazım sen kullanırken.

Hayallerini yıktığım için özür dilerim. Ben de R34 hastasıyım yaşının dolup klasik olmasını bekliyorum alıp getirmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Dalga geçmediğini, saf duygularla sorduğunu düşünüp ona göre cevaplayacağım.

Arkadaşım bu ülkede 2bin motor üstü araçların markası ne olursa olsun lüks sayıldığını ve de yüzde yüzkırkbeş ötv ye daha sonra onun üzerinden yüzde onsekiz KDV ye tabii tutulduğundan haberin yok mu? ( verginin vergisini vermiş oluyoruz, Yanlış yazmadım. böyle bir memlekette yaşıyoruz.)
    Sen o aracı ordan 10bin dolara dahi almış olsan o araca TR plakası takmak için önce 14500 deolar ötv daha sonra da 4410 dolar Kdv vereceksin. Yani 10 bin dolara getirdiğin araba için 20 bin dolar vergi vereceksin. Ki getirebilseydin.
    Tabiki bu işin kurnazlığı var. aracın faturasını bin dolar gösterip 2 bin dolar vergiyle de yırtabilirsin. Bu olay olmasın diye devlet piyasa denetleme vs hangi kurum yaptı bilmiyorum ama şöyle bir yasa var. Yurtdışından ithal edilen araçlar ya klasik kategorisinde olacak yani 30 yaşında mı ne olması lazım en az ya da sıfır olacak. Öbür türlü gittim almanyadan aldım getirdim taktım plakayı olmuyor. Bilmem kaç yıl almanyada çalıştıysan sadece 1 tane araba sokmana izin veriliyor onu da atarken vergilerini veriyorsun.
    Ha gittin aldın arbayı soktun memlekete. 3 ay değil 6 sınırı var. 6 ay sonra araç bir 6 ay daha araç sahibiyle beraber yurtdışında kalmak zorunda. yani kapdan Çıktım girdim yok. 6 ay içeride 6 ay dışarıda durmak zorundasın. Hem de sadece araç değil aracın sahibi de 6 ay dışarda takılmak zorunda. Ha bu kriterlere uygun bir tanıdığın varsa çakallık yaparım onun adına arabayı alır ben burda kullanırım diyorsan o da olmuyor çünkü yurtdışından gelen araçlarda araç sahibinin kullanma zorunluluğu var. Yani sana bırakıp gidemez. Onun kullanması lazım aracı. Veya araçta onun da bulunması lazım sen kullanırken.

Hayallerini yıktığım için özür dilerim. Ben de R34 hastasıyım yaşının dolup klasik olmasını bekliyorum alıp getirmek için.

Hocam ben de senin hayallerini yıkayım klasikte 18000$ taban fiyat biçiyorlar.yani minimum bunun vergisini ödemen gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• erolozen E kullanıcısına yanıt
    Çok birşey değil hocam. Temiz stock halde bir R34 için 80 90 bin tl, dolu canavar bir r34 için 150 bintl vermeye hazırım zaten.

18000 dolar bir şey değil de. Yurtdışında o kadar etmiyo ki bu arabalar :D kim kessin 10bin dolarlık arabaya 18 bin dolar faturayı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusileva35

Hocam burda ciddi bişey soruyorum hani dalga geçilcek bi konu olsa eyvallah dicem ama var yani öyle bir şey yurt dışından araba sokup türkiye plakası filan değiştirme şeyi çok duydum ama tam anlamıyla öğrenemedim..

Olur gider inşallah hocam, fazla şeyetmemek lazım.

• hehehehe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.