Bildirim
Amerikadan motosiklet getirmek

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Makineyi getirirken ve gümrükten geçirirken çeşitli vergiler ödeyeceksin. Amerikada sıfır fiyatı 5000$ olan bir makine için hemen hemen (cargo + tax) 4000$ civarıda extra ödeme yapman gerekecek. Ayrıca ABD'de olupta burada bulunmayan bir marka - model'in yedek parçalarınıda nereden bulabileceğini iyi düşün derim. -
düşündüğü model burda var zaten fakat 30bin euro burdaki fiyatı ABD fiyatı 5bin dolar. ;)quote:
Orijinalden alıntı: Ayı Baba
Makineyi getirirken ve gümrükten geçirirken çeşitli vergiler ödeyeceksin. Amerikada sıfır fiyatı 5000$ olan bir makine için hemen hemen (cargo + tax) 4000$ civarıda extra ödeme yapman gerekecek. Ayrıca ABD'de olupta burada bulunmayan bir marka - model'in yedek parçalarınıda nereden bulabileceğini iyi düşün derim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Bloody Mary
düşündüğü model burda var zaten fakat 30bin euro burdaki fiyatı ABD fiyatı 5bin dolar. ;)
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Bloody Mary
düşündüğü model burda var zaten fakat 30bin euro burdaki fiyatı ABD fiyatı 5bin dolar. ;)
Düşündüğün marka model nedir açıkçası merak ettim fiyatta bu kadar uçurum olması imkansıza yakın.
-
muhtemelen harley davidson dan bahsediyosun anacak arada bu kadar fark olamaz en fazla taş çatlasın 5 bin usd fark eder.onuda zaten gümrük kdv kıl yün ödersin aynı hesaba gelir.quote:
Orijinalden alıntı: Bloody Mary
Alıntıları Göster
quote:
-
bende merak ettim. yaklaşık 8 katı.quote:
Orijinalden alıntı: cathedral
muhtemelen harley davidson dan bahsediyosun anacak arada bu kadar fark olamaz en fazla taş çatlasın 5 bin usd fark eder.onuda zaten gümrük kdv kıl yün ödersin aynı hesaba gelir.
quote:
Alıntıları Göster
-
değerli kardeşim o getireceğin motor muhtemelen ikinci eldir o kadar afaki farklarla dünyanın hiçbiryerinde satış sistemi yoktur ayrıca arkadaşların dediğigibi yedekparça sorunu var şu anda düntanın en gelişmiş sanal mağazası ebay da bile istediğin herşeyi bulamıyorsunquote:
Orijinalden alıntı: fifa_05
bende merak ettim. yaklaşık 8 katı.
Alıntıları Göster
eğer alacağın 0 motorise zaten sen kendin itahal edemiyorsun mutlaka bir acenta üzerinden getirtmen lazım veya o işe yönelik şirket kurman lazım oda astarından pahalıya mala olur
-
hiç boşuna heveslenme ve uğraşma,en iyi ihtimalle o motoru getirsen bile Türkiye Cumhuriyetine hibe etmek zorunda kalırsın. Gümrükten direk devlete geçer,geri dahi gönderemezsin.quote:
Orijinalden alıntı: asbaskan
değerli kardeşim o getireceğin motor muhtemelen ikinci eldir o kadar afaki farklarla dünyanın hiçbiryerinde satış sistemi yoktur ayrıca arkadaşların dediğigibi yedekparça sorunu var şu anda düntanın en gelişmiş sanal mağazası ebay da bile istediğin herşeyi bulamıyorsun
eğer alacağın 0 motorise zaten sen kendin itahal edemiyorsun mutlaka bir acenta üzerinden getirtmen lazım veya o işe yönelik şirket kurman lazım oda astarından pahalıya mala olur
Alıntıları Göster
-
Devlet burada 30 bin euroya satılan bir malı senin 5.000 dolara getirmene müsade eder mi zannediyorsun?quote:
Orijinalden alıntı: VieraGT
hiç boşuna heveslenme ve uğraşma,en iyi ihtimalle o motoru getirsen bile Türkiye Cumhuriyetine hibe etmek zorunda kalırsın. Gümrükten direk devlete geçer,geri dahi gönderemezsin.
Alıntıları Göster
Yaş kaç? -
Burada 30.000 EURO'ya Harley Fatboy, vb motor satıyorlar.. Aynı motorun sıfırı ABD'de 18.000-20.000 Dolar aralığında satılıyor diye biliyorum... Yani yaklaşık 14.000 EURO'ya denk gelir ki, fiyat yarıyarıya... Bu aletinde 4-5 yaşında 2. elini ABD'de 5.000 USD'ye bulmakta pek zor değil.. Bizde ise aynı yaşta 2. ele bile 30.000 USD istiyorlar.. O yüzden fiyat farkı hesabı doğru..quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Devlet burada 30 bin euroya satılan bir malı senin 5.000 dolara getirmene müsade eder mi zannediyorsun?
Yaş kaç?
Alıntıları Göster
-
fatura değeri 5000 dolarsa maximum 5000dolar daha bayılırsın sana 10000 dolara gelir... tabi kargo hariç:)quote:
Orijinalden alıntı: ponderous
Burada 30.000 EURO'ya Harley Fatboy, vb motor satıyorlar.. Aynı motorun sıfırı ABD'de 18.000-20.000 Dolar aralığında satılıyor diye biliyorum... Yani yaklaşık 14.000 EURO'ya denk gelir ki, fiyat yarıyarıya... Bu aletinde 4-5 yaşında 2. elini ABD'de 5.000 USD'ye bulmakta pek zor değil.. Bizde ise aynı yaşta 2. ele bile 30.000 USD istiyorlar.. O yüzden fiyat farkı hesabı doğru..
Alıntıları Göster
-
ben gümrük müşavirine arabalar için danısmıstım. ikinci el herseyi getirmek mümkün değil. klasik sınıfına giren aracları getirebilirsiniz. o da mesela ebay dan alırsanız dealer türü satıcılardan almak zorundasınız. cünkü satıs yapıldıktan sonra adınıza fatura kesilmek zorunda. fatura kesilemiyen hiçbir satıs işlemi sonucu arac getiremezsiniz. fatura kesildikten sonra müşavir aracılıgı ile kolayca getirebilirsiniz. tabi ücretini (gümrük vergi müşavir ücretler) ödeyerek. bende klasik araba getirmek istiyorumda onun için arastırmıstım. ama genel olarak türkiyedeki fiyatlarla cok bi fark olacak sekilde ucuza mal edilemiyor. sadece türkiyede bulamayacagınız modelleri getirebilme acısından avantaj sağlayabiliyorsunuz.quote:
Orijinalden alıntı: muzcom
fatura değeri 5000 dolarsa maximum 5000dolar daha bayılırsın sana 10000 dolara gelir... tabi kargo hariç:)
Alıntıları Göster
-
walla bende amerıkada bır an aklıma gelmıstı ama cok zor ımıs ıllegal yoldan gelmesını ıstıyorsan gemıcı tanıdın olmalıymışşş....walla bende o goz olmadıgından hıc dusunmedım.....quote:
Orijinalden alıntı: chevymel1
ben gümrük müşavirine arabalar için danısmıstım. ikinci el herseyi getirmek mümkün değil. klasik sınıfına giren aracları getirebilirsiniz. o da mesela ebay dan alırsanız dealer türü satıcılardan almak zorundasınız. cünkü satıs yapıldıktan sonra adınıza fatura kesilmek zorunda. fatura kesilemiyen hiçbir satıs işlemi sonucu arac getiremezsiniz. fatura kesildikten sonra müşavir aracılıgı ile kolayca getirebilirsiniz. tabi ücretini (gümrük vergi müşavir ücretler) ödeyerek. bende klasik araba getirmek istiyorumda onun için arastırmıstım. ama genel olarak türkiyedeki fiyatlarla cok bi fark olacak sekilde ucuza mal edilemiyor. sadece türkiyede bulamayacagınız modelleri getirebilme acısından avantaj sağlayabiliyorsunuz.
Alıntıları Göster
-
3 ayda bir yurt dışına çıkarıp tekrar türkiyeye giriş yaptırman gerekquote:
Orijinalden alıntı: aviregal
walla bende amerıkada bır an aklıma gelmıstı ama cok zor ımıs ıllegal yoldan gelmesını ıstıyorsan gemıcı tanıdın olmalıymışşş....walla bende o goz olmadıgından hıc dusunmedım.....
Alıntıları Göster -
plaka çıkartamayacağın kesin. çünkü trafik işlemlerinde motorun teknik özellilerini ve ithalatçı distribitörün yetki belgesini sorarlar. zaten bunlar olmadığından gümrükte daha motoruna elveda demek zorunda kalırsın.quote:
Orijinalden alıntı: RuLeT^#
3 ayda bir yurt dışına çıkarıp tekrar türkiyeye giriş yaptırman gerek
Alıntıları Göster -
getirte bilirsin sorun olmaz biz getirttik ama çok zarar ettik tenere aldık 2 bin dolara kargosu özel tüketim vergisi saf harçları osu busu 12 bin tl vergi verdik...quote:
Orijinalden alıntı: cool111
plaka çıkartamayacağın kesin. çünkü trafik işlemlerinde motorun teknik özellilerini ve ithalatçı distribitörün yetki belgesini sorarlar. zaten bunlar olmadığından gümrükte daha motoruna elveda demek zorunda kalırsın.
Alıntıları Göster
zaten motoru burda ikinci elden almaya kalksak fiyatı 14-15 tl idi yani başa baş çıkdık.. ne kar ettik ne zarar ama bana sorarsan onca git geller gümrüğe her kezin kafasından bir ses çıkması iki kere yanlış evrak doldurduk o yüzden orda çok müşavirler var hepside farklı bir şey söylüyor bilgisayardan bilgileri falan giriyorsun orda kendin bir yardım eden olmassa yandın.. bir sürü gümrüğü mefreduatı kodları noları madde bendi istiyor bilgisayardaki program..
ben onu müşavirede yaptırırdım ama o zaman 12 bin tl lik vergiye birde 3-5 bin müşavirlik ücretide eklemem gerekirdi..
yani parasal yanı bir yana bırak psikolojikman bile bence zarar ettik...
-
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
getirte bilirsin sorun olmaz biz getirttik ama çok zarar ettik tenere aldık 2 bin dolara kargosu özel tüketim vergisi saf harçları osu busu 12 bin tl vergi verdik...
zaten motoru burda ikinci elden almaya kalksak fiyatı 14-15 tl idi yani başa baş çıkdık.. ne kar ettik ne zarar ama bana sorarsan onca git geller gümrüğe her kezin kafasından bir ses çıkması iki kere yanlış evrak doldurduk o yüzden orda çok müşavirler var hepside farklı bir şey söylüyor bilgisayardan bilgileri falan giriyorsun orda kendin bir yardım eden olmassa yandın.. bir sürü gümrüğü mefreduatı kodları noları madde bendi istiyor bilgisayardaki program..
ben onu müşavirede yaptırırdım ama o zaman 12 bin tl lik vergiye birde 3-5 bin müşavirlik ücretide eklemem gerekirdi..
annammm ne zormus dedigim gibi gemici bulucan kacak getiricen ve kacak binecen hayatin hep kacak olacak....degermi??? deymezzzzzzzzzzzz
-
bu arada 2 senede satamıyorsun ruhsata 2 sene satılamaz şerhi basıyorlar..quote:
Orijinalden alıntı: aviregalquote:
getirte bilirsin sorun olmaz biz getirttik ama çok zarar ettik tenere aldık 2 bin dolara kargosu özel tüketim vergisi saf harçları osu busu 12 bin tl vergi verdik...
annammm ne zormus dedigim gibi gemici bulucan kacak getiricen ve kacak binecen hayatin hep kacak olacak....degermi??? deymezzzzzzzzzzzz
Alıntıları Göster
-
Aslinda luks otomobilleri(BMW,Mercedes,Audi vs.) ithal edip distribitor fiyatindan daha dusuk fiyata satan bir cok galeri var. Motosiklet fiyatlari cok daha az kar birakacagindan bu ise girmiyorlar sanirim.quote:
bu arada 2 senede satamıyorsun ruhsata 2 sene satılamaz şerhi basıyorlar..
Alıntıları Göster
Ben Turkiye satis fiyatlarinin sadece vergiden dolayi bu kadar sisik oldugunu dusunmuyorum, distributor karlarida cok yuksek bence. Misal
Honda CBR 1000RR Fireblade - 13,399 USD
Yamaha R1 - 13,590 USD
--------------------------------------------------------
FARK = 191 USD
Honda CBR 1000RR Fireblade - 33,900 TL
Yamaha R1 - 45,000 TL
-----------------------------------------------
FARK = 11,100 TL
Sizcede bir gariplik yok mu? Ikiside ayni ulkeden ithal ediliyor, ikiside ayni vergi diliminde, yurtdisinda ikisininde satis fiyati hemen hemen ayni ama TR'de tam 11,000TL FARK VAR!!! Honda Turkiye'de kar ediyor, Yamaha Turkiye'de !!!
Bence olayi sadece vergi olarak dusunmemeliyiz. Distrubitor karlarida cok anormal seviyede. Bu yuzden bazi marka modeller icin ithalat baya avantaj saglayabilir diye dusunuyorum.
-
arkadaşım motor getirttinmi distiribütörden raic bedeli diye bir kağıt alıyorsun yani distirübütöre telefon açıyorsun sana raic bedelini aracının fasklıyorlar ve bunu gümrüğe beyan ediyorsun ve o raic bedelinden aracından vergi kesiliyor.. yani gümrükde de distürübitörden belge almadan iş yapamıyorsun devlet istiyor..quote:
Orijinalden alıntı: BenGiDeR
Aslinda luks otomobilleri(BMW,Mercedes,Audi vs.) ithal edip distribitor fiyatindan daha dusuk fiyata satan bir cok galeri var. Motosiklet fiyatlari cok daha az kar birakacagindan bu ise girmiyorlar sanirim.
Ben Turkiye satis fiyatlarinin sadece vergiden dolayi bu kadar sisik oldugunu dusunmuyorum, distributor karlarida cok yuksek bence. Misal
Honda CBR 1000RR Fireblade - 13,399 USD
Yamaha R1 - 13,590 USD
--------------------------------------------------------
FARK = 191 USD
Honda CBR 1000RR Fireblade - 33,900 TL
Yamaha R1 - 45,000 TL
-----------------------------------------------
FARK = 11,100 TL
Sizcede bir gariplik yok mu? Ikiside ayni ulkeden ithal ediliyor, ikiside ayni vergi diliminde, yurtdisinda ikisininde satis fiyati hemen hemen ayni ama TR'de tam 11,000TL FARK VAR!!! Honda Turkiye'de kar ediyor, Yamaha Turkiye'de !!!
Bence olayi sadece vergi olarak dusunmemeliyiz. Distrubitor karlarida cok anormal seviyede. Bu yuzden bazi marka modeller icin ithalat baya avantaj saglayabilir diye dusunuyorum.
Alıntıları Göster
o galericiler getirtiyor işin çok çakallıkları var ama açık değil çakallık arada fark var.. yani yasadaki açığı kullanmıyorlar tam aksine yasaların sunmuş olduğu belli imtiyazlar var onlardan faydalanıyorlar.. mesela engelli vatandaşlarımıza devletin indirimi var vergisiz gümrüksüz araba getirtebilirler engelli plkası olarak araba çıkar.. 5 senede satamazlar..
ikincisi gurbetçi vatandaşlarımızın hakkı var 5 senede bir yada 10 senede bir permi hakları var.. onlarınki eskiden gümrükden vergiden muhafdı ama sonradan bu işin çok ticarete dökülünce onlarada bir vergi orantılaması getirildi.. ama getirttiğin yüksek üst sınıf pahalı bir araç ise gene iyi para bırakır.. misal almanyada satılan 40 bin euroluk bir araç buarda 120-130 bin eurodur bu tip kar marjı yüksek araçlar gene kar bırakır.. zaten senin dediğin o galerilerde bu tip üst sınıf araçları getirtir satar..
birde işin illegal yanı var change denilen olay yurtdışından bulgaristandan getirirler burdaki hurda perte çıkmış arabanın plaka şase no motor no sunu gelen arabaya işlerler takarlar ama anlaşılırsa yasal cezası çok ağır unutmayalımki koskoca tanju bile milli futbolcu yıldızının en parlak olduğu vakitte bu yüzden hapse girdi milli futbolcu falan demediler adamı hapse attılar.. bu konuda yasalar çok katı..
o dediğiniz galericiler bu yollarla getiriyorlar zaten piyasada ticarette olanların çoğuda bilir onların nasıl getirttiğini.. ama sadece vatandaş ali veli o yolla getirtemez.. yani getirtse bile işi gücü bırakıp çok kovalaması bağlantılar yakalaması lazım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 10 Eylül 2010; 15:28:25 >
Benzer içerikler
- sahibinden ücretsiz ilan verme hilesi
- motosiklet trafikten düşürme ücreti 2024
- oto tamircisi nereye şikayet edilir
- motosiklet marş basıyor ama motor çalışmıyor
- şehirler arası motor taşıma
- cbf 125
- uçan motor
- honda 50 cc
- yamaha elektrikli bisiklet
- rakun motor fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X