Şimdi Ara

Yurtdışından araç getirip MA Plaka almak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
33.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konu çok bulamaç oldu bişey anlamadım. Umarım sorularıma cevap verebilen olur:

Ben şuan Alman vatandaşı olup İzmirde yaşıyorum. Bugün uçağa atladım aldım arabayı geldim. MA plaka alamıyorum doğru mu?

Birde banka konut kredisi olan ipotekli evim üzerinden teminat mektubu verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Ben gümrük memuruyum turistlik kolaylık kapsamında ithal edilen yolcu beraberi araçlarla ilgili tüm işlemleri sorabilirsiniz.

Hocam turistik kolaylık kapsamında yurda gelen aracın nereden alındığı ile oturum izninin aynı ülke olması şartmı? Yani amerikada yaşayan biri 185 gün üzeri kalmış ,avrupadan aldığı aracını getirebilirmi yoksa illaki amerikan plakalı mı Araç getirmek zorunda ? Şimdiden teşekkürler cevap için

• quote:

Orijinalden alıntı: PolatA

quote:

Ben gümrük memuruyum turistlik kolaylık kapsamında ithal edilen yolcu beraberi araçlarla ilgili tüm işlemleri sorabilirsiniz.

Hocam turistik kolaylık kapsamında yurda gelen aracın nereden alındığı ile oturum izninin aynı ülke olması şartmı? Yani amerikada yaşayan biri 185 gün üzeri kalmış ,avrupadan aldığı aracını getirebilirmi yoksa illaki amerikan plakalı mı Araç getirmek zorunda ? Şimdiden teşekkürler cevap için

Evet getirebilirsin.

Tüm bilgiler burada

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=9.5.14931&sourceXmlSearch=kara&MevzuatIliski=0

Ma-MZ plakalar için gerekli prosedürler ilgili kanunun 3. Bölümü 11. Maddesinde

• Sadece alman vatandaşıyım ve mavi kart sahibiyim. Türkeyede aktif olarak sigortalı çalışmaktayım. Almanya'dan araç satın alıp Turkiye'ye getirip MA plakaya çevirip uzun yıllar kullanmak istiyorum. Almanya'dan aracı satın aldım ve bu aşamadan sonra hangi işlemleri yapmam gerekiyor. Sırasıyla en ince ayrıntısına kadar yazarsanız sevinirim.

• quote:

Merhaba, eskiden MA plaka kullanma hakkına sahip yabancılar sınırdan girerken MA plaka için getiriyorum dediklerinde 185 gün yurt dışı kalıp kalmadıklarına bakılmazdı ancak geçen yıllarda değişen yasayla burada yıllardır yaşayan yabancıların bile MA plaka araç ithal ederken son 1 yıl içinde 185 gün yurt dışında kalıp kalmadığına bakmaya başlamışlardı. Bu durumda bir değişiklik oldu mu yoksa hala bu durum devam ediyor mu ?

Saygılar

• Konuyu hortlatmış olacağım ama bu sorun halen devam ediyormuş
    Bugün turign ve iki şirketle görüştürm.
    Birisi 1 ay içinde belki bir değişiklik olur dedi.
    Olumlu bir durum olursa buraya yazarım yine
  • m_xtar M kullanıcısına yanıt
    o bir ay icinde bir degisiklik olabilir soylemi uzun zamandir var. umut etmeyiniz derim.

• Yıl 2019 var mı hâlâ bunları yiyen? Lan ülke 80 milyon tek akıllı siz misiniz?

• Anladığım kadarıyla yazmak istiyorum.

Eğer yurtdışında yerleşikseniz, yabancı plakalı araçla Türkiye'ye nadir geliyorsanız sorun yok.

Eğer mavi kartlı öğrenci veya çalışansanız, yabancı plakalı araç getirmek mantıksız çünkü 6 ay uzun bir süre ve zaman bulmak zor olabilir. Tek istisnası birinci derecede akrabanın 2 yıl kullanım 6 ay çıkış şartını sağlarsa sizde onun arabasını kullanabilirsiniz.

Onun dışında mavi kartlı yabancı plakayı MA olarak çevirmesi gerekiyor. Hesaplamalar yapıldığı zaman fiyat olarak Türkiye piyasasına denk geliyor, o yüzden saçma.

Şahsi kanaatim, Türk plaka araba almak dışında herhangi bir yol gözükmüyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.