Şimdi Ara

Yurtdışından (Çinden) Ucuza Numaralı Gözlük ve Güneş Gözlüğü Alma Rehberi!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
817
Cevap
139
Favori
130.935
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bbaday

ben yaklasık 20 yıldır aynı numarayı kullanıyorum ne ilerliyo nede geriliyo şimdi bu siteden bir adet gözlük çerçevesi siparişi vereceğim fakat sipariş aşamasında alttaki cam bilgilerini doldurmamı istiyor fakat orada yazan şeylerin ne anlama geldiğini bilmiyorum açıkcası :)

camdaki bilgilerin oldugu kısmı kafama göre doldursam nasıl olur acaba konuyu açan arkadaşada ayrıca çok teşekkürler daha önce çinden 5-6 adet çerçeve almıştım ama bu derece çeşidin olduğu ve fiyatlarının uygun olduğu tek site bu sanırım 3-5 usd civarına yüzlerde gözlğk satan site var ama çeşit yoktu

Hocam akşam 9 dan sonra bana bir pm atın kısaca anlatayım size. O bilgileri kafanıza göre doldurmayın, beraber konuşalım alırsınız acele etmeyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: drexel

quote:

ben yaklasık 20 yıldır aynı numarayı kullanıyorum ne ilerliyo nede geriliyo şimdi bu siteden bir adet gözlük çerçevesi siparişi vereceğim fakat sipariş aşamasında alttaki cam bilgilerini doldurmamı istiyor fakat orada yazan şeylerin ne anlama geldiğini bilmiyorum açıkcası :)

camdaki bilgilerin oldugu kısmı kafama göre doldursam nasıl olur acaba konuyu açan arkadaşada ayrıca çok teşekkürler daha önce çinden 5-6 adet çerçeve almıştım ama bu derece çeşidin olduğu ve fiyatlarının uygun olduğu tek site bu sanırım 3-5 usd civarına yüzlerde gözlğk satan site var ama çeşit yoktu

Hocam akşam 9 dan sonra bana bir pm atın kısaca anlatayım size. O bilgileri kafanıza göre doldurmayın, beraber konuşalım alırsınız acele etmeyin...

ilgin için teşekkürler mesajı geç gördüm fakat sorunu sadece çerçeve satın alarak çözdüm gözlük canımı çerçeve geldiğinde gözlükçüye taktıracağım

• quote:

quote:

Hocam konuya yazarsanız daha verimli olur kanımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

quote:

quote:

Haklısınız. Anlatımı yapacağım dedim ama bir türlü vakit bulamadım. Yüksek lisans öğrencisiyim ve tez aşamasındayım aynı zamanda özel bir şirkette çalışıyorum, dolayısıyla detaylı bir konu anlatımı yapmak için yeterli zaman bulamıyorum, ama bayramda boş vaktim olacak o zaman halledeceğim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız. Anlatımı yapacağım dedim ama bir türlü vakit bulamadım. Yüksek lisans öğrencisiyim ve tez aşamasındayım aynı zamanda özel bir şirkette çalışıyorum, dolayısıyla detaylı bir konu anlatımı yapmak için yeterli zaman bulamıyorum, ama bayramda boş vaktim olacak o zaman halledeceğim...

İyi niyetinize ve paylaşımcı kişiliğinize saygı duydum. Teşekkürler.

• Arkadaşlar en sonunda detaylı bir inceleme yaptım. Reçete nasıl okunur kendi reçetem üzerinden anlattım. Ayrıca cam tipleri neler, nelere dikkat edilmesi gerekiyor hepsini yazdım. Unuttuğum şeyler varsa, belirtirseniz sevinirim, sonradan ekleme yaparım.
  • Takip
  • Arkadaşlar benden başka gözlük alan yok mu yaw

Alanlar, siz de aldığınız gözlüklerin resmini koyun, hatta yaşadığınız deneyimleri de aktarın

Hepinize iyi bayramlar...
  • Bir de hocam yukarıda paylaştığın resimleri ufak bir resimle ufak önizlemeli hale dönüştürebilirsin bu sayede sayfa açılma süresi biraz düşer. Resimler çok yavaşlatıyor sayfanın açılmasını + kotalı arkadaşlarımız biraz mağdur.

Yapacağın tek şey " Değiştir " 'den [simage] kodunu [simage] ile değiştirmek.
  • quote:

Bir de hocam yukarıda paylaştığın resimleri ufak bir resimle ufak önizlemeli hale dönüştürebilirsin bu sayede sayfa açılma süresi biraz düşer. Resimler çok yavaşlatıyor sayfanın açılmasını + kotalı arkadaşlarımız biraz mağdur.

Yapacağın tek şey " Değiştir " 'den [simage] kodunu [simage] ile değiştirmek derken anlayamadım. image' i simagelemi değiştireyim?
  • quote:

quote:

Bir de hocam yukarıda paylaştığın resimleri ufak bir resimle ufak önizlemeli hale dönüştürebilirsin bu sayede sayfa açılma süresi biraz düşer. Resimler çok yavaşlatıyor sayfanın açılmasını + kotalı arkadaşlarımız biraz mağdur.

Yapacağın tek şey " Değiştir " 'den [simage] kodunu [simage] ile değiştirmek derken anlayamadım. image' i simagelemi değiştireyim?

Aynen öyle hocam resimler büyük olduğu için sayfa geç açılıyor ve ağırlaşıyor. Resimleri S image olarak düzeltirsen daha rahat açılır ve görüntülenir.

• quote:

quote:

quote:

Aynen öyle hocam resimler büyük olduğu için sayfa geç açılıyor ve ağırlaşıyor. Resimleri S image olarak düzeltirsen daha rahat açılır ve görüntülenir.

Resimler düzeltildi

• Harikasın
  • site biraz ağır çalışıyor sanırım ayın 3. de sipariş verdiğim kargo daha yeni kargoya verilmiş ve fedex kargo takip numarası yok sipariş ansızın gelicek gibi takipli gönderi olsaymış iyi olurdu

edit: bu arada Order Status : altında Complete yazıyor shipped ve track number vermedi normalde Complete yazdığı zaman diğer sitelerde sipariş tamamlanmış müşteri gönderiyi almış bulunuyor bakalım burada nasıl bir süreç işleyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbaday -- 9 Kasım 2011; 22:31:27 >
  • quote:

site biraz ağır çalışıyor sanırım ayın 3. de sipariş verdiğim kargo daha yeni kargoya verilmiş ve fedex kargo takip numarası yok sipariş ansızın gelicek gibi takipli gönderi olsaymış iyi olurdu

edit: bu arada Order Status : altında Complete yazıyor shipped ve track number vermedi normalde Complete yazdığı zaman diğer sitelerde sipariş tamamlanmış müşteri gönderiyi almış bulunuyor bakalım burada nasıl bir süreç işleyecek

Sitede Live Chat var oradan alın takip numarasını. Ben genelde complete yazısını görür görmez live chatten mesaj atıp tracking numarasını alıyorum. Karşınıza çıkana order numarasını verin o size tracking numarasını verir. 9.99$ kargoya veripte tracking numarası vermemek olmaz zaten...

• quote:

quote:

site biraz ağır çalışıyor sanırım ayın 3. de sipariş verdiğim kargo daha yeni kargoya verilmiş ve fedex kargo takip numarası yok sipariş ansızın gelicek gibi takipli gönderi olsaymış iyi olurdu

Sitede Live Chat var oradan alın takip numarasını. Ben genelde complete yazısını görür görmez live chatten mesaj atıp tracking numarasını alıyorum. Karşınıza çıkana order numarasını verin o size tracking numarasını verir. 9.99$ kargoya veripte tracking numarası vermemek olmaz zaten...

cevap için teşekkürler sitenin live help kısmı inanılmaz hızlı çalışıyor sipariş numarasını verdikten 5 sn. sonra bana takip kodunu gönderdi aslında kendilerinin sipariş kısmında güncellemeleri daha hoş olurdu ama takip no alalımda nasıl alırsak alalım :)

• Lens'de var mı acaba
  • quote:

Lens'de var mı acaba

Lens maalesef yok... Sitede geçen lens kelimesi, kontakt lens için değil gözlük camı için kullanılıyor...
  • bu konuyu daha önce okumuştum. daha çok insana ulaşsın diye bir aylık hortlatayım.
    bu arada siteden alışveriş yapan arkadaşlar deneyimlerini ve kargo geliş süresini yazabilirler mi?
  • quote:

Arkadaşlar hepinize iyi forumlar,

Edit: "Bu konuyu takip eden arkadaşlar, lütfen özel mesaj göndermeden önce konudaki ilk mesajımı dikkatle okuyunuz. Hepinize özel mesajdan yardımcı olmak isterim, fakat benim işim bu değil ve hepinize özel mesaj ile ayrı ayrı yardımcı olmam mümkün değil. Anlayışınız için teşekkür ederim."

Donanımhaberden bir çok şey öğrendim (buyincoins.com adlı site gibi), bilginin paylaşarak çoğalacağını düşünerek sizlerle bu bulduğum siteyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle belki sitenin tanıtımı dh' de yapılmış olabilir fakat aramalarım sonucu bu sitenin tanıtımının yapıldığı bir paylaşım bulamadım. İşe koyulayım öncelikle site:

http://www.zennioptical.com/

Site tarafından ücretsiz sağlanan hizmetler şunlar:

* Çizilmeye karşı kaplama (anti-scratch coating)
    * 1.50 veya 1.57 Index hafif single vision gözlük camları
    * Full UV koruması
    * Hardcase koruyucu kap
    * Gözlük temizleme bezi

Bu hizmetlerin yanında ucuz bir miktara (4.95$), parlamaya karşı kaplama (anti-glare coating), güneş gözlüğü camı (light-tinting) yaptırabiliyorsunuz. Bu iki hizmetin tabiiki ayrı ayrı fiyatları 4.95$.

Siteden çok ucuza numaralı gözlük alabiliyorsunuz ama dikkat edilmesi gereken birkaç şey var. Bu dikkat edilmesi gereken şeyleri paylaşıyorum. Öncelikle gözlük camları hakkında biraz bilgi verelim. Bu bilgiyi şu linkten de okuyabilirsiniz oradan alıntı yaptım:https://forum.donanimhaber.com/m_47890570/tm.htm

ORGANİK CAMLAR
    Önemli olan gözlüğün hafif olması ve camların kırılgan olmaması ise bu camlar seçilmelidir. Bu camlar mineral camlara nazaran daha hafif ve sağlamdır.

POLİKARBONAT CAMLAR

Bu camlar genellikle koruyucu gözlük olarak kullanılırlar , darbelere karşı dayanıklı ve serttir.Organik camlara nazaran darbelere karşı 6-7 kat daha dayanıklıdırlar.

MİNERAL CAMLAR
    Mineral camlar sert hammaddelerle üretilirler yüksek ışık geçirgenliği , ısıya karşı dayanıklılık , kolay çizilmeme gibi özelliklerinden dolayı tercih
    edilirler. Bu camlar fabrika ortamında renklendirilerek de kullanılabilir. Renkli camların kullanım alanları farklılık gösterir.
    YEŞİL Yeşil renk günlük kullanım için en ideal renktir,gözü zorlayan parlak ışığı azaltır ve renklerin kendi doğallığında görülmesini sağlar.
    SARI Güneşe karşı gerçek koruyuculuğa sahip değildir,az ışıklı ortamlarda,alaca karanlıkta,gece araba kullanılırken ve sisli havalarda görüşü arttırır
    ve sürücü gözlüğü olarak bilinir.
    KAHVERENGİ Günlük kullanım için idealdir, kontrast arttırıcı özelliğe sahiptir
    GRİ Genel amaçlı kullanım için renklerin en idealidir. Doğru ve kusursuz bir görüşe olanak tanır, kontrast artırıcı özelliği olmamasına rağmen , gerçek
    renklerin algılanmasına kolaylıkla imkan sağlar.
    KIRMIZI Avcılık veya kayak spor unda önerilir , düşük ışık ta görüntünün algılanmasında derinlik sağlar.

FOTOKROMİK CAMLAR

Kolormatik camlar olarak bilinirler , numaralı gözlük kullananların ışık rahatsızlıklarını gidermek için kullanılır,koyulaşıp beyazlaşabilme özelliğinden
    dolayı tek gözlük kullanmak isteyenler için idealdir ama renginin açılmasının zaman alması da dezavantajıdır. UV ışınından gözleri yeterince korumazlar
    bunun için UV filitreli fotokromik camlar tercih edilmelidir.

POLARİZE CAMLAR
    Polarize filtre sadece bir düzlem yönündeki ışığın geçmesine izin verir yüksek polarizeli camlar sayesinde parlamalar engellenerek ışığın göze ulaşması
    sağlanır,polarize güneş gözlükleri kullanılarak , parlama ve yansıma % 99 oranında ortadan kalkar ve bununla ilgili rahatsızlıklar giderilir.

LENTİKÜLER CAMLAR

Gözlük kullanılıcılar yüksek numaralı camlardan rahatsız olurlar ,gözün dışarıdan görünümünün çok farklı olması , normalden daha ağır olmaları , estetiksel
    bozukluk bunlardan bazılarıdır, bu sorunları ortadan kaldırmak için üretilen özel camlara lentiküler camlar denir. Camların orta kısımlarında dioptrik güç
    vardır ama kenar kısımlarında herhangi bir dioptrik güç bulunmaz sadece çerçeveye montaj için kullanılır.

YÜKSEK İNDİSLİ CAMLAR
    Miyop , Hipermetrop veya Astigmat camlarda numara 2.00 dioptriyi geçtiğinde camın kenar ve orta kısımlarında kalınlaşmalar meydana gelir ve bununla
    birlikte camın ağırlığı artar ve gözlüğün burun üzerindeki baskısıda artar bu durum gözlük kullanılıcıları tarafından hiç istenmeyen bir durumdur. Bu
    yüzden yüksek indisli ( 1.6?1.7?1.8) ve 8.00 dioptriyi geçtiğinde (1.9) indisli camlar kullanılarak camlar daha ince , daha hafif ve daha iyi görüş
    sağlayan duruma getirilebilir.bu camlarla birlikte ideal çerçeve seçimiyle 8.00 dioptrili bir camın kenar kalınlığı 2.00 dioptrili bir camın kenar kalınlığına indirgenebilir. Sitede iki adet indis bedava göz numaram 2.00 diyoptriyi geçtiği için ben genellikle 1.57 indisli camları tercih ediyorum. Daha yüksek indisli camlar da var fakat biraz pahalılar.

BİFOKAL CAMLAR
    Uzak ve yakın için ayrı ayrı gözlük kullanmak yorucu ve sıkıcı bir iştir işte bifokal camlarla bu işlem tek gözlükle yapılabilmektedir ancak bifokal
    camlarda sadece uzak ve yakın alan görüşüne izin vardır orta görüş yoktur.

TRİFOKAL CAMLAR
    Bifokal cam a ilave olarak yakın segment üzerine uzak ve yakın dioptri ortası bir numara ilavesi yapılarak elde edilir amaç orta görüşüde sağlamaktır,
    fakat hiç estetik olmamasından dolayı fazla tercih edilmezler ayrıca geçişleri çok serttir.

PROGRESSIVE CAMLAR
    Uzak , Orta ve Yakın görüş için en estetik ve en ideal çözümdür . Görüntü aralarında atlama yapmaz,yumuşak geçiş noktalarına sahiptir , kişi bakmak ve
    görmek istediği objeyi zorlanmadan atlama sorunu olmadan elde edebilir.Ayrıca cam üzerinde kesitler bulunmaması nedeniyle dışarıdan görünüşü tek tip cam
    gibidir..

Bu camlar fotokromik, organik, polıkarbon, mineral AR kaplamalı v.s kişinin ihtiyaçlarına göre üretilebilmektedir.

REÇETE NASIL OKUNUR:

Aşağıdaki reçetede, reçetenin nasıl okunması gerektiğini anlattım.

Shipping ücretine gelecek olursak, shipping için 9,95 dolar alıyorlar yani yaklaşık 20 lira fakat 2 adet gözlük alınca bu fiyat o kadar da fazla görünmüyor. Shippingi fedex ile yapıyorlar ve tracking number (izleme numarası) veriyorlar.

Ben iki adet gözlük aldım. İki gözlüğün çerçevesi de 6,95 dolar. İlk çerçeveye sadece ekstradan parlamaya karşı kaplama yaptırdım 4,95$'a ve 11$ geldi. Diğer gözlük ise aviator tipindeydi ona da güneş gözlüğü olsun diye %80 light tinting (Türkçesi nedi blmiyorum ama camı istediğiniz renkte ve istediğiniz koyulukta yapıyorlar) yaptırdım 4.95 dolara. İki gözlük toplam 23 dolara maloldu üstüne shippingide ekleyince 32 dolar yani 60 TL' ye mal oldu gözlükler. Türkiyede ki bir optikci de 60 liraya bu kaplamalarla sadece gözlük camının 100 TL tutacağını düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam forumdan arkadaşlar söylesinler. Ben hizmeti çok beğendim ve 2-3 tane daha gözlük siparişi vermeyi düşünüyorum. Gözlük reçetesinin nasıl okunacağını ve nasıl girileceğini sonraki mesajlarda anlatacağım. Forumda bir arkadaşımızın hazırladığı gözlük camı alma rehberi var aşağıdaki linkten şiddetle bu rehberi okumanızı tavsiye ediyorum.

Ekleme: Sonradan iki adet daha gözlük aldım. Birisi plastic/acetate çerçeveli diğeri çerçevesiz. Çerçevesiz gözlükler genelde pahalı. Ben çerçevesiz gözlüğü 25.25$' a aldım 1.57 indisli camla birde ekstradan parlamaya karşı kaplama (anti-glare) bana 30$' a geldi. Diğer gözlüğe de aynı kaplamadan yaptırdım, onun çerçevesi 9.95$' dı kaplamayla 14$'a geldi. Aşağıdaki resimlerde son 4 resim bu gözlüklere ait.

Şimdi gelelim aldığım gözlüklerin resimlerine:

quote:

Yurtdışından (Çinden) Ucuza Numaralı Gözlük ve Güneş Gözlüğü Alma Rehberi!!!

Buradaki gözlüğün modeli nedir acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.