Şimdi Ara

yurtdışından gelen iphone 3gs 6.1.3 günelleme sonrası simkart yok hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yurtdışından gelen bir iphone 3gs telefonum var. acıkcası cok fazla anlamıyorum iphone olayından.
    kısaca konuyu acıklayayım.
    iphone için güncelleme gerektigi için malesef o güncellemeyi yaptım :( ve "takılı bir simkart yok seklınde uyarı aldım. bunu üzerine biraz arastırdım ve bu sorunun çeşitli programlarla cozulebılme ihtimali oldugu gordum.

redsn0w programında iphone icin newbootroom oldugu yazıyor. sn0wbreeze-v2.9.14 programını kurdum ve gerekli dosyayı indirdim.
    iphone'u dfu modunda başlattıktan sonra itunesten dosyayı gostererek tekrar yuklemeyı denedım. newbootroom olarak kurdugum dosyayı yuklemek ıstedıgımde 3194 hatası aldım. sonra hadı bu olmadı bırde old bootroom deneyeyım dedım onda da farklı hata aldım. kısacası her denemede 1602, 1604,1600 gibi farklı hatalar aldım. aldıgım hataları arastırdım bıraz bazıları host dosyasını silin demiş . onu da sildim bi daha denedım yine benzer sekıllerde hatalar aldım. telefonun geldıgı ulkeye aıt bır sımkart var elımde onu da taktım denedım yıne calısmadı telefon. telefonun ekranında aşagıdakı uyarıyı alıyorum sürekli olarak:

"
    Etkinleştirme sunucusu geçiçi olarak kullanılmadığı için iphoneununuz etkinleştirilemedi. Etkinleştirmek için iphonenunuzu itunese bağlamayı deneyin veya birkac dakika sonra yeniden deneyin." ( bu arada wireless bağlantı mevcut)

telefonun imei kaydı mevcut. (zaten sırf bu yuzden bu kadar ugrasıyorum sanırım:) )

bi kere de tinyumrella kullanarak bişeyler denemiştim. ne yaptıgımı tam hatırlamasam da ondan da sonuc alamadım.

telefonun özellikleri aşagıdaki gibidir:

Device model: MC144C/A - iPhone3GS
    Firmware versiyon: 6.1.3
    Baseband versiyon: 06.15.00-6.4_M3S2
    Ecıd (dec) 1480791801100
    Eıcd (hex) 158C611BD0C

cok uzun yazdım farkındayım. gercekten kusura bakmayın. bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var. mutlaka benzer konu başlıkları acılmıstır ama aradıgım cevabı bulamadıgım için ya da bir türlü sorunu çözemediğim için tekrar acmam gerekti konuyu.
    yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Sevgili kardeşim...

Yurtdışı 3GS cihazlar 6.1.3 e yükselince basebandı da yükselir ve ultrasn0w programı da bu basebandı desteklemediği için şebeke alamazsınız.

izlemeniz gereken yolu kısaca tarif etmeye çalışacam.

1) 4 lü versiyonlardan birine düşmeniz şart..Newboot olduğu için SHSH kaydınız olmak zorunda varsa snowbraze ile SHSH kaydınızı dahil ederek Custom bir Firmware oluşturun. SHSH kaydını bilgisayara Tinyumbrella programı ile alacaksınız.

2) Telefonu DFU ya alın ve iReb i açın ve 3GS i seçin telefona bazı işlemler yapacak.

3) iReb i kapatın ve iTunes i açın telefonu görecek Shift+Restore ile oluşturduğunuz Custom yazılımı gösterin ve yükleyin yarıda kesse bile sorun değil yeterki ekranda yüklemeye başlasın elma ve altında yükleme çubuğu çıksın.

4) Redsnow ile yüklediğiniz versiyonun orjinal firmware dosyasını göstererek ipad basebandı yükle tikleyerek yükleyin.

5) Redsnow ile yüklediğiniz versiyonun orjinal firmware dosyasını göstererek Downgrade yapın.

6) Sonrasında Snowbraze ile 6.1.3 için custom firmware oluşturup ireb yardımı ile bunuda telefonunuza yükleyin.

7) telefon açıldı artık. Cydia dan ultrasn0w u kurun ve şebeke geldi..

takıldığınız yerde destek veririm atillaciftci@gmail.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.