Şimdi Ara

Yurtdışından gelen telefonu ücretsiz açtırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
33.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben yurtdışından gelen bir telefonu açtırmak istiyorum.

2012 de kanun değişikliği sonrası ücretli olan telefon açtırma işlemi gurbetçi vatandaşlarımız için ücretsiz olduğunu okudum:

http://shiftdelete.net/gurbetcilere-imei-mujdesi-38643.html

http://www.cepavantaj.com/yurt-disinda-yasayanlara-btkdan-imei-kayit-kolayligi-ve-harc-muafiyeti.html

vehttp://www.btk.gov.tr/tuketici/sss/sss.php?kategori=G

BTK listesinde bulunan Türkcell bayilerinden birine gitdım (Ankara Kızılay, Atatürk blv.)

Orada bana böyle birşeyden haberleri olmadıklarını söylediler, bir kaç farklı yere daha sordum, ancak kimse yardımcı olamadı.
    115TL yi Vergi Dairesine ödedikten sonra makbuzunu istiyorlar.

Şimdi burada benmi birşeyi yalnış anlıyorum, veya kanun değiştidi kimsenin haberimi yok?

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: deserteagle61

Selam arkadaşlar,

ben yurtdışından gelen bir telefonu açtırmak istiyorum.

2012 de kanun değişikliği sonrası ücretli olan telefon açtırma işlemi gurbetçi vatandaşlarımız için ücretsiz olduğunu okudum:

http://shiftdelete.net/gurbetcilere-imei-mujdesi-38643.html

http://www.cepavantaj.com/yurt-disinda-yasayanlara-btkdan-imei-kayit-kolayligi-ve-harc-muafiyeti.html

vehttp://www.btk.gov.tr/tuketici/sss/sss.php?kategori=G

BTK listesinde bulunan Türkcell bayilerinden birine gitdım (Ankara Kızılay, Atatürk blv.)

Orada bana böyle birşeyden haberleri olmadıklarını söylediler, bir kaç farklı yere daha sordum, ancak kimse yardımcı olamadı.
    115TL yi Vergi Dairesine ödedikten sonra makbuzunu istiyorlar.

Şimdi burada benmi birşeyi yalnış anlıyorum, veya kanun değiştidi kimsenin haberimi yok?

Saygılar

peki sende mi gurbetcisin?

• verdiğin linklerde bu kaydın geçici olduğu yazıyor yani uzun süreli değil bir kaç aylığına

r
    "Yapılan açıklamaya göre birkaç aylığına ülkemize gelen Turist ve Gurbetçiler 100 TL Harç Ödemesi yapmadan telefonlarını kayıt ettirebilecekler.
    Ülkeye giriş yaptıklarına dair belgeler ile Telefon Kayıt Merkezlerine uğrayan Yabancı Ülke Vatandaşları buradan işlem yaptırabilecek ve telefonlarını geçici süreliğine ülkemizde kullanmaya başlayabilecekler."
  • Haklısın, ancak bunuda sordum ve bu işlem içinde 115TL ödenmesi gerektiğini söylediler.
    Süreliyede okadar parayı verdikden sonra süresiz yaptırırım daha iyi...

Şimdi süreli olsun, fark etmez desek ne yapmamız gerekecek?

quote:

Orijinalden alıntı: byds24

-evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserteagle61 -- 16 Şubat 2013; 2:01:41 >
  • quote:

Haklısın, ancak bunuda sordum ve bu işlem içinde 115TL ödenmesi gerektiğini söylediler.
    Süreliyede okadar parayı verdikden sonra süresiz yaptırırım daha iyi...

Şimdi süreli olsun, fark etmez desek ne yapmamız gerekecek?

quote:

-evet.

btk nın sitesinde açıklama şu şekilde

www.btk.gov.tr/tuketici/sss/sss.php?kategori=G

Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri); ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılmaktadır.
    Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.

benim burdan anladığım sen türkiyeye geliyorsun ve kendi telefonunun ile kullanmak için türkiyedeki operatörlerden yeni bir hat alıyorsun bayide senin cihazı süreli olarak btk sitesinden kullanıma açıyor yani burda IMEI numarası ile telefon numarası eşleştiriliyor sim kilidi gibi ve hattın sadece o telefonda çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capo24 -- 16 Şubat 2013; 2:09:43 >

• quote:

Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri); ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılmaktadır.
    Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.

benim burdan anladığım sen türkiyeye geliyorsun ve kendi telefonunun ile kullanmak için türkiyedeki operatörlerden yeni bir hat alıyorsun bayide senin cihazı süreli olarak btk sitesinden kullanıma açıyor yani burda IMEI numarası ile telefon numarası eşleştiriliyor sim kilidi gibi ve hattın sadece o telefonda çalışıyor.
    Kabul, ben bunada razıyım, sonuçta belli bir müddet sonra zaten yine yurtdişina çıkacağım. Ancak bayilerde bu olanakdan - ki varsa - neden kimsenin haberi yok? Hat almakda sorun değil aslında, öyle dedikleri için şu an zaten hat aldım sonuçta. Eşleşmesi gerekiyorsa eşleşsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserteagle61 -- 16 Şubat 2013; 2:13:34 >

• quote:

quote:

Kabul, ben bunada razıyım, sonuçta belli bir müddet sonra zaten yine yurtdişina çıkacağım. Ancak bayilerde bu olanakdan - ki varsa - neden kimsenin haberi yok? Hat almakda sorun değil aslında, öyle dedikleri için şu an zaten hat aldım sonuçta. Eşleşmesi gerekiyorsa eşleşsin...

bayideki çalışanlar bilmiyor olabilir onlara bilgiler aktivasyon birimlerinde (yani sorumlu ana bayilerden) gelir. biraz ısrarcı ol gerekirse btk sitesindeki açıklamayı göster yada bayide iken müşteri hizmetlerini ara bu durumu bu şekilde çözebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capo24 -- 16 Şubat 2013; 2:18:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler, yarın tekrar deneyeceğim. Sonucunu bildiririm. İyi geceler.
  • Gitdim, konuşdum, böyle birşey yok dediler tekrar. Biraz ısrar etdım en azından arayıp sorsunlar, araştırsınlar diye.
    Türkcell Teknoloji uzamni ile görüşdüler, ancak bununda böyle birşeyden haberdar olmadığını bildirdiler bana. Ancak belli bir süre telefonun kapandığını, ve belkide bu süreden bahsetdığımden dedi.
    Tabiiki değil. Neyse, eğer ki gönlümün rahat olmasını istersem, sonuç olarak BTK'ya gitmemi önerdiler, ve böyle bir durumda oradan bir belge getirmemi istediler.

Aslında 115TL yi ver telefon kapandığı zaman, ve olay kapansın diye düşünebilirim, ama böyle bir muafiyet söz konusu ise hakkımi arıyacağım arkadaşlar. :D
  • quote:

Gitdim, konuşdum, böyle birşey yok dediler tekrar. Biraz ısrar etdım en azından arayıp sorsunlar, araştırsınlar diye.
    Türkcell Teknoloji uzamni ile görüşdüler, ancak bununda böyle birşeyden haberdar olmadığını bildirdiler bana. Ancak belli bir süre telefonun kapandığını, ve belkide bu süreden bahsetdığımden dedi.
    Tabiiki değil. Neyse, eğer ki gönlümün rahat olmasını istersem, sonuç olarak BTK'ya gitmemi önerdiler, ve böyle bir durumda oradan bir belge getirmemi istediler.

Aslında 115TL yi ver telefon kapandığı zaman, ve olay kapansın diye düşünebilirim, ama böyle bir muafiyet söz konusu ise hakkımi arıyacağım arkadaşlar. :D

Bayi bayi dolaşıp bilen birine denk gelmeniz lazım, o uzman dedikleri kişilerin bir şeyden anladıkları yok, kontör yüklerler anca.

• merhaba arkadaslar, bu konu ile ilgili bir sorum olacak, yazılanlardan biraz cıkarım yaptım ama kısaca anlatayım sorumu.

teyzem yurtdısından telefon getirecek ve ben kulllanacagım, telefonu da onun pasaportuna yazdıracagız ama türk vatandası degiller. telefonu kapanmamak üzere actırıp ben kullanabilir miyim??

yorumlarınızı bekliyorum.
  • Ya para ödüyoruz ya da hackletip açtırabiliyor muyuz, mesela SAmsunglarda varmış bazı programlar?
  • Ben konuya açıklık getireyim de bayi bayi dolaşmayın.

30 gün süreyle Türkiye'de kalacak yabancılar eğer yurt dışında kullandıkları yabancı hatları buradaki operatörler üzerinden serbest dolaşım (roaming) üzerinden kullanmak yerine buradan hat alarak kullanmak istiyorlarsa ücret ödemek zorunda değiller.

Ancak bu kişiler operatörlerin normal tarifelerini kullanamazlar. Operatörlerin TC vatandaşları için olmayan özel abonelik paketini satın almaları gerekiyor. Bu paketlerin fiyatları da Vodafone'da 70 TL, Avea'da 90 TL, Turkcell'de 120 TL'dir. (Şu an için Vodafone ve Avea bu hatlara 50 TL bonus yüklüyor, Turkcell ise 75 TL bonus yüklüyor)

Bu paketler ile birlikte yeni bir kontörlü hat verilir ve o günün şartlarına göre operatör bir miktar TL bakiyesi yükler. Bu şekilde satılan hat ile telefon IMEI numarası eşleştirilir.

Bu hatlar yabancı pasaport ile alınabilmektedir. Yani gurbetçi iseniz yaşadığınız ülkenin pasaportu ile alabilirsiniz, TC kimliğinizle alamazsınız.

http://www.vodafone.com.tr/en/Holiday-Line.php

Ancak Almanya'da yaşayanlara bir tavsiyem olacak. Turkcell hattı Almanya'dan da satın alabiliyor ve Türkiye / Almanya fark etmeksizin kullanabiliyorsunuz. Turkcell hattını Almanya'dan alırsanız hiçbir işlem yapmanıza gerek olmuyor ve Almanya'dan aldığınız Turkcell numarasını Türkiye'de de hiçbir roaming ücreti ödemeden kendi tarifeniz üzerinden kullanabiliyorsunuz.

Detaylı bilgi için :http://www.turkcell.de/tr

• quote:

Orijinalden alıntı: kompozer

Ben konuya açıklık getireyim de bayi bayi dolaşmayın.

30 gün süreyle Türkiye'de kalacak yabancılar eğer yurt dışında kullandıkları yabancı hatları buradaki operatörler üzerinden serbest dolaşım (roaming) üzerinden kullanmak yerine buradan hat alarak kullanmak istiyorlarsa ücret ödemek zorunda değiller.

Ancak bu kişiler operatörlerin normal tarifelerini kullanamazlar. Operatörlerin TC vatandaşları için olmayan özel abonelik paketini satın almaları gerekiyor. Bu paketlerin fiyatları da Vodafone'da 70 TL, Avea'da 90 TL, Turkcell'de 120 TL'dir. (Şu an için Vodafone ve Avea bu hatlara 50 TL bonus yüklüyor, Turkcell ise 75 TL bonus yüklüyor)

Bu paketler ile birlikte yeni bir kontörlü hat verilir ve o günün şartlarına göre operatör bir miktar TL bakiyesi yükler. Bu şekilde satılan hat ile telefon IMEI numarası eşleştirilir.

Bu hatlar yabancı pasaport ile alınabilmektedir. Yani gurbetçi iseniz yaşadığınız ülkenin pasaportu ile alabilirsiniz, TC kimliğinizle alamazsınız.

http://www.vodafone.com.tr/en/Holiday-Line.php

Ancak Almanya'da yaşayanlara bir tavsiyem olacak. Turkcell hattı Almanya'dan da satın alabiliyor ve Türkiye / Almanya fark etmeksizin kullanabiliyorsunuz. Turkcell hattını Almanya'dan alırsanız hiçbir işlem yapmanıza gerek olmuyor ve Almanya'dan aldığınız Turkcell numarasını Türkiye'de de hiçbir roaming ücreti ödemeden kendi tarifeniz üzerinden kullanabiliyorsunuz.

Detaylı bilgi için :http://www.turkcell.de/tr

Bu yaptıkları resmen şerefsizlik.

Bende gurbetçiyim, 130 tl vermemek için direniyorum. Her sene telefon değiştiriyorum, her sene 130 tl mi vereceğim yani neyin kafasını yaşıyor bunlar?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.