Şimdi Ara

Yurtdışından gelip türkiyede okumak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bulgaristan'da Sofia teknik üniversitesinde Kamu yönetimi okumaktayım. Okulum bitti ve türkiyeye gelip İstanbul Üniversitesi yada Marmara üniversitesinde Fizik tedavi ve Rehabilitasyon bölümü okumak istiyorum.
    Sizce bu mümkün mü ? yani T.C vatandaşlığım yok ama türkçeyi çok iyi biliyorum. Bu konu hakkında bildiklerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

şimdiden ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

• Bizim ünide yabancı uyruklu öğrenciler var. Türkiyede okumak için bir sınava giriyorlarmış ve bu sınav bizim Türkiyede üniversiteye girmek için ygs/lys'lerden daha kolaymış. Ayrıca burslu olarak gelirsen devlet süper imkanlar tanıyor. 550 lira burs, ücretsiz yurt, okuldaki yemekhaneden burslu olarak yemek yeme filan. Belki oturma izni, vatandaşlık filan da verirler yani.

Ben okul bitince ayda aldığım 300 lirayı nasıl ödeyeceğim diye düşünürken adam çıkmış gelmiş afrika ülkelerinden 550 lira karşılıksız burs alıyor. Üstelik çok daha iyi bölümlere bizden daha kolay yerleşiyor.

Türkiye Bursları Burs Olanakları

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Bizim ünide yabancı uyruklu öğrenciler var. Türkiyede okumak için bir sınava giriyorlarmış ve bu sınav bizim Türkiyede üniversiteye girmek için ygs/lys'lerden daha kolaymış. Ayrıca burslu olarak gelirsen devlet süper imkanlar tanıyor. 550 lira burs, ücretsiz yurt, okuldaki yemekhaneden burslu olarak yemek yeme filan. Belki oturma izni, vatandaşlık filan da verirler yani.

Ben okul bitince ayda aldığım 300 lirayı nasıl ödeyeceğim diye düşünürken adam çıkmış gelmiş afrika ülkelerinden 550 lira karşılıksız burs alıyor. Üstelik çok daha iyi bölümlere bizden daha kolay yerleşiyor.

Türkiye Bursları Burs Olanakları

Sizin üniversite hangisi ? yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: djpontul

Sizin üniversite hangisi ? yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Sakarya'dayım ben. Yalnız bu durum diğer üniversitelerde de mevcut az çok bilgisini aldım ama hangi üniversitelerde var bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.