Şimdi Ara

Yurtdışından telefon...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda baya aradım ama konu ile ilgil bi başlık bulamadım. Ben de yeni başlık açmaya karar verdim. Eğer başlık varsa da ben atlamışsam özür dilerim. Benim sıkıntım şu. Yurtdışından telefon getirtmeyi düşünüyorum. Ama eğer telefon getirtirsem burda çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum. Mesela Almanaya'dan bi telefon getirtsem burada çalışır mı? Bloke edilmesi gibi bir olasılık var mıdır? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

• sanmiyorum almanyada zaten kayitli olcaktir ve uluslararasi iletisim isbirliginden senin mail numaran turkiyeye bildirilecektir sorun olmaz
  • alırsın sonra gelirken faturasını gümrükten vergisini verip onaylatırsın sonra kullanırsın ama vergide aynı paraya denk gelebiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

sanmiyorum almanyada zaten kayitli olcaktir ve uluslararasi iletisim isbirliginden senin mail numaran turkiyeye bildirilecektir sorun olmaz

Problem olmuyor diye herkez H.alani gumruk muane bolumunde saatlerce sira bekleyip telefonlarinin faturasini ibraz etmek icin ugrasiyor degil mi

Senin gidip almanyadan aldigin telefonun imei numarasini TK a kim bildirecek ? Aklin aliyormu senin bu durumu ?

Sallamayalim lutfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Honest

quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

sanmiyorum almanyada zaten kayitli olcaktir ve uluslararasi iletisim isbirliginden senin mail numaran turkiyeye bildirilecektir sorun olmaz

Problem olmuyor diye herkez H.alani gumruk muane bolumunde saatlerce sira bekleyip telefonlarinin faturasini ibraz etmek icin ugrasiyor degil mi

Senin gidip almanyadan aldigin telefonun imei numarasini TK a kim bildirecek ? Aklin aliyormu senin bu durumu ?

Sallamayalim lutfen.

+1000 katılıyorum ... Aldığın telefonu gümrükten faturasıyla paşa paşa vergisini ödeyerek geçireceksin ardından bu belgelerle gidip cep shopların birinde kayıt ettireceksin yoksa olmaz

• Yanlis bilgilendirmeyelim insanlari

Elindeki giris cikis yaptigin belge (pasaport ucak bileti vs...) ile Hava alani gumruk muane bolumune gidip orada cihazin gumruk islemlerini yapiyorsun..
    Eger fatura tutarin 300 Euro nun altinda ise vergi odemene gerek yok sadece faturanin arkasini onaylayip verirler sana..

Eger Fatura tutari 300 Euro nun uzerinde ise Fatura tutari uzerinden %10 gumruk vergisi + 20$ degerinde Pul parasi odeyeceksin..

(Eger telefonun Radyolumu diye sorarlarsa bilinen bir modelde degilse Radyo olmadigini belirt cunku TRT nin bandrolu icin de 20 Eur istiyorlar )

Odedigin vergiler karsiliginda ise kayit ettirmen icin gerekli evraklari alacaksin Aralarinda Sozlu Beyan formu da olacak 300 eur uzerindeki cihazlar icin verilir bu sadece onu da almayi unutma..

um evraklari aldiktan sonra Telekomunikasyona veya Turkcell Extralara Basvurunu yapiyorsun. Onlar kayit altina aliyorlar....

• Telefon 300.USDden pahalı değilse vergi filan ödemezsin....
    Al adına kesilmiş üzerinde imei numarası yazan faturayı gümrükte kaşelettir sonra pasaportunla birlikte git bi abone merkezine kaydını yaptır sorun olmaz...
    Ama forumu bayaa arayıpta bu konuyla ilgili bir başlık bulamaman bana pek mantıklı gelmiyor daha dünmü önceki günmü ne açıldı aynı başlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurt Dışından Telefon Kaydı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

Telefon 300.USDden pahalı değilse vergi filan ödemezsin....
    Al adına kesilmiş üzerinde imei numarası yazan faturayı gümrükte kaşelettir sonra pasaportunla birlikte git bi abone merkezine kaydını yaptır sorun olmaz...
    Ama forumu bayaa arayıpta bu konuyla ilgili bir başlık bulamaman bana pek mantıklı gelmiyor daha dünmü önceki günmü ne açıldı aynı başlık

evet evet aynen bole arkadasım v3x getirdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

Telefon 300.USDden pahalı değilse vergi filan ödemezsin....

300 USD degil 300 EUR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.