Yurtdışından Nokia 5530 XpressMusic alıp getirmek istiyorum. Ama yapılacak işlemler hakkında yeterli bilgi bulamadım forumda. Açılmış olan başlıklar yeterince güncel değil. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olan kullanıcılar, ne yapılması gerektiğini açıklarlarsa herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Kastettiğim şey kargoyla getirtme değil. Yurtdışından birisinin telefonu satın alıp Türkiye'ye gelince, telefonun kayıt altına alınması için izlemesi gereken basamaklar.
http://forum.donanimhaber.com/m_8878612/mpage_22/tm.htm Hemen üstte ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabileceğiniz başlık vardı.Ben yine de linkini koydum. İhtiyacınız olanlar; 1.pasaport 2.cihaz 3.5 tl not: kayıt ancak pasaport sahibinin kayıt işleminde bizzat bulunmasıyla yapılabiliyor.Ayrıca yurda son giriş tarihinden itibaren 30 gün geçmemesi gerekiyor cihazın kaydettirilmesi için.Yani yurda giriş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde mutlaka cihazı kayıt ettirmeniz gerekiyor. turkcellde kayıt ettirecekseniz,turkcell hat sahibi olmanız gerekmekte. 2yıl içersinde ancak bir cihaz kaydettrebilirsiniz.Ancak bunda gün değil sene esas alınıyor.yani 2007de bir cihaz kaydettirmişseniz(hangi ayda kaydettirdiğiniz önemli değil)bir sonraki kayıt 2010 yılında oluyor. bütün bunlar yolunda giderse size bir mesaj gelir,kayıt talebiniz alınmıştır diye.Takribi bir hafta on gün içerisindede cihazınız açılır. Umarım bu bilgi yeterli olur.Daha ayrıntılı bilgi için; bkz:yukarıdaki link
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme