Şimdi Ara

Yurtdışından Ürün Aldım (Sony WH-1000XM3), Ne Kadar Vergi Öderim? YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, 13 Şubat 2020 tarihinde, Amazaon.de üzerinden Almanya'da oturan kuzenime sıfır kulaklık siparişi verdim (Sony WH-1000XM3) ve ürün eline ulaştı. 276 euro, takriben 1800-1900 lira aralığında fiyatı oldu. Kendisi Almanya'dan gelecek olan bir akrabasıyla gönderecekti fakat daha sonra pandemi süreci patlak verdi ve gelemediler. Şimdi, ben bu kulaklığı kuzenimden bana kendisinin kargo ile göndermesini istesem paket hangi oranlarda gümrük vergilerine tabi olur? Ayrıca, gönderimi yaparken ne gibi önlemler alması gerek örneğin; faturayı paketin üzerine yapıştırıp yapıştırmamak, fiyatını gizleyecek önlemler almak ya da kullanılacak kargo firması vs. gibi? Gümrük geçişinde kontrol amaçlı olarak görevliler tarafından açılabileceği gerçegini de biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _miracsu -- 12 Mayıs 2020; 13:9:25 >

• Bu işin oluru nasıl bilmiyorum ama gümrük vergisi (belki adı da başkadır) Avrupa Birliği için %20, diğer ülkeler için %25'tir. Buna bir de gümrük sunum bedeli ve pul falan eklerler 7-8 TL gibi. Gümrüğe ödeyeceğiniz maksimum ücret bu olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.