Şimdi Ara

Yurtdışından ürün kargolatmak Gümrüğe takılırımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler yurt dışında yaşayan bir tanıdığımız aracılığıyla otomobil için paket ses sistemi ve araç içi ekranı türkiyeye kargolatacağız.Tanıdığımız oradan ürünleri alacak ve bana kargolayacak herhangi bir ücret vs yazılması gerekiyormu gümrükte bu ürünler takılırmı takılırsa ortalama kaç tl vergi öderiz ürünlerin toplamı türkiyede 40-45bin tl,yurt dışında 15bin tl falan.

• Sanıyorum ki fatura üzerinden vergi ödersiniz. Faturasız gönderirseler Türkiye'deki fiyatını tespit edip onun üzerinden vergilendirirler. Bir de yanlış bilmiyorsam her ürün kolaylıkla geçmiyor gümrükten. Bu parçaları aracınızda kullanacağınızı ispat etmenizi de isteyebilirler. Forumda bu işlerden anlayan birileri vardır kesin, ismini tam hatırlamamakla beraber antrepocu gibi birşey kalmış aklımda. Bulup ona sorsan belki sana yardımı dokunur.
  • Fatura varsa ve fatura bedelleri de mantıklı ise kolay kolay sorun olmaz. Faturanın araç sahibi üzerine olması işi çok kolaylaştırır yine kargonun da. Cep telefonu bilginize kadar doğru olsun bilgiler. Evrakların üzerinde sizin aracınızın marka ve modeli, şase numarası gibi ek bilgilerin olması gümrükten daha rahat geçmesini sağlar.

Fatura yok ise gümrük memurunun belirleyeceği rakama göre ürünlerin değeri belirlenir ve bu rakamdan vergi ödersiniz. Gümrükten direk vergi ödemeden geçme ihtimalide var tabi ama düşük.

Vergi olarak özel bir durum yoksa %18 ödeyeceksiniz. PTT ile gönderilirse direk kargoyu getiren personel alıyor, UPS gibi firmalarda ise bedelini onlara gönderiyorsunuz onların gümrükçüsü ilgileniyor. Yani pek uğraşmıyorsunuz aslında süreç ile.

Ben gümrükçü değilim, birkaç defa otomobil parçası getirdim bu yıl içinde, burada bakılan nokta getirilen mal ticari mi yoksa araç sahibi kendi aracı için mi getiriyor. Ürünler resmi olarak alınmış mı alınmamış mı? İkinci el bir ürün bile olsa temiz, mantıklı faturalanmış olsun çok dikkat etmezler geçer gümrükten. Yeter ki büyüklük ve fiyatını abartmayın ve ürün her hali ile kendi aracınız için kullanılacağı belli olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.