Şimdi Ara

Yurtdışından yanında en fazla kaç adet meta quest 3 getirtilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, yurdışından ürün getirmek ile ilgili iki adet sorum olacak.

1. Almanyada çalışan bir akrabama Türkiye'ye gelirken yanında 550 euro değerinde meta quest 3 getirtmek istiyorum, kendim kullanacam. Almanyadan çıkarken ve Türkiye'ye girerken herhangi bir sorun olur mu? Gümrükte yada başka bir noktada eksta ücret ödemesi gerekir mi?

2. Eğer belli bir sınıra kadar tüm vergi vs ekstra ödemelerden tamamen yasal bir şekilde muaf olma durumu varsa yanında en fazla kaç adet bu üründen getirebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE9DB3CF9 -- 5 Kasım 2023; 23:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi o işin en temizi şu, eğer akrabanız uçakla gelicekse uçaktan üç kişiden rica etsin rahatça gümrükten beraber geçsinler sonra akrabana versinler. Ama yok öyle bir imkan yoksa da normalde değeri 430 avroyu geçmemeli.

Siz vergiyi ödemeyi kabul ediyorsunuz, ettiğiniz için de bu sınır 1500 avroya çıkıyor. 1500 avronun %18’ini ödemeniz yeterli çünkü AB ülkesinden geliniyor.

Fakat ürünler 1500 avroyu aştığı için güncel ithalat vergilerinden sorumlu olacaksanız. O da yanlış hatırlamıyorsam %18 + %18 + %20 şeklindeydi. Fakat yanlış bilgilendirmek istemem tabiki.

• DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt

Evet uçakla gelecek ama diğer yolcuları işin içine katmaya gerek yok tek bana getirebilse yeter. Yani bu durumda kendi valizinde bir adet olması ürün kaç avro olursa olsun Türkiye'ye girerken hiçbir şekilde ek bir vergi ücret vs birşey ödemeye gerek kalmıyor doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BE9DB3CF9

Evet uçakla gelecek ama diğer yolcuları işin içine katmaya gerek yok tek bana getirebilse yeter. Yani bu durumda kendi valizinde bir adet olması ürün kaç avro olursa olsun Türkiye'ye girerken hiçbir şekilde ek bir vergi ücret vs birşey ödemeye gerek kalmıyor doğru mu?

Hocam ürünün öncelikle ticari bir faaliyet içermemesi gerekiyor. Hediye olarak getirilmesi gerekiyor ve tek bir parçanın 430 avroyu geçmemesi gerekiyor. Kapalı kutu telefon 1 tane getirene göz yumuluyor, aslında yumulmaması lazım fakat gümrükte insanları çok darlamamak için görmezden geliniyor. Ama size bir adet Meta Quest getirirlerse ben bir problem olacağı konusunu asla düşünmüyorum. Değerine de fişine de bakmazlar. Ama 3 tane görürlerse aynı üründen, o zaman işte o bahsettiğim kuralları uygulamaya başlarlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.