Şimdi Ara

Bu sucuklar bozulmuş mu? Aciiil yardım,ölmek istemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Bu sucuklar bozulmuş mu? Aciiil yardım,ölmek istemiyorum.

Arkadaşlar yengem 1 hafta önce bavul yollamıştı bize. Biraz geç ulaştı elimize. Sucukları çıkardık bu haldeydiler. Dışı bozulmuş gibi ama içinde problem var mıdır? Yani soyup yesek sıkıntı olur mu var mı fikri olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grymstche -- 29 Mayıs 2012; 16:14:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bozuk Sucuk Nasıl Anlaşılır?

Sucuk, bozulduğunda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek zararlı bakteriler içerebilir. Sucuğun bozulduğunu anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat etmelisin:

• Koku: Bozuk sucuk, keskin ve ekşi bir kokuya sahip olabilir.
    • Renk: Taze sucuk kırmızı renkliyken, bozuk sucuk kahverengi veya yeşilimsi bir renk alabilir.
    • Dokunma: Bozuk sucuk, dokunulduğunda sümüksü ve yapışkan olabilir.
    • Tadı: Bozuk sucuk, acı veya ekşi bir tada sahip olabilir.

Sucuğun Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Sucuğun bozulup bozulmadığını anlamak için şu adımları uygulayabilirsin:

• Koku Testini Yap: Sucuğu kokla ve keskin veya ekşi bir koku alıp almadığına dikkat et.
    • Renk Değişimini Kontrol Et: Sucuğun renginin kırmızıdan kahverengi veya yeşilimsi bir renge dönüp dönmediğini kontrol et.
    • Dokunma Testi: Sucuğa dokun ve yapışkan veya sümüksü olup olmadığını kontrol et.
    • Tat Testi: Bir parça sucuk ye ve acı veya ekşi bir tat alıp almadığına dikkat et.

Sucukta yukarıda belirtilen bozulma belirtilerinden herhangi birini fark edersen, onu tüketmemelisin. Bozuk sucuk tüketmek gıda zehirlenmesine ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koca forumda şunlardan anlayan biri yok mu yani aşk olsun ?
  • Cenazeye karşı ve kıbleye yönelik olarak saf bağlanır, niyet edilir.

İmam olan zât tekbir alarak ellerini namazda olduğu gibi bağlar. Cemaat de gizlice tekbir alarak ellerini bağlarlar.

Tekbirin arkasından hem imam hem cemaat, "ve celle senâüke" cümlesini ilgili yere ekleyerek içlerinden "Sübhâneke"yi okurlar.

Ardından imam elleri kaldırmadan Allahüekber diye açıktan tekbir alır. Cemaat de ellerini kaldırmadan gizlice tekbir alır. Bundan sonra hepsi içlerinden Allahümme salli ve Allahümme bârik dualarını okurlar.

Tekrar aynı şekilde eller kaldırılmadan Allahüekber diye tekbir alınır. Bilenler cenâze duasını, bilmeyenler de, dua niyetiyle “Fatiha” suresini okur.
    Bu duadan sonra yine Allahüekber denilip eller kaldırılmadan tekbir alınır ve arkasından önce sağa sonra sola imam yüksek sesle, cemaat alçak sesle selâm verir.

• soy ye olur öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam bizim eve aldığımız sucuklar da bunun gibi oldu ama tadında falan sorun yok,tek işte o dışarısı var ya bağırsak diyorlar,o kısım o renge bürünüyor,onu temizlerken elinize falan iğrenç iğrenç yapışıyor,onun dışında bir sorun yok.. Rahatlıkla yiyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entrika888

Bu sucuklar bozulmuş mu? Aciiil yardım,ölmek istemiyorum.

Arkadaşlar yengem 1 hafta önce bavul yollamıştı bize. Biraz geç ulaştı elimize. Sucukları çıkardık bu haldeydiler. Dışı bozulmuş gibi ama içinde problem var mıdır? Yani soyup yesek sıkıntı olur mu var mı fikri olan?

Problem yok afiyet olsun canım çekti %100 mü

• Ev yapımı mı sucuk ev yapımıysa bozuk değil
  • Ev yapımı değil sanırım. Emin değilim nerden alındığına ama bunlar taze kangal sucuk sadece bunu biliyorum.
  • bir şey olmaz dışını soyun yiyin afiyet olsun
  • Zarını soy ye. İçi de öyle ise at çöpe tabi
  • muhacır sucugu
  • Bir parca kes kediye at yerse bozulmamistir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et yiyen bakteriler alert

???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

Cenazeye karşı ve kıbleye yönelik olarak saf bağlanır, niyet edilir.

İmam olan zât tekbir alarak ellerini namazda olduğu gibi bağlar. Cemaat de gizlice tekbir alarak ellerini bağlarlar.

Tekbirin arkasından hem imam hem cemaat, "ve celle senâüke" cümlesini ilgili yere ekleyerek içlerinden "Sübhâneke"yi okurlar.

Ardından imam elleri kaldırmadan Allahüekber diye açıktan tekbir alır. Cemaat de ellerini kaldırmadan gizlice tekbir alır. Bundan sonra hepsi içlerinden Allahümme salli ve Allahümme bârik dualarını okurlar.

Tekrar aynı şekilde eller kaldırılmadan Allahüekber diye tekbir alınır. Bilenler cenâze duasını, bilmeyenler de, dua niyetiyle “Fatiha” suresini okur.
    Bu duadan sonra yine Allahüekber denilip eller kaldırılmadan tekbir alınır ve arkasından önce sağa sonra sola imam yüksek sesle, cemaat alçak sesle selâm verir.

• Hocam bozulmayı bırak sanki evrim değiştirmiş biraz daha beklesen beyaz sucuk olcak
  • sucuklar ağır yaralıya benziyor
    bence veterinere bi göster derim
  • Hocam tenyanın yumurtaları dışarı taşmış ,ne bozulması.
  • Kardeşim eğer yemiceksen adresi veriyim bize kargolat kargo parası benden olsade yesek canım çekti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.