Şimdi Ara

tencerelerin dibi neden yanıyor? yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
25.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yalnız yaşamaya başladım iş gereği. yemek yapmayı öğreniyorum.
    ama 2 tencerenin dibi yandı. üstelik birisi 400 tl verdiğim tefal nutricook.

    en alttaki tefa nutricook tur. o az yandı. belki geçer zamanla.

    neyi yanlış yapıyorum da yanıyor? neler yapmalıyım?

    sağlığa zararlı mıdır bu 1.sıradaki dibi yanık tencerede çorba makarna yapmanın. zararlı diyorsanız çöpe atayım.

    en azından. nutricook az yandı. hatta yanık değil de yağ gibi ama silince yada bulaşık makinesinde yıkayınca geçmedi.

    inşallah geçer zamanla

     tencerelerin dibi neden yanıyor? yardım lütfen


     tencerelerin dibi neden yanıyor? yardım lütfen


    bu da tefal nutricook

     tencerelerin dibi neden yanıyor? yardım lütfen







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Tencerelerin Dibi Neden Yanar?

    Tencerelerin dibinin yanması, yemek pişirirken sık karşılaşılan bir sorundur ve çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

    Sıcaklık Aşırılığı: Tencerelerin dibinin yanmasının en yaygın nedeni, çok yüksek ısıda yemek pişirmektir. Tencereyi çok fazla ısıtmak, yiyeceklerin tabanına yapışmasına ve yanmasına neden olur.

    Tencerenin Dibi Tutması: Tencerelerin dibinin tutması, yiyeceklerin tencerenin yüzeyine yapışmasıdır. Bu, tencerenin yeterince yağlanmaması, yiyeceklerin çok hızlı pişirilmesi veya tencerenin çok sıcak olması nedeniyle oluşabilir.

    Tencerenin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapmalı:

    • Tencereyi yemek pişirmeye başlamadan önce her zaman yeterince yağla.
    • Yiyecekleri orta ateşte pişir.
    • Yemekleri karıştırırken tahta veya silikon spatula kullan. Metal spatulalar tencerenin yüzeyine zarar verebilir ve tutmayı kolaylaştırabilir.

    Çelik Tencerelerin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapılır:

    Çelik tencereler, diğer tencerelere göre daha kolay tutar. Tutmayı önlemek için şunları yapabilirsin:

    • Tencereyi iyice ısıtmadan yemek ekleme.
    • Yemek pişirmeye başlamadan önce tencereyi yağla.
    • Yiyecekleri çok hızlı pişirme.

    Düdüklü Tencerelerin Dibi Tutmaması İçin:

    • Düdüklü tencerenin dibine yeterli miktarda sıvı ekle.
    • Düdüklü tencereyi aşırı doldurma.
    • Pişirmenin sonunda düdüklü tencereyi yavaşça soğut.

    Tencere Dibi Gökkuşağı: Bazı durumlarda, yanmış tencere diplerinde gökkuşağı benzeri renkler görülebilir. Bu, yiyeceklerin bileşenlerinde bulunan flavonoidlerin yanması sonucu oluşur.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu tarz tencereler aşırı yağlı yemekler yapmaya uygun değildir. Şöyle anlatayım kullanacağın yağ miktarı sadece soğan ve biber kavurmak için olacak ve yemek pişirirken kapağını kapalı tutarsan bütün besin değerleri tencerede kalır. Buharlaşan su tekrar tencereye geri döner. Yemeğin hem sulu olur hem sağlıklı olur hemde tenceren kurumayacağı için yanmaz.

    Kızartmaları özel tavalarda yapabilirsin.

    Tencere her işi yapmaya uygun değildir.
  • karıştırırken miksrmi kullandın??? :)
    çok sıçratma karıştırırken tencerenin etrafına yani yanına yanına sıçratırsan ordaki sulu şey çok ısınır haliyle su buharlaşınca yanar ve öle olur
    kullandığın bulaşık jelinin daha kalittelisini al ve bulaşık süngeri yerine saçak kullan hani ince ince tellerden oluan bişey ama çok kullanma sonra çeliği aşındırırsın
    ya reklam yapıcam çok pardonn çünkü zaten tek marka bu konuda
    pril+scotch briteın saçağı veya süngeri bu lekeyi çıkarmak için saçağı kullan sonra süngere devam et
    karıştırırken abartma :)
    dibine tutmaması için kısıkta pişir
    ve böle durumlarda saçak kullan
    ayrıca reklamlara aldanma alttaki inceceik ve çook hızlı geçen yazıyı okuyabilirsen nedemek istediğimi anlarsın
    bunlar yandaki siyahlaşmış lekeler içindi dipteki tuhaf va parlak renkler içinde bişey yokken altını çok açtığını gösterir (veya çok azken)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inwwisible -- 6 Ekim 2012; 19:15:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ertugrul.1.ozk

    karıştırırken miksrmi kullandın??? :)
    çok sıçratma karıştırırken tencerenin etrafına yani yanına yanına sıçratırsan ordaki sulu şey çok ısınır haliyle su buharlaşınca yanar ve öle olur
    kullandığın bulaşık jelinin daha kalittelisini al ve bulaşık süngeri yerine saçak kullan hani ince ince tellerden oluan bişey ama çok kullanma sonra çeliği aşındırırsın
    ya reklam yapıcam çok pardonn çünkü zaten tek marka bu konuda
    pril+scotch briteın saçağı veya süngeri bu lekeyi çıkarmak için saçağı kullan sonra süngere devam et
    karıştırırken abartma :)
    dibine tutmaması için kısıkta pişir
    ve böle durumlarda saçak kullan
    ayrıca reklamlara aldanma alttaki inceceik ve çook hızlı geçen yazıyı okuyabilirsen nedemek istediğimi anlarsın
    bunlar yandaki siyahlaşmış lekeler içindi dipteki tuhaf va parlak renkler içinde bişey yokken altını çok açtığını gösterir (veya çok azken)

    çok teşekkürler.
    acemiyim yemek yapma konusunda.

    nutricook tencereye soğan yağ sarımsak koyup altını tam açıp kavuruyrum önce.
    belki o zaman oldu
    kısıp açıp yapayım bundan sonra madem.

    bu düdklü tencerenin bir özelliği var.
    ilk 10 dakika tam ateşte çalışmasını istiyor.
    sonra düdük çalıp alarm verince kısık ateşe alıyorsunuz.
    7 dakika da böyle pişirip düdük çalıyor. o zaman da ateşi tamamen kapatıp öyle pişiriyor 10 dakia
    mecburen bir devre tam ateşte pişirmek gerekiyor yani

    sanırım o ilk baştaki soğan sarımsak ve yağ koyuğum an ben tam ateşte yaptım. o zamanı kısık yaparım

    pril socth brite için teşekkürler faydalı oldu.

     tencerelerin dibi neden yanıyor? yardım lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 6 Ekim 2012; 21:24:18 >




  • yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
    ha birde söylemeden geçmeyim tefal gerçekten çok pahalı bir marka düdüklü tencere tamam ciddi birşey ama arada 3-4 kay fiyat farkı varken ama kalite farkı yokken tefalin normal tenceresini tavsiye etmem
    bazı markalarda tefalden çok daha iyi sonuçlar alırsınız ama düdüklü tencerede tefalden vazgeçmeyin
    ve kesinlikle dökümden vazgeçmeyin.tefflonu hergün kullanan biriyseniz en fazla sabah 1*2 yumurta kırıp yiyen biriyseniz kesinlikle 6 ayda bir teflon tava değiştirirsiniz ne kadar dikkat etseniz bile
    bizim evde 6 yıllık döküm tava var hergün en az 5 kere kullanılır. biraz ağır olur ve fiyatı fazla olur ama 6yıl nerde 6 ay nerde
    ayrıca tabak seçiminde dikkat edin daha doğrusu kase seçiminde kesinlikle seramik kase kullanmayın. ben bizzat seramik üreticisiyim. normal seramik 1400 derelik fırınlarda pişer.
    ama enerjiden kar için için insana zehirli bir madde katıp 700 derecede pişirbiliyorlar. eğer üstündeki sır çatlarsa kesinlikle kullanmayın. porselen seramikten daha ağırdır çok kolay ayırt edebilirsiniz. ayrıca durduğu yerde kıl gibi ince ince çatlar kalitesiz seramik
    kızartma tavası için çelik kullanmayın hem çeliğin zehri kızarmaya geçer hemde örnekteki gibi çeliği karartır uzun vadede sağlığa çok zararlıdır
    iç-dış siyah renkli (heralde teflon kaplı içi hala çözemedim çünkü anneme abim 10 yıl önce almış hala 1 çizik yok) kızartma tenceresi kullanın mutfak bölümlerine kızartma tenceresi derseniz anlarlar
    kızzartma yaparken atıyorum patatesi yağdan çıkarttınız yenisini atmanız 1*2 dkden bile uzun sürecekse içine doğradığınız patatesten en az 1 tane atın (hani parmak kalınlığında 1 tane falan daha fazlaı gerekmez). yoksa yağ alev alır
    ve yağa kesinlikle 1 damlada olsa ıslak birşey atmayın ve ağzını örtmeyin. ağzı örtülürse buhar yapar ve çook fena sıçrar kızgn olduğu için heryerinizi yakar böyle bi durumda kolunuza havlu saarıp hemen kapatın ateşi veya gazı kesin
    mutfaktaki en ölümcül ve can alıcı noktlar bunlar
    kolay gelsin




  • çok teşekkürler
    güzel bilgiler gerçekten
  • beyler pudin yapiyorum karistirmama ragmen sürekli tencerenin altini yaniyor ne, nasil bir tencere almam gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.