Şimdi Ara

Yurtiçi kayıtlı iphone 6s plus kayıtdısı imei uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2. el satın aldığım alırken de edevletten kaydını ve apple üzerinden garantisini özellikle kontrol ettiğim faturası ve değişim belgesi vs. tüm belgeleri bulunan yurtiçi kayıtlı değişim cihazı olan iphone 6s plus telefonuma kayıt dısı olduğunu ve 120 gün içerisinde kapanacağını belirten mesaj geldi. E-devletten imei ile cihazı kontrol ettiğimde kayıtdışı olduğu tespit edilen imei yazıyor. Durumu Apple Türkiye genel merkezine ilettim ve belgelerimi sundum. Elimdeki cihaz applestore'dan değişim olmadan önce satın alınan ilk cihazın satışa çıkarılmaması gereken bir teşhir ürünü olduğunu fakat satışının yapıldığını bu sebeple sürecin uzadığını fakat durumu düzeltip cihazın kaydını yapacaklarını ilettiler. Birden fazla üst düzey servis yetkilisiyle görüştüm hepsinden aynı dönüşü aldım fakat maduriyetim devam ediyor ve hala e-devletten sorguladığımda 2 ay geçmesine rağmen cihazım "kayıt dışı olduğu tespit edilen imei" olarak gözüküyor. Doğruyu söylemek gerekirse cevapları pek tatminkar değil ve ben bu telefonu satışa çıkardığımda sattığım kişinin benzer durumlar karşılaşmayacağı ne malum ? Bu tarz ürünler mevzuatta direk ayıplı ürün olarak geçiyor ve 6502 sayılı Tüketicinin korunması kanuna göre şu durumda ücret iadesi ya da değişim haklarım var, fakat tüketici hakem heyeti de uzun sürebilen bir süreç.

Sizce bu durumu en kısa yoldan nasıl çözebilirim nasıl bir yol izlemeliyim ? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

• 6s cihazimin başina geldi 15 gün bekledim 15 günden sonra hergün 1 ay boyunca aradim izah ettim belgeleri gönderdim 45 gün sonra kapali sifir garantili cihaz gönderdiler senin iki secenegin var yaa heyete baş vurursun yada hergün ararsin şikayetini belirtirsin yurtdişina baglanip şikayetciyim gibi şeyler söylemen gerek iki secenektrn birine karar ver. Yani öyle yada böyle sifir kapali kutu alirsin biraz ugraşirsin gecmiş olsun.!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba , bilgilendirme icin cok tesekkur ederim. Sifir Kapali kutu derken ilkkez alinan yeni telefonlardaki gibi ambalajli kutuda cihaz mi verdiler yoksa cihaz degisiklerinde yaptiklari gibi kutusuz olarak sifir degisim cihazi mi verdiler ?

• lightsout L kullanıcısına yanıt
    Kulakliği şarj lanlosunu telefonu kutusuna koyup gelip alicakşar senden sana kapali jelatinli 2 yil garantili göndericekler tabi ugraşman gerek hergun ara hergun birakma peşini rezil et kendini piss et yaa faturasi varsa heyete başvurur ucretini alirsin yada kapali istersin ben ugraşmadim mahkemeyle filan hergün ariyarak kargo gönderimi sagladilar..kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.