Şimdi Ara

Yürüyüş/koşu ayakkabısı önerir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
18.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nike air pegasus 31 ya da nike vomero 9

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere iki tip basma şekli vardır. İçe basma dışa basma.İngilizcesi Pronation Supination diye. Koşu ayakkabılarında ergonomi çok önemli olduğundan modeller ayak ve basma tipine göre üretilmiştir.Önce sen hangisi sin. Ayaklarının altında kavis varsa ve artma eğilimindeyse dışa basma vardır. Düz taban gibiysen yani taban altındaki kaviz çok az veya hiç yok gibiyse içe basma vardır.
    Nİke için söyliyim sana. Dışa basma varsa yani ayağının altında kavis varsa Pegasus 31 al. Pegasus her yıl yenilenen bir ayakkabıdır.31 serisi 31. yıl üretilen modeldir. Pegasus 31 inözelliği 30 üzerine bence çok önemli iyileştirmeler yapılmıştır onun için pegasus 30 hiç tavsiye etmem. 31 in artısı dış kumaşta iyileştirmeler yapılmıştır. Nike rakip firmalardan Asics Kayano 20 deki birkaç ay sonra deforme olma dış kumaşta parçalanmalar olması sorununu görüp pegasus 31 modelini koşu için kullanılmak şartıyla çok çabuk deforme olmayacak şekilde üretmiştir. Pegasus 31 de koşu anındaki ani yükte tabanın gereğinden fazla şeklini kaybetmesi sorununu düzeltmiştir. Tabanı daha yüksek ağırlıkta olan koşucuların ihtiyacına yanıt vermesi için biraz daha serttir. Bu yüzden 90 100 kiloluk koşucuların yoorumları genelde iyi.Ben 74 kiloyum ve ben de memnununm. Bir de üç sene öncenin modeli var pegasus 28 onu da bulursanız alabilirsiniz pegasus serisi içinde efsane modellerdendir.Ama ağırlığınızı göz önüne alınca Pegasus 31 haha iyi bir tercih.
    Ben alırken Nike a niyetlendiğimden Nike araştırmıştım ondan bilgi verdim. Asics Gel Kayano (21 in Türkiyeye gelmesini bekleyin 20 çabuk dağılıyor ), Mizuno Waverider, Saucony Ride, Adidas EnergyBoost muadil kalitede modeller.
    Pegasus 31 i yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. 280 lira verdim ama helal olsun diyorum verdiğim paraya. 200 lira bütçe var diyorsunuz.Pegasus 32 nin çıkmasını beklerseniz peg31 i 200 civarlarına indirimlerde alabilirsiniz.
    bunun haricinde klasikleşmiş kendini kanıtlamış yılların modeli olan modellerden uzaklaştıkça rahat edememe riski artıyor.Airmax a da baktım bana uymadı nedeni parmak bölgesine çok fazla baskı yaptı.Sketcher ın da tabanı olması gerekenden daha yumuşak benim için ki ben 74 kiloyum siz 90 kilosunuz daha da ezilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 20 Mart 2015; 23:10:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avcitalip

Denerim,Teşekkürler.Kilo kaynaklı olduğuna inanıyorum,Basket oynayan arkadaşlarım da patlatıyorlar-çatlatıyorlar. (Max. 60-70KG insanlar)

ayakkabı patlatmak kiloyla alakalı değil bence. giydiğin ayakkabı ince ayaklılar içindir, senin ayağın taraklı yani geniştir onun için patlatıyorsundur. bende asics patriot 6 kullanıyorum. 8 aydan sonra kenarları patlamaya başladı. adidas ve puma da 43 numara denk gelirken asics ince olduğu için 44.5 numara almıştım. bazı markalar ince ayaklar için bazıları da geniş ayaklar için üretiyo ayakkabıları
  • arkadaşlar uzun süreli koşu için ayakkabı bakıyorum.koşu bandında kullanacağım.. bel fıtığım var bu yüzden rahat bir ayakkabıya ihtiyacım var.. asics nimbus16 modeli ile yine asics kayano21 arasında kaldım bu iki model arasındaki fark nedir?? bilen var mı?? yardımcı olur musunuz.....
  • öğreniyor Ö kullanıcısına yanıt
    biraz geç bir cevap olacak ama , içe basma sorununuz yoksa nimbus daha iyi bir tercih olur.kayano serisi biraz pronator olanlar için üretilmiştir.
  • öğreniyor Ö kullanıcısına yanıt
    Bel fıtığınız varsa fikrimi ifade etmek isterim. Sizin için uzun süreli ve yüksek tempolu koşu iyi fikir olmayabilir yürüyüş daha mantıklı olur. Bunu da 50 dk dan uzun yapmamalısınız beldeki disklere fazla şok zarar verir. Şahsi düşüncem 4 km saati aşmamanız yönünde olur. Asics gel serileri yumuşak karakterde tabanı olan ayakkabılardır. Tasarımı ve patenti Japon olup 80 kg altı koşucular için oldukça iyi konfor sağlar. Benim izlenimim 110 kg ve üstü iseniz bunlardan bilhassa 30 dk nın üzerinde kullanımlarda çok iyi verim alamayabilirsiniz. Tabi deneyerek karar vermek en iyisi. Doğru seçimi yapabilmek için mağazada ayağınıza giyip 20 dk kadar ayakta durmalı ara ara gezinmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

Bel fıtığınız varsa fikrimi ifade etmek isterim. Sizin için uzun süreli ve yüksek tempolu koşu iyi fikir olmayabilir yürüyüş daha mantıklı olur. Bunu da 50 dk dan uzun yapmamalısınız beldeki disklere fazla şok zarar verir. Şahsi düşüncem 4 km saati aşmamanız yönünde olur. Asics gel serileri yumuşak karakterde tabanı olan ayakkabılardır. Tasarımı ve patenti Japon olup 80 kg altı koşucular için oldukça iyi konfor sağlar. Benim izlenimim 110 kg ve üstü iseniz bunlardan bilhassa 30 dk nın üzerinde kullanımlarda çok iyi verim alamayabilirsiniz. Tabi deneyerek karar vermek en iyisi. Doğru seçimi yapabilmek için mağazada ayağınıza giyip 20 dk kadar ayakta durmalı ara ara gezinmelisiniz.

Merhaba ben 39 kiloyum ayak 44,5 45 Nike Air 2015 Almayı pilanlıyorum Ama gözüm Asics Gel Kayano ya kaydı ne yapayım sizce benim için çok önemli iyi günler not: yaş 13.5.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RAFREF

quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

Merhaba ben 39 kiloyum ayak 44,5 45 Nike Air 2015 Almayı pilanlıyorum Ama gözüm Asics Gel Kayano ya kaydı ne yapayım sizce benim için çok önemli iyi günler not: yaş 13.5.

Merhaba. Gelişme çağında olduğunuz için alacağınız ayakkabıyı ertesi yıl giyememe olasılığınız var. Bunu hesaba katmalısınız. Air max konusunda denediğimde 2014 ve 2015 modeli için söylemem gerekirse özellikle baş parmak ekleminde gereksiz bir baskı oluşturduğunu farkettim. Kullanım konforu yönüyle Kayano daha iyi bir tercih olabilir. Yürüyüş koşu ve günlük kullanım için uygundur. Futbol için asla kullanmayın dye hatırlatmaya bile gerek yok sanırım. Çok çabuk parçalanacaktır. Baskettte de çok çabuk yıpranacaktır ayrıca bilekten sakatlanma riski yaratacaktır.
    Buna e olarak mümkünse iki hatta üç çift ayakkabıyı değişmeli giymek iyidir. Çünkü her gün kullanılan ayakkabı içine nüfuz eden nemin ve maruz kaldığı basıncın da etkisiyle daha çabuk deforme olmaktadır. Ayakkabılarınızı en azından arada sırada çok nemlenip gevşemişse birkaç gün havalandırarak dinlendiriniz.

• fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 45 numara Nike Air max 2016 yı son 5 tane kaldığı için 160 ₺ indirim yapmışlar bende 2015 parasına 2016 Aldım fakat kafamı kurcalayan birşey var orjinal olduğu nasıl anlaşılır yardımcı olursanız memnun olurum. (Nike-markantalya) dan alındı.

• quote:

Teşekkürler 45 numara Nike Air max 2016 yı son 5 tane kaldığı için 160 ₺ indirim yapmışlar bende 2015 parasına 2016 Aldım fakat kafamı kurcalayan birşey var orjinal olduğu nasıl anlaşılır yardımcı olursanız memnun olurum. (Nike-markantalya) dan alındı.

Taban kalitesinden dikişlerin kalitesinden içerisindeki tabanlıktan malzeme kalitesinden çakma direkt belli olur.Deri model ise aşırı derecede plastiğimsi olur.Çakma olan ucuz sentetik malzemeden yapıldığından ayağı hiç hava aldırmaz aşırı terletir. ÇAkmaların da kaliteli olanlarını yapıyorlar. Ama tabanın özelliğini birebir yapamıyorlar. Yani ayağınıza giyip yürüdüğünüzde anlaşılır. Şu linkte çakma orjinal kıyaslıyor.https://www.youtube.com/watch?v=BCzb_jqvqi8
    Ürünü faturalı fişli aldıysanız ve faturada ürün bilgileri yazıyorsa ve sabit bir mağazadan aldıysanız sahte olma ihtimali düşüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 24 Şubat 2016; 19:44:02 >

• fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Nike'ın kendi mağazasından aldım faturada Air max yazıyor fiyatta:

Toplam: 519
    İndirim: 160
    Top: 359₺
    Kalite güzel görünüyor bir foto buyurun:

Anlayabilirsiniz sanırım. Teşekkürler...
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yürüyüş/koşu ayakkabısı önerir misiniz? Yürüyüş/koşu ayakkabısı önerir misiniz?

• quote:

Merhaba

Nike'ın kendi mağazasından aldım faturada Air max yazıyor fiyatta:

Toplam: 519
    İndirim: 160
    Top: 359₺
    Kalite güzel görünüyor bir foto buyurun:

Anlayabilirsiniz sanırım. Teşekkürler...
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yürüyüş/koşu ayakkabısı önerir misiniz? Yürüyüş/koşu ayakkabısı önerir misiniz?

Nike ın kendi sitesinde mağazalarda markantalya görünüyor. Faturada da ürünün modelini yazıyor diyorsunuz. Resimde tabanlıktaki ark kıvrımını da görüyorum. Büyük ihtimalle orjinaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 25 Şubat 2016; 0:03:08 >

• pegasus 29 kullanıyordum ancak tabandaki bozulma nedenli artık değiştirme vakti geldiğine kanaat getirdim, sağ ayağımda içe basma var bu nedenle nike air zoom structure aldım 3 km koşudan sonra sol ayağımdakinin sol arka tarafında dışa doğru bir yönelme hissettim

işin özü sol ayağımda içe basma daha yoğun bir ayakkabı tavsiyesi rica edicem kilo 90 civarı ama düşüyor

ikinci olarak yine pegasus alsam pegasus dışa basanlar için bir ayakkabımıdır önceden öyle bir yorum okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: konsilyer

pegasus 29 kullanıyordum ancak tabandaki bozulma nedenli artık değiştirme vakti geldiğine kanaat getirdim, sağ ayağımda içe basma var bu nedenle nike air zoom structure aldım 3 km koşudan sonra sol ayağımdakinin sol arka tarafında dışa doğru bir yönelme hissettim

işin özü sol ayağımda içe basma daha yoğun bir ayakkabı tavsiyesi rica edicem kilo 90 civarı ama düşüyor

ikinci olarak yine pegasus alsam pegasus dışa basanlar için bir ayakkabımıdır önceden öyle bir yorum okudum

Pegasus serisi hafif veya orta derecede bir dışa basma durumu olanlar için piyasada alınabilecek en güzel ayakkabılardan birisidir.Eğer içe basma varsa Nike air zoom structure modeline yönelmeniz daha mantıklı olur.Bir de saucony nin sitesinde pronation yani içe basma nın seviyesine göre modelleri sınıflandırmış.Saucony de güzel ayakkabılar yapıyor.

• teşekkür ederim, asics tiri10 aldım
  • bende yürüyüş yapmaya baslıyorum'da çok etki ediyor mu ayakkabı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde 10 km belki 20 km yürüdüğüm oluyor....
    Columbia modelleri inanılmaz rahat...
    Eve geliyorum sanki hiç yürümemişim gibi...
    Diğer ayakkabılarda dayak yemiş gibi eve zor geliyorum, kendime işkence ediyormuşum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JennyHendrix

Dostum Selam ben Decathlon mağazasında çalışıyorum öncelikle düzgün sabit günlük yapıcaksan bu işi adidas ve nikenin yüksek modelleri hariç hiç bir ayakkabısına bakma benim sana tavsiyem ve önerim bu işi yapan bilen biri olarak,asics ve mizunodan şaşma,mizuno markasını türkiyede 1milyon insandan fazlası bilmez ki zaten bilenlerde bu işin içindeki insanlardır.Asicse gelince asics tam bir performans ayakkabısıdır benim sana önerim 90kilo üzeriysen asicsin herhangi bir jel taban ayakkabısı al ve içinde SPEVA taban ve FLUDRİNE orta taban ve İGS denilen adımları daha doğru atmanı sağlayan sistem olsun bunlar senin spor sonrası topuk ve diz kapağındaki ağrıları azaltır(kilondan dolayı)Örneğin:Asics GT2000,Asics Gel Kayano,Asics Gel noosa vs vs daha cok uzatırım bu listeyi.
    Mizunoya gelince ise tercih edeceğin ayakkabıda kesinlikle x10 kauçuk taban ve SMOOTHRİDE denilen hava taban diyede tabir edilen bir taban şekli iste satıcıdan
    Nike ayakkabılarda kesinlikle dual fisuon ayakkabıları alma cünkü sadece 1 tane orta taban ve kaucuk tabanları var hiçbir halta yaramaz
    Adidasta iste tercih edeceğin ayakkabılar adiprene+ taban olmasına dikkat et.

merhaba arkadaşım hala çalışıyorsanız bir şeyler sorsam size ben 1,71 boy ve 81 kiloyum ve düz tabanım acaba asics in hangi modeli uygun olur teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper 77 -- 2 Ağustos 2016; 23:20:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarper 77

quote:

Dostum Selam ben Decathlon mağazasında çalışıyorum öncelikle düzgün sabit günlük yapıcaksan bu işi adidas ve nikenin yüksek modelleri hariç hiç bir ayakkabısına bakma benim sana tavsiyem ve önerim bu işi yapan bilen biri olarak,asics ve mizunodan şaşma,mizuno markasını türkiyede 1milyon insandan fazlası bilmez ki zaten bilenlerde bu işin içindeki insanlardır.Asicse gelince asics tam bir performans ayakkabısıdır benim sana önerim 90kilo üzeriysen asicsin herhangi bir jel taban ayakkabısı al ve içinde SPEVA taban ve FLUDRİNE orta taban ve İGS denilen adımları daha doğru atmanı sağlayan sistem olsun bunlar senin spor sonrası topuk ve diz kapağındaki ağrıları azaltır(kilondan dolayı)Örneğin:Asics GT2000,Asics Gel Kayano,Asics Gel noosa vs vs daha cok uzatırım bu listeyi.
    Mizunoya gelince ise tercih edeceğin ayakkabıda kesinlikle x10 kauçuk taban ve SMOOTHRİDE denilen hava taban diyede tabir edilen bir taban şekli iste satıcıdan
    Nike ayakkabılarda kesinlikle dual fisuon ayakkabıları alma cünkü sadece 1 tane orta taban ve kaucuk tabanları var hiçbir halta yaramaz

merhaba arkadaşım hala çalışıyorsanız bir şeyler sorsam size ben 1,71 boy ve 81 kiloyum ve düz tabanım acaba asics in hangi modeli uygun olur teşekkürler...

Merhabalar,asicsden şuanda yeni model Gel Kayanolarına bakabilirsiniz.
    Ama benim size önerim eğer içe basma probleminiz var ise kesinlikle Nike Air Zoom Structure 18 almanız yönünde olacaktır.Kendim kullanıp test ettiğim bir ayakkabıdır aynı içe basma sorunu bendede var ve bu ayakkabının orta taban desteği muazzam ve yok denecek kadar azaltıyor içe basma olayını.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sarper 77

quote:

Merhabalar,asicsden şuanda yeni model Gel Kayanolarına bakabilirsiniz.
    Ama benim size önerim eğer içe basma probleminiz var ise kesinlikle Nike Air Zoom Structure 18 almanız yönünde olacaktır.Kendim kullanıp test ettiğim bir ayakkabıdır aynı içe basma sorunu bendede var ve bu ayakkabının orta taban desteği muazzam ve yok denecek kadar azaltıyor içe basma olayını.

Teşekkür ederim saolun ilginize araştıracağım bu ayakkabıyı...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.