Şimdi Ara

Yürüyüş/koşu ayakkabısı önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
18.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malumunuz çok marka ve seçenek var, elbetteki mağazada görüp deneyip en rahatını almam gerekiyor. Ancak hem tasarım olarak hem de rahatlık açısından bana kırmızı halı yürüyüş pistinde (parklarda oluyor ya) önerebileceğiniz en ideal spor ayakkabı nedir? Bir de markalar arasında da çok kararsızım. Fiyat olarak en fazla 200tl'ye çıkabilirim. Amacım günlük 45dk-1sa yürüyüş ve koşu yapmak.

• koraygs K kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç kilosunuz?
  • Equris kullanıcısına yanıt
    93 kg. civarı. Yalnız alakası nedir, kısaca değinir misiniz? Diğer arkadaşlardan da katkı bekliyorum, bugün yarın alacağım ayakkabıyı hadi beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraygs -- 10 Mart 2015; 11:50:50 >
    Hocam 90 kg ve yukarısı için nike air max tavsiye edicektim fakat siz 200 tl'ye kadar çıkabilirmişsiniz. İnternette bi bakın bakalım 200 tl civarı indirim falan yakalarsanız alın derim. Altı komple hava tabanı oluyor. Bunun dışında Nike free 5.0 de düşünebilirsiniz o fiyatlara. Ama ben kilo vericem 90 kg altına düşecem derseniz nike free 5.0 yada nike pegasus tavsiye ederim size.
    kilo vereceğim 15-20 kg hedefliyorum. Nike air max'ın özelliği biraz araştırdığım kadarıyla düz tabanlı ayaklar için yastıklama oluşturmak. Ben düz tabanlı ayakkabılarda hiç rahat edemiyorum zaten. Yanlışım varsa siz düzeltin lütfen.
    Bir de Nike-Reebok-Adidas dan hangisini önerirsiniz ? Rahatlık ve performans olarak hangisi sizce öne çıkar?
  • Hocam markadan ziyade model önemlidir. Mesela nike air max'in fiyatları 400 tl civarı ama ben 90 kg altında olduğum için ve ayakyapıma uygun olduğu için free 5.0 ve pegasus31 modelinde çok daha rahat etmiştim. Bir mağazaya gidip denerseniz aslında en sağlıklısı o olur sizin için. Ama şahsi fikrimi sorarsanız nike bence bir adım ileri diğerlerinden.
  • Nike bence eski kalitesinde değil bende air max var , güzel fena değil ama eski nike kalitesi kalmadı artık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yürüyüş bandı tavsiye
    9 ay önce açıldı
    koşu bandı önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Direk sketcherın altı hava boşluklu ayakkabılarını al . Hem çok rahat hem hafif gemde kaliteli . Daha önce giydiklerin ayakkabımıymış gör :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miendl kullanıyorum çok rahat tavsiye ederim
  • Sağolun katkılarınız için arkadaşlar. Bir de şu çok dikkatimi çekti. İsim vermiyim ama büyük mağazalarda satılan bu tip ayakkabı ve markalar mevcut, internet sitelerinden de baktım. Bir de bu markaların yabancı ülkelerdeki sitelerine bakıyorum, pekçok ayakkabı modeli uyuşmuyor. Yani bizdeki eski ve çok çeşitli modeller var. Doğru dürüst açıklamaları da yok. Hal böyle olunca internet üzerinden doğru düzgün bir seçim yapamadım. Adidas duramo 6 ve nike free 5+ adlı ayakkabı hoşuma gitti, bilmiyorum fikriniz var mı bu konuda?
    Nike Free 5+. Bunun plus'ı, içine ayrıca satılan bir çipten geliyormuş sanırım(çok araştırmadım). Ve plussız modeli daha pahalı (bir mağazanın internet sitesinde gördüğüm fiyatı söylüyorum). Bu 2 modelin tabandaki çizgileri de farklı. Yani plus dışında fark da var. Hem plus'lı hem ucuz, anlam veremedim ve kafam karıştı. Nike'ın kalitesi şüphesiz güzel ama sokakta pekçok kişide orjinal/taklit Nike görüyorum. Biraz soğur gibi oldum.
    Ben ayağımdaki rahatlığına bakarım elbette ama önfikir oluşturmam da lazım mağazaya gitmeden. Gerçekten yeni sezon bir ürün almak isterim. Bir de vereceğim en fazla 200 tl kabul ama, bu gelecekteki spor ayakkabı seçimimi de doğrudan etkileyecek. Skechers'ı hiç araştırmadım, biraz bakayım.
    Katkılarınızı bekliyorum, hafta sonu alacağım inş. ayakkabımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraygs -- 12 Mart 2015; 11:51:07 >

• Az önce bir AVM'ye gidip pekçok modele ve mağazaya baktım, seçmek zor oldu ama bu modeli seçtim, artı ve eksileriyle düşüncelerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar? Sizce nasıl?
    Reebok-M47495
  • Dostum Selam ben Decathlon mağazasında çalışıyorum öncelikle düzgün sabit günlük yapıcaksan bu işi adidas ve nikenin yüksek modelleri hariç hiç bir ayakkabısına bakma benim sana tavsiyem ve önerim bu işi yapan bilen biri olarak,asics ve mizunodan şaşma,mizuno markasını türkiyede 1milyon insandan fazlası bilmez ki zaten bilenlerde bu işin içindeki insanlardır.Asicse gelince asics tam bir performans ayakkabısıdır benim sana önerim 90kilo üzeriysen asicsin herhangi bir jel taban ayakkabısı al ve içinde SPEVA taban ve FLUDRİNE orta taban ve İGS denilen adımları daha doğru atmanı sağlayan sistem olsun bunlar senin spor sonrası topuk ve diz kapağındaki ağrıları azaltır(kilondan dolayı)Örneğin:Asics GT2000,Asics Gel Kayano,Asics Gel noosa vs vs daha cok uzatırım bu listeyi.
    Mizunoya gelince ise tercih edeceğin ayakkabıda kesinlikle x10 kauçuk taban ve SMOOTHRİDE denilen hava taban diyede tabir edilen bir taban şekli iste satıcıdan
    Nike ayakkabılarda kesinlikle dual fisuon ayakkabıları alma cünkü sadece 1 tane orta taban ve kaucuk tabanları var hiçbir halta yaramaz
    Adidasta iste tercih edeceğin ayakkabılar adiprene+ taban olmasına dikkat et.

• ben adidas ultraboost aldım fiyati 575 tl sizce iyi mi bu ayakkabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKRlllEX -- 13 Mart 2015; 16:05:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SKRlllEX

ben adidas ultraboost aldım fiyati 575 tl sizce iyi mi bu ayakkabı

575 TL bence çok bu ayakkabı için adidasın en son tabanını kullanılmış biraz araştırdım ultraboost kalınlaştırılmış adiprene+ gibi düşün sadece daha kalın o fiyata muazzam bir asics veya mizuno alınabilirdi ama iş görür gene ayak yapına ve kilonada bağlı tabiki

95-105 civarı KG'larda birisi için Günlük kullanımda en iyi ayakkabı hangisidir ? 3 yıldır Nike Air Visi Pro 3-4-5 serilerini birer yıl farkla kullanıyorum Pro 3'ü aldığımda ayakkabının yeri kavradığını fark ettim ve gayet hoştu fakat 6 ay sonra ayakkabının hava tabanları patladı fakat onu da baya bir süre giydim ardından pro 4 aldım pro 4 te ise aynı problemi tekrar yaşadım hava yastıkları patladı ve yanlar da baya açıldı birkaç kez ayakkabıcıda bakım yaptırma gereği duydum(en alt kısımları fazla silinmemiş olunca atmaya kıyamıyorum) sonra en son 6 ay önce falan pro 5'i aldım (tasarımını beğenmemiştim hatta bu yüzden pro 4 aramış fakat bulamamıştım) tip olarak daha topluydu ve altındaki yapıyı değiştirmiştiler ilk kullanırken altının dümdüz olduğunu hissetmiştim fakat alışmıştım en büyük değişiklik ıslak zemindeki çekiş kaybının baya baya azalmasıydı ve aksine kaymıyordu 2-3 gün içinde de ayakkabı istediğim süspensiyon ayarına erişmişti derken 6-7 ay oldu ve hava tabanları yine patladı ve bu özelliğini de yavaş yavaş kaybeder oldu dişleri ise sağlam duruyor ufak ufak açılmalar var beni ramazan bayramına yada kurban bayramına kadar sallar acaba benim gibi birisi için en doğru ayakkabı hangisi ? günde yeri gelir 10 km yürürüm aynı ayakkabıyı sürekli giyerim sadece geceleri dinlenir ve bütün kıyafetlerimin altına uyar(yeri gelir takım elbise ile yeri gelir spor eşoftmanlarla giyerim)

ortalama hızım ise genelde 4-5-6 KM/H civarında(hep hızlı yürüyorum).Benim için en uygun ayakkabı hangisidir ? maddi durumum iyi olmamasına rağmen 200 TL'ye kadar yıllık bütçe ayırabiliyorum temiz kullanırım fakat hava tabanları hep patlar ( kenarlardan açılır :( ) :)

• Hocam bir ayakkabının ortalama ömrü 700 yada 800 km kullanıma uygundur. Siz günde 10 km yürüyor ve hep aynı ayakkabıyı giyiyorsanız 8 ayda bu ayakkabının yıpranması normaldir. Çünkü verdiğiniz kilo aralığı yüksektir. Yukarıda bir arkadaş mizuno marka ayakkabıları tavsiye etmiş bunlar çok profesyonel ayakkabılardır. Fakat ayakkabı alırken daha önce de yazdığım gibi ayakkabıları deneyerek almanızdır. Giydiğiniz ayakkabıyı ayağınızda hissetmiyorsanız o ayakkabı güzeldir

Fifaboy: Nike'ın sadece üst seviye bazı kaliteli modelleri Türkiye'ye geliyor hocam. Ama Amerika'da ve Almanya'da ki ürün çeşitliliğini haliyle burada göremiyoruz.
    Çeşit açısından pek deneme şansım olmuyor, Zonguldak'taki mağazalar Internet Exploler gibi ellerindeki stoklar bitince yenilerini getiriyorlar ve fiyatta düşüş pek olmuyor.3-5 yeni modeli zor görebiliyorsunuz.Anca İzmir'de bakabilirim oda ne zamana kısmet :)

Nike'ın Air Visi Pro serisine alternatif diğer ayakkabılar nelerdir hocam ? ve şu hava yastıklarının bir çözümü var mı ? Lastikçiye gidip yama yapmayı düşünüyorum
  • Ben sana dışarıdan hava tabanı gözükmeyen ama altı komple hava tabanı olan Nike Air Pegasus 31 öneririm:)

Bu ayakkabıyı internetten sipariş vererek 200 tl civarında bulabilirsin.

Ben gençken basket oynarken Air Max kullanırdım ve hiç patlatamadım, sen nasıl patlatıyorsun anlamıyorum. Bir de Pegasus dene bakalım çok rahattır:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 19 Mart 2015; 2:22:51 >
    Denerim,Teşekkürler.Kilo kaynaklı olduğuna inanıyorum,Basket oynayan arkadaşlarım da patlatıyorlar-çatlatıyorlar. (Max. 60-70KG insanlar)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.