Şimdi Ara

Yutkunma sorunu ve boğazda uyuşukluk gibi garip bir his

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
12
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Herkese sağlık diliyorum öncelikle.

Yaşadığım sorun çok karmaşık geliyor. Doktora bunu ifade etmekte zorlanıyorum. Burada sormak istedim belki yaşayan vardır ne olduğunu bana anlatabilecek biri vardır diye. 

Birkaç haftadır sürekli yutkunma sorunu yaşıyorum. Fizyolojik mi psikolojik mi anlamadım.

Yutkunamıyorum. Sürekli su içmeye çalışıyorum. Birkaç sefer yemek yerken boğazımda kalır gibi oldu ve o an bayılıyor gibi oldum. Bunu doktora ifade edemiyorum. Bayılacak gibi veya çok heyecanlanırsınız da bir an tüm vücut kendinden geçiyor gibi. Çok garip bir his. Bayılma desem değil. Başım dönmedi ama vücudum sanki Bayılacak gibi garip bir şey oldu. Sanırım nefes alamadığım için. Bilmiyorum.  Yemeği yutamadım o an boğazda takıldığı için Bayılacak gibi hissediyorum galiba Bilmiyorum. Yemek gitmekte zorlandığı için korku oluyor galiba. Yemek neden gitmiyor anlamadım 2 kere çok kötü oldu. Yutamadım telaş yaptım ayağa kalktım sonra su içtim mi hatırlamıyorum bir şekilde yuttum. Çok korkuyorum ne oluyor diye. Şimdi de sürekli gün içinde sürekli yutkunma sorunu var. Yutkunurken bazen 2 3 saniye kendimi kontrol edip yutkunma hareketi yapıp kendim yutkunmaya çalışıyorum otomatik olmuyor zorlayarak kendimi yutkunmaya çalışıyorum. Bundan dolayı çok korkuyorum. Durduk yere neden yutkunma sorunu oluyor. Kilom fazla. Hiç hareket etmiyorum Neredeyse. Spor ve diyete başlayacağım.

sürekli kendimi kontrol edip yutkunmaya çalışıyorum. Nasıl düzelecek bilmiyorum. Kilo verince Spor yapınca düzelir mi diye düşünüyorum ama düzelmezse diye de korkuyorum.

Doktora gideceğim ama anlamıyorlar. İlk kez o Yemek boğazımda kalınca gittim diyet yapmıştım vitamin eksikliği ve ciddi su kaybı oldu bence. Ondan mı oldu diye dahiliyeye gittim. Psikiyatriye gönderdi. Psikiyatri de yeşil reçeteli vs 3 ilaç yazdı ama kullanmadım direkt attım çöpe. Hala daha sorun devam ediyor. Yutkunamıyorum ağzım kuru. Sürekli su içiyorum yine kuruluk var. Konuşamazsam nefes alamazsam diye korkuyorum. Sürekli elimde su var. Burnumdan da zor nefes alıyorum tıkalı. Çene eklemim haşat. Çeneden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Böyle bir problem yaşayan var mı? Çene için maddi olarak hazır olunca ameliyat için gideceğim ama birkaç yılı bulur. şu an çeneden dolayı yutkunma sorunu oluyor olabilir mi? 

Sorun psikolojik olabilir. Verilen ilaçların yan etkisini okuyunca direkt çöpe attım. Psikolojik ise ilaçlarla bu yutkunma sorunu geçer mi hiç inanmıyorum. Daha kötü olurum diye korkuyorum..sürekli telaş heyecan ve stres var. Anksiyete çok yüksek var. Bunlar yüzünden mi nefes alamıyorum ve Yutkunamıyorum. Yemek yerken degil sadece gün içinde sürekli yutkunma sorunu var. Nefesim tutuk şekilde kalıyor ondan sonra kendim yutkunma hareketi yapıp yutkunmaya zorluyorum kendimi. 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.