Şimdi Ara

Yüz bine ne alırsınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
3.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senut

Son gelen zamdan sonra XV almaktan da vazgeçtim. Tüm firmalar müşteri çekmek için bunca kampanya yaparken. indirim yaparken subaru tok satıcı tavrı sergiliyorsa ben de cebimde paramla bir o kadar tok alıcıyım. 8 yıldır bindiğim fusion tdi bir kaç ufak arıza hariç hiç yolda bırakmadı. O yüzden seçenekleri tekrar gözden geçirip olmazsa tekrar dizel araç bakacağım . Herkese teşk... :)

subaru fiyatlarında bir zam görülmüyor ama.
  • Hemen liste fiatları yenilenmiyor da ondan. Zam geldi şu an kendi listelerinde de görünüyor
  • 2008-2010 arası temiz x3 bulabilsem onu alırdım ama bence temizini bulmak çok zor..Subaru vs gerçekten satarken çok zarar ettirir..Tiguan çok klişe bir tercih olurdu..Siz 0 veya 2. el olayına net olarak karar verdiniz mi?
  • 316i alırdım.
  • besiktas kullanıcısına yanıt
    Gerekirse parayı artırır yine de sıfır düşünürüm. Bir de öneri yaparken sebebini belirtirseniz sevinirim. X1,X3 de radarımda. Forester da düşündüm ama hem vergi olayı hem de yüksek yakıt değerleri düşündürüyor. Vergi çok olacaksa bari yakıt düşük olmalı ya da tam tersi.
  • V40 cc alirdim ben...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c180 cam tavan amg paket beyaz renk vsvs
  • adam jip suv tarzı demiş siz 5.20 demişsiniz abi bizde ix35 2014 elite at var donanımı süper hyundai kendini aşmış durumda baya bizde tereddütlüydük crv bakarken hyundaide bulduk kendimizi ama crvde yeni kasasıyla çok güzel araba subaru bir ara forester dı sanırım kullandık ve o da harika bir araçtı hem ucuz hem 4x4 hem üst seviye donanımı var
  • Arkadaşlar öneriyorsunuz ama Audi Bmw Mercedes gibi araçlar bayiye gidildiğinde liste fiatlarının çok üstünde satılıyor. Örneğin Subaru XV Premium da fiyat 84000 bin sabit oysa liste fiatı 154 görünen BMW X3 için biraz önce bayiden arandım önerilen indirimli fiyat 186 000 . O da 206 bin miş de oradan 186 ya inmiş filan. Bu premium denilen firmalardaki fiyatlandırma ilginç. Nedense liste fiyatından araç olmuyor hiç. Öneri yaparken bunları göz önünde bulunduruyor musunuz acaba?
  • Premium diye boş line fiyatını yazıyorlar tabi. Opsiyon eklersen bir iki fiyat fırlar elbet :)

• İyi de bayide o fiyata araba bulamayacaksak fiyat vermenin ne anlamı var? Anlaşıldı araba alma işi bir başka bahara kalacak !
  • 100.000 liranız olsa ne alırsınıza cevap;
    75.000 yazan ancak pazarlıkla 73 bine alınabilecek olan yıllık kira getirisi 7000 lira olan daire alırım. Kalan 27 binin üstüne 3 yıllık kira gelirime faizi ile birlikte denk gelecek olan 18.000 civarı kredi çeker, 45 bine dizel otomatik lancia delta alırım.

Konu sahibine cevap olarak ikinci el Fiat freemont(dodge journey ile aynı araba) ya da sıfır subaru forester denilebilir.

• Araçların bu fiyatlarına alışsak iyi olur. bütün araçlar değerinin üstünde satılıyor artık.
    Bu fiyata x-trail in başlangıç modelini alırdım ben.
  • emeklilikte alacak olsaydım premium markalara bulaşmaz qq alırdım sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomofil tutkunu -- 21 Ağustos 2014; 16:55:43 >
  • Nasıl adamlarsınız ya.

Konu sahibi demiş ki : "emekli olacağım, altı yüksek araba arıyorum."

Gelen öneriler: VW CC, CLA, A3 Sedan,3.16i vs.

Dalga mı geçiyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

100.000 liranız olsa ne alırsınıza cevap;
    75.000 yazan ancak pazarlıkla 73 bine alınabilecek olan yıllık kira getirisi 7000 lira olan daire alırım. Kalan 27 binin üstüne 3 yıllık kira gelirime faizi ile birlikte denk gelecek olan 18.000 civarı kredi çeker, 45 bine dizel otomatik lancia delta alırım.

Konu sahibine cevap olarak ikinci el Fiat freemont(dodge journey ile aynı araba) ya da sıfır subaru forester denilebilir.

Subaru forester tamam da hem yakıt on civarı hem de yıllık vergisi yüksek. Bu durumda İkisinden biri düşük olmalı ya 1.6 ya da yakıt az -dizel- .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

100.000 liranız olsa ne alırsınıza cevap;

Subaru forester tamam da hem yakıt on civarı hem de yıllık vergisi yüksek. Bu durumda İkisinden biri düşük olmalı ya 1.6 ya da yakıt az -dizel- .

Açıkçası 100.000 liraya araba alacak olsam 1.6 motorlu araba almam, 2.0 atmosferik motora LPG uygulaması yapabilirsiniz. Zaten 2.0 motorlu arabada az yakmaz. Ancak ülkedeki araç alırkenki ÖTV yi göz önünde bulundurun. Bir çok markada 1.6. Dizel ile 2.0 benzinli hemen hemen aynı fiyatta satılır. İlginçtirki birisinin ötvsi %135 diğerinde %45 burada dizel alacağım derken distribütöre ne kadar kazıklandığınızı rahatça anlayabilirsiniz.

Benim önerim forester + LPG olur. En azından doğru düzgün motorlu bir arabaya binersiniz. Subaru suv ve 4x4 teknolojilerinde kendini kanıtlamış bu konudaki lider firmalardandır. 1.6 atmosferik motorlu arabalar arazide zor gider. Ha gönül ister ki 2.0 turbolu olanı alabilin ama o da bütçenizin çok üstünde. Siz LPG işini bir düşünün.

• dusau kullanıcısına yanıt
    Yaklaşımınız mantıklı da benim demek istediğim hem yıllık vergisi çok hem de yakıtı çok olunca sonradan pişmanlık yaşamaktan korkuyorum. Arabanın vergisi, yakıtı ,kaskosu derken oldukça yüklü meblağlar ortaya çıkıyor. Oysa 1.6 olabilse vergiye vereceğim parayı yakıta veririrm deyip yüksek yakıt değerlerine katlanılabilir. Bir de araç turbolu olunca ne fark olacak peki? Sadece prformans mı? Ama düşününce zaten yakıttan tasarruf için çok da fazla gaza basılmayacaksa turbo sanki gereksiz gibi olmayacak mı? Teknik konuda bilgim olmadığı için sorum komik gelebilir tabii.
  • quote:

Yaklaşımınız mantıklı da benim demek istediğim hem yıllık vergisi çok hem de yakıtı çok olunca sonradan pişmanlık yaşamaktan korkuyorum. Arabanın vergisi, yakıtı ,kaskosu derken oldukça yüklü meblağlar ortaya çıkıyor. Oysa 1.6 olabilse vergiye vereceğim parayı yakıta veririrm deyip yüksek yakıt değerlerine katlanılabilir. Bir de araç turbolu olunca ne fark olacak peki? Sadece prformans mı? Ama düşününce zaten yakıttan tasarruf için çok da fazla gaza basılmayacaksa turbo sanki gereksiz gibi olmayacak mı? Teknik konuda bilgim olmadığı için sorum komik gelebilir tabii.

Turbo aracın alt devirlerini canlandırır ve aynı hatta daha düşük beygir gücündeki atmosferiklerden daha az yakmasını sağlar. 2.0 turbo olanı 240 beygir ve bu da aracın sürüş dinamiklerini ve keyfini aşırı arttırır aynı zamanda yakıt tüketiminide arttırır.
    Bu arada forester 2.0 atmosferik fabrika verilerine baktım, ş. İçi 8.1 diyor. 2000 cc motor ve koskoca suv daha az yakması pek mümkün değil. Zaten bir çok 1.6 atmosferik motorlu c sınıfından az yakıyor görünüyor. LPG taksanız bide 10 litre LPG yakar, yani yaksın yaksın 30 kuruş civarı olur ama o da normal o kasayla. Bu aracın fiyatı uygun 2.0 motorlu dandik arabalara bile 120.000 fiyat çekiyorlar.
    Ha mtv sıkar mı? Evet sıkar.
    Devlete %135 ÖTV ödemek insanın canını sıkar mı? Evet o da sıkar.
    Ama yakıtı çok abartı değil Genede siz sahipleriyle irtibata geçin Facebook grubu falan vardır oralardan sormak gerekir.
    En azından 1.6 motorlu araba alacağız diye distribütörü zengin etmek yerine 2.0 motorlu güçlü bir arabaya binersiniz. Piyasada 1.6 dizel otomatik golfün fiyatı 90.000 e dayanmış. Yine bu piyasa içinde alınabilecek en makul araçlardan birisi forester.

• 100 bine latitude bide fiat 500 alırım. Iki arabam olur birisi uzun yol aile arabası olur diğeri şehir içi gezme arabası olur. Tek arabaya bağlamam o kadar parayı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.