Şimdi Ara

Yüzme boy uzatır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
40.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

quote:

Orijinalden alıntı: kittyMiE

quote:

bende uzamak istiyorum. akraba olan erkeklerde amca cocukları kuzenlerden filan en kısası benim, boyum orta sayılır 1,83cm boyum var ama akrabalarım arasında en kısa benim 17yasındayım 6ay sonra 18 olucam max daha ne kadar uzar şöyle 1,90-1,95 olsam yeter
    annem 1,70
    babam 1.95

senin boyunun 195 olma ihtimali annesin boyu 165 babasının boyu 175 olan bir çocucktan kat kat daha yüksek...

onun yüksek oldunu biliyorum ama yastan dolayı sorun olurmu işte, bide ben biraz geç ergenliğe girdim herkes 6.-7.sınıfta anlatırken ben 8.sınıfta girdim su an lise 3üm

hep biyoloji derslerinde kemik ucları kapanmadıysa uzarsınız diyiyorlar, doktora gidip kemik uclarına baktıra bilme ihtimalimiz varmı

niye sorun olsun ki..ergenliğe girme olayını olumsuz yönden bakma geç girdiysen geç çıkarsın...

doktora gitme değilde..boy uzatan etkenlerle ilgilen..basket,barfix(barfixde kendini aşşağı sal ve yukarı çekme sadece sallan)..yüzme nin boyunu uzatması için havuzda yani sakın suda yorulmadan 30dk üstünde orta-hızlı tempoda yüzmen gerekir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende uzamak istiyorum. akraba olan erkeklerde amca cocukları kuzenlerden filan en kısası benim, boyum orta sayılır 1,83cm boyum var ama akrabalarım arasında en kısa benim 17yasındayım 6ay sonra 18 olucam max daha ne kadar uzar şöyle 1,90-1,95 olsam yeter
    annem 1,70
    babam 1.95

senin boyunun 195 olma ihtimali annesin boyu 165 babasının boyu 175 olan bir çocucktan kat kat daha yüksek...

onun yüksek oldunu biliyorum ama yastan dolayı sorun olurmu işte, bide ben biraz geç ergenliğe girdim herkes 6.-7.sınıfta anlatırken ben 8.sınıfta girdim su an lise 3üm

hep biyoloji derslerinde kemik ucları kapanmadıysa uzarsınız diyiyorlar, doktora gidip kemik uclarına baktıra bilme ihtimalimiz varmı

niye sorun olsun ki..ergenliğe girme olayını olumsuz yönden bakma geç girdiysen geç çıkarsın...

doktora gitme değilde..boy uzatan etkenlerle ilgilen..basket,barfix(barfixde kendini aşşağı sal ve yukarı çekme sadece sallan)..yüzme nin boyunu uzatması için havuzda yani sakın suda yorulmadan 30dk üstünde orta-hızlı tempoda yüzmen gerekir..

ben ergenlik bitince boy uzaması bitiyor diye biliyordum ondan yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: SaMattDamon

quote:

Orijinalden alıntı: exerion

boy uzatır fakat fazla heveslenme basket oyna daha iyi olur senin icin

Ya da şöyle yaparım;yazın bol bol yüzerim.Baktım 3 ayda herhangi bir değişiklik olmamış,kışın basket oynarım.

Ben eski yüzücüyüm, yüzme insana uzun vadede belirgin yararlar sağlar, 2 yılda etkilerini görürsün. Ama mucize bekleme tabii. Annem 1.65 babam 1.75, doktorlar bana 1.80 olursun dedi bende o civarlardayım. Ama vücudun genel kuvvetini muazzam arttırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faik Ş.

quote:

Orijinalden alıntı: SaMattDamon

quote:

Orijinalden alıntı: exerion

boy uzatır fakat fazla heveslenme basket oyna daha iyi olur senin icin

Ya da şöyle yaparım;yazın bol bol yüzerim.Baktım 3 ayda herhangi bir değişiklik olmamış,kışın basket oynarım.

Ben eski yüzücüyüm, yüzme insana uzun vadede belirgin yararlar sağlar, 2 yılda etkilerini görürsün. Ama mucize bekleme tabii. Annem 1.65 babam 1.75, doktorlar bana 1.80 olursun dedi bende o civarlardayım. Ama vücudun genel kuvvetini muazzam arttırır.

Alıntıları Göster
    Yüzmenin faydaları çok kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: einLadunG

Yüzmenin faydaları çok kardeş

Alıntıları Göster
    sanmam benim bi arkadaşım var 17 yaşında 8 senedir yüzüyo boyu 174-75 civarı ailesindekilerde gayet uzun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErlikHan23

sanmam benim bi arkadaşım var 17 yaşında 8 senedir yüzüyo boyu 174-75 civarı ailesindekilerde gayet uzun

Alıntıları Göster
    Gayet de güzel uzatır fakat doğru şekilde yüzmek lazım... Sürekli uzun uzun kulaç atmaya çalış. 100 metrelik yeri 2-3 kulaç atıp dinlenip 5 saatte alırsan bi işe yaramaz...Ayrıca benim 17 yaşımda boyum 1.75 ti 20 yaşıma geldi boyum 1.85. Yüzmenin çok faydası var.

• boy kısalığı yüzünden endokrinoloji uzmanına gittim,yaptığı hesap;
    Anne boyu + baba boyu (erkekler için +13 kızlar için -13) / 2 bu hesap da çevre,dengeli beslenme ve spor yardımıyla +-5 cm farkeder dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkamt

boy kısalığı yüzünden endokrinoloji uzmanına gittim,yaptığı hesap;
    Anne boyu + baba boyu (erkekler için +13 kızlar için -13) / 2 bu hesap da çevre,dengeli beslenme ve spor yardımıyla +-5 cm farkeder dedi
    Yüzmenin kesin boy uzatacağını düşünüyorum. Ben 9. sınıftayım. 2. sınıftan 6. sınıfa kadar 4 yıl düzenli olarak yüzmüştüm. Ondan sonra da her yaz yüzmeye devam ettim. Babamın boyu 1.70, annemin boyu 1.62(yaklaşık) benim boyum 1.75. Yalnız 3 ayda ne kadar faydası olur bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRevenge -- 12 Haziran 2011; 15:50:35 >
  • quote:

boy kısalığı yüzünden endokrinoloji uzmanına gittim,yaptığı hesap;

Bende o zaman baya bi gariplik var bu hesaba göre 168,5-172,5 olmam lazım anne 150 baba 174 ben 178 hala uzuyorum yaş 17
  • evet istisnalar çıkıyor tabiki, mesela benim anne 155 baba 160 ama abim 182 :) genel hesap aynıdır ama
  • quote:

evet istisnalar çıkıyor tabiki, mesela benim anne 155 baba 160 ama abim 182 :) genel hesap aynıdır ama
    Merhaba, galiba bu istisna bendede var boy formulüne göre boyumun 1.67 olması gerekiyo fakat 14 Yaşındayım (Ekim 25'te 15) Boyum 1.73 Ayrıca kalecilik yapıyorum ve boyumun ilerde minimum 1.82 olması gerekiyo sizce bu boya ulaşabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratdogan96

Merhaba, galiba bu istisna bendede var boy formulüne göre boyumun 1.67 olması gerekiyo fakat 14 Yaşındayım (Ekim 25'te 15) Boyum 1.73 Ayrıca kalecilik yapıyorum ve boyumun ilerde minimum 1.82 olması gerekiyo sizce bu boya ulaşabilirmiyim?

Alıntıları Göster
    Benim 1.81-1.86 arası çıkıyor, ben de 1.85'im isabetli oldu bu hesap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firenze

Benim 1.81-1.86 arası çıkıyor, ben de 1.85'im isabetli oldu bu hesap.

Alıntıları Göster
    Basket ve yüzmenin yanından geçmedik, bi hevestir tutturduk götürdük futbolu, kısa kaldık iyi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Basket ve yüzmenin yanından geçmedik, bi hevestir tutturduk götürdük futbolu, kısa kaldık iyi mi

Alıntıları Göster
    Yüzme>Basketbol>Voleybol>Tenis

Boy uzatma sıralaması.

Futbol boy kısaltır ama bazılarında kısaltmaz normal kalır.

Nasıl boy uzuyor? Diye merak ediyorsan, eklemlerde kemiklerin uçlarına yapışmış küçük kaslar var. O kaslar çekilince yani zıpladığında ya da ileriye doğru gerdiğinde o kaslar çekilir ve kemikler uyarılır. Bu sayede kemiklerin uzar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Gayet de güzel uzatır fakat doğru şekilde yüzmek lazım... Sürekli uzun uzun kulaç atmaya çalış. 100 metrelik yeri 2-3 kulaç atıp dinlenip 5 saatte alırsan bi işe yaramaz...Ayrıca benim 17 yaşımda boyum 1.75 ti 20 yaşıma geldi boyum 1.85. Yüzmenin çok faydası var.

Hocam o dediğin tarz ne işte? Nasıl yüzelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyWizard007

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Hocam o dediğin tarz ne işte? Nasıl yüzelim?

Alıntıları Göster
    Dalga geçmeye girmiştim ama bi cevap yazayım hadi çevresel faktörlere o kadar güvenme çok fazla etkilemez max 10 cm bence tamamen kendi fikrim.
    Neyler yardımcı olur dersen yüzme kesinlikle yardımcı olur ayrıca yere darbeli sporlar yardımcı olur bunlardan en üst sırada olanı basketbol sonra ip atlamak falan filan

• quote:

Orijinalden alıntı: İntelCoreDuo

Dalga geçmeye girmiştim ama bi cevap yazayım hadi çevresel faktörlere o kadar güvenme çok fazla etkilemez max 10 cm bence tamamen kendi fikrim.
    Neyler yardımcı olur dersen yüzme kesinlikle yardımcı olur ayrıca yere darbeli sporlar yardımcı olur bunlardan en üst sırada olanı basketbol sonra ip atlamak falan filan

Alıntıları Göster
    Bence uzatır sonuçta her attığın kulaçta kolunu ileri doğru götürüyorsun ve açılıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByCrusader9

Bence uzatır sonuçta her attığın kulaçta kolunu ileri doğru götürüyorsun ve açılıyorsun.

Alıntıları Göster
    3 aydır yüzüyorum şimdilik bir faydasını görmedim yaş 17
  • 13 yaşında 1.85'e geldim şu an 2.5 sene geçti halen boyum aynı.Genetiğe bağlı baba tarafına mı anne tarafına mı çektiğin önemli.
    Bu arada ben de 2 sene basketbol yaptım etkisi olduysa da bilmiyorum çok hızlı uzadım.
  • Beyler denizde yüzsek uzamı şu sıralar fakirlik diz boyu havuza gidemem yaz boyu 3 ay hergün giderim denize
    Edit: yüzme bilmiyorum ama öğrencem
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.