Şimdi Ara

Yüzük, Küpe ve Kolye Ne İşe Yarar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen bir örnek evrem fenasi 64 lvlde edimmular bana takısız (isim tamlaması deil) halde 1600 civarlarında vuruyorlardı tüm takıları takınca 300-400 arası bişi vurdular aradaki farka bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saygacfurkan

Hemen bir örnek evrem fenasi 64 lvlde edimmular bana takısız (isim tamlaması deil) halde 1600 civarlarında vuruyorlardı tüm takıları takınca 300-400 arası bişi vurdular aradaki farka bak.

Adaşım katkıalrın için sagol.

Özellikle edimmular namı diğer sülüklerin sana takısız (isim tamlaması olamadan) vurmaları ile ilgili vermiş olduğun katkı için teşekkür ederiz

• ... daha ne diyim artık...

uyarı alma riskinden dolayı editledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tisikkirlir Sipirmin -- 15 Haziran 2007; 3:58:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenasi44

.::YASAL UYARI::.

Arkadaşlar ,server üzerinde birbirimizin üzerine fire-light ve glavie ile yapmış olduğumuz deneyleri evinizde başkalarına uyugulamayın.

Olur ya,biri çıkar evde arkadaşının üzerine bir bidon benzin döküp yakmaya çalışır "bakayım forumdakiler doğru mu,fire nuke'ye karşı üzerindeki denim pantolun yada tişört ne kadar dmg absorp ediyor" diye.

Yada,

Elektrik verip,light nuke denemesi yapmayın.

yada,

Arkadaşınızı deep freeze koyup ice immunity olup olmadığını denemeyin.

yada,

Kafasına meşe odunu ile vurup,stun olup olmadığını denemeyin lütfen.

Yukardaki yazdıklarımda gayet ciddiyim,forumda bunları yapacak potansiyele ve kabiliyette arkadaşlar var mı bilmiyorum,ben yinede insanlık namına uyarayım sizi

Ev friendleri sabah kalkınca ev dağınık olursa bana water gun ile bana İce Cloud Force Lvl 3, uyguluyorlar :)

Yada yada yada yadasımı kalmış hacım

• yaa konu çok karışık her msj ı okuyamadım...
    ama sanırım reduce konusunda bi sonuca warılmış. tebrik ederim :)

@zulh92

bu arkadaş işi biliyor diyecem başka bişey de demiyorum.

birileri dalga geçmiş tüm kıyafetlerini çıkarıp pvp yap diye... sen tüm takılarını çıkarıp pvp yap görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu

birse SUN chest mi yoksa SUN necklace mi? diye sormuş biride kesinlikle sun neckleke...
  • şimdi bu konuya %100 net bir yanıt veremeyeceğim ama bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım

öncelikle takılar kesinlikle size defans vermez (görünürde) fakat gelen demagelerin bir kısmını emer.

önemli olan nekadarını emdiğidir. bunun hesaplanmasının nasıl olduğunu bilen kimse yok.
    yanlız demagenin belirli bir % sini engellediği yaygın olarak bilinir.

bu % oralarını da takılardaki değerler belirliyor. yani nekadar yüksek ise okdar demageyi engelliyor.

takıların bu vuruşları emme oranları okadar kuvvetli ki 72 level bir yüzükde 17-18 civarı değerlere sahiptir.

sun olan bir takının +15 olduğu ve +5 e basıldığı düşünüldüğünde 64 level birine vereceği demage emme oranı çok yüksektir. çünkü dediğimiz gibi elbiseler gibi defans arttırmamakta gelen demagenin etki % sini düşürmektedir. tercih edilmesinin ve demage farkı oluşturmasının sebebi budur. full sun takı seti olan birisi kendinden 10 -15 level üstün olan birinden yediği demage oranı kendi levelinde başka birisinin yediği demagede oranının yarına kadar düşebilmektedir.(belki daha fazla)

ama dediğim gibi % oranlarını ve nasıl hesaplandığını şuan kimse bilmiyor.

dier blue ler ise psh veya magic ataklara karşı etki sağlamaz. özel ataklara ve magic atacların etkilerine karşı yardımcı olurlar. mesela fire nin yakması cold un dondurması gibi

ha bu arada bişe anlatayım

ben kasarken normalde 400-600 arası demage yediğim yaratıklardan 1500-1600 demage yemeye başladım. başta nolduğunu anlamadım. ama bi baktım kolyeyi takmamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salamander19 -- 15 Haziran 2007; 9:15:58 >

• çok yararlı bir konu olmuş
  • item düşürme şansını arttırıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1a93a7

yaa konu çok karışık her msj ı okuyamadım...
    ama sanırım reduce konusunda bi sonuca warılmış. tebrik ederim :)

@zulh92

bu arkadaş işi biliyor diyecem başka bişey de demiyorum.

birileri dalga geçmiş tüm kıyafetlerini çıkarıp pvp yap diye... sen tüm takılarını çıkarıp pvp yap görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu

birse SUN chest mi yoksa SUN necklace mi? diye sormuş biride kesinlikle sun neckleke...

Adam farketmez seninle de gecerim dalgasını cıkar kiyafetlerini yap pvp
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurozgel

şimdi bu konuya %100 net bir yanıt veremeyeceğim ama bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım

öncelikle takılar kesinlikle size defans vermez (görünürde) fakat gelen demagelerin bir kısmını emer.

önemli olan nekadarını emdiğidir. bunun hesaplanmasının nasıl olduğunu bilen kimse yok.
    yanlız demagenin belirli bir % sini engellediği yaygın olarak bilinir.

bu % oralarını da takılardaki değerler belirliyor. yani nekadar yüksek ise okdar demageyi engelliyor.

takıların bu vuruşları emme oranları okadar kuvvetli ki 72 level bir yüzükde 17-18 civarı değerlere sahiptir.

sun olan bir takının +15 olduğu ve +5 e basıldığı düşünüldüğünde 64 level birine vereceği demage emme oranı çok yüksektir. çünkü dediğimiz gibi elbiseler gibi defans arttırmamakta gelen demagenin etki % sini düşürmektedir. tercih edilmesinin ve demage farkı oluşturmasının sebebi budur. full sun takı seti olan birisi kendinden 10 -15 level üstün olan birinden yediği demage oranı kendi levelinde başka birisinin yediği demagede oranının yarına kadar düşebilmektedir.(belki daha fazla)

ama dediğim gibi % oranlarını ve nasıl hesaplandığını şuan kimse bilmiyor.

dier blue ler ise psh veya magic ataklara karşı etki sağlamaz. özel ataklara ve magic atacların etkilerine karşı yardımcı olurlar. mesela fire nin yakması cold un dondurması gibi

ha bu arada bişe anlatayım

ben kasarken normalde 400-600 arası demage yediğim yaratıklardan 1500-1600 demage yemeye başladım. başta nolduğunu anlamadım. ama bi baktım kolyeyi takmamışım.

cok yararlı oldu saol

• quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

quote:

Arkadaşlar ,server üzerinde birbirimizin üzerine fire-light ve glavie ile yapmış olduğumuz deneyleri evinizde başkalarına uyugulamayın.

Olur ya,biri çıkar evde arkadaşının üzerine bir bidon benzin döküp yakmaya çalışır "bakayım forumdakiler doğru mu,fire nuke'ye karşı üzerindeki denim pantolun yada tişört ne kadar dmg absorp ediyor" diye.

Yada,

yada,

yada,

Yukardaki yazdıklarımda gayet ciddiyim,forumda bunları yapacak potansiyele ve kabiliyette arkadaşlar var mı bilmiyorum,ben yinede insanlık namına uyarayım sizi

Sen bunu anlatınca aklıma şu sıralar canım sıkıldığında yaptığım gereksiz bir iş geldi...

Canım sıkıldığımda alıyorum elime kibrit kutusunu.Çıkıyorum balkona...kibrit çöpünü kutunun kükürtlü kısmına dik şekilde tutup parmağımla vuruyorum...coss diye bi ses çıkıyo

Şu sıralar geliştirdim daha uzak mesafelere atabiliyorum...Hele gece karanlıkta yaptığımda müthiş oluyor...

geçenlerde gaza gelip 3 lü attım.(Ve atarken de aklıma fire kasan okçu charım aklıma geldi) Çöplerin 3 ü de ayrı noktalara gitti...müthiş bir görüntü oluştu...

Sonrasında daha da gaza geldim ''Lan oldu olacak 5 li atayım...o kadar archer adamız bi işe yarasın'' dedim ve 5 attım.Kibritlerin 5 i de yandı fakat 2 si fırladı...diğer 3 ü parmağımda patladı... Hala yanık izi duruyor....

Yani Silkroaddan gaza gelip bu tür denemelerde bulunmayın...Geçenlerde kardeşim gelip buz attı... ''Al sana Coldun gücü!!!!! '' dedi... Allahtan evde Lihgt kasan adam yok...

Bu cümlene koptum arkadaşım Allah'ta seni güldürsün.

• karde defans felan sağlamaz sadece üstündeki + bluelerla hp int yükselir veya bazı zehirler zamanalrının azaltır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alish_Alshel

item düşürme şansını arttırıyor

bunkonuda biraz daha ayrıntılı açıklama yaparmısın ben böyle bir özellik olduğunu bilmiyorum aydınlatırsan sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero34

quote:

quote:

Yada,

yada,

yada,

Sen bunu anlatınca aklıma şu sıralar canım sıkıldığında yaptığım gereksiz bir iş geldi...

Canım sıkıldığımda alıyorum elime kibrit kutusunu.Çıkıyorum balkona...kibrit çöpünü kutunun kükürtlü kısmına dik şekilde tutup parmağımla vuruyorum...coss diye bi ses çıkıyo

Şu sıralar geliştirdim daha uzak mesafelere atabiliyorum...Hele gece karanlıkta yaptığımda müthiş oluyor...

geçenlerde gaza gelip 3 lü attım.(Ve atarken de aklıma fire kasan okçu charım aklıma geldi) Çöplerin 3 ü de ayrı noktalara gitti...müthiş bir görüntü oluştu...

Sonrasında daha da gaza geldim ''Lan oldu olacak 5 li atayım...o kadar archer adamız bi işe yarasın'' dedim ve 5 attım.Kibritlerin 5 i de yandı fakat 2 si fırladı...diğer 3 ü parmağımda patladı... Hala yanık izi duruyor....

Yani Silkroaddan gaza gelip bu tür denemelerde bulunmayın...Geçenlerde kardeşim gelip buz attı... ''Al sana Coldun gücü!!!!! '' dedi... Allahtan evde Lihgt kasan adam yok...

Bu cümlene koptum arkadaşım Allah'ta seni güldürsün.

Eyvallah

• Ozaman bizde takılara kıyafetlerden daha fazla önem verecez anladığım kadar ı öyle değilmi? MAXİMUM seviyede tutucaz yakıları? lwl imize göre en iyisini takıcaz
  • @fenasi44
    kurduğun denklem e matiz oldum mayk cııım

effectlerin değerleri vardır.bizim birinci önceliğimiz ice effecti olduguna göre, atagımız ı kesen yada yavaşlatan;onu örnek verirsek..4. kitabın 3. levelinde effect değeri 158 (diğer bütün imbuelerde aynı degerde) bir takıya %10 yedirdiğinizde freezing frostbitehour bunun eşiti 15.8 değerde (8degree) %80 max yedirilse farzedelim = 126.4 ... geri kalanı fire shield serisinden açığı kaparız..% değeri yoktur fire shield serisinin sadece salt değer vardır,fire shield emperor da şu anda max değer 78..yüzde değeri değil fenasiciiim.

ayrıca ek olarak stun etkisine maalesef fire shiled serisi herhangi bir azaltma vs yapmaz.

hatalıysam : Allah a havale edin

• dün necklace ımı çıkardım aldığım hasara baktım
    bir de chesti çıkarıp aldığım hasara baktım
    necklace daha çok etki ediyor hasar alma konusunda
  • quote:

Orjinalden alıntı: GomaaTT

@fenasi44
    kurduğun denklem e matiz oldum mayk cııım

effectlerin değerleri vardır.bizim birinci önceliğimiz ice effecti olduguna göre, atagımız ı kesen yada yavaşlatan;onu örnek verirsek..4. kitabın 3. levelinde effect değeri 158 (diğer bütün imbuelerde aynı degerde) bir takıya %10 yedirdiğinizde freezing frostbitehour bunun eşiti 15.8 değerde (8degree) %80 max yedirilse farzedelim = 126.4 ... geri kalanı fire shield serisinden açığı kaparız..% değeri yoktur fire shield serisinin sadece salt değer vardır,fire shield emperor da şu anda max değer 78..yüzde değeri değil fenasiciiim.

ayrıca ek olarak stun etkisine maalesef fire shiled serisi herhangi bir azaltma vs yapmaz.

hatalıysam : Allah a havale edin

LÖL diyorum

Allah hayrını versin kardeşim.

Bu konu daha önce bu forumda defalarca tartışıldı canım kardeşim ,full set ice reduce takı seti 80% oranında etki yaptığını,fire shield emperor ise geri kalan 20% oranını kapattığını bu forumdaki birçok kişi iyi biliyor defalarca ifade edilmiştir.

Ayrıca öğrenmem gereken bir nokta daha var,burası çok önemli ice immunity yapılırken skill-takı sıra önemlidir.

ör:1
    Bildiğimiz gibi şu anda max. ice status effect (lvl69) 4. kitap 3. seviyede 158 dir.
    Abnormal status effect reduce ise (lvl68) 4. kitap 1. seviyede -78 dir.
    Takılar üzerinden gelen toplam reduce 80% dir.

Şimdi adam sana ice skill kullandı ,sana vermiş olduğu etki 158 dir.Buna karşı önce takılar sonra skiller ile reduce edilmeye çalışıldığı zaman durum aşağıdaki gibidir.

158 x 20% (reduce 80%, 20% reduce edilememiş) = 32 (yaklaşık)
    32 - 78 (abnormal reduce skill'den ) < 0. (buraya dikkat lütfen , fire skiilden gelen reduce ,sayı olarak -78 reduce ,oran olarak 240% dir )

100% ice effect reduce sağlandı.,hatta daha fazlası.

ör:2

Önce skill sonra takılar ile reduce edilmeye çalışıldığı zaman durum aşağıdaki gibidir.

158 - 78 (abnormal reduce fire shield skill) = 80
    85 x 20% (reduce 80%, 20% reduce edilememiş) = 16
    158 effect reduced 16'ya inmiştir.Yani 100% olmamıştır.

Dolayısıyla 100% immunity bazen olmayabilir,onunda pill'le hal edersiniz artık.

Demek ki neymiş reduce ederken sıra önemliymiş.

Umarım öğrenmişsindir.Güle güle kullan bu bilgileri.

Ve ayrıca stun'a karşı ne skill,ne takı ,ne pil nede fitil fayda vermez

Not:Özellikle forumda aratırsan "buzlu glavie" konusunu daha iyi anlayacaksıdır meseleyi.Zamanında bir arkadaş ice 'i öve öve bitiremezdi,bizde lafımızla döve döve buzlu-glavie yi bitirmiştik.

Edit1:Yazım hatası,yukardaki bilgiler başka forumlardan çok önceleri elde edilmiş bilgileridir.
    Edit2:Takılrın degreelerine göre max değerleri farklıdır.D8 bir takıda 20% dir.Ayrıca status effect serverde hesaplanırken saniye bazında hesaplanır.Pill kullanma zamanını düşürerek (mesela 0.5 sn) yaparak skill+takı larla birlikte etkisini artırma imkanınız vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 16 Haziran 2007; 20:01:14 >

• quote:

quote:

Yada,

yada,

yada,

Yani Silkroaddan gaza gelip bu tür girişimlerde bulunmayın...Geçenlerde kardeşim gelip buz attı... ''Al sana Coldun gücü!!!!! '' dedi... Allahtan evde Light kasan adam yok...

gülmekten kırıldım ya.

• fenasiciim..özelden bana yollamış olduğuna cevaben de dediğim gibi,bi iki burada ufak yanlışın vardı,onları editleyelim dedik sense accuk geriliyon.ukalalık dürtüsüne kulak vererek benim bu forum ve benzerlerinden alacak build karakter yapılandırma vs gibi zevat türünden bilgilere ihtiyacım yok aştım oraları..ömrü hayatımda hesabını verirken bolca terliyeceğim boş işlerden biride bu oyunu a dan z ye bu konularda öğrenmek oldu.. bu forum dan ancak bana yeni event yada vesair şeyleri öğrenmek yada stres atmak için memleketim cevheri genç kardeşlerimizin aralarında ki bir takım dialogları takip etmek olabilir..2006 da ocağında başlayan Sro macerama aşağıda ss lerini göreceğin karakterle noktayı koyacağım.kendimi açık ediyorum bu vesile olacak bu da bi amaca hizmet edecek vesselam.. iki ss te burada satırlara dökmüş olduğun malumatı ben özetleyeceğim :

Yüzük, Küpe ve Kolye Ne İşe Yarar?

Yüzük, Küpe ve Kolye Ne İşe Yarar?

birinci resimde göreceğiniz üzre takılarda ki %80 max poison reduce 172 etkiden 34 bırakıyor shieldi kapatınca

ikinci resimde takıları çıkarınca etki aynen piyasada. eksi (-) 78 indirme (reduce) diyoruz dimi üstad ? %78 demiyoruz yani.milleti yanlış yönlendirmeyelim gibilerden hani

bir de alıntı yapam polemiğe varmasında

quote:

Ayrıca öğrenmem gereken bir nokta daha var,burası çok önemli ice immunity yapılırken skill-takı sıra önemlidir.

ikinci Kelimeye dikkat ! allah yazdırıyo ne diyem ..yazmama gerenk kalmamış selametle ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.