Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyide ben vikipedi bilgileri istemiyorum ki.
    Ordanda okudum.Vala Aulenin maiası, ama daha sonra melkorun tarafında geçiyorda, bu güçlü büyülü yüzükleri nasıl yapıyor.Morgoth ona gücünün bir kısmını vermiş olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

İyide ben vikipedi bilgileri istemiyorum ki.
    Ordanda okudum.Vala Aulenin maiası, ama daha sonra melkorun tarafında geçiyorda, bu güçlü büyülü yüzükleri nasıl yapıyor.Morgoth ona gücünün bir kısmını vermiş olmalı

Silmarillion'u okumadım hazır okuyormuşsun Güç Yüzüklerine Dair bir kısım duymuştum orada geçiyor olabilir.
  • quote:

Filmi defalarca izlememe rağmen daha yeni silmarilliona başladım ve ilk 50 sayfasını üç kere okudum arkaya dönüyorum bakıyorum haritalara sözlere falan ama hala bir şey anlamadım.Bitirip bir şey anlamadan hobbite geçmekte var.

Bu arada yıllardır celeborn dediğim adam (seleborn) kelebornmuş bunuda öğrendim.

Benim sorularım şu:

1- 9 tane insanlara 7 tane cücelere ve 3 tanesi elflere verilmek üzere yapılan güç yüzükleri ne zaman nasıl yapıldı?Sauron elflerin yanında takılarak mı yaptı?? Yoksa Morgoth'la alakalı mı?

2- Ereborn tahtı nedir sıkça geçiyor anlamadım ereborn diye cücelerin bir krallığı mı var?

3- Gandalfın öldürdüğü durinin felaketi en güçlü balrog muydu?

Ben Glorfindelin öldürdüğü en güçlü balrog diye biliyorum??

Isengard Saruman ihanet etmeden önce Gondor tarafında mıydı?

4- Elfler neden çok hafif caradhras ta iken legolas kara gömülmüyor.

5- Elfler ardanın tehlikede olduğunu karanlığın orta dünya üzerine çökeceğini insanların soyunun sona ereceğini görüyorlar.Neden gidip yardım etmiyorlar.Gidip Frodo'ya yardım etseler gondora rohana yardım etseler orta dünyayı kurtaramazlar mı? Helms Deep'te aslında yardım etmiyorlar diye biliyorum.Filmde öyle gözükmüş.Sayısız ittifak savaşında ölüyor diye biliyorum.

6- Witch King ve Gandalf gondorda (pelennor çayırları savaşında) karşılaşıyorlar ve filmde witch kingin gandalfa karşı ezici bir üstünlüğü varmış gibi gözüküyor.Ama Gandalf daha güçlü değil mi?Balrogu öldürdükten sonra ölünce ardaya hiçbir silahtan etkilenmeyeceği söylenerek gönderiliyor.Witch King nasıl öldürebilir ki?

7- Helms Deep'te Eomer yardıma geliyor gibi gözüküyor.Başka biri yardıma gelmişti diye hatırlıyorum.Eomer gerçekten Rohan topraklarında sürüldü mü helms deep savaşında yer aldı mı?

8 Cüceler 7 yüzüğün 4'ünü ejderha nefesleriyle yada dragon veya buna benzer yaratıklarla yok ettiler.Neden Frodoyu mouth doom a gönderdiler.Onuda bu şekilde yok etseler olmaz mı?

9- Uruk-Hai saldırısınından sonra Frodo karşı tarafa geçerken sadece Sam gidiyor Legolas hadi yetişiriz desede Aragorn gitmek istemiyor, ama Neden?

10- Aragorn'un soyu nasıl oluyorda şüpheli oluyor.Neden öyle söyleniyor?

11- Gandalf glamdring kılıcını ele geçiriyorda ne işe yarıyor bu kılıç?

12- Ağaçlar neden Frodo ve Sam'i yemeğe kalkıyorlar?

13- Sauron nasıl oluyorda esirken kralın danışmanlığına kadar yükseliyor?Ne yapıyor bu adam?

14 -Orklar nasıl çoğalıyor yumurta mı yoksa ork hanımlar mı var?Gollum yumurtaların tatlarıda çok güzel diyordu.Yumurta mı yoksa ork hanımlar mı?

Öncelikle belirtmeliyimki kitapların üstünden çok zaman geçti vereceğim isimler tam tutmayabilir ama genelini cevaplayabilirim.

KİTAPLARI OKUMAYANLAR İÇİN AĞIR SPOİLER İÇERİR

1- 9 ve 7 leri muhtemelen sauron kendisi dövmüştür. Ancak 3 lerin hikayesi şöyledir: Sauron sürekli çirkin zırhlı görünüme sahip değildi.
     Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı
    Eskiden bir bedeni vardı ve kılık değiştirerek Eregion'a gelir. Eregion mevki olarak Moria'nın batı çıkışında kalır. Orada elfleri hediyeler ve irfanı ile kandırır. Onlara güçlü sihirli yüzüklerin ilmini öğretir. 2. Çağ 1590 yılında Celebrimbor 3 büyük yüzüğü döver bunlar;

Narya, Nenya, Vilya'dır. Sauron ise 1600 lerde Tek Yüzük'ü Hüküm Dağı (Orodruin) de dövmüştür. Dövdüğünde söylediği sözler;

"ash nazg durbatulûk ash nazg gimbatul ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul"

"Hepsine hükmedecek bir yüzük,hepsini o bulacak,hepsini biraraya getirip,karanlıkta birbirine bağlayacak"

Bu sözler söylendiğinde Elf'ler Sauron'un gerçek yüzünü öğrendi ve 3 leri kullanmadılar. Sauron her ne kadar 3 leri el süremese bile onun irfanı ile yapılmışlardı ve hepsi Tek Yüzük'e bağlıydı. Narya ve Vilya Lindon’daki Gil-Galad’a gönderilirken Galadriel Nenya’yı aldı. Sonrası savaş ve bilindiği üzere Celebrimbor'un ölmü Eregion'un yıkımı. Tek yok edildiğinde 3 lerin de gücü tükenmiştir.

2- Erebor var. Ereborn değil.

3- Hayır, değildi. İsengard Gondor topraklarında idi. Genellikle ariflerin kullandığı bir gözlemevi niteliği taşıyordu.

4- Elflerin aerodinemiği ile alakalı Elfler çok hafiftir. Karda batmaması ve iz bırakmaması özelliklerinden biri.

5- O dönemde Elflerin gücü tükenmiş çok büyük bir bölümü Valinor'a yelken açmıştı. Büyük bir askeri güçleri yoktu. Miğfer Dibi'ne elfler gelmiyor sadece Legolas'ın Kuytuorman'dan 300 okçu olmasını diliyordu.

6- Öyle bir üstünlük yok asa kırma muhabbeti sadece filmde var. Ama üstünlük konusu tartışılır. Gandalf bir Maia Witch-King ise sıradan bir insan. Ama o savaşta WK'nın elinde 9 lardan biri varmıydı bilemediğimiz için bir kıyaslama yapmak hata. Şahsi fikrim Gandalf'ın üstün olduğudur.

7- Eomer sürülmedi. Kaçak ork avına çıkmıştı. Ve evet Helm's Deep'e Gandalf Eomer'i değil Erkenbrand'dır.

8- Yakınlarda bilinen tek ejderha Smaug'du ve o tarihten 50-80 yıl öncesinde öldürülmüştür. (Bu Bilbo Baggins'in hikayesidir) Ayrıca muhtemelen ejderja yok etmek yerine kendisi için saklardı.

9- Frodo'ya artık yardım edemeyeceğini düşünüyor. Ayrıca sorgulamak pek mantıklı değil.

10- Aragorn'un soyu şüpheli falan değil. Film uydurmasıdır.

11- Sting ile aynı özellikte yakında ork olunca parlıyor.

12- Yemeğe kalkmıyorlar Ork sandıkları için öldürmek istiyorlar. Kısa sürede ork olmadıkları anlaşılıyor zaten.

13- Ar-pharazon Sauron'u esir alıyor çıkartma yaparak. Ama insanlar ölümsüz değilde arph yaşlandıkça gitgide Sauron'un zehirli sözlerine kulak asmaya başlıyor çünkü İnsanlık tarihinin en güçlü hükümdarı ve ölümlü kısa bir hayata sahip. Sauron'da gazlıyor deyim yerindeyse.

14- Bu da tartışılan bir konudur. Gollum bebek bir ork yediğini belirtmiştir Hobbit kitabında. Ama Ağaçsakal'da yumurtalarına hakaret etmiştir. Ayrıca elf bozmaları oldukları için işkence edilen elflerin arasında illaki dişi elflerde vardır diyenlerde var. Kesin bir cevabı yok yani.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

Teşekkürler yanlız bir iki sorum daha olacak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tom Bombadil kurtarıyordu Frodo ve Sam'i hatta bir oyundada böyle bir sahne vardı iyi hatırlıyorum.

Balrog olaylarına gelince gandalfın öldürdüğü mü daha güçsüzdü yoksa glorfindelin mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

Teşekkürler yanlız bir iki sorum daha olacak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tom Bombadil kurtarıyordu Frodo ve Sam'i hatta bir oyundada böyle bir sahne vardı iyi hatırlıyorum.

Balrog olaylarına gelince gandalfın öldürdüğü mü daha güçsüzdü yoksa glorfindelin mi?

Benim aklım Fangorn'a gitti. O saldırının bir sebebi olduğunu zannetmiyorum.

Glorfindel diye hatırlıyorum ama cevap her ikiside değil olabilir. Silmarillion'da geçiyordu pek iyi hatırlayamıyorum

• Bildiğim kadarıyla Balrogların lideri var en güçlüsü o olsa gerek ama 2 si içinde lideri yazmadığı için eşit olur büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Bildiğim kadarıyla Balrogların lideri var en güçlüsü o olsa gerek ama 2 si içinde lideri yazmadığı için eşit olur büyük ihtimal.

Balrogların lideri Gothmog dur
  • Edit:

İki tane Gothmog vardı.Şimdi hatırladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1270393 -- 18 Şubat 2012; 20:26:42 >
  • quote:

Edit:

İki tane Gothmog vardı.Şimdi hatırladım

• Up vakti gelmiş buranın.
  • 1: Eärendil silmarili alıp yıldız oldu silmarillion'da ama yüzüklerin efendisinde galadriel frodo'ya Eärendil'in ışığını verip "bu bizim en kıymetli yıldızımızın ışığı..." diyor ;frodonun elindeki o şey nedir ??
    2: Maedhros silmarille birlikte dünyanın içine atlıyodu sonra hobbit kitabındaki erebor'un altında cücelerin bulduğu dağın kalbi ,arkentaşı silmaril olabilir mi ? ikiside ışıkla alakalı şeyler yapıyo ya gerçi silmaril ağaçların ışını yayıyo arkentaşı ışığı alıp başka renklerde geri veriyor ama belki mutasyon geçirmiştir :P
  • Mağlum StarTV'de seri yayınlanıyor hazır izlemişken Yüzük Kardeşliği grubuna daldım biraz burdan 1-2 sorum olacak.

1-Legolas Gimli Sam Frodo Gandalf öldü mü ?
    2-Arwen elf olmasına rağmen neden ölüyor ?
    3-Dördüncü Çağ'da Elfler ve Cücelerin soyu tükeniyor mu ?
    4-Legolas Aragorn'un cesedini Ölümsüz Topraklara ne amaçla götürüyor ?
    5-Ayrıca Melkor öldü mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 3 Haziran 2012; 15:07:44 >
  • Arkadaslar hobbiti bitirdim sabah şimdi hangi kitapla devap edeyim , daha önce başka Tolken kitabı okumadım ve yuzuk Bay Bagginsde kaldı maceranın sonunda, merak ettim şimdi , hangi kitapla devam etmeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_588

Arkadaslar hobbiti bitirdim sabah şimdi hangi kitapla devap edeyim , daha önce başka Tolken kitabı okumadım ve yuzuk Bay Bagginsde kaldı maceranın sonunda, merak ettim şimdi , hangi kitapla devam etmeliyim.

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı

• quote:

Mağlum StarTV'de seri yayınlanıyor hazır izlemişken Yüzük Kardeşliği grubuna daldım biraz burdan 1-2 sorum olacak.

spoiler olcak ama
    1-Hiçbiri ölmüyor.
    2-Oda ölmüyor.
    3-Hayır tükenmiyor.Sadece elfler ölümsüz topraklara göç ediyor.
    4-Bak bunu hiç hatırlamıyor hem aragorn ölmüyorki filmde sadece ilerki tarihte eğer ölürse arwen in nasıl yas tutacağı gözüküyor.
    5-Hayır ölmedi Valar taradından sonsuz karanlığa hapsedildi.
    NOT:Hatırlayabildiklerimi yazdım yanlışlarım olabilir, baya oldu kitabı okuyalı.
    edit: yanlışlarım varsa düzeltin lütfen bende hatırlamış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanılmayacakhesap -- 3 Haziran 2012; 16:11:06 >

• quote:

Arkadaslar hobbiti bitirdim sabah şimdi hangi kitapla devap edeyim , daha önce başka Tolken kitabı okumadım ve yuzuk Bay Bagginsde kaldı maceranın sonunda, merak ettim şimdi , hangi kitapla devam etmeliyim.

yüzüklerin efendisi serisi ile devam edebilirsin(istersen tek cildi alabilirsin daha ucuza gelir ama okuması zor olur)
    daha sonra silmarillion ile hurinin çocuklarını okursun istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

yüzüklerin efendisi serisi ile devam edebilirsin(istersen tek cildi alabilirsin daha ucuza gelir ama okuması zor olur)

Ben şu an tek cildi okuyorum maddi açıdan sıkıntın yoksa kesinlikle ayrı almalısın okuması hakkatten zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Fichtner -- 3 Haziran 2012; 16:41:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyu72

quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

Ben şu an tek cildi okuyorum maddi açıdan sıkıntın yoksa kesinlikle ayrı almalısın okuması hakkatten zor

Tesekurler arkadaslar , tek cilt almiyacagim .

• quote:

Mağlum StarTV'de seri yayınlanıyor hazır izlemişken Yüzük Kardeşliği grubuna daldım biraz burdan 1-2 sorum olacak.

Spoiler

1-)Sam belki ölmüştür.Çünkü ölümsüz topraklara gitmeyen sadece o
    2-)Arwen ölümlü hayatı seçiyor aragorn ile yaşayabilmek için.Aragorn öldükten sonra ölüm uykusuna yatıyor.
    3-)Sadece elfler ölümsüz topraklara gidiyor.Bazı elfler hala orta dünyada kalıyor ama.Mesela Celeborn filmde gidiyor gibi gösterilmiş ama gitmiyor.
    4-)Ben hiç böyle bir şey hatırlamıyorum.Aragorn'un cesedi götürülmedi diye biliyorum hiç geçmedi.Aragorn öldükten sonra Legolas ve Gimli ölümsüz topraklara gidiyor ki, Gimli oraya İlk giden cüce.
    5-)Ölmedi ama öldü gibi.Yaşaması anlamsız.Çünkü sonsuza dek karanlığa hapsedildi.

Bildiklerim bunlar ama %100 doğru olmayabilir.Uzun zaman oldu okuyalı.Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

1: Eärendil silmarili alıp yıldız oldu silmarillion'da ama yüzüklerin efendisinde galadriel frodo'ya Eärendil'in ışığını verip "bu bizim en kıymetli yıldızımızın ışığı..." diyor ;frodonun elindeki o şey nedir ??
    2: Maedhros silmarille birlikte dünyanın içine atlıyodu sonra hobbit kitabındaki erebor'un altında cücelerin bulduğu dağın kalbi ,arkentaşı silmaril olabilir mi ? ikiside ışıkla alakalı şeyler yapıyo ya gerçi silmaril ağaçların ışını yayıyo arkentaşı ışığı alıp başka renklerde geri veriyor ama belki mutasyon geçirmiştir :P

Zor sorular.

Frodo'nun elindeki o şeyin ne olduğunu bilmiyorum ama silmaril olmadığının garantisini verebilirim.

Arkentaşı ise bence kıymetli bir taş sadece sonuçta silmaril olsaydı Gandalf anlardı diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.