Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İthilien Prenslik oluyor ona veriliyor ve Gondor Vekilharcı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

İthilien Prenslik oluyor ona veriliyor ve Gondor Vekilharcı oluyor.

Evet, oyle. Vekilharclik devam ediyor yani. Zaten taa Isildur'dan beri var. Belki Elendil'den beri.
  • Güzel konu olmuş unuttuğum bir çok şeyi hatırlamış oldum. Bu arada öğrenciyken şu kayıp öyküler kitaplarına gereksiz yere para vermiştim. illa ki onları okumanız gereken bir kitap değildir.
  • arkadaşlar öncelikle silmarillionda geçen hikayeler ile kayıp öyküler kitabında geçen bazı öyküler paraleldir silmasilion arda tarihinin tamamıdır kayıp öykülerde jrr nin bazı kararsızlıklarından dolayı olan değişiklikler var mesela beren in birinde insan birinde elf gözükmesi gibi ama merak etmeyin en son ve keğişmez arda tarihi silmarilliondur
  • Beyler Silmarillion'un başında Tolkien'in Milton'a mektubu falan var.Okumam gerekiyor mu yoksa direk Ainulindale adlı kısımdan başlıyabilir miyim ?
  • Hikayeyi etkilemez. Ama Orta Dünya'yı anlamak istiyorsan yardımcı olabilir.
  • Teşekkürler.
  • bende yeni başlayacağım filme... daha doğrusu eskiden izlemişliğim var fakat kesik kesik :(
  • Beyler benim soruların olacak İsuldur kim oluyo, güçleri filan neler, hayaletleri filan lanetlemiş. Bir de half troller kimler oluyor yüzüklerin efendisi oyununda vardı.şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pampisyo

Beyler benim soruların olacak İsuldur kim oluyo, güçleri filan neler, hayaletleri filan lanetlemiş. Bir de half troller kimler oluyor yüzüklerin efendisi oyununda vardı.şimdiden teşekkürler.

-İsuldur, Aragorn'un atası oluyor.Zamanında El Rond'un anlattıgı savaşta Sauron'un parmagından yüzüğü alan kişi daha sonra yüzğü yok etmek yerine kendisi kulannıyor ve yüzük ona ihanet ediyor.Kendisi Babası o savaşta oldüğü için kral oluyor. Güçlerinden kastın buydu herhalde.
    -Hayaletleri lanetleme ise savaşta askerleri onunla beraber savaşmadığı , kaçtıkları için bu askerlere lanet yağdırıyor ve askerlerde yeminlerini tutana kadar lanetli hayaletler olarak kalıyorlar.Aragorna itaat ettiklerinde yeminleri tutuldu sayılıyor
    -Half Troll duymadım filmde ama oyuna göre attack troll vs vardı buda trollerin en dandıgı oluyor herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilbobag

quote:

Orijinalden alıntı: Pampisyo

Beyler benim soruların olacak İsuldur kim oluyo, güçleri filan neler, hayaletleri filan lanetlemiş. Bir de half troller kimler oluyor yüzüklerin efendisi oyununda vardı.şimdiden teşekkürler.

-İsuldur, Aragorn'un atası oluyor.Zamanında El Rond'un anlattıgı savaşta Sauron'un parmagından yüzüğü alan kişi daha sonra yüzğü yok etmek yerine kendisi kulannıyor ve yüzük ona ihanet ediyor.Kendisi Babası o savaşta oldüğü için kral oluyor. Güçlerinden kastın buydu herhalde.
    -Hayaletleri lanetleme ise savaşta askerleri onunla beraber savaşmadığı , kaçtıkları için bu askerlere lanet yağdırıyor ve askerlerde yeminlerini tutana kadar lanetli hayaletler olarak kalıyorlar.Aragorna itaat ettiklerinde yeminleri tutuldu sayılıyor
    -Half Troll duymadım filmde ama oyuna göre attack troll vs vardı buda trollerin en dandıgı oluyor herhalde.

Teşekkür Ettim Hocam.

• hocam yüzüklerin efendisinde kadir inanır olsa nasıl olurdu 2 kule+kadir diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRFeUSsS00

hocam yüzüklerin efendisinde kadir inanır olsa nasıl olurdu 2 kule+kadir diye

ata demier in bir skecinde vardı izleyebilirsin baya komikti
  • aynen hocam çok komik yav
  • Up zamanı gelmiş bunun.
  • Silmarillion'u yeni bitirdim gerçekten harikaydı.Herkese şiddetle öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkincanArslan

Arkadaşlar forumda gözlemlerim üzerine çoğu arkadaşımızın John Ronald Reuel Tolkien'in (J.R.R Tolkien) yazdığı Yüzüklerin efendisiyle ilgili pek bilgiye sahip olmadıklarını ancak bir şeyler öğrenmek ve sormak istediklerini gördüm . J.R.R Tolkien'in yazdığı tüm eserleri hakkında kafanızda oluşan sorular varsa lütfen çekinmeden sorun hem siz bilgilenin hem de forum halkı bilgilensin. Yakında tüm eserlerinin özeti olduğu bi konu da açacağım ancka şu an tüm sorularınızı burdan alabilirim.

KİMSEDE DEMİYOR Kİ SEN NE BİLİYOSUNDA KONUŞUYOSUN . YAZDIKLARINDAN BAZILARI OKUDUM TAMAMEN SALLAMIŞSIN .

ERU'YA VALA DEMİŞSİN MELKOR UN KARDEŞİ DEMİŞSİN ,GİL-GALAD IN SAURONLA SAVAŞIRKEN ÖLMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞSİN . LAN KİTABI NERENLE OKUDUN

BİR DE KİTABI GEÇTİM FİLMDEN BİLE HABERİN YOK TOM BOMBADİL FİLMİN NERESİNDE GÖSTERSENE .

• Arkadaşlar öncelikle amacım kimseyi kırmak değil. Kendimin de bu konuda bilmediğim birçok şey olduğuna eminim. Bu yüzden de yeni konu açıp istediğinizi sorabilirsiniz demiyorum kimseye. Ama bu ne saçmalıktır anlamadım. EkincanArslan'da kendini bu işin arifi zannediyor herhalde ama insanları yanlış yönlendirmekten başka bir şey yapmamış. Allahtan ikinci sayfanın sonlarına doğru el koyulmuş duruma da zararın bir yerinden dönülmüş.

quote:

Arkadaşlar forumda gözlemlerim üzerine çoğu arkadaşımızın John Ronald Reuel Tolkien'in (J.R.R Tolkien) yazdığı Yüzüklerin efendisiyle ilgili pek bilgiye sahip olmadıklarını ancak bir şeyler öğrenmek ve sormak istediklerini gördüm . J.R.R Tolkien'in yazdığı tüm eserleri hakkında kafanızda oluşan sorular varsa lütfen çekinmeden sorun hem siz bilgilenin hem de forum halkı bilgilensin. Yakında tüm eserlerinin özeti olduğu bi konu da açacağım ancka şu an tüm sorularınızı burdan alabilirim.

quote:

Yùzüklerin efendisi hakkında ciddi bilgi sahıbym arkadaşlarn anlayblcegi sekilde anlatmaya çalşyorum.

quote:

Hocam yüzüğü Sauron yapıyor ama nasıl yapıyor. Orta dünyaya indirilen ve Tanrıların indirdiği tüm yüzükleri (İnsanlara 9, elflere 3 vs.) birleştirip hepsine hükmediyor (Elflerin yüzükleri dışında) Bu yüzüğe kendi gücünü de katıyor ve zamanla yüzükle bütünleşiyor. Bundan dolayı yüzük yok olunca Sauron da yok oluyor.

quote:

Hocam bu yüzükleri Tanrılar veriyor bu ırklara.
    Kitapları defalarca okumuş olmam ve bunun verdiği tecrübe ile en iyi okuma sırası bence:
    1) Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği
    2) The Hobit
    3) Yüzüklerin Efendisi İki Kule
    4Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü
    5) ve son olarak Silmarillion
    Çoğu kişi Silmarillionun ilk okunması gerektiğini söylüyor ama şöyle düşün sen sayıları bilmeden toplama yapabilirmisin, hayır o zaman önce olayları basitinden kavrayıp ilerlet.
    Eğer bu verdiğim sırayla okursan cok daha iyi anlarsın ve bana minnettar kalırsın.

Güç yüzüklerinin Tanrılar tarafından verildiğini baya bir savumuş ama Noldor Warrior kendisini uyarmış. Noldor Warrior'a teşekkür ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

Güç Yüzüklerini ( Nenya, Narya ve Vilya) Annatar(Sauron aynı zamanda hediyelerin efendisi demektir)'ın bilgileri sayesinde ünlü elf demircisi Celebrimbor dövmüştür. Tek Yüzük'te bizzat Sauron tarafından yapılmıştır.

quote:

Hocam o düştükleriyer cücelerin sonsuzluk olarak tabir ettikleri yer. Gandalf dünyaya ilk indirildiğinde diğerleri aksine çok güçlü değil fakat ilim sahibidir. O kırbaçlı canavar dediğin Balrog ile savaşırken sürekli düşüyorlar günler boyunca. Sonunda orta dünyanın dışına geldiklerinde 2 sininde dövüşecek hali kalmıyor, gandalf o yaratığı öldürdükten sonra kendi de ölüyor. Daha sonra onu orta dünyaya indiren güç yani Tanrı(filmdeki) onu görevini tamamlaması için daha güçlü bi halde yeryüzüne gönderiyor.

Ardından Gelen Soru: hocam iyi de filmde dagin tepesinde yikik bi kuleden cikiyor gandalf ile balrog.. orada bitap sekilde dovusuyorlar yani cukura dusup tekrar dagin tepesi ne alaka? ( dunyanin diger tarafindan mi cikiyorlar) aha otobuste kavga cikti

quote:

Aynen öyle hocam o dağ dünyanın dışında bir yer.

quote:

Tom Bombadil kesilmiş sahnelerde vardır. Youtube dan araştırabilirsiniz.

Tom Bombadil Extended Edition'da dahil, filmde olmayan bir karakterdir.

quote:

Silmarillionun özeti ve yüzüklerin efendisi deneyimi olmayanlar için sırası
    Kısaca özetini yapayım bildiğimiz Yüzüklerin Efendisi filminin geçtiği yerlerin nasıl oluştuğu, ilk evrelerini yani kısacası Allah dünyayı nasıl yaratmışsa John Ronald Reuel Tolkien de kafasındaki orta dünyanın nasıl yaratıldığını anlatıyor ama bu anlatımının en iyi kısmı hiç bir şekilde kendi dini bakış açısını koymuyor. Kitap şöyle başlar; '' Önce Eru vardı'' yani kitaba göre ilk ve en büyük tanrıyı anlatıyor (Kesinlikle bunu gerçek dünyaya uyarlamaya çalışmayın yoksa çok saçma şeyler çıkar) Daha sonra bu tanrının yarattığı tanrıları(1.sinden daha güçsüz olanları) anlatıyor. İlk tanrının adı Eru; diğer bir ismiyle Valar. Ondan sonra gelenlerin ve kudreti ondan az olanların ismi ise Maia. Bu tanrılar dünyayı yaratmaya karar veriyor ve dünyanın yaratılma evrelerini anlatıyor.Her kitapta olduğu gibi bundada kötü güçlerle iyi güçlerin çatışması ve bunun dünyaya yansımasını anlatıyor.

quote:

Hocam Gandalf bir Maiadır. Yani Herkül gibi bir yarım Tanrıdır. Melkor kötülüklerin efendisi bir Valardır yani Tanrıdır. Erudan bile güçlü olduğu dönemler olmuştur. Sauron Melkorun hizmetkarı ve öğrencisidir. Witchking ise Sauronun öğrencisi. Yani bakacak olursak Gandalfla Witchking arasında tam bir seviye farkı var ve Gandalfın tek Word of powerına bakar.

quote:

Hocam şu mantıkla git. Melkor da dünyayı yaratmak için gönderilenlerden yani Valar. Melkor kimin kardeşi => Iluvatar. En güçlü sınıf nedir? Valar, o zaman Iluvatar da bir çeşit valardır Aynı ungoliantın Maia olması gibi.

quote:

Hocam Elendil ve Gil galad kıran kırana savaşıyor, Elendil ölüyor. Gil galad bundan asırlarca sonra Galadrielle birlikte, Gimli ve Legolas Gri Limanlara açılınca ölüyor. Bu dönemlerde Aragorn da ölüyor Arwen de bunun üzerine kahrından ölüyor. Gelelim sorunuza. Normal bir elf ve insanın Sauronla başa çıkamayacağını düşünüyordum demişsiniz; onlar zaten normal değil şu ana kadar dünya üzerinde gelmiş geçmiş en güçlü elf ve insanların arasındadır. Bu olaya kitap uzun süre yer vermemiştir. Kısaca Sauronla Gil-Galad ve Elendilin dövüşünü anlatmış daha sonrada İsildurun Sauronu öldürüşünü. Bunları toplam 10 satırda anlatıyordu John Ronald Reuel.

Öncesinde Gelen Yorum: Legolasla Gimli gemi yapıp açık denizlere yardırıyolar sonra bir daha hiç görülmüyolar.

quote:

Evet hocam hatta o sıralarda Galadriel ve Gil-Galad ölür. İkisinde de birer yüzük vardır ancak insanlarla çok iç içe bulunan elfler solar ve ölümlü olur. Sonra Aragorn ölür, Arwen bunun kahrına dayanamaz ve bir yıl sonra o da ölür.

Up Up Up! Var mı soru?

Öncesinde Gelen Uyarı: Konuda bilgi yanlışlığı var gil-galad sauron tarafından kuşatma sırasında elendil ile birlikte öldürülmüştür.

quote:

Sizde yanlışlık var. Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü kronolojik tarih bölümünden önceki sayfa ilk paragraf ''Galadriel ile Gil-Galad da göçüp gittiğinde dünyadan...''

Gil-galad Son İttifak'ta Elendil ile birlikte ölmüştür.
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forcé -- 10 Ocak 2012; 12:12:16 >

• Konu güncelse bir sorum olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Konu güncelse bir sorum olacak.

Sen sor mutlaka cevap veren çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.