Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: itachi237

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: kappa43

Bende bişeyler sorayım bari :D

1. angamar mı ney orası kitapta gösteriliyomu bkz: battle for middle earth 2 rise of witch king
    2. filmde neden kesilmiş sahneler vardı (niye kestiler yani)
    3.filmin sonunda frodo gandalf bide elfler ölümsüz topraklara gitikten sonra diyerlerine ne oldu (gimli ,legolas vb)
    4.the hobbit ne zaman çıkacak (bu soru sayılmaz ama :P)
    5.legolas neden mirkwood un kralı olmadı bkz: trandul (legolasın babası + mirkwooddun kralıydı ne oldu :s

1) Hatırladığım kadarıyla İsildur yüzüğü Sauron'dan aldıktan sonra Witch King, Kuzeydeki Angmar'a gidiyor ve orada bir krallık kuruyor. Aragorn gibi kolcular da kuzey toprakları Witch King'den korumak için orada bulunuyorlar.

2) Çok uzun olduğunu düşünmüş olmalılar ki kesmişler. Bazı filmlerde sinema sonrası DVD'leri de satabilmek için özel seçenekler kısmına "Çıkarılmış sahneler" diyerek 1 dk'lık sadece yürümeyi gösteren bölümleri koydukları düşünülürse bursalı daha iyi.

3) Aragorn, Arwen'le yaşayıp normal bir şekilde ölüyor. Bir söylentiye göre Legolas ile Gimli Aragorn'un ölümünden sonra Batıya yelken acıyorlar. Sam de gidiyor Batıya, yüzüğü takmış olduğu için. Pippin ve Merry normal ölüyorlar sanırım. Arwen'e ne oluyor hatırlamıyorum, kederinden ölüyor olabilir.

4) Kasım'da çıkıyor.

5) Oluyor zaten. Hatırlarsan filmi , son sahnesinde başında taç vardı.
    yanlış bilgi

Hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

1. angamar mı ney orası kitapta gösteriliyomu bkz: battle for middle earth 2 rise of witch king
    3.filmin sonunda frodo gandalf bide elfler ölümsüz topraklara gitikten sonra diyerlerine ne oldu (gimli ,legolas vb)
    5.legolas neden mirkwood un kralı olmadı bkz: trandul (legolasın babası + mirkwooddun kralıydı ne oldu :s

1) Hatırladığım kadarıyla İsildur yüzüğü Sauron'dan aldıktan sonra Witch King, Kuzeydeki Angmar'a gidiyor ve orada bir krallık kuruyor. Aragorn gibi kolcular da kuzey toprakları Witch King'den korumak için orada bulunuyorlar.

2) Çok uzun olduğunu düşünmüş olmalılar ki kesmişler. Bazı filmlerde sinema sonrası DVD'leri de satabilmek için özel seçenekler kısmına "Çıkarılmış sahneler" diyerek 1 dk'lık sadece yürümeyi gösteren bölümleri koydukları düşünülürse bursalı daha iyi.

3) Aragorn, Arwen'le yaşayıp normal bir şekilde ölüyor. Bir söylentiye göre Legolas ile Gimli Aragorn'un ölümünden sonra Batıya yelken acıyorlar. Sam de gidiyor Batıya, yüzüğü takmış olduğu için. Pippin ve Merry normal ölüyorlar sanırım. Arwen'e ne oluyor hatırlamıyorum, kederinden ölüyor olabilir.

4) Kasım'da çıkıyor.

yanlış bilgi

Hangisi?

legolas kral olmuyor. elf kralları ölene kadar kral değişmez zaten tranduilde ölmüyor . silmarillionda anca kral ölürse değişti kral . arkadaşında dediği gibi
    Legolas yüzük savaşından sonra Osgiliath yakınlarında Ithilien'de orman elfelri kolonisi kurdu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4) Kasım'da çıkıyor.

yanlış bilgi

Hangisi?

legolas kral olmuyor. elf kralları ölene kadar kral değişmez zaten tranduilde ölmüyor . silmarillionda anca kral ölürse değişti kral . arkadaşında dediği gibi
    Legolas yüzük savaşından sonra Osgiliath yakınlarında Ithilien'de orman elfelri kolonisi kurdu.

Olabilir. Emin değildim ondan zaten. Kaç sene oldu okuyalı, olsun o kadar.

• Hobbit, Hurin'in Çocukları, Roverandom, Silmarillion, Tehlikeli Diyardan Öyküler, Sigurd ile Gudrun Efsanesi ve Yüzüklerin Efendisi

Bu kitapları aldım ama hangi sıraya göre okumalıyım karar veremedim. Konuyu açan arkadaş bi sıralama vermiş ama sadece 5 kitabın sıralaması var. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

Hobbit, Hurin'in Çocukları, Roverandom, Silmarillion, Tehlikeli Diyardan Öyküler, Sigurd ile Gudrun Efsanesi ve Yüzüklerin Efendisi

Bu kitapları aldım ama hangi sıraya göre okumalıyım karar veremedim. Konuyu açan arkadaş bi sıralama vermiş ama sadece 5 kitabın sıralaması var. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

roverandom, tehlikeli diyardan öyküler ve sigurd ile gudrun efsanesi bu 3 kitap seriyle alakalı değil, bağımsız. istediğin gibi okuyabilirsin bunları.

ben hobbit-yüzüklerin efendisi-silmarillion-hurinin çocukları sırasıyla okudum
    silmarillionda turin turambar bölümüne gelince hurinin çocuklarını okudum bitirdim silmarilliona devam ettim sonra.

roverandomu hiç sevmedim. tehlikeli diyardan öykülerden 4 öyküden sadece hamlı gilesinki güzeldi bence diğerleri vasat:)

kronolojik sıra: silmarillion-hurinin çocukları-hobbit-yüzüklerin efendisi şeklinde okuma

• Niye kronolojik okumasın? Yüzüklerin Efendisi'nde geçen bazı ayrıntıları Silmarillion'u okumayan anlayamaz. Yine Silmarillion'un sonundaki Güç Yüzüklerine Dair'i okumasa yüzükler hakkında bilgi edinemez. Silmarillion'u da okumasa Güç Yüzüklerine Dair'i anlamaz. Hobbit'i okumasa Yüzüklerin Efendisi'nin başındaki Bilbo'nun konuştuklarını anlayamaz.

Ben Silmarillion'dan başladım. Sonra -arada Güç Yüzüklerine Dair'i- Hobbit'i ve Üçlemeyi okudum. Çok da güzel oldu.

Húrin'in Çocukları'nı sonra da okuyabilirsin, Silmarillion'dan sonra da. Silmarillion'da geniş bir özeti var çünkü. Bir an önce Üçlemeye geçmek istersen en son oku.

Diğer kitaplar da bağımsız oldukları için onları en son oku. İlk onları okuma. Çünkü dünyanın başlangıcını anlatan kitap Silmarillion'dur.

Kronolojik sıraya neden karşısınız anlamış değilim. Adı üstünde sırayla, her şey çok daha iyi anlaşılır ve bu da okumaya eğlence katar. Okuduğumu anlamadıktan sonra ne yapayım ben o kitabı.

• ben birden fazla okumayı düşündüğüm için ilk olarak üstteki gibi bir sıralama seçtim. sonraki okumalarımda kronolojik sırayı takip edeceğimi düşünerek. ilk önce alacağım zevke bakmıştım.(ayrıca 10 yıldır kitap okumayan biri olarak silmarillionla başlamak olmaz dedim. diğer sıralamayı seçmemde diğer etken buydu. hobbit gibi bir kitapla ısınma turu atmış oldum:D:D)
  • Evet, onu belirtmeyi unutmuşum. Silmarillion ağır bir kitaptır. Kitap okumayı fazla sevmiyorsanız sizi zorlayabilir. Bu durumda en iyi başlangıç Hobbit olacaktır.

• Kitap okumayı severim. Bu yüzden sıkılmam. Benim için önemli olan en doğru sıra ile okumak. :)

• quote:

Kitap okumayı severim. Bu yüzden sıkılmam. Benim için önemli olan en doğru sıra ile okumak. :)

o zaman erchamionun dediği gibi okumanı tavsiye ederim. ben uzun zamandır ilk okudupum kitabın silmarillion olmasının okumaya küsmeye neden olacağını düşündüğümden diğer sırayla okudum.

yalnız genel kanının aksine silmarillion bana o kadar da ağır gelmedi(ilk 50 sayfası hariç yeni bir sürü isim vs. geçiyor ilk sayfalarda) ilk 50 sayfayı 2 kez okuduktan sonra devam edebildim kitabın kalanına. sonradan çok sürükleyici geldi bana:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

Kitap okumayı severim. Bu yüzden sıkılmam. Benim için önemli olan en doğru sıra ile okumak. :)

o zaman erchamionun dediği gibi okumanı tavsiye ederim. ben uzun zamandır ilk okudupum kitabın silmarillion olmasının okumaya küsmeye neden olacağını düşündüğümden diğer sırayla okudum.

yalnız genel kanının aksine silmarillion bana o kadar da ağır gelmedi(ilk 50 sayfası hariç yeni bir sürü isim vs. geçiyor ilk sayfalarda) ilk 50 sayfayı 2 kez okuduktan sonra devam edebildim kitabın kalanına. sonradan çok sürükleyici geldi bana:)

Teşekkür ederim. :)

• Bu Frodonun yüzüğü yok ettiği yerin kapısında niye hiç adam beklemiyor madem o kadar önemli, ya da niye kaya ile kapatmıyorlar orayı hep merak etmişimdir çocukluğumdan beri
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

Bu Frodonun yüzüğü yok ettiği yerin kapısında niye hiç adam beklemiyor madem o kadar önemli, ya da niye kaya ile kapatmıyorlar orayı hep merak etmişimdir çocukluğumdan beri

gandalf şuna yakın birşey diyordu bi yerde.

"yüzüğü yok etmeye çalıştığımız henüz sauronun en kötü rüyalarına bile girmemiştir"

yani;
    sauron yüzüğün yok edilmek istendiğine ihtimal bile vermemiş. O yüzüğün gücünü kullanmaya çalışacaklarını düşünmüş ve en büyük aptallığı bu olmuş.
  • quote:

quote:

Bu Frodonun yüzüğü yok ettiği yerin kapısında niye hiç adam beklemiyor madem o kadar önemli, ya da niye kaya ile kapatmıyorlar orayı hep merak etmişimdir çocukluğumdan beri

"yüzüğü yok etmeye çalıştığımız henüz sauronun en kötü rüyalarına bile girmemiştir"

yani;
    sauron yüzüğün yok edilmek istendiğine ihtimal bile vermemiş. O yüzüğün gücünü kullanmaya çalışacaklarını düşünmüş ve en büyük aptallığı bu olmuş.

+1 :)

• quote:

quote:

yani;

iyi olmuş kerataya bi de bu youtubeda fln bi video vardı Black Gate önünde Sauron gözüküyordu bu fan yapımı mı yoksa orjinal hikayede de bunun gibi şeyler var mıydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AxeII -- 21 Haziran 2012; 17:28:55 >

• quote:

iyi olmuş kerataya bi de bu youtubeda fln bi video vardı Black Gate önünde Sauron gözüküyordu bu fan yapımı mı yoksa orjinal hikayede de bunun gibi şeyler var mıydı ?

hocam mouth of sauron diyolar o herif çıkıyo eşşeğiyle kapıyo orjinalde:D:D resimleri altta
    http://www.itusozluk.com/gorseller/mouth+of+sauron/134863

yalnız sauronun gözünden başka bişey hatırlamıyorum ben o kapıda ne filmde ne de kitapta.
    o dediğiniz video fan yapımı olsa gerek. şimdi ben de merak ettim. linki varsa atarsanız sevinirim:)

• quote:

quote:

hocam mouth of sauron diyolar o herif çıkıyo eşşeğiyle kapıyo orjinalde:D:D resimleri altta

yalnız sauronun gözünden başka bişey hatırlamıyorum ben o kapıda ne filmde ne de kitapta.
    o dediğiniz video fan yapımı olsa gerek. şimdi ben de merak ettim. linki varsa atarsanız sevinirim:)

yok hocam ağız değil bi arkadaş geçen sene facede etiketlemişti beni de bende o videoyu arıyorum şimdi

%90 fan yapımı %10 bence filmi çekerken bi de şöyle bir şey çekelim hazır set kurulu iken demiş olabilirler

• quote:

quote:

quote:

yok hocam ağız değil bi arkadaş geçen sene facede etiketlemişti beni de bende o videoyu arıyorum şimdi

%90 fan yapımı %10 bence filmi çekerken bi de şöyle bir şey çekelim hazır set kurulu iken demiş olabilirler

hocam extended filmleri 20şer kez izlemişimdir en az sanmıyorum atlayacağımı. zaten sauronun vücut bulması imkansız yüzük olmadan nasıl çıksın kapıya:) fanlar çekmiştir onu kesin:) bulursanız paylaşın

• quote:

hocam extended filmleri 20şer kez izlemişimdir en az sanmıyorum atlayacağımı. zaten sauronun vücut bulması imkansız yüzük olmadan nasıl çıksın kapıya:) fanlar çekmiştir onu kesin:) bulursanız paylaşın

bende bi 10ar kez bakmışımdır filmde yok kesinlikle. zaten orjinalde olmadığını biliyordum ama yinede emin olmak istedim kitabını okumadığım için.

bahsettiğim video;

• quote:

bende bi 10ar kez bakmışımdır filmde yok kesinlikle. zaten orjinalde olmadığını biliyordum ama yinede emin olmak istedim kitabını okumadığım için.

bahsettiğim video;

yok hocam adamlar kendileri eklemiş. aragorn vs sauron kılıç kılıca dövüştüğü sahne de iri savaş trolüyle dövüştüğü sahne. :D:D ben youtubedan az lotr videoları izliyim:D

sen en iyisi parodylerle devam et:D:D
    jack black
    http://www.youtube.com/watch?v=Q1cPbHPqKPc

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.