Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yumiy

gandalf son ittifakın sauronu yendiği savaşta savaşmış mıdır o sırada yaşıyormudur yaşıyorsa nerelerdedir.
    birde elendil-gilgalat vs sauron dövüşü hangi kitapta anlatılıyor

Gandalf o savaşta yoktu.Orta Dünya'da değildi.Batıda Valar ile birlikte Valinor'da yaşıyordu.Savaştan sonra Sauron'un tekrar güçlenmesine karşı Istari olarak bilinen 5 Maia gönderildi Orta Dünya'ya.Gandalf'da bunların içindeydi.
    Son ittifak savaşı Silmarillion kitabının Güç Yüzüklerine Dair bölümünde anlatılmaktadır.
  • Haftaya pazartesi Cnbc-e'de Kralın Dönüşü var kaçırmayın arkadaşlar hemide orjinal .

quote:

gandalf son ittifakın sauronu yendiği savaşta savaşmış mıdır o sırada yaşıyormudur yaşıyorsa nerelerdedir.
    birde elendil-gilgalat vs sauron dövüşü hangi kitapta anlatılıyor

Son İttifak Savaşı 2.Çağ'da olmuştu sonlarında zaten Sauron'un mağlup olmasıyla 3.Çağ başladı zaten Gandalf'ın doğum tarihi ve ölüm tarihi bilinmiyor zaten ölümsüz ayrıca Gandalf 3.Çağ'da Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücü arasındadır zaten hikayenin başlangıcıda o Bilbo'nun yüzüğü bulmasıyla başlıyor Gandalf'ın çok önce yaratılığını düşünürsek o savaş'a büyücüler katılmadı sanırım savaşın içeriğini bilmiyorum ama büyük ihtimal yaşıyor olabilir Silmarillion'da bunlar hakkında bilgi olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

arkadaslar mobılden gırıyorum cıtızen ayarlarla oynamıs galıba bır sorum daha vardı usttekı mesajıma ekleyecektım fakat butonlar sılınmıs ... Soruma gelınce bu yuzuklerın efendısınde anlatılan ne bılıyım orklar buyuculer nazgul ortacag vs. Bunlar dunyada bır donem yasanmıs olaylar mı yoksa tamamen hayal urunu mu ? Cunku vıkıpedıye baktım baya bır sey yazılmıs bu konu hakkında ama gercek veya hayali oldugu hakkında hıcbır bılgı verılmemıs ...

Hayal tabii ki. Tolkien isimli adamın kitabından uyarlama. Bazıları II. Dünya Savaşı'nın etkisinde kalan Tolkien insan ırklarını oradaki elf/insan/ork/cüce falana benzetmiş hatta Türkler de orkmuş falan. Ama tabii ki gerçekliği yok bunların.

O batıya (gemilerle gittikleri yer) gitme mevzusu da şöyle: (Bu konuda da epeyce sorulmuştur, ama kısaca özet geçeyim.) Şimdi bu hayali dünyayı yaratan bir tanrı var hikayede. Bu hayali dünyanın adı Arda. Bu Arda'da kıtalar var işte. Orta Dünya bu kıtalardan biri. Neyse, bu tanrı Vala ve onların yardımcısı olan Maia'ları yaratıyor ilk olarak. (Bunlar hir nevi Tanrının çocukları ama tanrı diyelim bunlara, zira en büyük Tanrı'nın etkisi pek yok.) Mesela Gandalf, Saruman, Sauron birer Maia. Neyse. Bu tanrılar dünyayı şekillendiriyor, ay ve güneşi yaratıyor, dağları falan yaratıyorlar. Sonra o en büyük tanrı (Iluvatar onun adı) ilk doğanları, elfler'i yaratıyor. Bu tanrıların (Vala-Maia) Orta Dünyanın batısında yaşadıkları Valinor denen bir kıta (veya ada, her neyse) var. Elfler'i oraya götürüyorlar. (Sonra ikinci doğanlar (insanlar) yaratılıyor. Asıl ırklar bu ikisi: Elfler ve insanlar. Vala'lardan biri de kafasına göre cüceleri yaratıyor falan.) Bu elflerden biri üç tane mükemmel mücevher yapıyor. (Silmaril deniyor onlara.) Tanrılardan kötü olanı (Melkor-Sauron'un efendisi) çalıyor bunları, Orta Dünya'ya (doğuya) kaçıyor. Sonra elfler de o mücevherleri geri almak için peşinden gidiyor, savaş yapıyorlar bir sürü. (Orklar, Melkor'un elflerden çevirerek oluşturduğu canavarlar.) Sonunda Melkor'u yenip alıyorlar mücevherleri. Sonra batıya geri gidiyorlar. Bir kısmı kalıyor ama. Bu kalanlar Galadriel, Elrond gibiler işte. Gandalf da bir Maia ya, tanrı yardımcısı yani. O da batıdaydı, o da gidiyor geldiği yere, Elrond ve Galadriel gibi. Frodo ile amcası Bilbo da yüzüğü taktığı için oraya gitmekte ödüllendiriliyor. (Elflerden başkası gidemiyor normalde oraya, tanrılar yasaklamış çünkü, insanlar onlara karşı geldiler daha önce.)

İşte böyle. Daha açık istiyorsan ga Silmarillion isimli kitabı oku -ki mükemmel bir kitaptır- ya da bu konuyu tara -çok cevap verildi böyle sorulara burada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hazır böyle konu yakalamışken sorumu sorayım bari.Sorum yüzükle ilgili anlamdığım şey yüzüğün verdiği gücün tam olarak ne olduğu ve filmde sanki bu konud bir kopukluk var gibime geldi yüzüğü takan frodo sadece görünmez oluyor ve öylece dolaşıyor herhangi üstün bir güç vesaire frketmedim acaba farklı kişilerde farklı etkileremi yol açıyor.İkinci sorumda gandalfla ilgili gandalf filmde çok az büyü kullnıyor ve sanki biraz pasif kalıyor bunun nedeni nedir?
  • Güzel başlık olmuş aklımda takılan çoğu sorunun cevabını buldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LORDFURKAN

Hazır böyle konu yakalamışken sorumu sorayım bari.Sorum yüzükle ilgili anlamdığım şey yüzüğün verdiği gücün tam olarak ne olduğu ve filmde sanki bu konud bir kopukluk var gibime geldi yüzüğü takan frodo sadece görünmez oluyor ve öylece dolaşıyor herhangi üstün bir güç vesaire frketmedim acaba farklı kişilerde farklı etkileremi yol açıyor.İkinci sorumda gandalfla ilgili gandalf filmde çok az büyü kullnıyor ve sanki biraz pasif kalıyor bunun nedeni nedir?

Gandalf Ak olarak geri gönderildiğinde görevi şu;
    İnsanları cesaretlendirmek, onlara öğütler vermek.Ki Aragorn'a diğer yoldan git gemilere dikkat et diyor.Biliyor ne yapması gerektiğini ama Aragorn'un kendisinin başarması gerek o yüzden söylemiyor ona.Ayrıca Moria Madenlerinde olanları biliyor.Goblinlerin cücelerin şehrini yıktığını biliyor.Ayrıca Balrog'u da biliyor ve köprüde karşılaşacağınıda biliyor.Hatta bu durumda ne yapsam diye de düşünmüş ki o yüzden ellerini bırakıyor.Yani Gandalf çok bilgili bu konuda.
    Gandalf Orta Dünya'ya tekrar gönderildiğinde, Eru onu hiç bir silahtan etkilenmeyecek güçte göndermiştir.İsteseydi çok daha büyük yardımlar edebilirdi ama kadere karışmak istemedi.

• quote:

Hazır böyle konu yakalamışken sorumu sorayım bari.Sorum yüzükle ilgili anlamdığım şey yüzüğün verdiği gücün tam olarak ne olduğu ve filmde sanki bu konud bir kopukluk var gibime geldi yüzüğü takan frodo sadece görünmez oluyor ve öylece dolaşıyor herhangi üstün bir güç vesaire frketmedim acaba farklı kişilerde farklı etkileremi yol açıyor.İkinci sorumda gandalfla ilgili gandalf filmde çok az büyü kullnıyor ve sanki biraz pasif kalıyor bunun nedeni nedir?

Yüzük,takan kişinin büyük bir kudreti yoksa sadece görünmezlik veriyor.Ama takan kişi çok kudretli biri ise yüzük sayesinde en az Sauron kadar güç kazanabilir.Örneğin Gandalf yüzüğü kullansaydı Sauron kadar gücü olurdu ve Sauron'u yenerdi.Fakat kullanmak istemediler.Çünkü yüzük,takan kişiyi etkiler ve ayrılık ortamı oluşturur.Yani belkide Gandalf,Sauron'un yaptıklarını yapıp Orta Dünya'nın kralı olurdu.Böyle bir gücün Orta Dünya'da bulunması çok sakıncalı.O yüzden yok etmeyi tercih ettiler.(Kitaba göre yazdım.Filmde yüzük Sauron'dan başkasına itaat etmez yazıyor.Böyle birşey yok.)

quote:

Orjinalden alıntı: emre1270393

quote:

Gandalf Ak olarak geri gönderildiğinde görevi şu;
    İnsanları cesaretlendirmek, onlara öğütler vermek.Ki Aragorn'a diğer yoldan git gemilere dikkat et diyor.Biliyor ne yapması gerektiğini ama Aragorn'un kendisinin başarması gerek o yüzden söylemiyor ona.Ayrıca Moria Madenlerinde olanları biliyor.Goblinlerin cücelerin şehrini yıktığını biliyor.Ayrıca Balrog'u da biliyor ve köprüde karşılaşacağınıda biliyor.Hatta bu durumda ne yapsam diye de düşünmüş ki o yüzden ellerini bırakıyor.Yani Gandalf çok bilgili bu konuda.
    Gandalf Orta Dünya'ya tekrar gönderildiğinde, Eru onu hiç bir silahtan etkilenmeyecek güçte göndermiştir.İsteseydi çok daha büyük yardımlar edebilirdi ama kadere karışmak istemedi.

Yanlış bilgiler var burada.Gandalf Orta Dünya'ya tekrar gönderilmedi.Hiç ölmemişti.Sadece Balrog'la savaştıktan sonra zayıf düştü.Saruman'ın ihanetinden sonra,muhtemelen Valar tarafından Saruman'ın gücü(Yani aklığı,Istarilerin başkanlığı) Gandalf'a verildi.Ayrıca Gandalf birşey yapmadı,sadece öğüt verdi demek çok yanlış.Yüzüğü ilk o farketti.Saruman'la dövüştü.Frodo'yu Nazgul'lerden dereyi taşırarak kurtardı.(Kitapta o yaptı.Arwen değil.)Yüzük kardeşliğine rehberlik etti.Moria'da Balrog'u yendi ve kardeşliği kurtardı.Rohan'ın Helm's Deep'de düşmesini engelledi yardım getirerek.Tekrar Saruman'ı yendi.Minas Trith'e giderek onları uyardı.Witch King'in Minas Trith kapısından girmesini engelledi.Faramir'i ölmekten kurtardı.Denethor'un ölmesinden sonra ordular komutanlık yaptı.Kara kapılar önünde insanlarla omuz omuza savaştı.Daha ne yapsın.

• Filmde sadece Sauron'a itaat eder demişsiniz de. Filmin başında Gandalf yüzüğü alacakken güç yüzüğü olduğunu fark edip almadı mesela? Yüzük onu etkiler, iradesini ele geçirir diye mi? Yine filmde Frodo ile konuşurken "Yüzüğü iyilik yapmak için kullanırım." falan diyordu.

Ama bir şey takıldı kafama burada. Yüzüğün yapımcısı Sauron olduğuna göre sadece ona itaat etmesi gerekmez mi? Çünkü o farklı bir şekilde yapıldı diğerlerinden?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Yanlış bilgiler var burada.Gandalf Orta Dünya'ya tekrar gönderilmedi.Hiç ölmemişti.Sadece Balrog'la savaştıktan sonra zayıf düştü.Saruman'ın ihanetinden sonra,muhtemelen Valar tarafından Saruman'ın gücü(Yani aklığı,Istarilerin başkanlığı) Gandalf'a verildi.Ayrıca Gandalf birşey yapmadı,sadece öğüt verdi demek çok yanlış.Yüzüğü ilk o farketti.Saruman'la dövüştü.Frodo'yu Nazgul'lerden dereyi taşırarak kurtardı.(Kitapta o yaptı.Arwen değil.)Yüzük kardeşliğine rehberlik etti.Moria'da Balrog'u yendi ve kardeşliği kurtardı.Rohan'ın Helm's Deep'de düşmesini engelledi yardım getirerek.Tekrar Saruman'ı yendi.Minas Trith'e giderek onları uyardı.Witch King'in Minas Trith kapısından girmesini engelledi.Faramir'i ölmekten kurtardı.Denethor'un ölmesinden sonra ordular komutanlık yaptı.Kara kapılar önünde insanlarla omuz omuza savaştı.Daha ne yapsın.

Bana demişsin ama kendin daha çok yanlış şeyler yazmışsın.
    1-)Ben Gandalf'ın öldüğünü söylemedim.Eru'nun huzuruna çıkartıldı ve görevini tamamlaması için geri gönderildi.Ayrıca öğütler verdi kelimesi orta dünya'ya ak olarak geldikten sonrası içindir.Ayrıca Arwen kitapta kurtarmamıştır doğru fakat Gandalf'ta kurtarmamıştır.Çünkü Gandalf o sırada Orthanc'ta hapisti.Glorfindel gibi muhteşem bir komutan kurtardı onları.Frodo'yu o kurtardı ki sen Glorfindel'i de bilmezsin.Gandalf'ın günlerce savaştığı Balrog'ların en güçlüsünü öldürü.Hemde en güçlüsü.

Bu arada Rohan'ın kurtarılması Eomer yada Gandalf tarafından değil.Yardıma gelen Batıağıl Komutanı Erkenbrand.

Ayrıca Anlatmak istediğim şu; Gandalf'ın hiç bir silahtan etkilenmeyecek şekilde geri gönderilmesinden sonra Gandalf'ın orada burada savaşması önemli değil.Çünkü silahlardan etkilenmiyor.Genellikle insanları yönetmiş öğütler vermiştir.Pelennor Çayırları savaşında şehri savunurken savaşı o yönetti, yani öğütler verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1270393 -- 21 Ekim 2012; 19:19:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

1-)Ben Gandalf'ın öldüğünü söylemedim.Eru'nun huzuruna çıkartıldı ve görevini tamamlaması için geri gönderildi.Ayrıca öğütler verdi kelimesi orta dünya'ya ak olarak geldikten sonrası içindir.Ayrıca Arwen kitapta kurtarmamıştır doğru fakat Gandalf'ta kurtarmamıştır.Çünkü Gandalf o sırada Orthanc'ta hapisti.Glorfindel gibi muhteşem bir komutan kurtardı onları.Frodo'yu o kurtardı ki sen Glorfindel'i de bilmezsin.Gandalf'ın günlerce savaştığı Balrog'ların en güçlüsünü öldürü.Hemde en güçlüsü.

Bu arada Rohan'ın kurtarılması Eomer yada Gandalf tarafından değil.Yardıma gelen Batıağıl Komutanı Erkenbrand.

Ayrıca Anlatmak istediğim şu; Gandalf'ın hiç bir silahtan etkilenmeyecek şekilde geri gönderilmesinden sonra Gandalf'ın orada burada savaşması önemli değil.Çünkü silahlardan etkilenmiyor.Genellikle insanları yönetmiş öğütler vermiştir.Pelennor Çayırları savaşında şehri savunurken savaşı o yönetti, yani öğütler verdi.

Senin de yanlışın var. Orada Frodo ve yüzüğü nazgullardan Elrond kurtarmıştır, bu filmde de belirtiliyor zaten. Glorfindel bu olaylar olduğu sırada Aragorn ve diğer hobbitlerle birlikte bir kayanın arkasında saklanıyordu.

Filmde Arwen'in kurtarması ise Arwen sadece habe veriyor Elrond'a bir bakıma, o da işlemi gerçekleştiriyor. Arwen'in yaptığı bir şey yok yani filmde.

Ayrıca Orthanc'taydı diyorsunuz da bu olaylar olduğu sırada oradan kaçmıştı zaten Gandalf. Frodo gözlerini açtığında yanındaydı hatırlarsanız, kitapta da öyle. Sonra Divan'a katıldı falan.

Yine Gandalf at şeklini vermiştir suya orada.

• quote:

Ne diyim haklısın belki.Uzun zaman oldu okuyalı
  • quote:

quote:

Ne diyim haklısın belki.Uzun zaman oldu okuyalı

Bana diyorsun herhalde, alıntı uyarı yaptı da.

Glorfindel, ata binmemiştir filmde Arwen'in yaptığı gibi. Asphaloth (At) kendi götürmüştür Frodo'yu nehre.

• quote:

quote:

Yazdığın şeylerin yarısı yanlış.Bence bütün kitapları yeniden oku.

Gandalf'ın Eru'nun huzuruna çıkarıldığı nerede yazıyor?Hangi kitap?Eru Melkor'un elflere zulüm yaptığı devirlerde bile ortaya çıkmamışda Gandalf kim ki Eru'nun huzuruna çıkacak?Valar ne güne duruyor?

Gandalf'ın hiçbir silahtan etkilenmediği nerede yazıyor?Saçmalamışsın.Böyle birşey olabilir mi?O zaman ne gerek vardı.Yüzüğü alıp koşa koşa kendi gitseydi.

Gandalf Akkende,grikeykende sürekli öğüt veriyordu zaten.Dünyanın başlangıcından beri yaşıyor.Onun için bilgisi çok fazla.Yaptığı şeylerin çoğunuda akken yaptı.Zaten Valar onu,insanlara yardım etsin diye gönderdi.Hiçbirşey yapmadan öğüt vermesi komik kaçardı.

Glorfindel yardıma gitmiştir doğru.Fakat şimdi baktım kitaba,özür diliyorum nehiri Elrond taşırmış ve Gandalf'da yardım etmiş.Yüzük Kardeşliği kitabından aynen yazıyorum:
    "Taşkını kim yaptı?" diye sordu Frodo."
    "Elrond'un emriyle oldu,"diye cevap verdi Gandalf."Bu vadideki nehir onun hükmü altındadır ve hayat memat halinde Geçit'i kapatması lazım gelirse sular kızgınlıkla kabarır.Yüzüktayfları'nın başı atını suya sürdüğü anda taşkın salıverildi.Övünmek gibi olmasın,bende bir iki hususi ilavede bulunmadım değil.Dikkatini çekmemiş olabilir ama,dalgalardan bir kısmı üzerinde parlak beyaz binicileri olan büyük beyaz atlar biçimindeydi,ayrıca bir sürü de gümbür gümbür yuvarlanan kaya vardı.Acaba haddinden fazla şiddetli bir gazabı mı serbest bıraktık.

Ben Rohan'ı kurtardı derken tek başına mı yaptı diyorum?Erkenbrand'la beraber geldi Rohan için savaştı.

Glorfindel'i bilmiyormuşum.Glorfindel Balrog'ların en güçlüsünü yenmedi.En güçlü Balrog Gothmog'dur.Balrogların efendisi.Gondolin'in düşüşü esnasında Ecthelion tarafından öldürüldü.Glorfindel Balrog'u öldürmedi.Kendiyle beraber uçurumdan aşağı attı.Tuor'u ve grubunu kurtarmak için.

Bundan sonra daha dikkatli olursun umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 21 Ekim 2012; 23:41:08 >

• Ki o Glorfindel ile buradaki Glorfindel farklı.

Bu arada Orome, beni hiç takmıyorsun. Ben demiştim zaten nehri taşıranın Elrond olduğunu, Gandalf'ın da yardım ettiğini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Ki o Glorfindel ile buradaki Glorfindel farklı.

Bu arada Orome, beni hiç takmıyorsun. Ben demiştim zaten nehri taşıranın Elrond olduğunu, Gandalf'ın da yardım ettiğini?

Gördüm seni,sonra kitaba baktım emin oldum.Düzelttiğin için sağol.

Bu arada o Glorfindel'le bu Glorfindel aynı.Şöyle açıklayayım;
    Normalde elfler öldüklerinde Mandos'un salonlarına gider ve bir süre sonra yeniden yaşamaları için bedenleri geri verilirdi.Fakat Noldor Valar'ın yanından ayrıldıktan sonra üstlerine lanet serildi.Yani Noldor elfleri öldüklerinde tekrar bedenlerine kavuşamayacaklardı.Glorfindel'de bir Noldor.Fakat Glorfindel için bir istisna yapıldı.Gondolin'in gizli geçitlerinde Tuor,Idril,Glorfindel ve diğer elfler kaçıyordu.Balrog'da onları takip ediyordu.Glorfindel sırf onları kurtarabilmek amacıyla kendini feda edip Balrog'la beraber uçurumdan atladı ve öldü.Böyle yüce birşey yaptığı için Glorfindel'e bedeni geri verildi.Eğer bunu yapmasaydı Tuor ve Idril'in çocuğu olan Earendil Valar'a ulaşamayacaktı ve Morgoth yenilemeyecekti.Daha sonra Glorfindel tekrar Orta Dünya'ya geldi.

• Valar'ın Noldor elflerine bir lanet serdiğini hatırlamıyorum ölümden sonrası için? Zaten ölümden sonrasında tek yetkili Eru değil miydi? (Burayı yanlış hatırlıyor olabilirim.)
  • quote:

Valar'ın Noldor elflerine bir lanet serdiğini hatırlamıyorum ölümden sonrası için? Zaten ölümden sonrasında tek yetkili Eru değil miydi? (Burayı yanlış hatırlıyor olabilirim.)

Yok,Mandos yetkili.Ki birçok sefer kişinin ölmesine veya yaşamasına karar vermiştir.Örneğin Beren ile Luthien veya Elrond ve Elros'un insan veya elf olacaklarının tercihini kendilerine bırakması.İnsanların ömrünün uzatılması.(Numenor).Valar'ın tek yapamadığı şey insanlara elflerin ölümsüzlüğünü bahşetmek.Elflerin ölümsüzlüğü Illuvatar'dan geliyor.Silmarillion'da birçok kez bahsediliyor bundan.İsyan eden Noldor'un ölümsüz topraklara girmesi tamamen yasaklanmış.
  • Tamamen yasaklandıysa Elrond falan nasıl geri dönüyordu abi? Yasaklananlar Numenor'du bildiğim kadarıyla?

Bu arada Mandos'u unutmuşum. Vala mıydı o neydi?
  • quote:

Tamamen yasaklandıysa Elrond falan nasıl geri dönüyordu abi? Yasaklananlar Numenor'du bildiğim kadarıyla?

Elrond'a yasak değil.Çünkü lanet kalktı onun zamanında.Earendil'in oğlu Elrond.Babası Valar'dan özür diledi.Sonra Noldor'un çoğu zaten ölümsüz topraklara gitti.Gil-galad ve Elrond Orta Dünya'ya gitmeyi seçti.Kardeşi Elros'da Numenor'un kurucusu zaten.Mandos Vala,ölenler önce onun salonlarına gidiyor.
  • quote:

quote:

Tamamen yasaklandıysa Elrond falan nasıl geri dönüyordu abi? Yasaklananlar Numenor'du bildiğim kadarıyla?

Elrond'a yasak değil.Çünkü lanet kalktı onun zamanında.Earendil'in oğlu Elrond.Babası Valar'dan özür diledi.Sonra Noldor'un çoğu zaten ölümsüz topraklara gitti.Gil-galad ve Elrond Orta Dünya'ya gitmeyi seçti.Kardeşi Elros'da Numenor'un kurucusu zaten.Mandos Vala,ölenler önce onun salonlarına gidiyor.

Onları biliyorum hocam, o kadar da değil.

Mandos'u hatırladım şimdi. Gerçek adı Namo imiş hatta, Mandos sadece oturduğu yerin adıymış.

Tamam, Noldor'a Valinor'a gitme yasaklandı, Eärendil falan yardım istediğinde yardım geldikten sonra yasak kalktı falan da Mandos tamamen farklı bir yer. Ölümden sonrası için dedim zaten önceki mesajımda. Yani ölenler sanki geri geliyorlardı da sonra yasaklandı bu geri gelme durumu, Glorfindel'e ayrıcalık tanındı demişsin. Tamam, Glorfindel'e ayrıcalık tanınmış olabilir de ölenler zaten geri gelmiyordu ki Mandos'un salonlarından tekrar dünyaya?

Bu arada bir balrogu bem öldürüp hem de onun tarafından öldürülen kişi Ecthelion imiş ki buradakiniz konusu balrog en güçlü balrog olan Gothmog'dur. Glorfindel hakında balrog öldürdü yazmıyor, sadece onunla döğüşerek ölen elf yazıyor.

Neyse, bayağı unutmuşum kitabı. Hazır Hobbit de gelirken tekrar bir okumalıyım bu kitapları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 22 Ekim 2012; 1:58:23 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.