Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Tamamen yasaklandıysa Elrond falan nasıl geri dönüyordu abi? Yasaklananlar Numenor'du bildiğim kadarıyla?

Bu arada Mandos'u unutmuşum. Vala mıydı o neydi?

Elrond'a yasak değil.Çünkü lanet kalktı onun zamanında.Earendil'in oğlu Elrond.Babası Valar'dan özür diledi.Sonra Noldor'un çoğu zaten ölümsüz topraklara gitti.Gil-galad ve Elrond Orta Dünya'ya gitmeyi seçti.Kardeşi Elros'da Numenor'un kurucusu zaten.Mandos Vala,ölenler önce onun salonlarına gidiyor.

Onları biliyorum hocam, o kadar da değil.

Mandos'u hatırladım şimdi. Gerçek adı Namo imiş hatta, Mandos sadece oturduğu yerin adıymış.

Tamam, Noldor'a Valinor'a gitme yasaklandı, Eärendil falan yardım istediğinde yardım geldikten sonra yasak kalktı falan da Mandos tamamen farklı bir yer. Ölümden sonrası için dedim zaten önceki mesajımda. Yani ölenler sanki geri geliyorlardı da sonra yasaklandı bu geri gelme durumu, Glorfindel'e ayrıcalık tanındı demişsin. Tamam, Glorfindel'e ayrıcalık tanınmış olabilir de ölenler zaten geri gelmiyordu ki Mandos'un salonlarından tekrar dünyaya?

Bu arada bir balrogu bem öldürüp hem de onun tarafından öldürülen kişi Ecthelion imiş ki buradakiniz konusu balrog en güçlü balrog olan Gothmog'dur. Glorfindel hakında balrog öldürdü yazmıyor, sadece onunla döğüşerek ölen elf yazıyor.

Neyse, bayağı unutmuşum kitabı. Hazır Hobbit de gelirken tekrar bir okumalıyım bu kitapları.

Normalde yalnızca elflere özel, fiziksel olarak öldükten sonra Mandos'un salonlarına giderler ve bir süre sonra ölümsüz topraklarda yaşamaları için bedenleri geri verilir.Noldor isyan ettiği için ölümsüz topraklar onlara yasaklandı.Glorfindel Balrog'la yamaçta dövüştü.Sonrada kendisiyle birlikte Balrog'u aşağı düşürdü.İkiside öldü.Yani Balrog'u öldürmek için kendini feda etti.Zaten Balrog'u birebir öldüren 3 kişi vardır.Ecthelion,Glorfindel ve Gandalf.Zira Gondolin'in düşüşünde birçok Balrog'un öldüğü söylenir.Fakat birebir dövüşte değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 22 Ekim 2012; 3:08:18 >

• Hocam, Elrond kızı Arwen'in Aragorn'la evlenmesini istemiyor, şimdi benim sormak istediğim

Elfler ölümsüzken nasıl ölümlü olabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Hocam, Elrond kızı Arwen'in Aragorn'la evlenmesini istemiyor, şimdi benim sormak istediğim

Elfler için dünyada hastalıktan ölüm yok.Ama fiziksel darbelerden ve kederden ölebilirler.4.çağ insanların devri.Hemen hemen bütün elfler ölümsüz topraklara gidiyor.Üç yüzüğün devrinin geçmesininde etkisiyle elflerin devri bitiyor.Solmaya başlıyorlar.Elrond bunlar için Arwen'in kalmasını istemiyor.Zaten Aragorn öldükten sonra Arwen kederden ölüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 22 Ekim 2012; 11:17:14 >
  • quote:

quote:

Hocam, Elrond kızı Arwen'in Aragorn'la evlenmesini istemiyor, şimdi benim sormak istediğim

Elfler için dünyada hastalıktan ölüm yok.Ama fiziksel darbelerden ve kederden ölebilirler.4.çağ insanların devri.Hemen hemen bütün elfler ölümsüz topraklara gidiyor.Üç yüzüğün devrinin geçmesininde etkisiyle elflerin devri bitiyor.Solmaya başlıyorlar.Elrond bunlar için Arwen'in kalmasını istemiyor.Zaten Aragorn öldükten sonra Arwen kederden ölüyor.

Teşekkürler.bir şey daha sormak istiyorum tv de izlediğimiz Lotr serisinde Saruman'ın kuleden düşmesiyle ilgili ve Mouth of Sauron'un Aragorn tarafından öldürülmesiyle ilgili hiç birşey yok bu sahneler tv de izlediklerimizden çıkarılmış ve o olaylar hiç olmamış gibi mi yapılmış yoksa film kısalsın diye sahneler kesilmiş midir.
    Eğer film kısalsın diye sahneler kesildiyse film kopuyor bunu bir türlü anlayanadım

Teşekkürler.

• Takip.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.bir şey daha sormak istiyorum tv de izlediğimiz Lotr serisinde Saruman'ın kuleden düşmesiyle ilgili ve Mouth of Sauron'un Aragorn tarafından öldürülmesiyle ilgili hiç birşey yok bu sahneler tv de izlediklerimizden çıkarılmış ve o olaylar hiç olmamış gibi mi yapılmış yoksa film kısalsın diye sahneler kesilmiş midir.
    Eğer film kısalsın diye sahneler kesildiyse film kopuyor bunu bir türlü anlayanadım

Teşekkürler.

Film çok uzun olduğu için kesilmiştir.Birazda daha sonradan Extended Edition olarak dvd satma düşünceside var.Ama kesilmemiş sahnelerle birlikte son film 4.5 saati buluyor.Kesilmiş sahnelerin filmin akışına direkt etkisi yok.Mesela Saruman'ın ölmesi yada ölmemesinin olaylara pek bir etkisi yok.(Filme göre konuşuyorum.Kitapta Saruman'ın son bir rolü daha var.)Mouth of Sauron'unda görünmesi veya görünmemesinin çok bir etkisi yok.Sonuçta ordu kapılardan çıkıyor.Kesilen sahneler daha çok fanlar için yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: MancınıK*

bende yeni başlayacağım filme... daha doğrusu eskiden izlemişliğim var fakat kesik kesik :(

ne kadar şanslısın ben en az 20 defa izlemişimdir tüm seriyi yalan atmıyorun:D
  • Tamam tamam vurmayın.Hobbit vizyona girmeden tekrar okuyayım.En az 6 sene olmuştur kitabı okumayalı ki o zamanlar anlayacak kadar yaşta değildim.İnternette bir çok yanlış bilgi geçiyor, malum.Neyse kalın sağlıcakla.
  • quote:

quote:

Hep bir soru işareti kalıyor bu konularda kafamda kederden öldü diyorsunda ilk başta fani olmayı seçiyor zaten ilk filmde bu gösteriliyor son filmde de gemiler kalkıyor falan diyordu bütün elfler bir yere gidecek hatta o orda geri dönüyor benim merak ettiğim konu Silmarillion'da bu ölümler hakkında bilgi var mı mesela Aragorn'un çocuğu veya Faramir Sam Frodo Pippin Merry veya diğerleri gerçi sormuştum ama daha önce net bi cevap alamadım bunlar anlatılıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

quote:

quote:

Hep bir soru işareti kalıyor bu konularda kafamda kederden öldü diyorsunda ilk başta fani olmayı seçiyor zaten ilk filmde bu gösteriliyor son filmde de gemiler kalkıyor falan diyordu bütün elfler bir yere gidecek hatta o orda geri dönüyor benim merak ettiğim konu Silmarillion'da bu ölümler hakkında bilgi var mı mesela Aragorn'un çocuğu veya Faramir Sam Frodo Pippin Merry veya diğerleri gerçi sormuştum ama daha önce net bi cevap alamadım bunlar anlatılıyor mu?

Fani olmak diye birşey yok.Bir kişi elfken insan olamaz.Filme göre bakmayın.Elrond Aragorn öldükten sonra Arwen'inde büyük ihtimalle kederden öleceğini biliyor.Yani onu bekleyen gelecekten memnun değil.Kendisiyle birlikte ölümsüz topraklara gidip sonsuza kadar yaşamasına istiyor mutlu bir şekilde.Onun dışında,elf ve insan'ın birlikteliğinden bir çocuk olursa,ona soruluyor elf mi olmak istiyorsun insan mı diye.Mesela Earendil ile Elwing'in birlikteliğinden Elrond ve Elros doğmuştur.Elrond elf olmayı,Elros ise insan olmayı seçmiştir.Diğerleri zaten insan,hobbitlerde bir tür insan çeşidi.Kökeni bilinmiyor.

• Sillmarillion'u okuyorum şuan, 200. sayfaya geldim. Ama pek bir şey anlamadım galiba, daha doğrusu okuduğum çoğu şey aklımdan uçup gitti.

Şimdi eru varmış, illuvatar yani. Her şeyi yaratan. İsimleri şuan aklıma gelmeyen tanrıları yaratmış, ulmo falan. 13 tanrıydı galiba. Sonra elfimsi ırkı yaratmış. Valar mıydı onlarda. Ardından melkor baş kaldırmış, savaşmış, illuvatar çocukları da buna karşı direnmiş melkor yenilmiş, tabi bazılarını saflarına almış. Sonra onla o evlenmiş, feanorun çocuğu fingolfin, finwe birde bir çocuk daha olmuş. Feanor silmarilleri yaratmış. Melkor onları almak istemiş, örümcek olan yaratıkla birlik olmuş tekrar baş kaldırmış, yine başarılı olamamış. Ya da olmuş mu anlamadım silmarilleri almış ama. Örümcek hani bana söz vermiştin gibisinden bir şeyler demiş silmarilleri almış. Melkor yine dımdızlak kalmış ortada. Fingolfin kral gibi bir şey olmuş. Feanor babasıyla gitmiş. Melkor morgoth olmuş.

Böyle saçma bir şeyler oldu karıştırdım her şeyi. O bölüme kadar düzgünce anlatacak birileri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodrin -- 23 Ekim 2012; 13:04:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodrin

Sillmarillion'u okuyorum şuan, 200. sayfaya geldim. Ama pek bir şey anlamadım galiba, daha doğrusu okuduğum çoğu şey aklımdan uçup gitti.

Şimdi eru varmış, illuvatar yani. Her şeyi yaratan. İsimleri şuan aklıma gelmeyen tanrıları yaratmış, ulmo falan. 13 tanrıydı galiba. Sonra elfimsi ırkı yaratmış. Valar mıydı onlarda. Ardından melkor baş kaldırmış, savaşmış, illuvatar çocukları da buna karşı direnmiş melkor yenilmiş, tabi bazılarını saflarına almış. Sonra onla o evlenmiş, feanorun çocuğu fingolfin, finwe birde bir çocuk daha olmuş. Feanor silmarilleri yaratmış. Melkor onları almak istemiş, örümcek olan yaratıkla birlik olmuş tekrar baş kaldırmış, yine başarılı olamamış. Ya da olmuş mu anlamadım silmarilleri almış ama. Örümcek hani bana söz vermiştin gibisinden bir şeyler demiş silmarilleri almış. Melkor yine dımdızlak kalmış ortada. Fingolfin kral gibi bir şey olmuş. Feanor babasıyla gitmiş. Melkor morgoth olmuş.

Böyle saçma bir şeyler oldu karıştırdım her şeyi. O bölüme kadar düzgünce anlatacak birileri var mı?

Bayağı bir yanlış var.Benden size tavsiye,eğer cidden Tolkien'in dünyasına ilginiz varsa,herşeyi öğrenmek istiyorsanız devam edin Silmarillion'a ve yavaş yavaş sindirerek,arkadaki sözlüğüde kullanarak ilerleyin.

Silmarillion bir roman değil,daha çok dünya tarihi kitabıdır.Dünyanın başlangıcından sonuna kadarki olayları anlatır.

Öncelikle yazdığınız ilk şeyler doğru.Zaman ve mekan yok iken Eru,Illuvatar yani tek olan Ainur sınıfını yaratıyor.Ainur sınıfı Valar ve Maiar'dan oluşuyor.Bu varlıkların ruhları ölümsüz.Daha sonra Arda yaratılıyor ve Ainur sınıfının çoğu Arda'ya iniyor.

Valar Arda'yı düzenlemeye başlıyor.Her Valar kendi yeteneklerine uygun işleri yapıyor.Manwe Arda'nın kralı.Ulmo suyun,Aule demircilik,madencilik vs gibi.

Ama Valar'dan nefret eden ve kral olmak isteyen Melkor denilen bir Vala var.Melkor'un her Vala'dan bir gücü var ve en az Manwe kadar kudretli.

Valar dünyayı aydınlatmak için iki lamba yapıyorlar dünyanın ortasına ve burada bir adada yaşıyorlar.Melkor bunları yokediyor.

Daha sonra Valar bu seferde Valinor denilen bir yere evlerini kuruyorlar ve ışık saçan mükemmel ağaçları yaratıyorlar.Ardından Melkor'un kalesini yıkıp onu hapsediyorlar.

Bu sırada ilkdoğanlar dünyaya geliyor.Valar elfleri Valinor'a götürmeyi amaçlıyorlar ve bu çok uzun bir yol.İşte kimisi gelmiyor.Kimisi yolda ayrılıyor.Kimisi gelip ağaçların ışıklarını görüyorlar.Bunlar kitapta ayrıntılı olarak var.(Vanyar,Noldor,Teleri)

Sonra Melkor'a özür diletilip serbest bırakılıyor.Bu sırada Elflerden Feanor ağaçların ışığını kullanarak üç silmaril denilen mücevher yapıyor.

Melkor Valar'dan ve elflerden nefret etmeye devam ediyor.İçten içten elfleri Valar'a karşı dolduruyor.

En sonunda bir Maia olan Ungoliant'la beraber,bir bayram sırasında herkesin kutlamada olduğu vakit ağaçları yokediyorlar beraber.Noldor kralı Finwe'yide katledip silmarilleri çalıyorlar.

Ungoliant silmarilleride yemek istiyor.Ama Melkor vermiyor.Bunun üzerine ağaçların ışığını yiyerek çok büyük ve güçlü bir yaratık olan Ungoliant Melkor'u boğmaya kalkıyor.Melkor büyük bir çığlık atıyor ve o sırada Melkor'un gelmesini bekleyen,uyuyan Balroglar uyanarak kırbaçlarıyla Ungoliant'ı kaçırıyorlar.

Feanor bunun üzerine Melkor'un yalanlarınında etkisiyle deliye dönüyor.Çünkü ağaçlar yok edilmiş.Babası öldürülmüş ve çok değer verdiği silmarilleri çalınmıştı.Noldor halkını ikna edip Valinor'dan ayrılıyorlar.Feanor tek olanın adına yemin ediyor Melkor'dan intikam için.Ona Dünyanın kara düşmanı anlamında Morgoth diyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 23 Ekim 2012; 13:43:32 >

• quote:

Feanor bunun üzerine Melkor'un yalanlarınında etkisiyle deliye dönüyor.Çünkü ağaçlar yok edilmiş.Babası öldürülmüş ve çok değer verdiği silmarilleri çalınmıştı.Noldor halkını ikna edip Valinor'dan ayrılıyorlar.Feanor tek olanın adına yemin ediyor Melkor'dan intikam için.Ona Dünyanın kara düşmanı anlamında Morgoth diyor artık.

Eyvallah hocam güzel özetlemişsin, lakin ben bu isimleri aklımda tutamıyorum. Çok karakter, çok bölge var. Birde Valar'a neden Valarlar denmiyor? Bu arada büyük bir tolkien hayranıyım, bütün kitapları var, yeni çevrilen bitmemiş öyküler kitabını da alacağım. Kitaplara yeni başladım, hobbiti ve hurinin çocuklarını okudum daha önceleri. Boynumda tungsten yüzük kolyesi var şuan, tish-o dan bastırdığım hobbit filminin tişörtü dahi var.

Şimdi ben silmarilliona baştan mı başlayayım? devam mı edeyim?

• quote:

quote:

Eyvallah hocam güzel özetlemişsin, lakin ben bu isimleri aklımda tutamıyorum. Çok karakter, çok bölge var. Birde Valar'a neden Valarlar denmiyor? Bu arada büyük bir tolkien hayranıyım, bütün kitapları var, yeni çevrilen bitmemiş öyküler kitabını da alacağım. Kitaplara yeni başladım, hobbiti ve hurinin çocuklarını okudum daha önceleri. Boynumda tungsten yüzük kolyesi var şuan, tish-o dan bastırdığım hobbit filminin tişörtü dahi var.

O zaman sende benim gibi herşeyi öğrenmek istiyorsun.Silmarillion'da çok güzel bilgiler var.Birçok merak ettiğin şeyin cevabını bulacaksın.

Öncelikle kesinlikle sindirilerek okunması gereken bir eser.Arkasındaki sözlük çok güzel.Bilmediğin bütün kelimelere bakmanı tavsiye ederim.Ben kitabın başlarında bir sayfada 10 kere sözlüğe baktığımı biliyorum.Hikaye birbiriyle bağlantılı.Bir kelimeyi bilmeyince hiçbirşey anlaşılmıyor.Soyağaçlarınada sürekli bakmanı tavsiye ederim.Bu sayede kim kimin çocuğu öğrenmiş olursun.Zamanla oturur.

Baştan başlamak senin isteğine kalmış.Şöylede yapabilirsin.Kitap olayları bölüm bölüm anlatıyor.Anlamadığını düşündüğün bölümü tekrar okuyabilirsin.

12 ciltlik Orta Dünya tarihini bende bekliyorum.İthaki yayınları çevirecekti onu.En son noldu bilmiyorum.

Bu arada Valar zaten çoğul.Vala tekil.

Birde önce Hurin'in Çocuklarını okuman değişik olmuş.Çünkü orda anlatılan konu Silmarillion'un ortasındaki bir hikayenin genişletilmişi.Turin Turambar'a Dair.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 23 Ekim 2012; 14:49:16 >

• quote:

quote:

quote:

O zaman sende benim gibi herşeyi öğrenmek istiyorsun.Silmarillion'da çok güzel bilgiler var.Birçok merak ettiğin şeyin cevabını bulacaksın.

Öncelikle kesinlikle sindirilerek okunması gereken bir eser.Arkasındaki sözlük çok güzel.Bilmediğin bütün kelimelere bakmanı tavsiye ederim.Ben kitabın başlarında bir sayfada 10 kere sözlüğe baktığımı biliyorum.Hikaye birbiriyle bağlantılı.Bir kelimeyi bilmeyince hiçbirşey anlaşılmıyor.Soyağaçlarınada sürekli bakmanı tavsiye ederim.Bu sayede kim kimin çocuğu öğrenmiş olursun.Zamanla oturur.

Baştan başlamak senin isteğine kalmış.Şöylede yapabilirsin.Kitap olayları bölüm bölüm anlatıyor.Anlamadığını düşündüğün bölümü tekrar okuyabilirsin.

12 ciltlik Orta Dünya tarihini bende bekliyorum.İthaki yayınları çevirecekti onu.En son noldu bilmiyorum.

Birde önce Hurin'in Çocuklarını okuman değişik olmuş.Çünkü orda anlatılan konu Silmarillion'un ortasındaki bir hikayenin genişletilmişi.Turin Turambar'a Dair.

Evet önce hurinin çocuklarını okumam değişik oldu. Çünkü başta sillmarillionu okumaya korktum açıkçası. Ki hurinin çocuklarından da hiç bir şey anlamadım boş boş okudum yani. Kendimi veremedim kitaba.

Senin gibi her şeyi bilmek isterdim ya, neler neler biliyorsun sen öyle.

Galiba baştan başlayacağım kitaba ama o sözlüğe bakmaya çok üşeniyorum yav, iki saat isimi ararken kitapta olan olayı unutuyorum. Sen gaza getirdin beni şimdi gidip baştan başlayacağım. Ama içimde bir an önce bitirme telaşı var ki yüzüklerin efendisine geçeyim artık.

Bu arada o bitmemiş öyküler sillmarillion gibi bir kitap galiba ön siparişe açılmış:
    http://www.idefix.com/kitap/bitmemis-oykuler-john-ronald-reuel-tolkien/tanim.asp?sid=VK55TJBXM04M13KPNV5M

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet önce hurinin çocuklarını okumam değişik oldu. Çünkü başta sillmarillionu okumaya korktum açıkçası. Ki hurinin çocuklarından da hiç bir şey anlamadım boş boş okudum yani. Kendimi veremedim kitaba.

Senin gibi her şeyi bilmek isterdim ya, neler neler biliyorsun sen öyle.

Galiba baştan başlayacağım kitaba ama o sözlüğe bakmaya çok üşeniyorum yav, iki saat isimi ararken kitapta olan olayı unutuyorum. Sen gaza getirdin beni şimdi gidip baştan başlayacağım. Ama içimde bir an önce bitirme telaşı var ki yüzüklerin efendisine geçeyim artık.

Bu arada o bitmemiş öyküler sillmarillion gibi bir kitap galiba ön siparişe açılmış:
    http://www.idefix.com/kitap/bitmemis-oykuler-john-ronald-reuel-tolkien/tanim.asp?sid=VK55TJBXM04M13KPNV5M

Hurin'in Çocuklarını anlamamanız doğal.Çünkü tam Silmarillion'un ortası yani.Melkor'u,Glaurung'u,Hurin'i,Doriath'ı bilmeden anlaması zor.Silmarillion'u okuduktan sonra bir üstünden geçersiniz onunda tekrar.

Dediğim gibi sözlüğe kesin bakın.En azından kitabın ilk 100 sayfası.Ondan sonra bakma sayınız azalacak.ilk sayfalarda benim bir elim okuduğum sayfada,bir elim sözlükte duruyordu.Çevirmesi kolay olsun diye.

Silmarillion birçok bilgiyi barındırıyor.Ama hepsini değil.İnternette çeşitli kaynaklardan bu bilgileri bulmak mümkün.Fakat toplu bir şekilde durması daha iyi.12 ciltlik Orta Dünya tarihi bütün bu bilgileri barındırıyor.Tolkien'in oğlu babasının notlarından derlemiş.Ön siparişe açıldığını bilmiyordum.Mutlu oldum şimdi.Gelsin hemen okumaya başlarım.Diğer kitaplarıda hızlıca çevirirler umarım.

• Tamamdır, hadi ben orta dünyaya dalıyorum

Edit: Şöyle bir şey yapıyorum. Okuduğum bir bölümden sonra aklımda kalanları worde özet şeklinde geçiriyorum. Böylelikle başka bir gün kitaba başlayacağım da yazdıklarıma bir daha bakacağım ve hatırlayacağım. Aynı zamanda kitabı bitirdiğimde de yarar sağlar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodrin -- 23 Ekim 2012; 16:13:35 >
  • Elf dili hakkında bir kitap var mı ? İnternette bilgiler var ama kitap şeklinde istiyorum ben
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Fani olmak diye birşey yok.Bir kişi elfken insan olamaz.Filme göre bakmayın.Elrond Aragorn öldükten sonra Arwen'inde büyük ihtimalle kederden öleceğini biliyor.Yani onu bekleyen gelecekten memnun değil.Kendisiyle birlikte ölümsüz topraklara gidip sonsuza kadar yaşamasına istiyor mutlu bir şekilde.Onun dışında,elf ve insan'ın birlikteliğinden bir çocuk olursa,ona soruluyor elf mi olmak istiyorsun insan mı diye.Mesela Earendil ile Elwing'in birlikteliğinden Elrond ve Elros doğmuştur.Elrond elf olmayı,Elros ise insan olmayı seçmiştir.Diğerleri zaten insan,hobbitlerde bir tür insan çeşidi.Kökeni bilinmiyor.

Eyvallah bunuda anladık şu elflerle ilgili son 1-2 sorum daha var.
    1-Ölümsüz Topraklara gidiyor bunda ki amaç ne oraya giden ölümsüz olmuyordu sanırım çünkü Gimli ve Frodo'nun oraya hatta Sam'in bile oraya gittiği hakkında bilgi var neyse dediğim gibi Ölümsüz Topraklara neden gidiyor ? .
    2-Elflerin devri sonra erdi derken nesli tükendi anlamında mı yoksa Dördüncü Çağ'da Orta Dünyada hiç elf kalmadığı için mi ?(DÇ'da Orta Dünyada kalan elfler var mı ?)
    3-burda kederden öldü derken elfler üzüntü yaşıyorsa ölüyorlar mı ?.
    4-Bu genel bir soru olacak DÇ ile ilgili fazla bir şey yazmadığı için yazar diğer ırklar ve ölümler hakkında net bir bilgi var mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eyvallah bunuda anladık şu elflerle ilgili son 1-2 sorum daha var.
    1-Ölümsüz Topraklara gidiyor bunda ki amaç ne oraya giden ölümsüz olmuyordu sanırım çünkü Gimli ve Frodo'nun oraya hatta Sam'in bile oraya gittiği hakkında bilgi var neyse dediğim gibi Ölümsüz Topraklara neden gidiyor ? .
    2-Elflerin devri sonra erdi derken nesli tükendi anlamında mı yoksa Dördüncü Çağ'da Orta Dünyada hiç elf kalmadığı için mi ?(DÇ'da Orta Dünyada kalan elfler var mı ?)
    3-burda kederden öldü derken elfler üzüntü yaşıyorsa ölüyorlar mı ?.
    4-Bu genel bir soru olacak DÇ ile ilgili fazla bir şey yazmadığı için yazar diğer ırklar ve ölümler hakkında net bir bilgi var mı ?

1)Elflerin yüzde 90'ı ölümsüz topraklarda.Orda Valar'da var.Orası kötülüğün olmadığı,barışın olduğu mükemmel bir yer.Zaten orda elfler olduğu için ölümsüz topraklar denilmiş.Ölümsüzler olduğu için.Sam'in kızı gittiğini söylüyor.Ulaştı mı bilinmiyor ama yüzüğü bir süre taşıdığı için büyük ihtimalle ulaşmıştır.Gimli'de Legolas'la birlikte Aragorn'un ölümünden sonra gidiyorlar oraya.Yine Gimli'nin ulaştığına dair birşey yok.Bunu bende merak ediyorum.Çünkü bir cücenin ölümsüz topraklarda olması cidden ilginç olurdu.
    2)Orta Dünya'da çok az elf kaldığı için.Hemde üç yüzüğün devrinin bitmesiyle elflerin eski ihtişamı kalmıyor Orta Dünya'da.
    3)Ölmeleri için çok büyük bir üzüntü içinde olmaları gerekir.Öyle her üzüldüğünde ölmezler.
    4)Genel olarak 4. çağ insanların çağı olarak betimlenmiş.Aragorn Arnor ve Gondor krallarını birleştirip başına geçiyor.Geriye kalan orklara ve bunun gibi diğer yaratıklara Rhun denizinin ilerisini veriyor yaşamaları için.Harad'la barış yapyor.Entlere bir bölge veriyor.Ama entler çoğalamıyorlar ve zamanla ağaçlaşıyorlar.Hobbitlere bulundukları bölgeyi bırakıyor.Faramir'e Ithilien'i veriyor.Sonra Aragorn,Pippin,Merry ve Eomer ölüyor.En Son Arwen ölüyor.Sonrası anlatılmıyor.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.