Şimdi Ara

Yüzyılın sorusu: Bu SSD bu anakarta olur mu ? Acil cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

M2 ve nvme muhabbeti iyice karıştı kafamda, M key ve B key bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

hem M hem B key olan SSD mevcut.

Konu şu, konu orijinal MSI laptop üzerinden çıkan SSD ve anakarttan oluşmaktadır. Bilgisayarcı slotun nvme slotu olduğunu ve sadece nvme ssd'lerin takılabileceğini söylemiştir. Fakat sorun şu ki SSD'yi görmediği şikayetiyle gittiğim bilgisayarcının böyle söylemesi üzerine aklımda karışıklıklar oldu.

Pc üzerinde takılı SSD bu slota olmuyorsa, nasıl takılı olarak fabrikadan çıkmış ve gelmiş ? Ürünün kendi sitesinde ise şöyle yazıyor;

STORAGE: 1 x 2.5" HDD + 1 x NVMe M.2 SSD by PCIe Gen3 X4 / SATA-SSD Combo

bu demek değil mi nvme m2 ssd slotu var, beynim yeminlen yandı bi yardım gözünüzü seviyim :D :D :D

Anakart SLOTUM:

ELİMDEKİ SSD:

Bu ssd buraya takılır mı ?

Bilgisayarcı: takılmaz

yorumlara teşekkürler.

• beadlock2247 kullanıcısına yanıt
    hocam ssd'nin üzerinde m.2 yazıyor tam modeli de yazayım m sata olarak yazmıyor ssd.
  • M2 slot cesidi
    Nvme ve sata ise baglanti arabirimi.

İnfoda hata yoksa calismali.

Hdd yi takmadan ssd ti takip biostan ilgili ayarilaru kurcala biraz.
  • SSD MODELİ:

M.2 2280 SP900NS38 128GB

MARKASI: ADATA

Bu ssd orijinal laptopun ssdsi fakat görmüyordu, bilgisayarcı arkadaşta şu an pc ve kendisi slotun nvme olduğunu, sadece nvme ssdnin takılabildiğini söyledi. Şimdi bu ssd oluyorsa da olmuyorsa da ben üzerine taktıracağım bakalım durum ne olacak
  • Rayjon32 kullanıcısına yanıt
    Evet benim hatam, yanlış görmüşüm ilk başta yazarken.
    Arkadaşın da dediği gibi M2, slotun fiziki olarak ismi, yani nvme diye bir slot yok.
    Çalışması lazım aslında yazılımsal bir sıkıntı yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beadlock2247 -- 6 Temmuz 2020; 14:36:33 >
  • beadlock2247 kullanıcısına yanıt
    hocam uçları farklı diyerekten şüpheye düştüm fakat ssd'yi farklı bir bilgisayara takıp denedikten sonra bilgisayarcıya yollayıp taktıracağım olmazsa, çok teşekkürler bilgi için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.