Şimdi Ara

Yüzyılın Sorusunu Soruyorum. [CİDDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
5.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeCToR45

quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

Sen bi otobusteyken zipladiginda neden arka cama yapismiyorsun
    Bunun nedeni dunya bi hizla donerken seninde bi hizin var , bu hiz sen ziplayinca bi anda duracak degilya, o hizla birlikte sende gidiyosun, ama sen ziplayipta saatlerce durabilirsen o zaman yer degistirmis olursun

iyi de çok hızlı giden bi otobüste zıplarsan arka cama yapışırsın ki otobüsün sana uygulamış olduğu bi çekim kuvveti yok

Otobüsle Dünya'nın büyüklüklerini senin vücuduna göre oranla cevap orada saklı

• Eğitim sisteminin durumu ortada. Araştırmadan ve sorgulamadan yoksun ezbere dayalı insanlar yetişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Böyle saçma soruyu soracak kadar bilimden ve kültürden yoksun biri olmayı hiç istemezdim. Çok utanç verici. Senin yerinde olmak hiç ama hiç istemezdim!.

Neyse milletteki bu havalar...Eğer ironi yapmadıysan sana gerçekten acıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipalensis

quote:

Orijinalden alıntı: HeCToR45

Yerçekimi denen bi kuvvet var sen zıpladığında da dünyayla beraber dönmüş oluyosun zaten.

HAŞIRT

THE BLACK BOARD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Eğitim sisteminin durumu ortada. Araştırmadan ve sorgulamadan yoksun ezbere dayalı insanlar yetişiyor.

sen nasıl yetiştin
  • quote:

Böyle saçma soruyu soracak kadar bilimden ve kültürden yoksun biri olmayı hiç istemezdim. Çok utanç verici. Senin yerinde olmak hiç ama hiç istemezdim!.

Hadi açıkla o zaman çok biliyorsan .Senden bu konuda bir kompozisyon bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarist999

quote:

Hadi açıkla o zaman çok biliyorsan .Senden bu konuda bir kompozisyon bekliyoruz.

Kompozisyon yazmayı ilkokulda bıraktım sen hala yazıyorsun demekki. Artık makale yazıyorum fakat bunun hakkında yazmaya değer birşey yok. Üstte genel olarak açıkladım diğer üyelerde açıklamış hala anlamadıysan nörolojiye git.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

Dünya dönüyor. (aynştayn) Bildiğime göre çok da hızlı dönüyor.
    Ben zıpladığımda Dünya ile alakam kesiliyor.(veya ben öyle biliyorum)
    Dünya dönmeye devam ediyor.
    Ben zıpladıkdan sonra yere indiğimde Çin'de falan olmam gerekmiyor mu ?
    Çünkü ben havadayım ve Dünya dönmeye devam ediyor ben dönmüyorum ?

Ciddiyim. Cevapları bekliyorum.

edit imla

bu yüzyılın değil asrın sorusu

• dünya dönerken atmosfer de onunla beraber dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Kıtmir'

Yemin ederim şimdi youtube'dan izliyodum bunu dedim bi konu dışına giriyim bi baktım arkadaş konu açmış gülmekten boğazım agrıdı harbi liseliler var

• otobüsteyken zıpla sorun çözülmüştür sanırsam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

quote:

Bunu yeni izledim. Bizim fizik hocası sormuş cevabını vermemişti ordan aklıma takıldı.

Bu arada yer çekimi olayına aynı cevabı vermişiz.

dünyada senden başka bunu izlememiş biri yoktur herhalde

biri dedin de ben de yeni izledim

• Newton un 2. prensibi olan eylemsizlik yuzunden. Eger harekette ivme yoksa, yani ana cisim(burada dunya) yavaslamıyor veya hızlanmıyorsa, sen onla birlikteyken o, sana gore hareketsizdir. Aynı sekilde otobus sabit hızla giderken de zıplarsan otobuste aynı noktaya dusersin fakat otobus yol almıstır, dolayısıyla sende. Ve atmosferde dunyayla birlikte hareket eden ilk tabakayı( ilk 11 km. ) gecmedigin surece ne kadar zıplarsan zıpla aynı yere dusersin..
    60 la giden otobüsten kendini yere bıraktığında oldugun yere mi düşüp kalıyor musun orada?
  • hızlı giden b i aradan elmayı ters yöne ataran ne olur öyle düşün
  • quote:

+1
  • Elalem Dünya' yla ilişkisini kesmek için roketle fırlatılıyor, bizimki zıplıyor. Sonra vay efendim neden Çin' de değilim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_ninj@

Dünya bildiğim kadarı ile kendi etrafında 100.000 km hızla dönüyordu.(tam hatırlamıyorum)Ama merkezkaç kuvvetinin bir etkisi.Senide beraberinde döndürüyor.

Bu mesele aklıma takıldı. 100 km çok fazla ayrıca süre olarak ne kadarlık bir zamanda? Bir de hangi noktaya kime göre? Mesela dünyanın merkezinde hızın sıfır olması lazım. Ekvatorda bir noktanın hızı kutuplardaki bir noktaya göre hızı daha fazla olması lazım bence. Çünkü ekvatordaki nokta daha fazla yol alacak. Merkezdeki hiç yol almayacak. Bunu bilen birisi açıklasın ya kafama takıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Eğitim sisteminin durumu ortada. Araştırmadan ve sorgulamadan yoksun ezbere dayalı insanlar yetişiyor.

sen nasıl yetiştin

Salkımda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.