Şimdi Ara

Yüzyüzeyken Konuşuruz [TANITIM]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu grup bana güzel şeyler hissettiriyor sizlerle paylaşmak istedim.Tanımam bi arkadaş sayesinde oldu(iyiki de olmuş )
    Hani böyle bazı şeyler farklı bi tat bırakır ve vazgeçemezsiniz ve onun tadı bi ayrı olur işte bununla kastettiğim bu grup.
    Çayını alacaksın acacaksın bunu ya da kısa bir yürüşte güzel gider

Dileme dolanıyor sözleri böyle içten içten tekrar ediyorum bazı zamanlarsa diyorum bu şarkısı bi müthiş ama hemen bi başka şarkısını dinleyince ayrım yapamıyorum (bkz:biraz önce yaşadım ) Bilenleriniz vardır muhakkak

Grup tanıtım yerini facebook grup sayfasından aldım okumak isterseniz buyrun ;

2011 yılının mayıs ayında kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz başta sadece genç bir şarkı yazarının video kamerayla kaydedip yayınladığı şarkılarından oluşan bir projeydi. Sonrasında insanların yayınlanmış olan şarkılara yoğun ilgi göstermesi, projenin internette oldukça yüksek bir şekilde ses getirmesinin ardından Kaan Boşnak, grubun elektrik gitaristi Engin Sevik ile beraber güç birleştirme kararı aldı. Kemik kadrosu Kaan Boşnak ve Engin Sevik'ten oluşan Yüzyüzeyken Konuşuruz'un orkestrasında üç yıllık sahne süreçlerinde birçok isim yer aldı.
    2013 Eylül'ünde Fono Müzik'ten yayınladıkları Evdekilere Selam albümü ile yayınlanmış eski şarkıları yeniden düzenleyerek dinleyicilerine sundular.
    Yüzyüzeyken Konuşuruz, metropolün içinde sıkışmış; kayıp bir jenarasyon olma tehlikesinin eşiğinde büyümüş iki genç insanın anlattığı hikayelerden oluşan şehirli bir lirik müzik grubu. Yaptıkları müziği en genel bakışla indie-folk olarak isimlendiriyorlar. Yüzyüzeyken Konuşuruz gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektrik gitarda Engin Sevik, bas gitarda Burak Güngörmüş ve davulda Can Kalyoncu'dan oluşan kadrosuyla konserler vermekte.

Ekşi sözlükte yazılanlara göz atarsak;

huzuru satın alıp içime yerleştirivermiş şarkıların sahibi. aslında neyini sevdiğimi de bilmiyorum dinlediğim saatin, ruh halimin etkisi de olabilir ama mutlu etti. iyi iyi dinleyin.(1)

sözlerdeki bütünlüğün melodinin önüne geçtiği, akılda kalıcı şarkıların sahibi karşı yaka insanı. birisi bir gün çıkıpta özet geç piç dese vereceğim cevabı benden bile önce yazmış ;

"ben senden beni sevmeni istemedim ki, istedim sadece hiç kimseyi sevme."(2)

çok tatlı bir gitar grubu ya da çalışması ya da her neyse. böyle huzur dolu, efendime söyleyeyim, niye efendime söylüyorsam. tıklayın linke adam söylesin canlı canlı. vimeo kanallarını dinleye dinleye eskittiğimden beni bu derece keyiflendirmiş bu gruba gereken ilgiyi göstermem gerektiğini düşündüm. -kimseyi tanımıyorum bu arada.

dinleyin efenim.(3)

gel demedim ki isimli şarkılarıyla adlarını bir kenara not ettiğim grup, evet gruplar sanırım. diğer şarkıları da oldukça güzel, yaratıcı...
    poşet çaylara karşı bu savaşta demliklerin safındayız, devam böyle...(4)

bir parçasında denize kıyısı olmayan insanları sevemedim diyordu bu çocuk. güzel sözleri olan parçalar yapıyor. konserine gitmek yakından dinlemek lazım...(5)

sıcakkanlı sözler yazıp, soğuk bünyelerin içini ısıtan nağmelerle minimal düzeyde işleyen adamların yarattığı yeni nesil oluşumlardan. gencebay çalarken taksiden inilmez, denize kıyısı olmayan insanları hiç sevemedim gibisinden hoş aforizmalı şarkıları takip edilesi.(6)

her bir şarkısında sözlerini tek tek ayıklamak istiyorum. her ne kadar her şarkısını zar zor ezberlesem de. sakin'i nasıl hatırlatıyor her haliyle grup. "kuşlar göç etmeden buluşalım", "tartışmaya açık bıraktım çayın altını", "denize kıyısı olan insanları hiç sevemedim" gibi şarkı sözlerine sarılıp yatıyorum her gece. nasıl naifler, nasıl dokunuyorlar içime içime.(7)

Tek ben beğenmemişim anlaşılan! Bu sözler size daha iyi tanıtacaktır.

Şarkılar söyle ben size örnekten koyuyorum buraya ;

Soundcloud linki : https://soundcloud.com/yuzyuzeykenkonusuruz
    Facebook sayfası:https://tr-tr.facebook.com/yuzyuzeykenkonusuruz
    Twitter hesabı:https://twitter.com/degildir

• Güzelmiş ses olarak şarkılar hepsini dinlemedim ama konuşulacak şeyler beğendim bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyzarda kullanıcısına yanıt
    Diğerlerini de begenirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kaliteli bir grup gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.