Şimdi Ara

z-5500'ye ayağı yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malzemeler: 4 adet voica marka hoparlör ayağı
    4 adet 12*12 ölçülerinde 0.5mm sunta (her marangozda mevcut)
    8 adet 3cmlik top kafa vida (uydulardaki deliklere göre)

Mantık: duvara monte etmem hiç içime sinmediği için ayaklara bir duvar yapmak istedim tamamen bunun üstüne düşündüm

Yapılış: uyduları 12*12 suntaların üstüne koyup kalemle işaretledim sonra maket bıçağı yardımıyla işaretlediğim çizdilerden biraz 0.3mm kadar pay bırakarak 4 suntayı yaklaşık 1 saatte istediğim ölçülerede kırptım bu işlemsırasında elinize çok dikkat edin baş parmak gidiyodu az kalsın neyse suntaları kırptıktan sonra matkapla vida ve L aparatının deliklerini açtım ilk önce suntayı L aparatına somun cıvata ile sıkı sıkıya bağladım sonrada 3cmlik vidalarla z-5500ün uyduları suntaya vidaladım ve duvara monte edermiş gibi ayaklara astım daha önce benzer işlemi megaworkslerime yapmıştım ordan biraz deneyimliyim bu işlemler toplam 2-3 saatimi aldı marangoz nalbur ve suntadaki işlemler ve montajla beraber ama emeğime değdi 4 adet z-5500 ayağım oldu gayet memnunum bakalım sizler beğenecekmisiniz

z-5500'ye ayağı yapımı
     z-5500'ye ayağı yapımı
     z-5500'ye ayağı yapımı
     z-5500'ye ayağı yapımı

z-5500'ye ayağı yapımı
     z-5500'ye ayağı yapımı
     z-5500'ye ayağı yapımı
     z-5500'ye ayağı yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fight2stop -- 23 Mart 2007; 23:51:13 >

• güzel çalışma olmuş eline sağlık.. uğraşmışsın baya. z-5500 e ne kadar uğraşsan yeridir walla
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_akarsu

güzel çalışma olmuş eline sağlık.. uğraşmışsın baya. z-5500 e ne kadar uğraşsan yeridir walla
    Çok güzel olmuş. z5500e ayaklık niyetlenenlere tam bir referans kaynağı durumunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Çok güzel olmuş. z5500e ayaklık niyetlenenlere tam bir referans kaynağı durumunda.

Alıntıları Göster
    @a_akarsu @Wolverine düşünceleriniz için çok teşekkürler herşey z-5500 için

• quote:

Orijinalden alıntı: fight2stop

@a_akarsu @Wolverine düşünceleriniz için çok teşekkürler herşey z-5500 için

Alıntıları Göster
    Toplam maliyet nedir? Bu arada eline sağlık iyi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Toplam maliyet nedir? Bu arada eline sağlık iyi olmuş.

Alıntıları Göster
    toplam maliyet ayakları ben 2 sene önce almıştım megaworkste kullanıyodum ayakları 4tanesini 50milyona almıştım çok komik bi paraya idefixee den almıştım 2 sene önceki distirbütörü beyaz teknolojiydi voicanın diğer aparat uygulamları ise 5 ytl tuttu sonuç olarak 55 YTL ye mal oldu bana

not:v o i c a marka ayak şu anda hiçbir yerde rastlayamadım bulanlara tavsiye ederim

• quote:

toplam maliyet ayakları ben 2 sene önce almıştım megaworkste kullanıyodum ayakları 4tanesini 50milyona almıştım çok komik bi paraya idefixee den almıştım 2 sene önceki distirbütörü beyaz teknolojiydi voicanın diğer aparat uygulamları ise 5 ytl tuttu sonuç olarak 55 YTL ye mal oldu bana

not:v o i c a marka ayak şu anda hiçbir yerde rastlayamadım bulanlara tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bence bu kadar zahmete gerek yok ben 4 uydumada ayak taktım ve kullanıyorum
    piyasada stardart olarak kullanılan ayakları z-5500 e uyarladım ayaklardaki standart vidalı mandalı söküp o üçgen kısmıda uydu hoparlörünün ayağının alt tarafındaki boşluğa oturtmanız yeterli gayet güzel ve şık görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eydmir

Arkadaşlar bence bu kadar zahmete gerek yok ben 4 uydumada ayak taktım ve kullanıyorum
    piyasada stardart olarak kullanılan ayakları z-5500 e uyarladım ayaklardaki standart vidalı mandalı söküp o üçgen kısmıda uydu hoparlörünün ayağının alt tarafındaki boşluğa oturtmanız yeterli gayet güzel ve şık görünüyor

Alıntıları Göster
    sende nasıl yaptığını resimlesende senin nasıl yaptığına baksak hoşumuza giderse bizde senin yaptığın gibi yaparız

• quote:

sende nasıl yaptığını resimlesende senin nasıl yaptığına baksak hoşumuza giderse bizde senin yaptığın gibi yaparız

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar resimdeki piyasada satılan hemen hemen bütün 5+1 lere uyan ayaktır bende bir çift vardı zaten bir çift daha aldım.
    Resimdeki üstteki yaylı vidayı söküp(uyduların altındaki boşluğa oturması için) z-5500'ün uydu hoparlörünün altındaki boşluğa oturtuyorsunuz bu kadar basit.. orjinal ayak gibi duruyor ben gri ayak aldım çok güzel duruyor siz bulabilirseniz siyahta alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eydmir -- 7 Kasım 2006; 11:37:55 >

• quote:

Arkadaşlar resimdeki piyasada satılan hemen hemen bütün 5+1 lere uyan ayaktır bende bir çift vardı zaten bir çift daha aldım.
    Resimdeki üstteki yaylı vidayı söküp(uyduların altındaki boşluğa oturması için) z-5500'ün uydu hoparlörünün altındaki boşluğa oturtuyorsunuz bu kadar basit.. orjinal ayak gibi duruyor ben gri ayak aldım çok güzel duruyor siz bulabilirseniz siyahta alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar pm atan arkadaşlar için yeni resimler koydum..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: barisaydemir

eline sağlık resimler için..
    z5500 arka hoparlörler için benim gibi ayaklık düşünenlere iyi bi fikir verecektir.

edit: @barisaydemir kardeş,
    bu tip bi uygulama yapmak için resimdeki gibi ucu bulunan ayaklık bulmak lazım. burada ( izmir ) çankayadaki necip elektroniğe baktım orada buna benzer ayaklıklardan var fakat uçlarını uydulara geçirmek için uygun değil arka kısmında diktörgen bi saç var. z5500 arka hoparlörüne ayrıca bi aparat yapmak gerekecek.. alacağım yerde fotosunu çekecektim ama dayak yerim diye vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 7 Kasım 2006; 12:04:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

quote:

eline sağlık resimler için..
    z5500 arka hoparlörler için benim gibi ayaklık düşünenlere iyi bi fikir verecektir.

edit: @barisaydemir kardeş,
    bu tip bi uygulama yapmak için resimdeki gibi ucu bulunan ayaklık bulmak lazım. burada ( izmir ) çankayadaki necip elektroniğe baktım orada buna benzer ayaklıklardan var fakat uçlarını uydulara geçirmek için uygun değil arka kısmında diktörgen bi saç var. z5500 arka hoparlörüne ayrıca bi aparat yapmak gerekecek.. alacağım yerde fotosunu çekecektim ama dayak yerim diye vazgeçtim.

Alıntıları Göster
    @barisaydemir
    peki uydular sağlam oturdumu yerine sallamada filan yönleri değişiyormu, nasıl oldu ?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

barış resimler için sağol benim ayaklarda o kare aparat olmadığı için böyle birşey yapamamıştım daha doğrusu bu şekilde kolonları çubuğa koyduğumda sallanıyolardı ve düşme tehlikleri vardı o yüzden L aparatla beraber suntaya vidaladım bu şekilde sallanmıyorsa süper eğer sallanyorsada kişisel fikrim kare parçanın üstüne çift taraflı kalın bant sarabilirsiniz 3M marka olanlar filan varya onlar olabilir hem yapışkan hemde dolgu maddesi gibi bişey onlar yardımcı olabileceğini düşünüyorum herkese kolay gelsin

• quote:

quote:

barış resimler için sağol benim ayaklarda o kare aparat olmadığı için böyle birşey yapamamıştım daha doğrusu bu şekilde kolonları çubuğa koyduğumda sallanıyolardı ve düşme tehlikleri vardı o yüzden L aparatla beraber suntaya vidaladım bu şekilde sallanmıyorsa süper eğer sallanyorsada kişisel fikrim kare parçanın üstüne çift taraflı kalın bant sarabilirsiniz 3M marka olanlar filan varya onlar olabilir hem yapışkan hemde dolgu maddesi gibi bişey onlar yardımcı olabileceğini düşünüyorum herkese kolay gelsin

Alıntıları Göster
    dgnzcn dostum ayağın ucu en üstteki resimdeki gibi olmalı ben istanbulda pek çok yere baktım aynı ayaktan satılıyor belki farklı olanı bana denk gelmemiştir birde tekno sada ve birkaç yerde daha gördüm bu ayklardan ama fiyatı doğubanka göre çok kazık neredeyse 2 katı fiyat çekiyolar

Valla açıkçası uydular ayağa tabir-i caizse cuk oturdu sanki bunu düşünerek yapmışlar sallanma filan yok ama sesi sonlara dayadığında sesin şiddetinden arka hoperlörler ayaklarla beraber sallanıyor buda benim inanılmaz hoşuma gibiyor

• quote:

dgnzcn dostum ayağın ucu en üstteki resimdeki gibi olmalı ben istanbulda pek çok yere baktım aynı ayaktan satılıyor belki farklı olanı bana denk gelmemiştir birde tekno sada ve birkaç yerde daha gördüm bu ayklardan ama fiyatı doğubanka göre çok kazık neredeyse 2 katı fiyat çekiyolar

Valla açıkçası uydular ayağa tabir-i caizse cuk oturdu sanki bunu düşünerek yapmışlar sallanma filan yok ama sesi sonlara dayadığında sesin şiddetinden arka hoperlörler ayaklarla beraber sallanıyor buda benim inanılmaz hoşuma gibiyor

Alıntıları Göster
    quote:

ok dostum bi araştırayım . verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
    ee daha ne olsun dostum güle güle kullan bol bol titretmeler

edit : kabloları demire çok güzel bantlamışsın bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 7 Kasım 2006; 13:35:52 >

• quote:

Alıntıları Göster
    dgnzcn ayak için şunlara bir bak istersen ama herhangi birine aldırabilirsen doğubank alt katta çok daha uygun fiyata bulabilirsin üstelik inan bana aynı ürün hiçbir farkı yok o an dükkanda olmasa bile depodan getiriyolar hemen

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=145061031&CS_Category=_HOPARLOR_AYAGI439&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

http://www.garantialisveris.com/nurcan/str_prod.asp?storeID=1763&productID=64183

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yoo aslında kabloları bantlamadım ayağın içinden geçiyor elimle arka tarafına doğru düzelttim sadece
    quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

• quote:

yoo aslında kabloları bantlamadım ayağın içinden geçiyor elimle arka tarafına doğru düzelttim sadece
    quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

Alıntıları Göster
    sevgili @barisaymemir
    linkteki fiyatlar görünce inan dudağım uçukladı. fiyatlar çok abartı.
    linkleri burada paylaştığın için teşekkür ederim klavyene sağlık.en azından fikir sahibi olmuş olduk bende dahil.
    sanırım izmir de bi tek necip ellektronikte gödüğüm ayaklıkları almaktan başka bi çare yok. arkaya uygun bi aparat yaptırtırım.
    uyduların yerde durması pek içime sinmiyo

• quote:

sevgili @barisaymemir
    linkteki fiyatlar görünce inan dudağım uçukladı. fiyatlar çok abartı.
    linkleri burada paylaştığın için teşekkür ederim klavyene sağlık.en azından fikir sahibi olmuş olduk bende dahil.
    sanırım izmir de bi tek necip ellektronikte gödüğüm ayaklıkları almaktan başka bi çare yok. arkaya uygun bi aparat yaptırtırım.
    uyduların yerde durması pek içime sinmiyo

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu içinden kablonun geçtiği ayakları çok begendim ancak sormak istediğim ufak bir ayrıntı var,

KAbloyu başladınız alttan itmeye nasıl yukardaki o delikten geçiriyorsunuz peki oraya geldi mi nasıl bir kıvrım verdiriyorsunuz cımbızla falan mı çekiyorsunuz delik ufakta

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Arkadaşlar bu içinden kablonun geçtiği ayakları çok begendim ancak sormak istediğim ufak bir ayrıntı var,

KAbloyu başladınız alttan itmeye nasıl yukardaki o delikten geçiriyorsunuz peki oraya geldi mi nasıl bir kıvrım verdiriyorsunuz cımbızla falan mı çekiyorsunuz delik ufakta

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

öncelikle ilk olarak o ufak delikten sokmayı denedinmi
    ters çevir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.