Şimdi Ara

Yeni Mercedes B-Serisi Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Mercedes B-Serisi Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
    Türkiye'de satışa sunulan yeni Mercedes-Benz B-Serisi, hafif hibrit desteğine sahip 163 beygirlik benzinli motor, 7 ileri DCT şanzıman ve Progressive donanımıyla tercih edilebiliyor. Mercedes B-Serisi fiyatı 1.509.500 TL olarak açıklandı.

2023 Mercedes B-Serisi, özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni B-Serisi’nin ön bölümünde yeni tasarım LED farlar ve radyatör ızgarası, cam alanlara yumuşak bir geçiş yaparak B-Serisi'ne dinamik bir görünüm kazandırıyor. Arkada ise iki parçalı stop lambaları artık standart olarak LED teknolojisine sahip ve arkadan bakıldığında genişlik algısını güçlendiriyor. Aynı zamanda aerodinamiği de iyileştiren arka camın yan tarafındaki aero spoyler genişlik algısını ileri taşıyor. Yeni B-Serisi standart özel metalik renk seçeneği ile öne çıkıyor. 

İleri teknoloji ile sportifliği harmanlayan iç mekân

Yeni B-Serisi, pratik ve ferah iç mekânıyla dikkat çekiyor. Eğlence ve bilgilendirme için biri 10,25 inç olmak üzere standart olarak sunulan çift ekran karşılıyor. İki adet 10,25 inç ekrana sahip isteğe bağlı versiyon ise havada süzülen tek bir geniş ekran hissi uyandırıyor.

Karakteristik Mercedes-Benz tasarım unsuru olan üç yuvarlak türbin görünümlü havalandırma çıkışı, uçak tasarımlarına gönderme yapıyor. Yeniden tasarlanan orta konsol, siyah panel görünümüyle yeni B-Serisi'nin teknolojik yönünü ortaya koyuyor. Yeni nesil direksiyon standart olarak napa deri ile sunuluyor. 

İç mekâna yönelik renk ve malzeme seçimleri ileri seviyede kişiselleştirmeye olanak tanıyor. Sunulan "Progressive" donanım versiyonunda siyah, siyah/macchiato ve yeni siyah/adaçayı yeşili renklerini içeren palet ayrıcalıklı bir dünya sunuyor. Ayrıca siyah veya bahia kahverengisi deri koltuklar da tercih edilebiliyor. Yıldız desenli yeni döşeme, iç mekanda heyecan verici bir vurgu oluşturuyor. 

Yeni B-Serisi'nin konforlu koltuklarının orta bölümünde yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan kumaşlar bulunuyor. ARTICO/MICROCUT koltuklarda bu oran koltuk yüzeyinde yüzde 65 ve altındaki malzemede yüzde 85’e kadar çıkıyor.

Daha zengin donanım

Yeni B-Serisi'nin baz versiyonunda bile zengin bir donanım seviyesi sunuluyor: Geri görüş kamerası, bilgi-eğlence ekranları, USB paketi ve napa deri direksiyon ilk bakışta göze çarpan donanımlar. Progressive donanım seviyesinden itibaren; MULTIBEAM LED teknolojili farlar, bel destekli koltuk, Park Paketi, Ayna Paketi ve Easy Pack bagaj kapağı devreye giriyor.

Bilgi-Eğlence ve Destek sistemleri

B-Serisi'ndeki en güncel MBUX nesli için üç ekran stili yeniden tasarlandı. ‘Klasik’ tüm sürüş bilgilerini içeriyor, ‘Sportif’ dinamik devir sayacıyla etkileyici bir görsellik sunuyor ve’ Yalın’ azaltılmış içerikleriyle sadelik getiriyor. Üç mod (Navigasyon, Destek, Servis) ve yedi renk seçeneği kişiselleştirilebilen bütünsel ve estetik bir deneyim yaratıyor. Merkezi ekran daha önce de olduğu gibi navigasyon, medya, telefon, araç gibi işlevleri sunuyor ve dokunmatik ekran olarak kullanılabiliyor.

Ayrıca Bkz.Yeni Hyundai Sonata tanıtıldı: "Basit bir makyajdan daha fazlası"

Revize edilen telematik sistemi yeni tasarımı ve artan performansı ile etkiliyor. Kablosuz Apple Carplay veya Android Auto üzerinden akıllı telefonlarla bağlantı seçenekleri mevcut. Daha fazla bağlantı için de ek bir USB-C bağlantı noktası eklendi ve USB şarj gücü daha da artırıldı.

Hey Mercedes sesli asistanı, yeni B-Serisi ile diyalog ve öğrenme konusunda daha da yetenekli hale geliyor. Örneğin, "Hey Mercedes" etkinleştirme kelimeleri olmadan da belirli eylemler tetiklenebiliyor. MBUX sesli asistan araç fonksiyonlarını açıklayabiliyor ve akıllı telefonunu bağlamak veya ilk yardım çantasını aramak üzere destek sağlıyor.

Yeni B-Serisi güvenlik yardımcıları açısından da güncellendi. Örneğin, Sürüş Destek Paketinin güncellenmesiyle, Aktif Direksiyon Kontrolü işlevi kullanılarak Şeritte Kalma Yardımcısının kontrolü kolaylaştırıldı. İsteğe bağlı Römork Manevra Yardımcısı, çekici araçtaki direksiyon açısını otomatik olarak ayarlayarak yeni B-Serisi ile geri manevrayı daha güvenli ve rahat bir sürece dönüştürüyor.

Hafif hibrit ile elektrik desteği

Yeni B-Serisi’nin motor seçenekleri de güncellendi ve elektrikli hale getirildi. İlk hareket anı 48 voltluk entegre güç kaynağı ve 14 HP/10 kW ek güç ile destekleniyor. B-Serisi’ndeki yeni kayış tahrikli marş jeneratörü (RSG), konforu ve sürüş deneyimini önemli oranda iyileştiriyor. Çalıştırma anında geleneksel çözümlere kıyasla daha az titreşim ve daha az ses üretiyor.

Ayrıca “süzülme” işlevi ile sabit hızda sürüş sırasında içten yanmalı motorun devreden çıkmasına olanak tanıyor. RSG ayrıca fren ve sabit hızda süzülme sırasında enerji geri kazanımı sağlıyor ve 12 voltluk dahili sistemi ve 48 voltluk bataryayı besliyor. Elde edilen enerji, içten yanmalı motoru destekleme ve hızlanma anında kullanılabiliyor.

Teknik özellikler
    - - B 200
    Motor hacmi cc 1332
    Nominal güç üretimi hp/kw 163/120
    Devir sayısı d/d 5500
    Anlık ek güç (boost etkisi) hp/kw 14/10
    Nominal tork üretimi Nm 270
    Ortalama yakıt tüketimi (WLTP) lt/100 km 6.6 - 6.0
    Ortalama CO2 emisyonu (WLTP) gr/km 151 - 136
    Hızlanma 0-100 km/s sn 8,4
    Azami hız km/s 223

• Fiyatlara bak. Artık paralardan bir sıfır atma vakti gelmiş.

• paradan altı sıfır attık, dokuz sıfır geri geldi nasıl oldu lan bu :D

• Magnoverr kullanıcısına yanıt
    Dokuz sıfır biraz az gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evli ve zengin adam arabası.

• Galericilerin üşüşmeyeceği bi mb modeli, o nedenle parası olan alabilir sanki…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatları görünce full opsiyonlu uzun menzilli Togg V2 TX10 1.290 bin Tl ye ses sistemli(12 hopr.) + sunroof lu bedava , üstelik B200 B+ boyutlarda Togg C+

B200 resimdeki aracı ithal birisi almış hergün görüyorum araç sade güzel duruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2730 mm lik aks mesafesi ile bu araç C sınıfında benim diyen araçlardan bile daha fazla yaşam alanı ve konfor sunuyor aslında. Dış hacmine kıyasla belki de içeride Mercedes’in en iyi hacim ve kullanım alanı sunan aracı. Yurt dışında iken kullanma fırsatım olmuştu. Konforlu bir sürüşü var. Yaşam alanı SUV lar gibi geniş fakat onlar gibi yerden yüksek olmadığı için yol tutuşu gayet iyi ve sağa sola yalpalanma hissi yok. 0,25 rüzgar sürtünme katsayısı da baya iddialı. Araç hoşuma gidince araştırmıştım biraz. Hele bir de opsiyonlu alınabilirse…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsanız 1 milyona tiggo 8pro var d segmenti suv, tam donanımlı. Bir yerde 100 küsür yıldır araç üreten mercedes, diğeri daha bir tane araç satmamış daha anca piyasaya çıkacak togg…biri benzinli diğeri daha ne olacağı belli olmayan elektrikli araç. Elma ile karpuz kıyası…

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Mercedes ve tiggo 8 pro arasında ikisini de arka arkaya test eder denerim , tiggo 8 pro olmuşsa 500bin daha uygun ve D sınıfını B sınıfına tercih ederim marka bağımlısı değilim , mercedesi seçene de bir şey demem sonuçta marka ve yıldız boşuna orada değil

Ancak Togg karşılaştırmasına gelirsek mercedesin elektriklilerinin benzinlilerinden daha pahalı olduğunu bildiğim için zaten benzinli ile elektrikli aynı fiyat olsa bile artık tercih elektriklidir

Togg C+ ,elektrikli ve mercedesden çok daha donanımlı son olarak ta Türkiyenin kendi markası tabiki togg , ben de zaten benzinli b+ bir mercedesin asla elektrikli hemde 500+ Km menzilli togg ile kıyaslananamayacağı için togg diyorum :)

Fiyat ,donanım ,teknoloji , boyutlar evet haklısın benzinli b200 asla V2 Togg TX10 ile karşılaştırılamaz Yeni Mercedes B-Serisi Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri 

mercedes a b cla gibi arabalara verilen her kuruş ziyan

chery dünya çapında yuz binlerce araç satıyor bu arada

1.5 milyon liraya megan motorlu önden çeker mercedes almak karpuz almaktan daha kötü

togg 170 bin başvuru aldı bu arada

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Tamam, allahtan togg çıktı bütün dertlerimiz bitti. Artık mb b konusunda bile togg öneriyoruz…
    Bu arada çekilişte çıkmıştır umarım size, hemen 2 milyondan satışa koyabilirsiniz. Ne de olsa 150 bin kişi açıkta kaldı, alan olur anında…

evet togg çıktı en azından yerel bir firma kendi markamızla elektrikli araç satacak ve 20 bin kişiye teslim edecek.

bu sizin gibi vatandaşlara baya bi dert olduğu için ,once maket uretilmez yalan dolan deyip sonra UTANMADAN 150 bin kişi açıkta kaldı galerici aldı 2 milyondan satacak diye sıvama yaptığınız için,

clio motorlu dandik mercedes b o parayı etmez yazana bu saçma sapan cevapları verdiğiniz için bir derdimiz bitti.

ben togg almadım bu arada,sıraya da girmedim. arabamdan memnunum araba alma niyetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 30 Mart 2023; 10:26:22 >
    Yorumunda çekememezlik hissettim.

• Donanimous kullanıcısına yanıt

Kağıt üstünde 20 + 20binlik araç satıldı ama ne bir güvenlik testi var ne de test sürüşü imkanı. Başkentte bir bayi bile yok hala, dışardan göremedi daha aracı. Bu durumda çekebilirlik ya da çekememezlik kavramları oluşmuyor ne yazık ki. Hayal dünyası geniş olanlar hariç

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğim arkadaşın yorumu için demiştim onu. İstersen bir daha okuyabilirsin.

Okudum zaten, mb ile togg şu an için karşılaştırılamaz demiş. Doğru demiş çünkü çok fazla bilinmeyen var. Çekememezlik neresinde bunun ? Ülkenin yarısı daha evinin önüne arabasını parkedemiyor

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış demiş demedim ki. Fazla gömmüş aracı.

Evet, çekemedim. Nasıl anladın?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.