Şimdi Ara

Z3 Lolipop 5.1 batarya sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Z3 telefonumda 2.5 aydır Lolipop 5.0 kullanıyordum. 5.1'e geçince batarya daha hızlı tükenmeye başladı. Aynı sorunu yaşayan birkaç kişiyi daha gördüm forumda. Burada toplanıp çözüm arayalım.

http://technotoday.com.tr/android-5-1-pil-problemi-ortaya-cikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bi tylol hot içer miyiz -- 3 Ağustos 2015; 13:28:06 >

• Maalesef o dertten bende de var.
  • Ben de Z3 Compact kullanıyorum 5.0.2 ye geçince zaten performansı düştü 5.1 ile iyice mahvoldu yapılacak bişey yok mudur?
  • Android her y0kseltmede batarya sorununu yaşıyor.

Froyodan gingerbreada geçişte batarya sorunu oldu.
    Honeycombtan icecreame geçişte de oldu.
    Jellybeanden kitkata geçişte de oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon 4.4.4le geldi fabrika ayarlarına dönsem 4.4.4e geri döner mi?

• Aynen öyle 5.0.2 de batarya cok iyi iken 5.1 de cok cabuk bitmeye basladı güncelleme ile halledilir umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

Telefon 4.4.4le geldi fabrika ayarlarına dönsem 4.4.4e geri döner mi?

Bilen yok mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Note 3 dokunmatik problemi
    8 yıl önce açıldı
    7 Plus Pil Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    İphone 15 ısınma sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bilen yok mu?

Hayır tabiki

• Yeni güncellemeyi beklemekten başka çaremiz kalmadı.

• quote:

dönmez
  • Batarya fullken, bekleme komumunda bir saatte nerdeyse %3 azalıyor.

Dün gece %36 şarjda yattım uydum. 8 saat sonra uyandığımda %35'e düşmüş. Nasıl bir iş anlamadım ki arkadaş. Ne farkediyor?
  • şunu yapınca şu kadar düşüyor 1 saatte 5 saatte şöyle oluyor şeklinde şeylere takılmak çok yanlış. genele bakın. 1 batarya ile neler yapabildiniz ona bakın. göz kararı ile olacak işler değil bunlar. bataryalarda kimsayal bir süreç işliyor. bunu izleyen bir yazılım var. 1 e 3 e takılmak pek doğru sonuçlar vermez.

1 e 3 e takılınca zaten psikolojik olarak "güncelleme ile kesin bir şeyler kısarlar" düşüncesi hakim olur. nesnel olup uzun süreli testler ile karşılaştırmanızı öneririm.

• Soruna çözüm bulan var mı?
  • Arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar için çözüm paylaşıyorum. Ben yaptım düzeldi.

Sony PC Companion yükleyip telefonunuzu onarın sorun çözülüyor.
  • lollipop kurdum telefonun müzik kalitesi yerle bir oldu şarj süresi kısaldı. Kitkat'a dönüş yaptım asla yüklemem lolipopu
  • MErhabalar,

Lolipop 5.1.1 den sonra telefonun şarjı fena değildi fakat bir nedenle %15 e indikten sonra akıl almaz bir hızla %7 ye düşüp neredeyse 20 dk içinde de %1 e falan düşüyordu. Bunu fazla sorun etmedim taki ki %20 batarya bana yeter diyip evden çıkana kadar. Sen misin çıkan, 1 saat sonra batarya normal kullanıma anca dayanmış ve beni yarı yolda bırakmıştı. Çünkü dediğim gibi %15 den sonra karşı konulamaz hızda bir düşüş yaşanıyor. Bu arada Facebook ve facebook messenger uygulamalarını greenify ile bloke ettiğimden onlarında batarya yı sömürdüğünü söyleyemeyeceğim.
    Netice olarak kalibrasyon hatası gibi duruyordu. Bende kalibrasyon yaptım , sorun ortadan kalktı şimdi size bunu nasıl yaptığımı anlatayım. Benim işime yarayan belki sizinde işinize yarayabilir.

Öncelikle telefon kapanana kadar kullanıyoruz, kendi kendine bitecek ve açılmaz hala gelecek. Ekranda kırmızı bitmiş batarya simgesi görünüp açılmayacak.
    Daha sonra telefonu KAPALI olarak %100 şarz ediyoruz.
    Şarz bittikten sonra telefonu açıp %99 a kadar düşürüp bir daha %100 olacak şekilde 15-20dk belki 1 saat şarz da bırakıyoruz.

vee başlıyoruz kullanmaya. Bir bakıyoruz %15 den 2dk içinde %7 e düşen batarya artık %7 e düşene kadar en az 1 saat daha dayanıyor.

Bu kadar bir işlem bana yetti dostlar, sevgiyle kalın.
    edit: ufak tefek imla hataları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 27 Ağustos 2015; 11:29:06 >

• Lollipop 5.0.2 ve 5.1 güncellemelerinde sonra Ses kısıklığı , ,ekran parlaması , ısınma , şarj sorunları oldu bende. Hatta dokunmatik kendiliğinden işlem yapmaya başladı servis yasal süreyi geçti suan para iadesi için THH'ne başvuracağım ....
  • Dostum Z3 kitakat tan bu yana 2 güncelleme aldı.Bu arada hiç fabrika ayarlarına sıfırlamak için resetlediniz mi? Çoğu problem bu şekilde gideriliyor. Kaldık ki tüm şikayetleriniz yazılım tabanlı, çoğu kullanıcı fabrika ayarlarına dönerek kurtuldu bu sorunlardan. NEtice itibariyle yazılım güncellemesi test edilirken cihazlara sıfırdan kuruluyor , bizim gibi yarı yolda güncelleme yapıp devam etmeyi önermiyorlar aslında. Sorun olursa resetleyin sıfırdan kurun diyorlar.
    Merak ettim servisin sizin telefonunuz ne diyeceğini açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chelick1

lollipop kurdum telefonun müzik kalitesi yerle bir oldu şarj süresi kısaldı. Kitkat'a dönüş yaptım asla yüklemem lolipopu

Nasıl dönüş yaptınız hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.