Merhabalar. Gigabyte Aorus Z390 anakartımda ilk 4 sata portu çalışıyor olsa da 5. ve 6. Çalışmıyor. BIOS ta yapmam gereken bir ayar var mı bulamadım. Bu arada bi arkadaş ile bu kartı msi tomahawk z390 İle değiştirmiştim. Şimdi anlıyorum ki o anakartta da 5 ve 6 sata portları çalışmıyordu. (Taktığım harddiski arızalı diye iade etmiştim yav. Boşunaymış🙃)Bu iki board da yeni sayılır. Fiziksel sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca birçok deneme yaptım. İlk dörte bağlı sata kablosunu son iki porta bağladım birçok farklı könfigürasyon denedim. Kesinlikle 5 ve 6 sata portunu çalıştıramadım. Yardımcı olursanız minnettar olurum ya. |
Z390 anakartta 5. ve 6. Sata portları çalışmıyor.
-
-
Kac adet m.2, kac adet gpu takili? -
Anakart kitapçığında M.2 SSD veya M.2 SATA SSD'ler slotlarına takılı iken aynı hattı kullandığı sata portları ile pci express slotunun hangisi olduğu yazar. Bu halde bazı sata portları iptal edilir veya üzerinde aygıt takılı x4 hat olarak çalışan pci express slotuna ortak olarak x2 'şer hat olarak paylaşırlar. Tam modeli bilseydik görselini eklerdik. Bende Z390 AORUS MASTER var kitapçığındaki ilgili bölümü aşağıda örnek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOKTURUK -- 12 Haziran 2021; 12:32:21 >
-
Eyvallah çok sağolasın. Şimdi sorunu kavradım.
(ekleme: m2 lerin ikisi de doluydu bende :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanistan -- 12 Haziran 2021; 17:22:50 > -
Sadece m.2 ile de alakali olmayabiliyor, genellikle 2. Slottaki m.2 ile ilgili ama gpu yu da sordum, gpu slotlari da band genisligini bölüsebiliyor, chipset e göre... ama sende 5 ve 6. sata portlarida lazim oluyorsa ve iki tane m.2 doluysa, chia sporlu oldugunu tahmin ediyorum :) o zaman ikinci gpu yoktur ama emin olmak icin sormak lazimdi.
-
Esasen chia işine tevessül ettim ama benim pc zamanla üstüne kata kata yükselttiğim için doğrudan chia kaynaklı değildi sıkıntım. Önce 1 TB disk alıp sonra aynısından bir tane daha (sonra bunları raid0 yapıp) daha sonra iki tane 120 lik ssd alıp (bunları da raid0 yapıp) en sonunda da m2 (500GB lık) bir de üstüne bluray yazıcı ekledim. Bu süreç nerdeyse 10 yıllık. (anakart herhalde 5 kez değişmiştir). Makinam böyle olduğu için chia işi yapabilirim diye düşündüm ve bunun için bir tane daha 500GB m2 aldım. (sanırım 2. m2 yi alınca bluray çalışmamaya başladı ve sebep buymuş yeni yeni anlıyorum :) Ey gidi günler ey. Kasanın içindekilerin dörtte üçü bu forumdan alınmış yav.
-
Bir Chia sı eksikti.800-1200TL olan 8TB HDD ler 3000TL oldu.En kısa zamanda su kripto ve mining denen saadet zinciri umarım tum Dunya da yasaklanır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X