Şimdi Ara

Z510 - Orantısız Sıcaklık Testi Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, z510' un i7 li ürününe sahibim, alalı 1 ay bile olmadı ama yeni yeni oyun oynamaya fırsat buldum. oyunlarda sıcaklık artışı problemim var. aynı modelin i5 olanı 10-15 derece daha az sıcaklık değerleri gösteriyor, doğal olarak kafama takıldı. i7 ile i5 arasında bu kadar fazla sıcaklık farkı olması mümkün mü?

-Real Temp ile ölçümlerimi paylaşatım altta, ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum servise göndermeli miyim yoksa göndermemeli miyim kararsız kaldım. Sonuçlara bakara değerlendirme yapabilirseniz memnun kalırım, hepinize teşekkür ediyorum;

edit: ortadaki fotograf fm :) fm ile neden daha fazla ısındı hiçbir fikrim yok, biraz garip geliyor tabii.

Z510 - Orantısız Sıcaklık Testi Sonuçları Z510 - Orantısız Sıcaklık Testi Sonuçları Z510 - Orantısız Sıcaklık Testi Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerheart -- 13 Ağustos 2014; 3:32:51 >

• Mafia2 , NFS Run , Call Of Duty Modern Warfare 2 , Hitman Absolution , Crysis 2 hepsini 1366*768 de medium da oynadım sıcaklık 60 - 65 arasıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun anında mı bakıyorsunuz? ve hangi programı kullandınız dostlar?
  • hammerheart H kullanıcısına yanıt
    oyun anında aıda 64 den baktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekonomist1453

Mafia2 , NFS Run , Call Of Duty Modern Warfare 2 , Hitman Absolution , Crysis 2 hepsini 1366*768 de medium da oynadım sıcaklık 60 - 65 arasıydı.

Kullandıgınız ürün i7 işlemcili ürün mü ? Oyun'da takılmalar oluyor mu medium ayarda? Ve High ayarda oyun denediniz mi ?
  • evet alıntı yaptığınız arkadaş da i7 model kullanmakta.

dostlar bir tavsiye verin :))
  • hammerheart H kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı sert ve duz bır zemıne koy.Altına bir kitap koyup yukselt.MSIafterburner yazılımının en son surumunu kur.Gerekli ayarları yaptıktan sonra oyunu actıgın zaman sol ustte bazı yazılar cıkacak.Orada gpu ve işlemci kullanımını ve sıcaklıklarını goreceksın.Kontrol et.90 ı gecmıyorsa sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bushido Samurai kullanıcısına yanıt
    evet hocam i7 li ürün, dediğim gibi 1366*768 de medium da NFS Run da ( şehir içinde geçen bir bölümde bayağı görsel vardı bir kere orada takıldı 5 sn felan) ve Crysis 2 de (denizli bir bölüm vardı bir kerede bu bölümde takılma oldu) bu takılmalarıda 1366*768 yerine biraz düşürerek oynadığımda hiç sıkıntı yaşamadım şunu da belirteyim ki oyunları kucağımda oynadığımda oldu dolayısıyla hava kanalları kapalıydı bu iki küçük takılmadan başka oyunlarla ilgili başka sıkıntı yaşamadım. High da hiç denemedim belki sıkıntı olmadan açar birde altına iyi bir fan olduktan sonra hiç sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum.
  • normalde cooler kullanıyorum ama testleri coolersız yaptım. klavyenin üst sol kısmından da sıcaklığı hissediyorum artık. aslında adana sıcağında bunalırken bilgisayara hiç laf edesim yok ama klimalı odada da değişen bir şey yok ne diyorsunuz şimdi, çoğu oyunda 70 i geçiyorum servise göndermeli miyim?
  • Dostum sicaklik degerlerin gayet iyi intel islemcilerin masallahi var isiniyolar zaten ama 98 dereceye kadar throttle yapmazlar performans kaybi olmaz yani sicakliklarn iyi
  • Sıcaklıklar gayet normal problem yok

• teşekkürler yanıtladıgınız için, hocam bence de problem yok da bu ürünü kullanan herkesin benden 10-15 derece aşağıda sonuç söylemesi kafamı karıştırıyor :))
  • ekonomist1453 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam iyi günlerde kullanın
  • Teknik servise gönderdim.

Film izlerken bile 70 leri bulmaya başladı. Fm de 82 gören bi cihazdan bahsediyoruz zaten. Aynı cihaz arkadaşımda 15 - 20 derece aşağıda çalıştırıyor bahsettigim oyunlari ve testleri.

Başıma gelecekleri de biliyorum çünkü önceden hp de yaşadım. Yapacakları sicaklik stres testlerinde bilgisayar kapanmayacagindan gönderecekler buyuk ihtimal. Neyse bakalım kısmet...

• 2 haftadır G580 modelinde sıcaklık sorunu yaşıyorum, önceden 4-5 saat oynayınca ısınırdı şimdi 1-2 saatte ısınıyor. 80-90 dereceye çıkıyor oynarken performansı etkilemiyor ama elim yanıyor.
  • Z510'dan memnunum. GPU'da devamlı olarak Boinc GPUgrid işleri çalıştırıyorum, sıcaklığı 80 - 85 civarı oluyor. Bugünlerde hava serin, şu an balkondayım ve GPU 78 derece, CPU 58 civarı.
    En sıcak günlerde GPU'yu dinlendirip, CPU'da rosetta@home çalıştırdım. Çünkü Nvidia kontrol panelinde sıcaklık 89 dereceyi geçiyor ve gösterge rengi kırmızıya dönüyordu. GPU'nun yüksek sıcaklık değeri 89 üzeri sanırım.
  • Servisten bugün geldi, fan ve heatsink değişimi yapılmış. Tekrardan test ettim, değerler 10 derece daha arttı illa olumlu açıdan bir şeylere bakmak gerekirse; teknik servisi oldukça hızlı çalışıyor, hp ve asus dan asrın işkencesini çekmiş bir insanım ama şunu da söyleyeyim böyle bir problem uzatılmaması gerekiyordu, ürünü artık kullanmak istemiyorum, aldığıma pişmanım ve önermiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.