Şimdi Ara

z5500 & Deck Sistem & Sizin Fikirleriniz [Öğrenci Cebine Uygun Ses Sistemi Yapmak]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamandır z5500 ile ilgileniyorum.Fiyatıyla yakından (:

Lise 3 Öğrencisiyim.Uzun zamandır biriktirdiğim para var. z5500 'ü ortalama olarak 1000 TL 'den alabilirim.Ancak profesyonel ve bilgili kişilerin yorumları ile
    kafamda birşeyler şekillendirmek istiyorum.

Elimde 1990lardan kalma bi deck sistemim var

Marantz Stereo Reciever SR-65

Sony Compact Disc Player CDP-XE310

Technics Digital Sound Processor SH-GE90

Sony Sterio Casette Deck TC-WE505

Sony Magnetically Shielded Speaker System SS-E 357 V

Cd ve Kaset Player dışında sanıyorumki işime yarayabilecek bir sistem :)

Yaklaşık 1 aydır bu sistemi kullanıyordum.Ses v.s Gayet güzel .Hoparlörler falan .
    Ancak Ondan önce kullandıgım Microlab 4500 ' gibi Ortalama Bi Ses Sistemi[5+1]'nden aldıgım sesin dolgunlugunu
    bunda bulamadım.

Konuyu açma sebebim.Elimdeki parayı en iyi şekilde kullanmak

Büyük bir odadaydım ancak nedenini bilmememle beraber çok büyük bir istek ile küçük odaya geçmeyi düşünüyorum.
    Odanın penceresi apartman boşluguna bakıcak bu sefer[Resimlerini sanıyorum ki 1-2 güne ekleyeceğim]
    Odada gerekli ses yalıtımını yapabileceğime inanıyorum[Yumurta kutularının iyi oldugunu duymuştum

herneyse arkadaşlar Birçok öğrencinin ses sistemi almadan once yeni konu açması[bunlardan biri de benim] forumu kirleteceğinden (bu konuda amacına ulaşmazsa onlardan biri olucak ) Tek konudan yardım edilmesi güzel gelicek gibi

Evet konudan bayağı saptım

Dediğim gibi Elimde 1000 TL gibi bir para var.Bunu nasıl değerlendirmeliyiz?

Ne kadar çok para o kadar çok haz felsefesi olmadan.
    Gerektiğinde Kişisel Gerektiğinde'de Tüm Evi Inleticek en önemlisi de sistemin sesi açıldıkça dist.'a girmemesi

Evet sözü profesyonellere bırakıyorum.Çok Teşekkürler

• Selam Beni tanıdın mı
  • O kadar yüksek ses istiyorsan al z5500 fakat sorunları var araştırdığına göre bilirsin bazı kişilerde hiç olmasada genelde olan problemler birde tiz eksikliği var müzik için sıkıntı olabilir bu konu genede senin fikrin tabiki bu arada gigaworks s750 bakabilirsen hem müzik yönünden daha tatminkar eksik yani ddts-100 dijital decoder'i

yani toplayacak olursam;

eğer film seyrediyorsan ve filmlerde sese önem veriyorsan club , tecno vb şarkılar dinliyorsan bass benm herşeyimdir vursun ortalık yıkılsın diyorsan tabiki z5500

fakat eğer diyorsan tiz önemli benim için ben çok film seyretmem sadece müzik amaçlı kullanacağım ve tiz içeren parçalar ağırlıkta o zaman s750'yi öneririm

• s750 de çok da güzel film izleniyor. hatta bence z5500 den daha güzel oluyor. yeterince güçlü. ev için fazla bile
  • evet tiz sorununu ve . onun dşnda elektrik atmalarında oluşan sorunlarını bliyorum z5500 'ün.
    Ses kartı ile halledilemiycek gibi birşeymidir o tiz sorunu ?
  • Bence deck sisteme devam et müzik için en iyisi o sağlam 2 tane kule hoparlör midleri dom tizleri iyi olan tiz eksikliğini ortadan kaldırsın 20cm basslara sahip toplamda 40 yada 80 cm bassa sahip olabileceğin bir sistem kullanabilirsin z5500ü kullanırken müzik için kullandığım technics amfiye E90 eqoyu ekledim bende gayet güzel oldular cdplayer dursun derim yanına aktif bass center rear 2 kule derken 1000 Tlye güzel bir sistem toplamış olursun ama en önemlisi anfi 5.1 destekli bir anfi kullanman daha makul elindekini satıp onun yerine 5.1 destekli bir anfi alarak dediğim donanımları toparlarsan net ve temiz bir sese sahip bir sistem sahibi olabilirsin.En iyisi sahibindene girip 2.el temiz ürünleri araştırman acele etmeden elindeki parayı en güzel şekilde değerlendirmelisin.(Anfini sat derim 1000 Tl üzerine koy 400 liraya anfini al 800 lira gb bir tutarada 4 kule 1 center rahatlıkla toplayabilirsin nacizane tavsiyem)

Örnek:
     z5500 & Deck Sistem & Sizin Fikirleriniz [Öğrenci Cebine Uygun Ses Sistemi Yapmak]

• Arkadaşım o aptalca z5500 ile deck bir sistemi ki özellikle marantz ve tecnicksi kıyaslaman bile senin için hata olur.Yapman gereken en akıllıca şey o paraya 2. el yada 0 kula tipi hoperlör almak ve stereo'nun tadına varmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler yorum için.Burdaki kıyaslamam ihtiyaca yönelikti bende asla kıyaslayamam onu (:
    Dinlediğim boost' sistem [eq. ayarı yapılandırılmamışken] ile z5500 arasındaki fark dağlar kadar.deck sistem kesnlkle (:
  • öğrenci cebine göre 1000tl çok iyii bence benderimki creative gigaworks s750 tavsiye ederimabimde var ilk çıktığında almıştı en ufak problem çıkartmadı dvd ve müsic performansı olağanüstü
    not:tabiki bu sistemle birlikte en aşağı bir audigy2 zs 7.1 platinium pro tavsiye ederim s750 multimedia sistemler arasında profesionaldir
    not:logitech z5500 bence alma sorun yaratıyo decoderi led patlatıyo ve kaliteli sesi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurca -- 28 Haziran 2010; 20:19:37 >

• müzik seti düşündünmü hiç... istersen pc yede bağlayabilirsin... bende cok ses sıstemı kullandım ama en sonunda muzık setı aldım şuanda gayet memnunum... hele sony nın eskı saglam setlerınden alırsan evı bıle yıkabılırsın:)))) paranın coguda cebınde kalmıs olur...
    benim set...
  • 2 side güzel fikir gibi.
    Surround ses sistemi yapma fikrim
    Tek bölgeden dağılmasına rağmen surround ses veren löeve televizyonun ses kalitesiydi.Kulağa verdiği dolgunluk olağanüstüydü.

[BOOST'U SOYLEMİŞTİM. Onun kadar üst olamaz (: ]

Bilmiyorum Küçük odaya geçmeyi düşünüyorum eğer geçmez isem büyük odaya uygun profesyonel aktif wooferlı yeni bir ses yapmayı düşünüyorum.İleride eğlence mekanı açıcam orda kullanmam gerektğini de göz önünde bulundurmalıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.