Şimdi Ara

z68 anakart seçimi asus-msi-gigabyte?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu üç anakart arasında kaldım yardımcı olur musunuz?

MSI Z68A-GD80 INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2133MHZ (O.C.) DVI&HDMI SATA 3.0 ANAKART

ASUS P8Z68-V PRO INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ (O.C.) SATA 3.0 HDMI&DVI ANAKART

GIGABYTE Z68X-UD4-B3 INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2133MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• gigabytelarda hdmi cıkısı yok yani dahili ekran kartını oc edemiyorsun diye biliyorum
  • asus al bence
  • Acele etme
  • Neden Z68 tercih ettiniz? Sadece P67 ile arasındaki farkı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

Neden Z68 tercih ettiniz? Sadece P67 ile arasındaki farkı merak ediyorum.

aynen ben de merak ettim.

Edit: biraz kurcaladım
    H67 – Onboard graphics are enabled, while overclocking is disabled
    P67 – You need a graphics card for this chipset – onboard graphics is disabled, however overclocking is enabled here
    Z68 – You guessed it…best of both worlds. Onboard graphics are enabled, as is overclocking
    herşeyi anlatıyor :)

K serisi alacaklar fp için H67
    düz alacaklar P67
    aldım mı tam olsun diyenlere Z68 yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 15 Haziran 2011; 18:07:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.
    quote:

Orijinalden alıntı: NeverDies7

Neden Z68 tercih ettiniz? Sadece P67 ile arasındaki farkı merak ediyorum.

aynen ben de merak ettim.

Edit: biraz kurcaladım
    H67 – Onboard graphics are enabled, while overclocking is disabled
    P67 – You need a graphics card for this chipset – onboard graphics is disabled, however overclocking is enabled here
    Z68 – You guessed it…best of both worlds. Onboard graphics are enabled, as is overclocking
    herşeyi anlatıyor :)

K serisi alacaklar fp için H67
    düz alacaklar P67
    aldım mı tam olsun diyenlere Z68 yapmışlar

Güzel bilgiler sağolun.Bende araştırdım fakat öneren pek yok.Heralde yeni olduğu için.

• i5 2500K işlemci alıp p67 chipset kullanan bazı arkadaşlar bu forumun bir başlığında yer yer takılmalar yaşadıklarını ve kopyalama işlemlerinin bazı özel durumlarda çok ama çok yavaşladığını söylemişlerdihttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48387983. Bu durum beni p67 chipsetlerden soğuttu, ayrıca B3 revizyon olayı da soğutan başka bir etkendir. Bende p67 dışında gelecek ivy bridgeler ile uyumlu bir anakart ararken bu chipsetleri gördüm.

Daha sonra şu başlıkta anlattığım gibi özellikleri olduğunu fark ettim.http://forum.donanimhaber.com/m_49887260/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_49887652 ve p67 yerine rahatlıkla alınabilecek bir anakart olduğuna karar verdim.

Bu chipset için bekle diyenler vs.. oluyor, tek haklı tarafları yeni çıkan bir ürün olması, o nedenle biraz kullanıcı tecrübesi için beklenebilir ancak Türkiye için geçerli bu, yabancılar mayıs ayı başından beri kullanıyorlar ve okuduğum kadarı ile hem OC potansiyeli hem de günlük kullanım için ideal chipsetler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ummax

i5 2500K işlemci alıp p67 chipset kullanan bazı arkadaşlar bu forumun bir başlığında yer yer takılmalar yaşadıklarını ve kopyalama işlemlerinin bazı özel durumlarda çok ama çok yavaşladığını söylemişlerdihttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48387983. Bu durum beni p67 chipsetlerden soğuttu, ayrıca B3 revizyon olayı da soğutan başka bir etkendir. Bende p67 dışında gelecek ivy bridgeler ile uyumlu bir anakart ararken bu chipsetleri gördüm.

Daha sonra şu başlıkta anlattığım gibi özellikleri olduğunu fark ettim.http://forum.donanimhaber.com/m_49887260/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_49887652 ve p67 yerine rahatlıkla alınabilecek bir anakart olduğuna karar verdim.

Bu chipset için bekle diyenler vs.. oluyor, tek haklı tarafları yeni çıkan bir ürün olması, o nedenle biraz kullanıcı tecrübesi için beklenebilir ancak Türkiye için geçerli bu, yabancılar mayıs ayı başından beri kullanıyorlar ve okuduğum kadarı ile hem OC potansiyeli hem de günlük kullanım için ideal chipsetler.

i5 2500K işlemci ve p67 chipset kullanımında ki takılma olayını ben de takip ediyorum.Aynı başlıkta i7 2600K kullananlar yöneltilen bu soruya bir cevap vermemişler acaba takılma i5 2500K işlemciden mi yoksa chipsetten mi?

• İ7 2600k kullananlardan bu takılmayı duymadım, belki işlemci HT'e sahip olduğu için su gibi akıyordur onu bilemem, ancak bunu yaşayanların p67 üzerinde, başka bir chipset üzerinde olup bunu yaşayan olsa deriz ki işlemciden ancak p67'lerde bu sorun var gibi görünüyor. Bu durumda şu an PC alacaklar için en iyi alternatif z68 gibi görünüyor, yabancı reviewlerede bakıyorum, chipset performansı için kötü yorumlara denk gelmedim.
  • Asus P8Z68-V Intel Z68 DDR3 1600MHz Socket 1155 Anakart aldım. Oldukça kaliteli görünüyor. İşlemcim i5 2500K. Diğer parçalarım geldiği an toplayacağım şuan kutusundalar :)
  • Pro ile Normal versiyonu arasında iki fark göze çarpıyor, bunlardan ilki GPUboost yok, yani dahili ekran kartına overclock yapamıyorsunuz ve daha az SATA portu var bunun dışında hepsi aynı, araştırdığım kadarı ile yeni stoklar ancak bu ay sonunda gelecekmiş, pro modellerin gelen ilk stokları exa ve vatanbilgisayar eritmiş, arada 1-2 tane bulunabiliyordu ancak onlar da yok artık.
  • Kullanmayacağım özellik için fazla para vermıyeyım dedım. Asus P8Z68-V Intel Z68 aldım. Tüm parçalar gelsin kurup test edeceğim
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın, benimki de inşallah yakında gelecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummax

Pro ile Normal versiyonu arasında iki fark göze çarpıyor, bunlardan ilki GPUboost yok, yani dahili ekran kartına overclock yapamıyorsunuz ve daha az SATA portu var bunun dışında hepsi aynı, araştırdığım kadarı ile yeni stoklar ancak bu ay sonunda gelecekmiş, pro modellerin gelen ilk stokları exa ve vatanbilgisayar eritmiş, arada 1-2 tane bulunabiliyordu ancak onlar da yok artık.

pro ile düz arasında ekstra 1394,sata ve lan farkı var sanırım, gpu boost özelliği düz modelde de var

düz model hertürlü yeterli olur bence

• Yanlız bu kartlarda IDE soketleri yok! IDE to SATA dönüştürücü lazım eğer eski hdd ya da dvd-rw kullanılacaksa. newegg'de baktım düz modelde gpu boost yok görünüyor ayrıca pro modeli değişik sebeplerden dolayı Editor’s Choice from Tech Report, HardOCP, PCPer gibi artıları da var görünüyor. Kullanım amacına göre muhakkak değişir. Düz modeli alan yanlış yapmıştır demiyorum kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummax -- 16 Haziran 2011; 23:36:57 >
  • Burada aralarındakı fark görülüyor arkadaşlar.. Kullanmayacagım özellik için fazla para vermeye gerek görmedim şahsen

z68 anakart seçimi asus-msi-gigabyte?
  • Çok güzel bir kart almışsınız, pro ya da değil çok farketmeyecektir, tekrar hayırlı uğurlu olsun :)
  • Sonunda aldım ASUS P8Z68-V PRO ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.