Merhaba pcyi işlemci olarak güncelleyeceğim 13700k ve z790 ile z690 aynı zamanda ddr 4 ve ddr 5 arasında kaldım. önümde iki seçenek var. Rog strix ddr5 z690 almak ya da rog strix z790 ddr4 almak. ddr5 anakarta geçersem 12. Nesil için çıkmış z690 alacagım ve ekstra ddr5 ram alacagım. ancak 13700k performansı z690 iile ne kadar verimli olur ? Ya da z790 ddr 4 anakart almak mı mantıklıdır ? Bu sefer de masraf az ancak ddr4 ram olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum. sistemim i7-8700k 5.1 ghz asus rog strix z370-e anakart g skill trident z 3200mh 2x8 ram gigabyte aorus master 3080 ti corsair rmx850w psu evga clc 240 sıvı soğutma < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Z690 ve z790 tavsiyesi
-
-
o.c yapıcakmısnız işlemcilerinize ve ramleriniz ? yoksa satdartmı kullanıcaksınız ?
kasanız nedir ?
aio hava sogutmanız varmı yoksa hava sogutmamı kullanıcaksınız.
size Z790 ve ddr5 platformu onerırım.
ramlerde bence cok ucmaya gerek yok. frakanslarında ve argb olayında. ucuz alanı anakarta uyanı alıp gecın 16 gbx 2 olarak. en az 5000 mhz olsun ama ramler.
anakartta da o.c yapmıcaksanız orta-altı ayar bır z790 alınız. msi-asus gibi.
tabi burda en önemlisi bütçe ve beklenti.
-
hocam selam. bu anakart orta - düşük ayar hangisi
-
merhabalar istediğiniz parçalar 13 nesil işlemci ile asus z690 modelleri performans kaybı yaşamazsınız model olarak strix z790-f modelini önerebilirim ddr5
-
Benim gözümde ortadan az düşük bir anakart.
Beklenti fazla değilse tabiki fiyatıda size uyuyorsa alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 29 Ocak 2023; 5:17:56 > -
Yüksek beklenti neler olmalı?
Sadece OC tarafı mı. Mesela 5.5-6 ghz ulaşıp voltajda stabilite sağlamak gibi.
Ben satın aldım, alırken bulabilseydim msi z790-A alırdım, üst modellerde genel olarak extreme oc aramadığım için bütçemin dışında kalıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Link açılmıyor
en pahalıdan ucuza. fiyatlarını araştırmanı öneririm. alan niye alıyor acaba bu anakartları ?
-
Fiyatları tahmin edebiliyorum en pahalıdı 30k₺
Mosfet - vrm- diğer donanımların kalitesi - rgb - heatsink - görüntü - kozmetik - estetik - en iyisini alma yarışı
ben edge z690 wifi kullanıyorum. imzamdakı gıbı cokta memnunum. Ama bu zamanda ıyi o.c yapılacak ise z790 ddr5 wifi carbon alınmalıdır. Beklenti var ise. Yok ise sizin kart alınabılır kullanılabılınır.
bu arada ram almadıysanız bunu secınız cok ıyı fıyat ındırımıde gırmış.
₺ 3.992,55
359,33 TL * 12
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 29 Ocak 2023; 17:24:14 >
-
Yanıt için çok tşkler hocam 10 gün oldu sistemi kuralı 🙏🏻👍 corsair d5 5600 cl40 16*2g almıştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 29 Ocak 2023; 17:40:42 >
olsun oda iyi ram. hayırlı olsun ıyı gunlerde kullanınız.
-
Çok tşkler hocam hep birlikte sorunsuz günlerde kullanalım 🙏🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X