Şimdi Ara

Z87 chipsetli anakarta M.2 veya nvme ssd takabilirmiyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimdeki anakart msi z87 gd-45 kartta bir adet m.1 girişi var şu ufak olan bu m.1 in normal sata ||| de ki ssd den bi farkı yok aynı yazma hızları sadece boyut küçük buraya kadar biliyorum şimdi bilale anlatır gibi anlatacağınız kısmı soruyorum saygı değer bilgili arkadaşlara ben bu anakarta şu 3000mb yazma/2000mb okuma hızı olan m.2 ssd veya nvme denilen ssd den takmak istiyorum bunun için pci-e slotuna dönüştürücü takıp kullanabilirmiyiz ? ve hangi slota takılacak yabancı forumlarda bu konu hakkında yazılar var orada pci-e x4 slotuna takılir felan diyorlar İngilizcem iyi değil Türkçe konu da yok bu olay hakkında yada ben bulamadım kısacası nasıl yapabiliriz pci-e 4x slotta yok ana kartta direk ekran kartı slotuna takanları görüyorum yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayir. Sizde PCI-E 3x4 veriyolu yoksa, islemciye giden veriyolu en fazla SATA hizinda olacaktir.

Ornek olarak, 3 ton suyu 1cm genisliginde bir borudan (SATA) gecirmeye calisacaksiniz. O hizlari alabilmek isterseniz atiyorum 20cm (PCI-E) genisliginde boruya ihtiyaciniz var.

M.1 dediginiz sey sadece soketin tipi. SATA ve PCI-E dediginiz ise hard disk ile islemci arasindaki veriyolu. Bu arada PCI-E diskler genelde M.1 degil M.2 slotuna gore tasarlanir, ek bilgi olarak belirtmis olayim.
  • Z87 chipsetli anakarta M.2 veya nvme ssd takabilirmiyiz ?n

Z87 chipsetli anakarta M.2 veya nvme ssd takabilirmiyiz ? adaptör yolu ile takanlar var bu nedir peki?

varsa x4 slotuna yoksa x16 slota takıyorlar yabancı forumlarda çok konu var ama ben anlamıyorum :) z87 chipsete uyguluyorlar bunh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbie -- 27 Eylül 2017; 13:38:30 >

• drainBamaged D kullanıcısına yanıt
    m.1 slotu zaten var da ben onu istemiyorum m. 2 için resimde gördüğünüz dönüştürücü ile bu hızları yakalayabilirmiyim. kartın üstünde gördüğünüz gibi m.2 ssd ler takılı

• Cobbie kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiginiz sadece adaptor. Ust hizlara cikmanizi degil, m.2 slotuna sahip olmanizi saglar. m.2 slotundan islemciye gidecek veriyolu PCI-e 3x4 olsa, zaten m.2 slotunu da koyarlardi.

Resmini gosterdiginiz urunde de "m.2 sata base" diyor bakin.

Uzun lafin kisasi, anakarti bilmiyorum, eger uzerinde veriyolu olarak PCI-e 3x4 varsa, bahsettiginiz hizlari alirsiniz. Yoksa, hangi adaptoru takarsaniz takin alamazsiniz.

Ek: bu adaptorun takildigi yuvanin islemci ile arasindaki baglanti PCI-e 3x4 ise, adaptorun kendisi de SATA degil de PCI-e 3x4 destekliyorsa, o zaman bahsettiginiz hizi almaniza engel bir sey olacsgini dusunmuyorum. Her sey o slotta bitiyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drainBamaged -- 27 Eylül 2017; 20:58:37 >
    işte değinmek istediğim konu bu x4 slotlu adaptoru x16 ya takıyorlar :D baştaki ufak pinli yer ekran kartı pinleri ile aynı sadece uzun olan kısmı farklı yani slotun yarısı boş kalıyor gibi bişey.bu durumda mevcut olan ekran kartının performansını da düşürebilir bu.

bunu bu şekilde kullanıyorlar kırmızı adaptöre bakarsanız kartın uzerinde m.2 ssd ler mevcut ama slot x4 takıldığı yer x16 :D yani bu icat kartta m.2 slotu olmadan m.2 kullandırıyor ama detaylı bilgi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cobbie

işte değinmek istediğim konu bu x4 slotlu adaptoru x16 ya takıyorlar :D baştaki ufak pinli yer ekran kartı pinleri ile aynı sadece uzun olan kısmı farklı yani slotun yarısı boş kalıyor gibi bişey.bu durumda mevcut olan ekran kartının performansını da düşürebilir bu.

bunu bu şekilde kullanıyorlar kırmızı adaptöre bakarsanız kartın uzerinde m.2 ssd ler mevcut ama slot x4 takıldığı yer x16 :D yani bu icat kartta m.2 slotu olmadan m.2 kullandırıyor ama detaylı bilgi yok.

Ben daha fazla vaktinizi almayayım. Çünkü aynı şeyi tekrarlayıp duracağım :) Umarım aradığınız adaptörü bulursunuz.

Bu arada, hızlıca bir google araması yaptığımda, Z87'nin NVME disk desteklemediğini ancak bazı sitelerde "custom bios" adı altında bios için custom firmware bulunabileceğini ve bu şekilde NVME disk kullanılacağını buldum. Ancak hiçbirisi gerçek bir NVME performansı alabilir misiniz alamaz mısınız belirtmiyorlar.

Unutmadan, NVME standardı "görece" yeni bir standart. En iyi uyum için yeni bir anakart almanız ilerisi için daha iyi bir yatırım alabilir. Ancak tabi ki bu bütçe vs gibi bir konu. Ona yorum yapamam.

Umarım aradığınız şeyi bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    teşekkür ederim.

• Konuyu hortlatalım.

Ne yaptınız deneyebildiniz mi? youtube da fazladan, boşta olan, pciex16 slotlarına, buna benzer adaptörler takarak biraz performanstan feragat ederek kullananlar var ama, zaten ulaşılan hızlar ucubik hızlar olduğu için feragat etse ne olur etmese ne olur diyor insan. Yani yarı yarıya feragat etse, ulaştığı en kötü hız 1,5 gb falan. Neyse.

Ama mesela bazı anakartlar da fazladan slot olmasına rağmen tek bir veriyolu oluyor. Bu yüzden bir slotu kullandığında bios otomatikmen diğerini kapatıyor. Baktığın zaman 2 slot diyorsun ama tek bir veriyolunu kullanıyor. Sanırım bunun gibi ufak ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor. Sonuç olarak birinde ekran kartı diğeri ise adaptör kullanacak şekilde çalışması lazım.

Fakat bana soracak olursak yine de mantıklı değil. Niye diye soracak olursan, bu tip sistemlerde asolan boot özelliğidir. Yani sistemi komple M.2 ssd'nin üzerine yükleyeceksin ki farkı anlayasın. Oda hazır destekli sistemlerde bile sıkıntı çıkarabiliyor anladığım kadarıyla (gerçi artık bunun da bir sıkıntısı kalmamıştır)

Bu şekilde adaptörle uğraşacağına direk sata'lı olanları al derim. Çünkü ülkemiz şartlarında astarı yüzünden pahalıya geliyor. He ben sistemi daha değiştirmem dersen denemekte fayda var ama slotların aynı anda çalışıp çalışmadığını öğrenmek gerek.

• Hortlatayım

gigabyte z87-hd3 anakarta

Alfais 4446 Pci-E Express 3.0 X4 To Nvme M.2 M Key Ngff SSD Çevirici Dönüştürücü Kart Adaptör ve
    Adata XPG SX8200 Pro 512GB M.2 PCIe 3500-2300MB/s SSD ASX8200PNP-512GT modellerini aldım

ilk etapta windows10 yükleyemedim ama yedek sürücü olarak gördü hız testinde

mevcut SSD min hızı

Son olarakda Bios beta updatesini bulup kurdum ve windows 10 çalıştı fakat nerdeyse yarı yarıya hız kaybım oldu

Aynı kart modelini kullanan arkadaşlara bios dosyasını ekleyebilirim

Dosyayı ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicolascage -- 13 Ekim 2020; 20:36:36 >

• Merhaba bios dosyası hala mevcut mu.

• Merhaba gigabyte ga-z87-hd3 için modlu bios hala mevcut mu

• Gigabyte GA-Z87-HD3 anakartımın biosuna internette bulduğum yöntemle NVME driver ekledim ve sonuç gayet iyi.Z87 chipsetli anakarta M.2 veya nvme ssd takabilirmiyiz ?
  • Herkese merhaba

Bende Asus Z87-A anakart üzerinde adaptörle M.2 nvme ssd çalıştırmak istiyorum. Sanırım bios üzerinde bu iş için boot seçeneği olmadığından orjinal firmware'ı modlamak gerekecek. Yabancı bir forum üzerinde hazır modlu bir firmware buldum. Ancak bunu doğrudan anakart biosu üzerinden güncellemek mümkün olmadığından en basit nasıl yapabilirim, hemde biosun göçmesi durumunda eski haline döndürmenin yolu ne olur?

Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar, bilgi paylaşımında bulunursa severim.

• vakti zamaninda modlu bios yuklu h87 anakartima pciex 4x slotuna adaptor ile nvme taktim.guney koprusu dmi.2 hizlarinda olmasindan dolayi nvme hizi dusuk cikmaktaydi.ama o halde bile sata ssd den daha hizliydi

hatta bu islem sonrasinda 0 ve 1 sata kapilari calismiyordu.bu tamamiyle guney koprusunun veriyolu ile alakali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 6 Kasım 2021; 16:5:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.