Şimdi Ara

Z97 Anakart Karşılaştırma Testleri / Neden Z97 Chipset ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
8.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: killnOd

Umarim anakart ureticileri bios yamalariyla tam olarak z87 lere "Broadwell" desteginide sunarlar yoksa mecbur z87 kullanicilari modlu bioslara yonelecekler.

Teknik olarak 87 de 97 de ayni soket yapisini kullaniyorlar.Ayrica her iki chipsette h ve h-r islemcileri tam olarka destekliyorlar.Haliyle "Broadwell" sirf z97 de olupda z87 olmamasi sozkonusu olmuyor basit bir bios guncellemesiyle rahatlikla z87 lerde "Broadwell" destegi alabilirler diye dusunuyorum , yoksa yaniliyormuyum?

Z87 lerde Broadwell çalışmaz diye düşünüyorum. Nanometre farkı var. Intel z87 ile z97 chipset aynı tasarıma sahip değildir teknoloji olarak. Ufak oynamalar kesinlikle yapılmıştır.

Haswell-R lerin "K" versiyonlarının çıkacağı kesin değil diyorlar. Fakat overclock grubu olduğu için ve haswell plaka sorunlarına yurt dışında lanet edildiği için bence çıkacak diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 25 Mayıs 2014; 14:33:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noveche

Gigabyte sistesinde "M.2, SATA Express, and SATA3 4/5 connectors can only be used one at a time. The SATA3 4/5 connectors will become unavailable when an M.2 SSD is installed" yazıyor.

Evet ikisi aynı anda çalışmadığı doğrulanmış oldu. Öncelik olarak M.2 portu söylenmiş. Sata Express takılı olsa dahi M.2 girişi kullanıldığında Sata Express deaktif oluyor.

M.2 yeni çıkacak yüksek hızdaki SSD ler için olduğundan oyuncu kartlarında çok kullanılır mı bilmiyorum. Pci Express SSD ler daha pahalı oluyor normallerine göre. Bu nedenle Sata Express daha çok kullanılacaktır diye düşünüyorum. Fakat geleceğe yatırım olarak bakıldığında 4-5 yıl içerisinde bu imkan olabilir ve elinizde M.2 portu olması faydalı olacaktır gelecek için.

• acbold kullanıcısına yanıt
    H-R K surumleri eylul ayinda cikacakmis zaten.97 ile 87 chipsetleride birebir ayni soyleki ikiside socket 1150 ayrica ikiside hem Has hemde Has-R islemcileri calistirabiliyor.Buradan yola cikarsak eger istenirse rahatlikla "Broadwell" islemciler z87 uyumlu olabilir.Gerci sene sonuna daha cok var ve gercek farklilik 2015 deki yeni SKY larda olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

H-R K surumleri eylul ayinda cikacakmis zaten.97 ile 87 chipsetleride birebir ayni soyleki ikiside socket 1150 ayrica ikiside hem Has hemde Has-R islemcileri calistirabiliyor.Buradan yola cikarsak eger istenirse rahatlikla "Broadwell" islemciler z87 uyumlu olabilir.Gerci sene sonuna daha cok var ve gercek farklilik 2015 deki yeni SKY larda olacak.

Olabilir bekleyip göreceğiz.

Z97 Anakart Karşılaştırma Testleri / Neden Z97 Chipset ?

Z97 Anakart Karşılaştırma Testleri / Neden Z97 Chipset ?

Resimleri hatalı alıyor.

Z97
    http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/performance-chipsets/z97-chipset-diagram.html

Z87
    https://store.donanimhaber.com/2a/04/aa/2a04aa6efe81af7e6f16704ccc090607.jpg

• Haswell Refresh K serisi yaklaşık 1 ay içerisinde çıkacakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

Haswell Refresh K serisi yaklaşık 1 ay içerisinde çıkacakmış.

ön siparişe çıktı dostum vatanda

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-4790k-soket-1150-44ghz-8mb-cache-22nm-islemci.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safe-e -- 5 Haziran 2014; 18:48:07 >
  • asrock extreme 4 - z97 ne zaman geliyor tr ye bilgisi olan var mı ? ve fiyat nedir ? bu 2 portta mevcut mudur ? m2 ve diğeri aklıma gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

asrock extreme 4 - z97 ne zaman geliyor tr ye bilgisi olan var mı ? ve fiyat nedir ? bu 2 portta mevcut mudur ? m2 ve diğeri aklıma gelmedi.

Asrock z97 ürünleri halen stoklara girmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

Orijinalden alıntı: noveche

Gigabyte sistesinde "M.2, SATA Express, and SATA3 4/5 connectors can only be used one at a time. The SATA3 4/5 connectors will become unavailable when an M.2 SSD is installed" yazıyor.

Evet ikisi aynı anda çalışmadığı doğrulanmış oldu. Öncelik olarak M.2 portu söylenmiş. Sata Express takılı olsa dahi M.2 girişi kullanıldığında Sata Express deaktif oluyor.

M.2 yeni çıkacak yüksek hızdaki SSD ler için olduğundan oyuncu kartlarında çok kullanılır mı bilmiyorum. Pci Express SSD ler daha pahalı oluyor normallerine göre. Bu nedenle Sata Express daha çok kullanılacaktır diye düşünüyorum. Fakat geleceğe yatırım olarak bakıldığında 4-5 yıl içerisinde bu imkan olabilir ve elinizde M.2 portu olması faydalı olacaktır gelecek için.

Hocam yani Gigabyte'nınkini önerirsiniz gaming serisinde

• Z97 Msi Gaming 5 güzel bir anakart. Çoğu testen başarı ile geçiyor.Msi Z97 Gaming 5 tercih edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 28 Ağustos 2014; 1:52:10 >
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt
    Gerçek faz sayısı bakımından Gigabyte gaming 5 daha üstün. Bir de optik ses çıkışı mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Gerçek faz sayısı bakımından Gigabyte gaming 5 daha üstün. Bir de optik ses çıkışı mevcut.

Hocam optik ses çıkışı nedir? Ne yararları vardır? Bir de sanırım Gigabyte'ın gaming 5'i Msi'a göre geleceğe yönelikmiş, doğru mu?
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt
    Optik ses çıkışı üst seviye ses sistemlerindeki ek özellikleri kullanmanıza imkan sağlayan bir çıkış, daha kaliteli ses için gerekli olan gerekli bir çıkış olarak tanımlanabilir kısaca. Her ses sistemini buna bağlayamazsın tabi. Ses kalitesine önem veren üst seviye ses sistemi kullanan kullanıcılar için önemlidir.

Gigabyte'ın, MSI'a göre geleceği yönelik olduğu bir yanı yok gibi. Garanti süresi sanırım gigabyte'ın +1 yıl daha uzun bir de hız aşırtmayla uğraşanlar için faz yapısı daha uzun ömür ve daha iyi stabilite sağlamaya uygun görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Optik ses çıkışı üst seviye ses sistemlerindeki ek özellikleri kullanmanıza imkan sağlayan bir çıkış, daha kaliteli ses için gerekli olan gerekli bir çıkış olarak tanımlanabilir kısaca. Her ses sistemini buna bağlayamazsın tabi. Ses kalitesine önem veren üst seviye ses sistemi kullanan kullanıcılar için önemlidir.

Gigabyte'ın, MSI'a göre geleceği yönelik olduğu bir yanı yok gibi. Garanti süresi sanırım gigabyte'ın +1 yıl daha uzun bir de hız aşırtmayla uğraşanlar için faz yapısı daha uzun ömür ve daha iyi stabilite sağlamaya uygun görünüyor.

Yardımınız için teşekkürler
  • hep dedik bunu , z97 de çalışan işlemci z87 dede çalışır en en kötü bios güncellemesi ile çalışır

anakartlar yeni duyrulduğunda z97 de m2 sata var yenilik var demeye başladı millet kaç kişide var m2 sata SSD?ben hiç görmedim , zaten o m2 sata alana kadar normal SSD kullan çok mu fark var hayır , m2 sata SSD güncel kalır mı bence hayır pci-e express SSD ler varken yüzüne bakan olur mu m2 sata nın

sonra birde killer ethernetimiz çıktı şekilli anakartların üzerinde senin nete bağlandığın kablo belli limitin belli modemin belli bunun üzerine nasıl çıkacaksın , killer ethernet dediğin yazılım gibi birşey kısaca başka bir numarası yok

novadaki şu anakart herkese yazdım gördüğümce al diye bitmiş herhalde artık 250tl canavar gibi anakart işini bilen kapardı mesela
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9634

• quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

hep dedik bunu , z97 de çalışan işlemci z87 dede çalışır en en kötü bios güncellemesi ile çalışır

anakartlar yeni duyrulduğunda z97 de m2 sata var yenilik var demeye başladı millet kaç kişide var m2 sata SSD?ben hiç görmedim , zaten o m2 sata alana kadar normal SSD kullan çok mu fark var hayır , m2 sata SSD güncel kalır mı bence hayır pci-e express SSD ler varken yüzüne bakan olur mu m2 sata nın

sonra birde killer ethernetimiz çıktı şekilli anakartların üzerinde senin nete bağlandığın kablo belli limitin belli modemin belli bunun üzerine nasıl çıkacaksın , killer ethernet dediğin yazılım gibi birşey kısaca başka bir numarası yok

novadaki şu anakart herkese yazdım gördüğümce al diye bitmiş herhalde artık 250tl canavar gibi anakart işini bilen kapardı mesela
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9634

Haswell ve Haswell-R kullanmak için evet bahsettiğiniz anakart kullanılabilir. Fakat ileriye dönük olarak Broadwell işlemciler z87 chipset üzerinde çalışmayacak. Z97 tek özelliği m.2 ya da sata express değil. Broadwell asıl önemli olan. Ayrıca yeni çıkan ssd ler sata 3 barajını aşacaklar. Bunun içinde sata express girişi önem kazanıyor.

Benim tercihim genelde Gigabyte olur.BK serileri çok kalitelidir. Msi Gaming ürünleri son zamanlarda forumda çok seviliyor. Performans olarak da Gigabyte Gaming serisi karşısındaki bk edition modelleri ile aynı performansı sağlayabiliyor. MSI GAMING 5 bir çok anakartla başa çıkabiliyor. Bu nedenle önermiştim.

Garanti süresi Gigabyte 3 yıl ise düşünmeden Gigabyte alınır. Gigabyte Türkiye garanti olayı bir türlü kesinleşmiş değil her yıl bununla ilgili sorunlar oluyor ekran kartı ve anakart ürünlerinde. Her ürün sanırım 3 yıl değil. Bununla ilgili bilginiz/kaynağınız var mı ? (arenabilgisayar sanırım)

• işte bende onu diyorum :) , broadwell z87 de bios güncellemesi ile çalışabilir , yoksa broadweller z97 değilde başka chipsetde çalışır diye bir mantık çıkıyor bende tabi öyle kafadan :)

msi tutuldu ewt özellikle görünüş olarak ama kötü anakartlarda değiller pek , gigabyte iyice uçtu z97 çıktıkdan sonra asus rog özenen göz tasarımlı logosu , eski yeşil rengini bırakması , 300-350tl lik bence çöp anakartları ile ben hiç sevmedim gigabyteyi ve bir tanesine daha bakmamışımdır bu nedir diye :)

asrock bence şuan hem girişde hemde en üstte sunduğu özellikler ile 1. numara ve fiyatlarıda sunduğuna göre düşük
  • Seneye cikinca gorecez , ama bende aynisini dusunuyorum.Yani fiziksel ozellikleri birebir ayni olan iki chipsette bir islemci calisip digeri calismiyorsa bu kasitli ve yazilimsal engellemeyle yapiliyor demektir.z97 de calisan butun islemcilerin z87 dede calismasi gerekiyor , olmadi modlu bioslarla desteklenir ama birebir ayni chipsetler oldugu icin rahatlikla iki chipsetdede broadwell ler calisacaktir diye dusunuyorum.Umarim intel ve diger firmalar bizi modlu bioslarla ugrastirmazlar.
  • acbold kullanıcısına yanıt
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6440

Satıldığı yerde 36ay garanti diyor. Arenabilgisayar'ı arayıp teyyit ettirebilir merak edenler doğru ya da yanlış mı biz de görürüz.

Her ürün mü bilmiyorum ancak 36 ay garantili gösteriyor genelde satan yerler.

X79 Ud3 mesela 3 yıl. Bu anakartın böyle olması lazım ben inventus'tan almıştım. Bu da inventusta 36 ay yazıyor, doğrudur muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@acbold
    quote:

Z87 ler bios güncellemesi ile Haswell-R (i5 4690k, i7 4790k) desteği alacak.

Bu bilginin bir kaynağı var mı ? Yoksa sizin ön görünüz mü ?

@Akagami.
    Optik girişe sahip ses sistemi, AV Receiver veya benzeri cihazlara bağlayamayacaksınız. Optik port dediğin ne kadar yer kaplıyor ki koymuyorsun.

Z87'lerin BIOS desteği ile Haswell-R destekleyeceğini Gold PC mağaza müdürü söylemişti bana ramazan sonlarında. (Konu eski fakat görünce cevaplamak istedim)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.