Şimdi Ara

Z97 Anakart Karşılaştırma Testleri / Neden Z97 Chipset ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
8.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba. Simdilik grafik kartı olmayan ve işlemcisi g3220 basit olacak sekilde internet ve full hd film icin bir pc istiyorum.elimde 1tb ve 320gb iki disk ve yeni olan optik sürücü mevcut.linkteki kombinasyonda ki kasa ve anakart 3-4 yil sonra iyi bir islemci ve grafik karti icin uygun mudur?birde RAM olarak tek modül seçti yanina daha sonra ekleyecegim RAM ile uyumlu çalışır mi? Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foto
     Z97 Anakart Karşılaştırma Testleri / Neden Z97 Chipset ?

• Konu açarsan sistem tavsiyeleri bölümüne yardımcı oluruz.

Kısaca 3-4 yıl sonrası için şimdiden bu şekilde gaming anakart alıp yanına çöp bir işlemci alacağına. Giriş seviyesi kaliteli bir AMD sistem topla. O zamana kadar da iyi kullanırsın. O zamandan sonra sadece ekran kartı alırsın.

Intel giriş seviyesi işlemci + gaming anakart almak mantıklı değil. 600 TL tutuyor. 600 TL ye orta seviye amd işlemci + giriş seviyesi anakart alabilirsiniz.
  • Bugün inventusu aradım.verdikleri bilgiye gore yeni Intel işlemciler z97 uyumlu değilmiş.forumlarda boyle okuduğunu belirttim onlar yanlış bilgi vermiş dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

Bugün inventusu aradım.verdikleri bilgiye gore yeni Intel işlemciler z97 uyumlu değilmiş.forumlarda boyle okuduğunu belirttim onlar yanlış bilgi vermiş dediler.

Hangi işlemciden bahsettiğinizi anlamadım kısaca anlatmaya çalıştım.Buyrun ;

h87 ve Z87 Chipset : Sadece Haswell işlemciler için piyasaya sürülen ilk chipset. Şuan Haswell-R işlemcilere'de destek veriyor. Broadwell desteği yok. (1150p)

H97 ve Z97 Chipset : Haswell, Haswell-R ve Broadwell için çıktı. (Broadwell çıkınca yeni bir chipset daha çıkabilir belki. Ama h97 & z97 Broadwell çalıştıracak) (1150p)

x99 Chipset : Haswell-E işlemciler için çıkan chipset. Şuan sadece ABD'de satın alınabiliyor. Avrupa'da ön sipariş'de. (DDR4 ve Ultra m.2 teknolojisi ilk kez geldi bu chipset ile) (2011-3p)

Haswell: I5 4670 & I7 4770 & I5 4670K & I7 4790K (vb bir çok model. haswell i3 ve g serisi işlemci modeleri de var )

Haswell-R : I5 4690 & I5 4690K & I7 4790 & I7 4790K

Broadwell : Henüz çıkmadı.

Haswell-E : En son çıkan işlemciler. i7 5960X & Core i7 5930K & Core i7 5820K .

• Hocam MSI gaming 5 yada gigabyte gaming 5 anakarta gecici olarak g3258 takacagimizi yeni brodwell işlemciler çıkınca eğer çok pahalı olmaz ise yeni işlemciye gecebilecegimizi söyledim.onlarda yeni nesil işlemcilerin soket yapısının farklı olduğunu dolayısıyla bahsettiğim anakartların brodwell desteğinin olmadığını söylediler.aslında siz bu kombinasyonu tavsiye etmediniz .orta seviye AMD sistem onermistiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

Hocam MSI gaming 5 yada gigabyte gaming 5 anakarta gecici olarak g3258 takacagimizi yeni brodwell işlemciler çıkınca eğer çok pahalı olmaz ise yeni işlemciye gecebilecegimizi söyledim.onlarda yeni nesil işlemcilerin soket yapısının farklı olduğunu dolayısıyla bahsettiğim anakartların brodwell desteğinin olmadığını söylediler.aslında siz bu kombinasyonu tavsiye etmediniz .orta seviye AMD sistem onermistiniz.

z97 broadwell destekliyor. Onlar haswell-e anlamış olabilir.Belki de bilmiyor olabilir.

Şimdi z97 alıp 4 yıl sonra işlemci takmak mantıksız dedim. 4 yıl işkence çekene kadar. Şimdiden orta seviye AMD alın daha rahat olursunuz dedim.
  • Arkadaslar merhaba. Biraz uzak kaldim bu konularada.

Hali hazirda FX6300 cpu kullaniyorum. Intele gececegim yakin zamanda. Islemcu olarak i5-4690 da karar kildim.

Overclock yapan birisiyim. Anlamadigim nokta bu Z97 chipsetli anakartlarda overclock yapmak icin illa carpan kilidi kirik islemci mi lazim? Klasik yontemler ile, yani FSB arttirarak overclock yapamiyor muyum?

Edit: Ufak bir hortlatma söz konusu olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 1 Temmuz 2015; 19:12:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

Arkadaslar merhaba. Biraz uzak kaldim bu konularada.

Hali hazirda FX6300 cpu kullaniyorum. Intele gececegim yakin zamanda. Islemcu olarak i5-4690 da karar kildim.

Overclock yapan birisiyim. Anlamadigim nokta bu Z97 chipsetli anakartlarda overclock yapmak icin illa carpan kilidi kirik islemci mi lazim? Klasik yontemler ile, yani FSB arttirarak overclock yapamiyor muyum?

Edit: Ufak bir hortlatma söz konusu olabilir

İlk once sorunuzu cevaplayayim, tabiki sadece fsb ile oc yapabilirsiniz. Bu z97 e ozel bisey degil. Ancak 4690 alicam demissiniz k serisi olmayan bir islemci alacaksaniz h97 almalisiniz. Sadece fsb ile oc icin h97 daha yeterli olacakdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cannotever kullanıcısına yanıt
    Önerebileceğiniz bir anakart var mı? Ben şunu düşündüm;

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-h97-gaming-3-h97-lga1150-ddr3-1600-mhz-anakart.aspx

Bu arada SLI ve ya Crossfire yapmayacağım. Tek güçlü kart her zaman tercihim.

FSB ile yapılan oc de ufak bir arttırmadan sonra tıkanıyormuş diye duydum sistem. Hayırlısı artık stok performansları bile bu cpuların FX 8350 4.7Ghz den üstün gözüküyor.
  • Buldugun kart iyi al onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannotever -- 2 Temmuz 2015; 10:27:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.